Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Kolie a šeltie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 61 . 62 . >>
Autor Zpráva
helps
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2012 23:15 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

zavrelka

čkej čkej co to s tou packou? jak neholili? to jako že se kvůli odběru jinak holí packa?

ty voe já sem si zase dala.... šla jsem do kina na Ženu v černém a teď se z toho rok zas nebudu moct vzpamatovat já si namlátím... a přitom vím, že mě horory dycky rozsekají a pak se pořád jak dement vohlížím a vyleká mě i stará kolem procházející babka... debil sem ale jinak ten film doporučuju, je to pěkně udělané

Shelticka

cože?! chudák tak ať se hlavně brzo uzdraví!!

když mluvíte o problémech - Ajan měl takové slzavé divné očičko a tak sem šla na veterinu.., tak mu dneska udělala pomocí nějakého barevného roztoku testík a že očičko a rohovku má f pořádku ale že prý má ucpaný slzný kanálek...... no a teď co?? řekla mi, že u tak malého psa to nemůže propláchnout, že by hrozilo poškození a že ještě mám zkusit ten azulen, že na sebe nabaluje nečistoty atd..... no nevím teda co s tím chlapeček bude mít ...jinak je zajímavé že třeba doma ho má pěkné, celkem suché, klidné a venku třeba mu slzí. samé starosti s čoklama

datli
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 07:31
- Nahlásit

Shelticka jak dlouho už blinká?
Mladej byl tak strašně vylitej,že už jen spal,šlo mu dolů během krátké doby tuším 1,5 kila.Zapadlé očíčka,kůže úplně vyplandaná,ochablá.Byl strašně studený,evidentně bez životní energie.
Já skutečně udělala mix toho nejdůležitějšího a rvala to stříkačkou do krku-dozadu na patro,protože tam zafungoval polykací reflex.
Základame byly od děcek hroznové bombony,co dostávají na trénink jako doping.K tomu jsem nabušila i děcké vitamíny.Smíchala s vodou a šup.
Na střídačku s masovým slepičím vývarem.A jela jsem co půl hodiny.Dostal energii a ta mu pomohla se zvitalizovat.A rvala jsem do něj i ty kapačky podkožně.Pokud bys chtěla techniku,popíšu.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 08:25
- Nahlásit

Blila včera celý večer asi od 18 až do noci ona měla asi podrážděný žaludek, protože jí babička dala zbytek oběda (tajně), ale byly to jen těstoviny s ořechama, tak napřed když to vyhodila, tak jsem byla v klidu, teda ne v klidu, vařila se ve mě krev, že opět ji babička něco dala přes moje zákazy, nedá se to uhlídat i když jsem doma ale že to nebylo nic horšího... jenže pak blila furt v kuse, až jsem se bála jestli není nějaká přiotrávená nebo něco ona právě byla zase spíš horká, asi měla i teplotu, ale neměřila jsem, furt si hledala teplý místečka na křesle v posteli...jsem do ní vpravila stříkačkou pár hltů heřmánkovýho čaje oslazenýho, ale hned to vyhodila už byl schládlý, tak jsem ho zas ohřála a pár hltů stříkačkou do pusy, to už si v sobě nechala, snad se to stihlo vstřebat, než hodila další grcku
Jako možná jsem panikařila zbytečně, ale nejsem zvyklá, aby tak moc blila prostě co chvila několik hodin v kuse a k tomu odmítala si cokoliv vzít, ona taková pažravka, dokonce utíkala od misky pryč... ted jsem jí ohřála trošku toho čaje s piškotama a už to zblajzla a zase chrní, tak snad už to bude dobrý, když žere... nejsem zvyklá mít nemocný psy no, těstoviny ani ořechy jí nikdy nevadili, tak nevím co to bylo za zkrat

Shelticka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 08:31
- Nahlásit

helps
Konči občas slzí pravé očko, napřed jsme taky lítali na veterinu, ale na nic se nepřišlo, prostě občas se jí zaslzí, je jedno jestli doma nebo venku... vet. říkal, že jí roste asi řasa/chlup směrem dovnitř do oka a to ji dráždí, ale to si zas myslím, že by ji dráždilo pořád, když by ho tam měla a ne jen chvilku, jako třeba 5minut má vlhký oko a pak zas v pohodě třeba několik dní, tak nevim co to je no, ale kdyby to byl ten chlup, tak by musela do narkozy na operaci, aby vyndali i ten kořínek, ale to se neví přesně, protože "za živa" jí ho tam není vidět...

