| Autor |
Zpráva |
helps
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 13:13
- Nahlásit
Biluška
jen menší dotaz - Nýna asi není geneticky testovaná na CEA viď?
tady svítí sluníčko tak se asi pokusím vytáhnout psa a foťák a něco vyblejsknout. Ale už to taky taje no jaróóó!
|
datli
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 17:45
- Nahlásit
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 18:02
- Nahlásit
datli
Koukám, že se kennelka zabydlela.
Jinak prej mívají pěkný akce tu -> http://www.zoohit.cz/specials/psi/special_offers/b oudy_prepravky/34672
Já mám teda velkej látkovej barák skládací a přemýšlím taky nad klecí. Mám tu na ni místo vedle kotců pod kuchyňskou linkou a zdá se, že bude víc než potřeba.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2012 18:25
- Nahlásit
Gi a smečkakenelka byla vloni používaná,ale nelíbí se mi,že moc nevětrá.
Když byla Barbula,ta lehávala v autě pod nohama děcek.Její oblíbené.A Sára byla v kenele.Ale s Migem je to teď takové jiné v požadavcích.On by měl mít něco nejlépe s klimatizací.Furt se někde chladí narozdíl od Sáry,ta se zas furt lepí na topení.Vloni jsem neměla moc představu,jak to na táboře má fungovat,co má ta bouda plnit.Takže mě to stačilo,ale po táboře konstatuju,že je potřeba vlastně něco úplně jiné.Kenela na přepravku,proč ne.Ale aby si oba odpočinuli,bude potřeba klece.
Jdu juknout na ten odkaz
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2012 12:44
- Nahlásit
Ahojte, trochu to tady zaspamaju Letos pořádáme první neofi agi závody v Hranicích Kdyby se někomu chtělo si trošku jinak zazávodit Více info tady http://agilityhranice.wbs.cz/ZAVODY-2012.html
|
datli
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2012 18:25
- Nahlásit
Jé já bych děcka přihlásila ráda.Ale nevím,zda nepojedou náhodou v té době do školy v přírodě,nebo léčebny.
Mohu to nějak předrezervova prosím Tě?Počítám,že do konce března bych měla vědět termíny těch děckých pobytů.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 19 Úno 2012 18:39
- Nahlásit
datli
No opravdu rezervované místo má ten, kdo zaplatí Takže aby náhodou pak nebylo pozdě Ale zatím je místa a místa
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 18:39
- Nahlásit
helps
není, geneticky je testovaná jenom na MDR (+/-), CEA, PRA a kolobom jenom klinicky - jako štěně a pak před připuštěním, asi ve třech letech nebo kolik jí tehdá bylo.
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:27
- Nahlásit
Biluška čaute pani! Se omlouvám ale asik se mi definitívum poeal teblefoun bo mi furt říká že je mimo! Jako signál teda
Budu to muset zítra nějak pořešit...O volacím kódu pro Kabátka diskutujeme Stanislav navrhuje Cairu - jako Káhira
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 19:48
- Nahlásit
hancaw
Caira se mi nelíbí, ale Káhira velmi
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 20:32
- Nahlásit
Cabatec alias Káhira
Krokoška
Karbenátek
Fšichni
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 20:59
- Nahlásit
Biluška
káhira má pěkně poťouchlej kukuč
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 21:01
- Nahlásit
Alexa
káhira má pěkně poťouchlej kukuč
jj, je to pěkná sfiňka. Terorizuje ostatní, zalehává talíře se žrádlem takže se tam nikdo jiný nemůže dostat . TAky útočí ze zálohy na procházející lidi a kouše je do noh. A neustále se snaží zabít, nebo aspoň zmrzačit. Furt někam padá, zalízá a pak nemůže ven, motá se pod nohy a tak.Fakt se mi uleví až se odstěhuje a bude terorizovat HančuW
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 21:13
- Nahlásit
Biluška jéé to je pjekná fotka nechci zlobivého Kabátka! Chci jedině skvěle poslušného, čůrajícího pouze na určená místa a uklízejícího po sobě hračky a tak jinak budu reklamovat
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 21:44
- Nahlásit
Téda krásní-obdivujem s Fílou.
Hani-taky mi slibovali Bilušáci voba,jak geniální jsou to zvířata,jak čistotní,jak učenliví.Časem mi došlo,že to byla všechno ironie,leč teď už neměním. Ti závidím,že víš o té mršce malé kde co.Mě to zprostředkovaly víceméně děcka jak je to úúúžasné mazlivé a chudˇátko štěňátko,co nemá pánečka a jak je jim smutno po nebožce Barušce,následováno šíleným srdceryvným bekem.
Porouchané štěně se projevilo velmi rychle,furt mu ucházelo z podocasu hnědé nebo žluté fuj,furt to žralo,motalo se to pod nohama,vožíralo to Sáru,štěkopištělo to na všechny a zásadně se to nechtělo mazlit-hňupidus obecný!Jo a furt nás to oblizovalo a schovávalo se to pod stolem,kde se nikdo nikdy nemůže dostat.
