| Autor |
Zpráva |
datli
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2012 21:45 - Změnil/a: datli
- Nahlásit
Holky moc prosím -je tu někdo orientovanější ve čtení výpisu z obchodního rejstříku?
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:19
- Nahlásit
datli
pošli mě ič odkaz už nejede... nebo na fb kouknu na to
|
datli
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 08:50
- Nahlásit
děkuji ti
proč to tu píše,že je to prázdné,když je tu napsáno dost písmen.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 10:05
- Nahlásit
dotaz- na Slovgenu nedělají CEA?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 13:46
- Nahlásit
helps
oficiálně ne, ale říkali, že by snad měli dostat licenci.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 18:15
- Nahlásit
a neoficiálně jo?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 19:09
- Nahlásit
helps
ano, je to v rámci výzkumu CEA, cena 30 EUR a dá se platit na český bankovní účet.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2012 20:04
- Nahlásit
gabifi
takže by teoreticky šlo nechat si u Slovgenu otestovat z jednoho vzorku oboje, jak CEA tak MDR?
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:29
- Nahlásit
helps
i prakticky.... Emča byla takto testovaná loni
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 08:47
- Nahlásit
zavrelka
fakt? tak to je super.... kolik si za to vcelku dala? a taková ta "sběrná soustava" se dá zakoupit i přímo u veterináře?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 09:18
- Nahlásit
helps
já posílám na genetické testy stěry sliznice a tam nemusí jeden odběrový kartáček na dva testy stačit. Je to podle požadavku jednotlivých laboratoří. Zrovna Slovgen požaduje na každý test jeden spešl kartáček. U krve je to jedno, té je vždy dost
Slovgen má všechny ceny na stránkách.
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 09:22
- Nahlásit
HOLKY,MŮŽETE NAJÍT OBRÁZKY těch odběrových nádob?Mám přístup do labiny,mohla bych se poptat,zajistit...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 09:46
- Nahlásit
gabifi
to mě vůbec nenapadlo to dělat ze stěrů, to je taky možnost jo? a není to teda lepčí z té krve?
já sem právě asi úplně blbá nebo slepá, protože na stránkách slovgenu jsem o CEA nenašla vůbec nic, jen že se připravuje......
u MDR tam byla cena 25 euro
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 11:07
- Nahlásit
datli
je to jenom kartáček s tenkou rukojetí, bez nádobky a je zabalenej sterilně, stejným způsobem jako třeba injekční stříkačka. Po stěru sliznice se musí nechat uschnout a vsune se do čistý kancelářský obálky a pak se posílá poštou. Když si koupíš test a v laborce oznámíš, že chceš odebírat stěr z ústní sliznice, kartáček ti pošlou.
helps
Genomia má na stránkách dobře popsaný odběr kartáčkem, musí se dodržovat pár základních pravidel (nějakou dobu před odběrem pes nesmí jíst, pít, ožužlávat jiné psy atd.) a dohlídnout na to, aby kartáček pak nemohl při zasílání poštou zplesnivět, čili musí být suchý. Taky bys neměla s kartáčkem zavadit o svou vlastní ruku, je dobré si všechno ještě před odběrem vzorku promyslet. Nemusíš zachovávat sterilitu, jenom nesmíš nechat kartáček kontaminovat jiným genetickým materiálem.
Slovgen nemá na CEA zatím koupenej patent a testy jsou teprve ve fázi výzkumu, proto nejsou v ofi nabídce. Info je čertsvé, páč jsem tam telefonovala kvůli štěňátkům po Kendym
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 11:08
- Nahlásit
helps
ještě k té krvi. Krev je nutná v případě, že chceš výsledky zapisovat do PP, potřebuješ vzorek krve potvrzený veterinářem. Taky potřebuješ certifikovanou laboratoř, tohle je nejlepší rozebrat s někým, kdo dělá zápisy do PP, já na to prdím.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 13:17 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
gabifi
no kdybych to chtěla ofiko tak teď pokud vím nikde není možnost jen v USA, takže na to prdím.....nepotřebuju to nutně mít v PP. hlavně aby ty testy měl...
jinak díky za info o stěru na kartáček, zní to ale skoro stejně složitě jak odběr krve
jak zajistím aby kartáček nezplesnivěl? teda aby nebyl vlhkej?
ps. dyž mluvíš o té genomii - tam by to taky šlo testovat CEA i MDR "jedním vrzem"?
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 18:06
- Nahlásit
helps
jinak díky za info o stěru na kartáček, zní to ale skoro stejně složitě jak odběr krve
když to promyslíš, tak ne. Prostě rozbalíš kartáč, vyndáš ho, snažíš se před odběrem nevytřít s ním podlahu, otevřeš zlatíčku tlamku, vytřeš a položíš kartáček někam na bezpečné a suché místo - třeba na čistý list kancelářskýho papíru někam na poličku. Po půl hoďce kartáček strčíš do čistý papírový obálky a zalepíš a pokud si chceš být stopro jístá, necháš ho v té papírové obálce proschnout do dalšího dne a až pak strčíš do bublinkový obálky a odešleš. V létě je to jednodušší, páč to schne bleskově.
Ani s krví to není úplně bez problémů, měla bys jí posílat v době, kdy nehrozí teplota ani - 20 a ani + 35 stupňů a pododbně.