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:00
- Nahlásit

Shelticka

on už to má delší dobu, akorát předtím to měl i trochu červené, tak se myslelo, že je to zánět a dostal opthalmo framykoin, ale nijak extra to nepomohlo -akorát teda že už není oko vůbec červené ani nijak divné- no ale ty výtoky mu zůstaly.... no a podle toho testu má ucpanej ten kanálek, tak prý proto má to oko takové. ale zas je divné že doma to má většinou docela normální.... právě ten azulen by z oka měl vytáhnout veškerej bordel, ale nevím. kamarádce tuhlec ošetřovali borderku, že prý nikdo nemohl přijít na to proč jí slzí oko a až pak jedna doktorka přišla s tím, že má folikulární zánět a nějak jí seškrabali to víčko nebo co.... tak těžko říct, prej dyž se to nezlepší, tak nás bude muset poslat jinam.

Biluška
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:10
- Nahlásit

Bonce taky pořád slzelo oko, vzala jsem ji na oční ke Staňovi když jsem tam jela se štěńatama. Byli to tři chlupy co jí rostly směrem dovnitř a dráždily to oko. Normálně je vytrhnul, bez narkozy, otázka asi pěti minut i s vyšetřením. Prostě jsem podržela psovi otevřené oko, doktor jí tam vecpal jakýsi mikroskop či co to bylo, za ním vecpal ještě pinzetu, škubnul a postup jsme zopakovali třikrát

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 10:56
- Nahlásit

to je zajímavé a věřím že účinné.... jenže Ajan v tom voku nic nemá -nebo to tak aspoň vypadá :/

Shelticka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 11:24
- Nahlásit

já jí tam teda taky nic nevidím v tom oku a jí to slzí jen chviličku, tře si ho packou, tak jí jí ho pohladim taky a je to zas ok tak ja nevim, mam zkusit zajít taky k vetce? zas jako je mi jasný, že když tam půjdu tak jí to oko slzet určitě nebude zrovna

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 14:39
- Nahlásit

Shelticka

tak jí jí ho pohladim taky a je to zas ok

vidíš hladit oko sem ještě nezkoušela, to musím zkusit

jestli to má jen opravdu nárazově občas chvilku tak bych to vůbec nehrotila.... Ajan to má ale venku skoro pořád, dost viditelně, oproti tomu druhýmu... není to jen že by se mu očičko lesklo ale prostě ho má jakoby zalitý slzama... a pak třeba už ne,ale právě mu to pak z toho očka vyteče.. no má to divný, občas v klidu a takhle hlavně venku mu to blbne. sem si myslela,že mu vadí slunce či světlo třeba, a vetka mi řekla, že světloplachost to není a že ani zánět už tam nevidí.... ale tak jestli to nepřestane tka nás s tím pošle jinam, tak sem teda zvědavá :/

Shelticka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 15:05
- Nahlásit

no tak jí ta slza taky jako vyteče, jak si to oko podrtí pocinou tak ho má mokrý všude kolem a pak je zas klid, právě se mi nechtělo ji kvůli tomu uspávat, aby zjistili co to je, ona se na veterině neumí totiž vůbec chovat ale jako celkem je mi jí líto, když si představím, že by mě tak furt něco dráždilo v oku, i když jen po chvilkách, ale stejně...

datli
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 19:16
- Nahlásit

Holky,na očíčka je dobrá bylinka světlík lékařský.Udělá se prostě čaj a občas se oko otře .Hodně to pomáhá při podrážděných očích ,když hodně fouká a je prašno.
Jinak v homeopatii to existuje coby euphrasia oficinalis-taky mám výborné zkušenosti.
Pokud máte pocit,že v oku může být bordel a oko se snaží to vyslzet,tak na vypuštění bordelu z oka je dobrá Silicea.Odzkoušeno na synovi-v oku měl dva dny cucek z polystyrenu a ničím to nešlo vykuchat.
Pokud máte pocit,že z oka teče už něco zahuštěné-na světlý výtok z očí,nosu-prostě jak to nesmrdí a je světlé,tak Pulsatila a na smradlavé výtoky žlutozelené ,tak Mercurius solubilis.
A kdybyste měli přísun mateřského či psího mlíka-je úžasně léčivé.Odzkoušeno opět na rodině a i sousedovi.Ten si přišel s kalíškem na mlíko pro sebe.Maminka ho tak v Makedonii vždycky léčila,tak u nás kdysi zazvonil.Já čučela