Kdy budeš mít to nadělení doma?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:00
- Nahlásit
datli
jak je jim smutno po nebožce Barušce,následováno šíleným srdceryvným bekem.
jo, to si pamatuju, myslím, že Ruda měl takový šok, že zestárnul o deset let
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:39
- Nahlásit
e?šok Ruda?Mě to nemyslí-jakože si nám ho nabídla?No to jo.Fakt jsme nikdy neuvažovali o papírákovi s nějakýma předpokladama.Dalšího psa jo,ale možná zase útulkáče ,parťáka u kterého nebudem řešit přerostlé cosik,zbarvení,zuby,uši...a teď todlensto.
hehe-prachovka se rozvalil pod stolem a je neuvěřitelně dlouhej zavazeč.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2012 22:41
- Nahlásit
a stáří ti klíďo asi zítra v jeho vlasech spočítám.Sem ho tuhle viděla po delší době zhora,asi ze schodiště či co,a něco se mu tam blejskalo na stříbrno.Si říkáme děcka,ale už to dávno není pravda kurec.A ty skutečné děcka se nám chlámou,jak si ti starouši hrají na mlaďochy.No chápeš to?Zabít!!!
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 07:33
- Nahlásit
datli mě to Biluše postupně sděluje - asi abych nezkolabovala a Kabátek jí nezůstal na krku včera mi například volala ať nepočítám že by si Kabátice na sebe vydělávala caniskou bo jí spapala klienty
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 09:31
- Nahlásit
Biluška
aha aha, chápu a teď mi poraďte - v dubnu má být Beránek prý tady v ČB na klinice a bude dělat testy očiček - předpokládám teda, že jde právě o ty klinické- bylo by lepší zaplatit za ty klinické nebo vzít krev a nechat udělat genetický? nebo oboje?
to sou vošklivý štěňata
no Carbon Canis je nejkrásnější, chlapeček zlatej, krásnej čumáček a ten póhled ))
Ajánek byl jako ščeně docela slušnej, akorát chodil čůrat zásadně na koberec do obýváku, což mu máma nikdy neodpustila jinak zákeřným a podlým se stal až tak kolem 7mého měsíce, kdy zjistil jaký je to legrace hryzat do nouhou a bejt zlobivej.... jo a ještě jako štěně měl občas záchvaty vzteku na vodítku - když byl na vodítku a viděl kolem jít psa, tak to bylo divadlo, že za psem nemůže, že je uvázanej na šňůře a to bylo vztekání se a řevu vzteklej je do dneška....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 11:05 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
helps
akorát chodil čůrat zásadně na koberec do obýváku,
Před televizi? Je to chytrej pes
vzteklej je do dneška....
Lepší než jeho ségra Anciáška, ta je fsteklá a blbá
v dubnu má být Beránek prý tady v ČB na klinice a bude dělat testy očiček - předpokládám teda, že jde právě o ty klinické- bylo by lepší zaplatit za ty klinické nebo vzít krev a nechat udělat genetický? nebo oboje?
Klinické vyšetření má udělané jako štěně, na to bych se už vyprdla a šla bych do genetiky. Akorát to vyjde podstatně dráž (
hancaw
ať nepočítám že by si Kabátice na sebe vydělávala caniskou bo jí spapala klienty
Jenom palečky jim ukusovala . A jeden nos, ale to spíš omylem
datli
e?šok Ruda?Mě to nemyslí-jakože si nám ho nabídla?
Ne,z toho jak mu Filda volal . Sem půjčila Filipovi telefon a dělala jsem cosi na počítači. Filda seděl na mý posteli a volal. Slyším jak to vyzvání, slyším Rudovo "prosím", vzápětí se Filda rozbrečel a řval a řval a řval a do toho ze sebe dostal jenom TÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁTÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍNKŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ a další řev. Tři metry od telefonu jsem slyšela Rudu "Co je? Filipe? Tak co je? FILIPÉÉÉÉ" se vzrůstající hysterií v hlase V tu chvíli mi došlo co všechno asi šrotuje Rudovi v hlavě když má děcko kdesi na táboře, děcko volá z cizího čísla a akorát brečí...představy od kluka ztraceného v horách, přes mrtvou Sáru po mrtvou Kláru...radši jsem Fildovi ten mobil sebrala a šla Rudovi vysvětlit, že nigdo neumřel, akorát máte o psa víc
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 12:30
- Nahlásit
Biluška
Před televizi? Je to chytrej pes
strašně chytrej, našel si jedinej koberec v bytě a byl móóc štastnej, že se tam může vydělat... maminka to nesla špatně
Lepší než jeho ségra Anciáška, ta je fsteklá a blbá
ale neříkej, copak vyvádí holčička? tomu nevěřím... ale.... je pravda, že občas o Ajánkově inteligenci taky pochybuju. obzvlášť když se věší přes okraj rybníka, aby se napil, ale vidí, že tam zklouzává a pak tam spadne přímo po hubě nebo když po mě čumí místo aby koukal dopředu načež hlavičkou bourá do zdi a tak podobně vzteklej je občas jak čert
Klinické vyšetření má udělané jako štěně, na to bych se už vyprdla a šla bych do genetiky. Akorát to vyjde podstatně dráž (
jo tak uděláme tu genetiku..... já myslela, že se dělá třeba ta klinická opakovaně nebo tak. je to drahý jak pes, to vím ale každou chvílu se na to někdo ptá, i by byli nějací zájemci o krytí.... tak třeba někdy když by to dopadlo dobře, tak by se narodili malí Ajánci
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 12:40
- Nahlásit
helps
ale neříkej, copak vyvádí holčička?