V Genomii CEA už netestují.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 20:51
- Nahlásit
gabifi
a tedy poslední dotaz - dá se takovej kartáček sehnat i někde u veta nebo si to čék musí nechat zaslat a platit za to extra?
|
datli
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2012 22:52
- Nahlásit
Tak co tu čtu,tak asi stěrovkou vám nepomůžu.Já pracuju jen se štětičkou,která se lupne pak do černého agaru a kultivuje se toho pak zoo z krku a jiných sliznic.
Anebooo,test na okultní krvácení-plastovej skoro štětec,nebo jakoby hřeben-zakvrdlá se v hovinu,ve zkumavce s činidlem se zakvrdlá a kápne se pak do něčeho,co připomíná těhotenský test.Dvě čárky-přítomnost krve,jedna čárka bez krve.Asi ani jeden materiál by vám nepomohl.Kdyby jo,pište.Jinak zkumavky sterilní,nesterilní,na chrchle a podobné vzorky bych mohla vyškemřit.
O víkendu jsme byli konečně ošetřeni u veťáka.Sára si naštípla idiocky nehet.Rozgábený na tři.Museli jsme ji nechat přispat a strhnul jí nehet.Cestou domů pod vlivem uspávadla mě dáma stihla zechcat a pokračovala pak i na Fildovic klíně.Bezva sváteční návštěva u našich pak.
No a s Migasem je vet nadmíru spokojen,ale chce odběry krve na minerály se srdcem.Prej se to dá napsat odběr na člobrdu a necáluje se pak tak moc.Tak uvidím,co se svým mudrem vymyslíme.První pacient,kterého si můj novej mladej doktor ošetří,bude asi Migas hahaha
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 07:25
- Nahlásit
helps
u Genomie jsou kartáčky v ceně testu, Slovgen zatím netuším. S veterinářem je dobré domluvit odběry předem - moje vetky běžně odebírají krev, ale stěrové kartáčky nevedou, prý není zájem.
datli
samozřejmě pozdravujeme Miga
|
helps
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 08:02 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
gabifi
aha aha.... tak teda uvidím, musím popřemýšlet jestli krev nebo slina.... ta slina mi zas připadá taková šetrnější ...ale zas né tak stoprocentní.... zase lepčí než tady přenášet Ajanovu krev, ještě by to se mnou taky mohlo šlehnout žejo
datli
tak to je super, že je doktor s Migem spokojený, jen ať mu to vydrží....
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 17:37
- Nahlásit
helps
s krví to bylo v pohodě jen to nesmíš říct na poště co posíláš jinak ti naúčtujou biologický materiál a to je prý sakra drahé, (měli předepsanou zkumavku - vím jen že byla plastová) po dohodě jsme ani tlapku neholili, posíla jsem zabaleno v papírovém ubousku a bublinkové obálce... došlo OK.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 17:40
- Nahlásit
dělala jsem to stejně jako zavrelka . Kref jsem nacpala do bublinkové obálky, na poště to podala jako expres,děsněrychle,súrné,ihned,nerozmlátit a došlo to v poho.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 18:41
- Nahlásit
Kdo jste členem Pražského klubu kolií a šeltií došel vám magazín? já jsem přečetla pár stránek a nějak mám dojem, že pisatelé si tam trošku víc hrají s časem
Třeba str. 10 Zápisní a bonitační řád - změny k projednání členskou schůzí, bod "5. Zápisní řád Klubu byl schválen členskou schůzí Klubu dne 17.3.2012 a tímto dnem nabývá platnosti." si dělaj srandu ne?
Str. 14. Sportovní pes roku - pravidla k projednání členskou schůzí "Do soutěže je třeba se přihlásit - vyplnit a zaslat přihlášku v termínu do 28.2. daného roku." Magazín mi dorazil 2.3.2012 navíc jsou to pravidla k projednání členskou schůzí, která je 17.3.2012 a přece se nebudu hlásit někam, kde neznám (nejsou schválená) pravidla no ne? I když bych to stejně nestihla, jelikož vracet v čase se neumim
Tak nevím, jsem blbá já, nebo žiju v nějakém časoprostoru, nebo neumím číst, nebo si z nás klub střílí?
Dál jsem se v magazínu ještě nedočetla, ani se mi moc nechce, ale jsem zvědavá, co se ještě dozvím zajímavého
Uf uf jsem se namíchla zase, bordel je všudeee prostě všude
|
zavrelka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 19:00
- Nahlásit
Shelticka
mám ho doma od pátku ale ještě jsem se k němu nedostala...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 19:24
- Nahlásit
zavrelka
já zatím jen k pár stránkám a už tak mi to stačilo, abych se pěkně naštvala, jakoby nás měli za blbečky nebo co...
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 19:26
- Nahlásit
zavrelka
já zatím jen k pár stránkám a už tak mi to stačilo, abych se pěkně naštvala, jakoby nás měli za blbečky nebo co...
|
datli
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 21:36
- Nahlásit
čím člověk vidí do více věcí,tím se i víc trápí.
Dva bechery ,abych nenaštvala žaludek,mě jěště víc rozladily,všecko je k prdu.Proč já se doněčeho seru?Proč vidím pod pokličku?Stojí mi to za to?Pak se jen trápím.
Chci spát.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 22:21
- Nahlásit
datli
Vidíš to? to mě nenapadlo dát si panáka, dneska je toho na mě taky dost!
Vím, že jste tu řešili jak dostat do psa tekutiny, když byl Mig nemocný, ale už to je někde daleko, nemůžete mi to někdo shrnout? Konča celý večer blije, když jsem jí udělala čaj, tak stačilo aby si k němu čuchla a hodila další grcku, už mám strach, že bude dehydrovaná
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2012 22:36
- Nahlásit
ha už jsem to našla...
|