| Autor |
Zpráva |
gabifi
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 15:33
- Nahlásit
Shelticka
jako někdy se páneček fakt může postavit třeba na hlavu, ale s povahou psa nic neudělá
z třech šeltií v naší rodině ani jedna nebyla a není bázlivá a náš KK rozhodně není laxní. Sakra, tak kde ty lidi furt ty bázlivé šeltie a laxní KK berou?
S Akimem (už nežije) běhala i dcera i já. S dcerou to byl koncert s obrovskou postupovou rychlostí, se mnou tragikomedie.
U výcviku nikdy nevíš, kde končí páníček a kde začíná pes.
|
Barbucha z Prahy
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 15:35
- Nahlásit
younglady
Bonnie známe, jsme ze stejného cvičáku a DK fakt nechce, už kbůli těm chlupům
Chlupy z KK jsou horší než od DK, to jí můžeš vzkázat Alespoň, co se držení v bytě týká, znám někoho,kdo si pořídil KK právě proto, že nechtěli všude chlupy a mají je všude, narozdíl ode mě, která má DK
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 17:24
- Nahlásit
gabifi
U výcviku nikdy nevíš, kde končí páníček a kde začíná pes.
to sice ne, ale vzhledem k tomu, že jak jsem psala, tato paní má 2 kk, chová se k nim stejně, stejně cvičí atd (teda k té fence zkoušela už všemožné postupy a pokusy ji rozběhat..) a každá je opravdu úplně jiná
Sice se v agi říká, že za všechno může člověk, ale taky už mi na cvičáku prošlo rukama spoustu psů a vím, že ty povahy dělají strašně moc... někdy mě úplně mrzí, když mi tam chodí člověk, který na to má obrovský talent, snaží se atd, ale má psíka, co na to prostě moc není a nebo naopak, pes velmi nadějný s páníkem motálkem
A skoro stejný případ mám na cvičáku i s DK. Slečna má 3, matku a její dceru a syna. Matka byla vedená spíš jako NO, takže si z ní vychovala poslušnýho psa ale nechodí s ní na agi, mladá fena je to samý jako jsem popisovala tu KK a pes zase to samý jako ten pes KK, a to jsou přitom tohle vlastní sourozenci odmala žijící u jedné majitelky/chovatelky a přitom každý úplně, ale úplně jiný
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 18:24
- Nahlásit
gabifi
Klubovka je 6.5.2012 a uzávěrka je 6.4.2012, tak je to na přihlášce, co byla v magazínu. Nevím, jestli pojedu, jestli bude odvoz
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 18:26
- Nahlásit
a kdybys jí viděla, prostě bys jí KK doporučila, k ní se tohle plemeno neskutečně hodí
tak to je důležitý..... protože v prvé řadě si čověk vybírá kámoše a parťáka a teprve poté nastupují věci a aktivity, kvůli kterým psa chci... tak to teda aspoň vidím já takže pokud jí KK sedí, tak není asi co řešit...
Shelticka
ty se nesměj myslím, že lidi od BOC a šeltiček a podobných mentálů mají trošku jiná měřítka... mě třeba naprosto vyhovuje, že je můj pes tak trochu magor, během deseti vteřin vystřídá dvacet povelů jen proto, že sem mu to řekla a holt si občas hrajeme na krokodýli a snaží se mi ukousnout kus nohy třeba klidně vo půlnoci žejo.... a mě takový hovádko vyhovuje, stejně tak se mi moc líbí některý zmagořený pyreneje a boc, ale to je zas o tom, že někteří lidi by se z nich vyloženě zcvokli a někam by je zavřeli
Sice se v agi říká, že za všechno může člověk, ale taky už mi na cvičáku prošlo rukama spoustu psů a vím, že ty povahy dělají strašně moc...
kdyby někdo na začátku viděl mě a Ajana, tak by to s náma nejspíš vzdal laxní teda nebyl ale dost vzteklej a zmagořenej navést ho na nějakou kratší sekvenci to byl teda úkol.... neustále zaraflej v noze a dneska je to úžasňák.... znám víc psů, kteří ze začátku byli líní/moc divocí/neovladatelní a časem to šlo... nicméně pravdu máš, že povaha je u každýho psa jiná a mám taky ten pocit, že fenky sou vyčůranější a dyž nemusí tak to poběží jinak a různé vymýšlení
gabifi
z třech šeltií v naší rodině ani jedna nebyla a není bázlivá a náš KK rozhodně není laxní. Sakra, tak kde ty lidi furt ty bázlivé šeltie a laxní KK berou?
no simtě přijeť do budějc, tady jich na sídlišti pár máme.... jeden z ďáblovky úžasnej, sice nedorostlej ale pašák.... tím to bohužel končí pak jsou tu vesměš bázlivé šoltyje nebo jinak defektní
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 19:14
- Nahlásit
gabifi
slečna splňuje bod 1.
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 19:15
- Nahlásit
Barbucha z Prahy
nejde o línání, má maďara, ví, co to je krátký chlup všude - jde o délku, nechce nic česat, tahat z toho bodláky atd.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 19:51
- Nahlásit
helps
líní/moc divocí/neovladatelní a časem to šlo...
v agi se vždycky líp cvičí s moc divokýma, neovladatelnýma... než s línýma laxníma, to mi jako fakt nevymluvíš
fenky sou vyčůranější a dyž nemusí tak to poběží jinak a různé vymýšlení
já ten pocit nemám u všech fenek, pouze u kolií
já mám fenku a ta v životě nedělala caviky před nějakou činností
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 20:05
- Nahlásit
Shelticka
v agi se vždycky líp cvičí s moc divokýma, neovladatelnýma... než s línýma laxníma, to mi jako fakt nevymluvíš
tak jaktože kdejakej tlustej kavalír je A3 šampijón a ty mentální divocí se pořád topí někde v A0?
jo takhle... tak to já mám ten pocit všeobecně, fenky jsou prostě jako ženský. víc přemýšlivé, takové občas náladové ale řekla bych rozumější klidnější.... pes bych řekla, že je takovej jednodušší, přímější, větší srdcař ale samozřejmě to je jen hodně všeobecně řečeno a rozhodně se nedá brát že to tak musí bejt
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 21:09
- Nahlásit
helps
to zas ne, ale toho blázna nemusíš nutit ke každýmu pohybu, tam jenom potřebuješ nervy a svoji vlastní šikovnost to ukočírovat ale u těch lenochů se člověk mnohem víc nadře než s tím psem něco dokáže, to ti potvrdí každej majitel takovýho psa a ti loudající se A3 psi si to vyběhali jen proto, že si umí vybrat pidi závody bez konkurence a stačí jim to zaběhnout čistě ale už je to docela obtížnější než dříve konkurence rychle stoupá
A mě zase psi odjakživa přijdou takoví jako samostatný jednotky, že fena na toho pána je víc fixovaná než pes, ten ucítí háravku a je v prdeli většinou, neříkám že každej... nevim, to je asi podle sympatií každého, já osobně ke psům jako samcům moc vztah nemám, jedině fenu prostě
|
helps
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2012 21:46
- Nahlásit
no že je to vydřený to věřím, to určitě zpochybňovat nechci, ale ono právě zase ukočírovat toho rychlého, kolikrát dost nezávislého taky sranda není kolikrát vidím pomalého psa a psovod to tam totálně motá a neví třeba kudy běžet, ale zvládne to ukočírovat a dběhnout s rychlým je jeden špatnej pohyb konečná
podle mě taky hraje roli plemeno.,....znám feny,které sou vyložene sfině a zabíjejí ostatní pejsky jen tak z prd.... pes je podle mě přímočarej, v hlavě má jen jeden kablík a holt to dyž se přeruší tak špatné ale já psa od háravky odvolám, takže asi nejsem úplně objektivní... každýmu to jeho, to je jasný. já bych nemohla fenku a jinej zas nemůže psa
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 07:52
- Nahlásit
Billy
díky, já pojedu na bonitaci a když budu mít začátkem dubna hodně dobrou náladu a hodně zbytečných peněz, přihlásím kluky i na výstavu
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 08:14
- Nahlásit
jůůů Adámek se bude bonitovat no když mě do té doby škola nezabije nebo mi to jinak nezhatí, tak mi vystavovat taky budem....
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 09:12
- Nahlásit
helps
proč by tě měla škola zabít?
Se právě učím pedagogiku a cítím se u toho jako debil
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 10:45
- Nahlásit
gabifi
protože nemám nic hotovo, nic neumím a místo toho čumím na Crufts
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 11:04
- Nahlásit
helps
já jsem si udělala hezkej studijní plán, zjistila jsem, že budu šťastná, když si to do zkoušky stihnu přečíst = o učení nemůže být ani řeč. Na závěr studijního plánu jsem odhadla značku vína, které se k tomuto debaklu hodí nejvíc a je to
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 11:40
- Nahlásit
helps
no s pomalým psem si tam člověk stihne ještě zatancovat třeba hulahu a doběhnout ale podle mě v dnešní době pomalí psi nemají moc šanci, pokud si fakt nevybírají závody v horní dolní kde mají ve své kategorii všehovšudy ze 5 soupeřů a něco tam ti soupeři neposerou
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 11:50
- Nahlásit
gabifi
no zkoušku jako takovou bych až tak neřešila, ale já mám prej napsat bakalářku a letos i nějaký státnice.... tak to je horší já sem hroznej člověk... ale navíc ještě hrozně hrotěj tu školu, takže to není zas tak lehký... jsem tam hromadu hodin denně, máme četbu, tak nevím kdy mám psát bakalářku a učit se na zkoušky
Shelticka
no hele já bych nebyla zas tak s tím rychle hotová..... podle mě mají šance docela dobré.... většina rychlích psů jsou tak trošku magoři, ta jejich spolehlivost není tak velká... a pokud ten pes není úplnej šnek, ale má takovou střední rychlost, tak je páneček vysmátej. třeba od nás má paní knírače, vyloženě výstavák, šampion krásy a dost se na parkuru šetří, není fakt rychlej a ve svojeticích kde mohlo být dobře nějakých aspoň 15 SA psů vyhrál sočty
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 13:34
- Nahlásit
helps
jo tak součty může vyhrát i pes, co se v jednotlivých bězích ani neumístil mohl být třeba pátý apod, to je zas něco jinýho trošku..
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 14:06
- Nahlásit
Shelticka
no né, jako doběhla třeba druhá a třetí.... nebo tak nějak
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 14:50
- Nahlásit
helps
tam se prej ale většina podiskala, takže asi trasy vyhovující jistějším psům, se tam umístil i jeden vořech od nás, co jinak taky moc šancí nemá, no přesně ten typ co běží svým tempem a tak to většinou zvládne bezchybně, ale mě se takový výhry moc nelíbí
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 18:14 - Změnil/a: helps
- Nahlásit
Shelticka
no to je dost možné detaily si nepamatuju...... a proto píšu, že to není tak jisté, že by pomalejší pes neměl šanci. naopak mám dost pocit, že jistější psi se často umístí.... fakt ale je, že nesmí bejt zase moc velkej šnek jinak často vyfasuje TB za čas
většinou zvládne bezchybně, ale mě se takový výhry moc nelíbí
tak to souhlasím.... radši uvidím hezkej rychlej běh s DIS než pomalé táhnutí se po parkúru s bezchybným výsledkem
ps: a teď sleduju Crufts a překvapuje mě kolik "pomalých" psů se tam už během dneška objevilo
ops: taky mě u Crufts překvapilo kolik starých "babiček" a "dědečků" běhá a závodi v agility fakt nevídané, v ČR sem takový lidi na agility v životě neviděla
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 19:26
- Nahlásit
Když jste u toho běhání, nejedete někdo mezinárodku v Budějkách?
Nebo jinak, hledám někoho zkušeného, kdo by mě pomohl vystavit Billyho. Handlerka odpadla a jinej človíček se zatím nenašel. Stačí když odběhá, v postoji ho dám. Jen upozorňuju, že je tvrdohlavej a jak vycejtí, že si může vyskakovat, tak je na zabití.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 20:53
- Nahlásit
helps
agi ve světě je mnohem jiný než u nás, právě že v zahraničí se nebojí běhat i starší lidi a taky tam prej běhá mnohem víc chlapů než u nás
taky jsem chvilu viděla agi na Crufts než jsem musela na naše agi v realitě ale nevim vůbec jaký jsou podmínky, aby jsi tam mohla agilitit..
|
helps
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 21:20
- Nahlásit
Shelticka
no ale taky tam běhají lidi a je vidět, že to berou veeeeeeelmi rekreačně opravdu když tam běží nějaká velmi starší žena, borderka někde v dáli a paní jen někam mává.... no udivuje mě to, to v ČR nehrozí. i dyž třeba jezdím na agi s paní, která už je úctyhodnýho věku, jenže ta je hrozně namakaná, má super kondičku a rychlost a vydrží toho víc než já
podmínky pro Crufts taky nevím, ale třeba i v teamech mě překvapilo, že běžel nějakej jakože ohař vypadal a byl děsně zdivočelej a disknul se.... a říkala sem si, jak takovej pes přijde do týmu, dyž se říká, že v týmech bývají "pomalejší" ale spolehlivý zviřátka no jak je vidět, prostě tomu nerozumím
Billy
já tam možná budu, ale budou zároveń závody agility, takže se mnou se asi nedá moc počítat
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 21:35 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
helps
já nerozumím Cruftu, takže ti k tomu nic neřeknu
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2012 22:15
- Nahlásit
helps
Škoda, tak snad někoho najdu, jinak to bude sedminohá komedie
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 07:16
- Nahlásit
Billy
měla bych tam být, dávám tomu tak 95 %. Pokud nikoho neseženeš, pomůžu ti mojeho oblíbeného pejska vystavit
Myslíš, že by snesl nás obě na střídačku? Já běh (nebo spíš snaha o běh) a ty tu nejhorší část = prohlídka zubů a posuzování v klidu?
|
Billy
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 09:50
- Nahlásit
gabifi
Já běh (nebo spíš snaha o běh) a ty tu nejhorší část = prohlídka zubů a posuzování v klidu?
To zvládne, nebude to poprvé. Teda ten klid v postoji, snad bude vypadat, jako klid
A makám na tom, aby si uvědomil, že on fakt není šéf. A teď to má chudák těžší, máme doma přes poledne čubinu na hlídání, a musí se dělit o pozornost, trpí
|
helps
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2012 18:27
- Nahlásit
Shelticka
hele dneska sem se dozvěděla proč mi někteří pejsci nepřijdou tak dobří - prej v týmech na Crufts můžou bejt psi od stupně 1 do stupně 7. takže ty jedničkáři jsou asi holt začátečníci no
|