Holčička je úplný dement a ačkolif necvičím na klikr tak mi neustále něco nabízí. Bohužel stále to samé - ležení na zádech a vynucené drbání na bříšku. Kdykoliv se z ní snažím vymáčknout něco jiného (třá agi) tak sebou za každou skočkou pleskne na záda a chce za odměnu podrbat jinak dál neběží :Mad: Jako mě to v zásadě neva, ale dost nám to prodlužuje dobu strávenou na parkuru. Ta čůza odmítá pochopit, že se to běží na čas
O bourání do čehokoliv protože běží s hlavou zásadně vyvrácenou do strany ví taky své. A úpa nejlepší je Lajenka zavřená v kleci kde vytrvale dělá ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňaf,ňa f,ňaf,ňaf,ňaf,
Povel TICHO jde zcela mimo ni, ten asi nepochopí nigdy Mášen se mě nedávno zcela vážně ptal jak je možné, že tak chytrá, klidná a přemýšlivá fenka jako Nýna může mít tak blbé,divoké a uřvané štěně jako je Lajdák. Bohužel jsem mu to nemohla vysvětlit, bo to sama nechápu
|
petl
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 14:12
- Nahlásit
helps
na oči záleží co chceš
CEA se vyšetřuje klinicky i geneticky
klinicky pouze do 9 týdnů věku - později už není relevantní jelikož postižení se překryje pigmentem a není rozeznatelné (nezmizí, jen se už nedá zjistit)
geneticky kdykoliv
dále se vyšetřuje PRA a Katarakta - pokud vím, genetické testy na ní nejsou, je potřeba vyšetřovat klinicky a naopak cca od 2-3 let věku psa jelikož jak PRA tak Katarakta se rozvíjí až v pozdějším věku - v ideálním případě na PRA a Kataraktu by bylo potřeba přešetřovat cca ob rok protože se může objevit opravdu kdykoliv pokud tam je dispozice
takže pokud vyšetříš klinicky u Beránka - řekne ti že je klinicky na CEA čistý - to určitě a 100% a na PRA a Kataraktu to rozhodně svůj význam mít bude
|
hancaw
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 16:44
- Nahlásit
Biluška prima tak teď jsem zvědavá po kom se zvrhne Kabátek....jestli po Bonce nebo po taťkovi syčifkovi....
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 20:30
- Nahlásit
Biluška
a jéje, tak koukám, že má Lajenka vlastní agility pravidla no naopak je chytrá, proč by se měla někam honit... to ten můj mentál letí zas jak blb ale ani nevím kam to si nevybereš. Je ale pravda, že s drbáním na zádech by asi byla Lája brzo DIS to určitě časem pochopí, že nejlepčí je běžet rychle, aby už měla pokoj...
Ajan na mě taky řve dyž ho to chytne jak pominutej. Ale od přírody není nijak uštěkanej na to že je šeltiák... spíš dyž je vzteky bez sebe nebo mě chce popohnat tak řve popřípadě otravně kňučí... to by mě taky vždycky vomejvali
petl
děkuju za osvětlení - jo klinicky je Ajan testovanej ze štěněcího věku, ale to víš všici chtějí vědět jestli taky geneticky má CEA clear...
jináč to s tím PRA a kataratem klinicky je zajímavé, vím že to tu kdysi gabifi psala, že je to koneckonců ještě vážnější onemocnění než CEA, ale že lidi víc řešejí to CEA DNA
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 20:37
- Nahlásit
Biluška
tys měla být profesionální fotograf, na tvůj zvířetník včetně koňa samozřejmě, a fotky, nejde říct nic jinýho, než
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 21:20
- Nahlásit
helps
tak otravné kňučení znám taky - hlavně ho provozuje na chodbě v paneláku, kdy nechápe že si ještě musím třeba zavázat tkaničky
|
helps
Člen |
# Zasláno: 22 Úno 2012 22:24
- Nahlásit
joooo přesně! taky to dělá v takové situaci... nebo cestou ven z bytu si nedejbože ještě odskočím, to za dveřma ječí, jak dyby ho vraždili, kolikrát mě pak ještě na chodbě jde s vrčením po nohách, abych sebou jó hodila.... a u nandavání bot taky hysterickej! zabít
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2012 00:03
- Nahlásit
helps asi máme stejný plemínko
jen sousedi už mě musí považovat buď za tyrana zvířat nebo krotitele divé zvěře
|