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 19:26
- Nahlásit

no vidíš a já sem světlík zkoušela a nepomohlo to..... teda možná to bylo krapet lepší ale nijak zvlášť. sem si právě myslela jestli nemá zánět nebo tak a na to je prej světlík super.... ale teď to má spíš takový umáčený. asi to halt bude nějakej ten ucpanej kanálek.

zavrelka
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 19:33
- Nahlásit

helps čkej čkej co to s tou packou? jak neholili? to jako že se kvůli odběru jinak holí packa?

záleží jakého máš veta.... pokud si s tím chce dát práci... když se oholí je líp vidět žíla.

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 20:17
- Nahlásit

zavrelka

to já teda holit psa nechci ......

younglady
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 22:40
- Nahlásit

Sím, dotaz, kamarádka uvažuje o KK, poradili by jste mi nějaká perspektivní spojení ideálně s pracujícími rodiči bo vůbec předky. Chce se věnovat agility, obedience a asi dogdancingu, už jednu fenečku má - maďárka a do KK se zamilovala Předem děkuji!

Tony
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 23:01
- Nahlásit

datli
no není nad dobré sousedské vztahy

helps
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2012 23:02 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

younglady

já znám agi KK odsud a vypadají dobře http://www.smooth-collie.info/ ale asi je to vrh od vrhu, kus od kusu, u KK si člověk nemůže bejt jistej.... ale to mluvím hlavně o rychlosti a agility. na dog dancing půjde asi každá. popřípadě krásná louka má hezký prcky, ale asi ne vyloženě pracovní.... no a úplně nejlepší pracák by mohl být z nějaké zahraniční chs, ale to už je asi zas složitější vybírat a finančně taky

ps v plánovaných vrzích mají konkrétní spojení, pracovní to zviřátko určitě bude

ops v KK se nevyznám, takže vlastně radši čekej co ostatní poradí

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 09:09
- Nahlásit

omylem jsem vyhodila přihlášku na klubovku v Řepči, která byla v magazínu klubu, holky prosím napište mi datum, kdy se koná. Na webovkách klubu je prd (jako vždy) a nevím, nakolik je aktuální datum na webu čmku, ptže mám pocit, že klub datum posouval.

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 09:16 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

helps
krásná louka má hezký prcky, ale asi ne vyloženě pracovní
Krásná louka má 3 A3 šampiony: Day Dream, First a Escape Krásná louka a tuším, že jsou to jediní A3 KK šampioni v ČR (ale za tuto info bych ruku do ohně nedala, třá se pochlapila i jiná česká chovka). Zmíněný First funguje taky jako canisterapeutický pes.

younglady
budu úpřimná: nováček se v KK bude orientovat těžko, nějaké ty zkoušky má skoro každej, můj KáKá z Krásné louky má A2) a zkoušky jsou spíš o ambicích a šikovnosti paničky než o psovi...

helps
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 09:31
- Nahlásit

gabifi

jo ono máš pravdu v tom, že podle zkoušek se těžko orientovat - ono A3 zkoušku mají třeba i někteří bíglové nebo pomalejší psiska společenských plemen ale třeba Elfíka (En Ten Týky) z Nirreterritu znám a to je úžasnej sporťák. Je hlavně na KK hodně rychlej a "pružnej" Jinak ale určitě ty víš o KK víc, takže nemám moc co dodat...

O Řepči zatím vůbec nic nevím - je někde už přihláška či info?

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 09:39
- Nahlásit

gabifi
já taky nemluvím přímo o zkouškách, spíš sem myslela přesně jak mi doporučila helps, že psi/psa zná a ví, že je to fakt sporťák

a právě protože je to v KK nováček, tak se tu obracím na profesionály a odberníky ;)

helps
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 10:00
- Nahlásit

podle mě je to u KK fakt těžký no..... za svým doporučením si stát můžu, ale pokud chce stoprocentního blázna a pracanta, tak by třeba mohla být i zklamaná...u KK záruky asi moc nejsou. sportovně založený jsou podle mě více či méně všechny, ale ne všechny jsou jak bych to řekla... "drajvový". není to BOC prostě. ale třeba právě Elfík je takovej super, fakt maká http://www.youtube.com/watch?v=sRqki18zVT0&list=UU mAMOx7s4QEYDgZfagyTouA&index=3&feature=plcp

ale pokud je KK srdcová záležitost, tak bych se toho nebála a šla prostě do toho na MS si asi moc z nás plány nedělá, takže to není potřeba hrotit... rekreačně to půjde dělat s jakoukoliv KK...

petl
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 10:48 - Změnil/a: petl
- Nahlásit

younglady
škoda že trvá na KK
začátkem dubna čekáme štěňata od velmi temperamentních, sportovně vedených a přitom výstavně úspěšných rodičích - jenže dlouhosrstých.
Bonnie je v současné době hvězda dogdancingu - myslím že jediná česká kolie s titulem Master of Dogdancing zatím vůbec
Byli bychom rádi kdyby nějaký její potomek v této tradici pokračoval

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 11:47
- Nahlásit

younglady
odberník ti poradí tuhle databázi, kromě psů, jejich fotek, rodokmenů, zkoušek, titulů atd. atd. jsou tam taky aktuální vrhy v celé Evropě, včetně Čech. Po večerech může kámoška zkoumat, kdo se jí líbí:

URL

přímo na sport se KK nechovají, chovatelé zohledňují i zdravotní testy a exteriér, výběr štěněte je hodně o intuici.

younglady
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 12:15
- Nahlásit

helps
tak prý ten odkaz od tebe zná a slintá nad nima ona to nehrotí, nemá za cíl MS ani nic takového, chce prostě parťáka na procházky, ale jelikož maká s jedním psem a baví jí to, chce makat i s tím druhým a ráda by, aby k tomu měl pes prostě předpoklady a kdybys jí viděla, prostě bys jí KK doporučila, k ní se tohle plemeno neskutečně hodí

petl
Bonnie známe, jsme ze stejného cvičáku a DK fakt nechce, už kbůli těm chlupům

gabifi
okie děkuji, předám, prozkoumáme zdraví a exteriér je samozřejmě taky důležitý, to jako ne že ne ;)

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 13:00
- Nahlásit

younglady
v databázi je fajn, že jsou tam vidět vrhy narozené, očekávané (už je nakryto) a i plánované. Přes vrhy se pak dostane na rodiče. Takže lehce zjistí, jestli někdo plánuje štěňata po sportovci/ sportovkyni, kteří jí oslovili.

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 13:08
- Nahlásit

ještě mne napadla tahle fenečka, je strašně šikovná:
URL
Brazílie Bila Kaífa

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 13:36
- Nahlásit

no já co znám KK, tak zmíněného Elfíka, asi nejvíc sportovní kk jsem kdy viděla a pak tady máme dvě kk ze stejné chovky, jen jiný vrh, fena sice chytrá, ale absolutně nevhodná pro sportovně založeného páníčka, pracuje jen když se jí chce, je taková prostě uplně jiná než pes z té samé chs, ten si myslím, že by při správném vedení byl za chvíli něco jako Elfík, akorát panička je začátečnice v agi a takový postřeh co mám u kolí kk i dk - podle mě je vždycky sportovněji nadanější pes než fena, nebo k tomu pohybu mají alespoň větší chuť a jdou do akce kdykoliv, kdežto feny co znám, tak si to radši rozmyslí a pohnou se jen když uznají za vhodné ale to je můj subjektivní vypozorovaný názor a zase jich neznám takové množství, aby se to dalo považovat za svatosvatou pravdu

gabifi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 14:08
- Nahlásit

bych řekla, že ty nejsportovnější KK splňují tyto parametry:
1. panička 18 - 35 let, bezdětná, sportovně založená, výcvik psů je její velký koníček, KK není její první pes
2. panička sice dětná, ale děti jsou odrostlé a samostatné, sportovně založená, výcvik psů je její velký koníček, KK není její první pes

Shelticka
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2012 15:09
- Nahlásit

gabifi
no tak ten bod 2 splňuje ta moje známá s tou absolutně divnou fenou ona lítá jak splašená třeba se psama, nebo za zajícema, i sama si pobíhá a když po ní chce blbé sedni na startu agi, tak se tváří jako "no to snad nemyslíš vážně?" a někdy když běží tak vypadá i šťastně, ale někdy není schopná ji přemluvit k pár krokům a jednomu skoku jako někdy se páneček fakt může postavit třeba na hlavu, ale s povahou psa nic neudělá... ta samá paní má toho velmi nadějného psa takže paničkou to asi až tak nebude, možná někdo jiný by z feny dokázal vymáčknout o něco víc než ona, ale dobrá závodnice to asi nebude... i když kdo ví...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 61 . 62 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání