Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
cangalisa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 18:12
- Nahlásit

Ty jo, tak tady je to opravdu smutné koukám A ty auta se mě dotýkají přímo osobně, minulý rok jsem bohužel měla hned dvakrát zkušenost, naštěstí vše dopadlo nejlíp jak mohlo...
Teď jsem se na fb zas dočetla, jak se na Slovensku hledal krásný merle koliák...bohužel ho srazilo auto,nepřežil. Děs, děs...ze spojení volně pobíhající zvíře a auto mám fakt fobii.

Jebloň - upřímnou soustrast

Biluška
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 18:15
- Nahlásit

cangalisa
Děs, děs...ze spojení volně pobíhající zvíře a auto mám fakt fobii.
pamatuju případ kdy štěně jezevčíka přejelo auto přesto, že ho pán vedl na vodítku přes parkoviště . TAkže to zvíře nemusí být zrovna volně pobíhající

Grin
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 18:24
- Nahlásit

Jebloň
ne neeeee to mě moc mrzí pani, držte se

cangalisa
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 18:44
- Nahlásit

Biluška
Máš pravdu, bohužel. My jsme taky ten případ, přecházeli jsme silnici a v tu chvíli se mi fena zabejčila, zapřela do zadních, vyvlíkla se z obojku a neštěstí bylo na světě-otázka pár sekund
Od tý doby chodí moji psi jen na postrojích a taky pokud jedem v autě a u vozovky jde chodec se psem, musí se jet 20 atp. Člověk nikdy neví...
Jímá mě ale hrůza ze zvyků některých Pražáků, viz Evropská, pejsek hezky navolno po chodníku podél silnice a ani ne metr od něj svištící auta ve 4pruzích...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 18:50
- Nahlásit

cangalisa
Jímá mě ale hrůza ze zvyků některých Pražáků, viz Evropská, pejsek hezky navolno po chodníku podél silnice a ani ne metr od něj svištící auta ve 4pruzích...
Ono asi i záleží na psovi. Neznám teda "Evropskou", jak to tam vypadá. Ale Mafiána (picbum) bych tak třá nechala jít. Chodíval od malička na volno s náhubkem, běžně přes celý město (50.000 obyvatel) do práce a zpátky. A do cesty by nevlezl. Ale žádnýho jinýho psa bych tak nenechala..

Na druhou stranu když je páneček dement.. Jako když jsem mu a Mambici (russell) koupila ve výprodeji míček a na hlavní ulici ho vykopla před sebe, aby ho mohli chytit a ta svině byla děsně lehká, nabral ho vítr a přímo do silnice. Z prdele klika to byla, že auta stihly zastavit.

datli
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 19:32
- Nahlásit

Gabi a jsi ještě v Přerově pracovně,nebo už ne?

Gerda
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 19:39
- Nahlásit

Jablu...je mi to strašně moc líto.....brečim s tebou....

petl
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 20:04
- Nahlásit

jebloň
Je mi to líto...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 20:22
- Nahlásit

datli
Jsem, ale jsme nastěhovaní do Škodovky.

datli
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 21:43
- Nahlásit

jezuskote,za co!Já tam tak nerada procházím,anebo jen otáčím auto,brrr.V nějakém jejich domě?

datli
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 22:55
- Nahlásit

je tu ještě někdo?Mám pocit,že to Miga bolí.Ani nekňučí,ale stojí ,zrychleně dýchá a i srdíčko jede...Před úrazem jsem to nikdy u něj neviděla.
Co dát psovi jako analgetikum?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 22:57
- Nahlásit

datli
Co dát psovi jako analgetikum?
Dětskej Panadol čípek do zadele.

datli
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 23:00
- Nahlásit

paracetamol mě právě taky napadl.Máš zkušenost s čípky?Aby mi to z něj nevystřelilo!

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 7 Led 2012 23:04
- Nahlásit

datli
Dávám je při bolestech nebo při rozjetým psincáku a dobrý.

datli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 00:23
- Nahlásit

Poučmě ještě o psincáku-lze na něj očkovat?

petl
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 08:32
- Nahlásit

já ty lidský léky pro zvířata používám nerada, můžou fungovat úplně jinak.... Psincový karel jsme očkovali zrovna včera zvlášť pro nás co pořád někde lítáme je to užitečný. Jednou jsme to měli, postupně to chytli všichni psi. To to radši nechám očkovat

datli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 09:18
- Nahlásit

Petl-já do té doby,dokud měla jednoho psa,se kterým jsme jezdili pouze na srazy lidí,pod stan na hory,tak tam jsem se nikdy s tím nesetkala.Pořídím russlíka,první megasraz a už jsme to měli doma.
Oba psi postupně.Starší to nerozchodila a přišel Mig.Bojím se,že ,kdyby to Mig chytil,je slabej,aby to zvládl.Takže by se mi to dost hodilo.
CCa na kolik to vyjde?Očkuje se to opakovaně?Po očkování jsou nějaké reakce,jak tomu bývá u lidí při očko chřipky?

add lidské a veterinární léky.Velké množství léků je sice pod jiným názvem,jiné gramáži,nic víc.
Stačí se zorientovat v lécích a z části máš pak vyhráno.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 09:26
- Nahlásit

Tak já psincák neočkuju, ač mám smečku. Jsem možná divná, ale odmítám do psů rvát nadbytečné očkování. Psincák po těch letech už poznám a jsem schopná odchytit v začátcích. Na ATB nehrajem, všechno řeším vývarama, jitrocelákem a zcela vyjímečně tím dětským Panadolem. Lidský léky dávám jen na doporučení veterinářky. A nebojím se teda. Ono je to fakt kolikrát stejná účinná látka, jen v jiným množství.

datli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 09:53
- Nahlásit

Gabi ,já u Miga zatím nic neočkovala po dohodě s vetem.Pokud by nebyl na srdečních lécích,tak už není.A s nimi to vypadá,že tu snad bude víc jak takže vzteklinu dám,další zvážíme,podle epidemiologické dlouhodobé situace,co jo co ne.
Ale psincáku je všude dost a jak píšu,pro Miga by to bylo fakt na odrovnání.
Se srdíčkem jako takovým se snoubí přetíženi ledvin a tak všechny léky,co dostane navíc,ho postupně odrovnávají.Buď mu jednou selže srdce,nebo ledviny,anebo páneček.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 11:13
- Nahlásit

já jsem očkovala psincák v říjnu, stříkne se to do nosu, stojí to 300

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 11:32
- Nahlásit

datli
Zrovna na vzteklinu bych se teda z vysoka vykašlala

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 12:06
- Nahlásit

Já vám do toho teda nechci kecat, nemám ani šeltii ani góliji ale vzteklina je povinná ze zákona od půl roku pro každého psa, tak bacha na to

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 12:09
- Nahlásit

Eldoguero
Tak o to tady, podle mě, vůbec nejde...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 12:27
- Nahlásit

Gi a smečka
Ale jo, když myslíš, mě je to jedno

datli
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 13:07
- Nahlásit

Eldoguero aco zákon říká na očkování a nemocné zvíře?Kdy je očkování kontraindikováno?Nechci vyvolat bouřlivou diskuzi,jen mě zajímá,zda tak jak u lidí je to třeba i u zvířat-možnost odkladu pro zdravotní stav

Fifi
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 18:00
- Nahlásit

datli
co zákon říká na očkování a nemocné zvíře?
Zakon nerika nic, staci mit rozumneho veta, ktery ti zvire jen "naockuje" lipnutim lepky do ockovaku. Neprozrazuji zadne tajemstvi, si myslim, bezne to tak u starych ci nemocnych zvirat chodi, sam vet uzna, ze zatezovat organismus psovi je v urcitych pripadech zbytecne.

Jebloň
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 19:21
- Nahlásit

FifiZakon nerika nic, staci mit rozumneho veta, ktery ti zvire jen "naockuje" lipnutim lepky do ockovaku. Neprozrazuji zadne tajemstvi, si myslim, bezne to tak u starych ci nemocnych zvirat chodi, sam vet uzna, ze zatezovat organismus psovi je v urcitych pripadech zbytecne.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 20:11
- Nahlásit

musím si rýpnout, protože mi to nedá... mám takové info, že jedna chovatelka prodává po chovných psech i štěňata bez PP navíc v zakázaném spojení zlatá x bluemerle, hodně mě to seránkuje a zajímalo by mě, co se jí může stát, kdyby to někdo nabonzoval pokud vím, tak chovatel nesmí produkovat psy bez PP, chovný pes nesmí mít takhle štěňata bez PP...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 20:34
- Nahlásit

datli
co já vím, jen podotýkám, že ze zákona je vakcinace proti vzteklině povinná, nic víc
Fifi
ano, to je varianta, hodně lidí to tak dělá u hodně starých psů

Shelticka
Nevím, jak je to ve vašem klubu, ale teoreticky jí můžou třeba exemplárně potrestat, třeba zákazem chovu na 1 rok atp. Pokud vím, je to čistě v moci klubu. Každopádně chovný jedinec by opravdu neměl produkovat bez PP potomky bez ohledu na to, jestli je to fena nebo pes.

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2012 20:38
- Nahlásit

Shelticka
kdyby to někdo nabonzoval pokud vím, tak chovatel nesmí produkovat psy bez PP, chovný pes nesmí mít takhle štěňata bez PP...
no já to jednou zkusila. Na klubu i na ČMKU. Stalo se guwno Neudělali jí ani bububu, prostě vůbec nic. Sem mohla ušetřit čas co jsem strávila psaním stížnosti.
Řekla bych, že ji víc potrestáš když to zveřejníš na netu a lidi si na ni dají bacha = nekoupí od ní psy.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání