Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 17:31
- Nahlásit

helps
holka se urazila a vodešla dyž viděla, že tudy cesta nevede
Ale přitom naprosto nenásilně. Jednou či dvakrát jsem jí tam stáhla za chlupiska na zem. A pak už stačilo se jí postavit do cesty a vyzývavě se kouknout jakože "no zkus udělat krok a seš mrtvá".

A tohle se musí naučit i Eninka - člověk. A hlavně jí chybělo takový to přesvědčení, že všechno je její. Což zase nechybí mě, že. Takže hračky jsou moje, jídlo je moje, odpadkáč je můj, postel je moje, prostě všecko je moje. A essi si to někdo zkusí nárokovat, tak má co dělat se mnou. A oni se pak psi podříděj. Páč když je hračka moje a někdo se o ni zkusí poprat, tak dostane po kebuli a vyhazov za dveře. Páč jaksi nechápu důvod, proč by se měl někdo prát o MOJI hračku. A doufám, že jsem trochu tohodle rozhodnutí Enince - čéku předala.

který je těma mezi lidsko-psovskýma vztahama děsně fascinovanej
Já taky.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:01
- Nahlásit

helps

těma mezi lidsko-psovskýma vztahama děsně fascinovanej

jo, já jsem těma vztahama taky fascinovaná, ale nejvíc, když se mi po domě válí tři spokojený fenky a nic neřešej, akorát zatím to jaksi není vono, no, jak vidím vyceněný zuby potažmo zakousnutý v někom dalším, tak brrrr

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:09
- Nahlásit

Gi a smečka

A hlavně jí chybělo takový to přesvědčení, že všechno je její. Což zase nechybí mě, že.

to chybělo, všechno bylo všech, teda teoreticky vzato, protože všechno bylo Terky, i troje žužalcí kostičky, např. Každá dostala jednu, Terka si svoji schovala do deky, pak sebrala Enice, schovala taky, pak Báře..a pak si je střežila jak oko v hlavě a já, když jsem jí je sebrala, zase je sebrala holkám zpátky a ony už to pak ani nechtěly. A hračky a brambory, a prostě všechno.

A essi si to někdo zkusí nárokovat, tak má co dělat se mnou

bez toho to nejde, to je fakt. Třeb jsem všem něco dávala, holky seděly na zemi a čekaly, Terka skočila a vyrvala mi to z ruky

že jsem trochu tohodle rozhodnutí Enince - čéku předala

to každopádně ano

eismisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:21
- Nahlásit

Eninka hehe to s těma kostičkama zkoušela Alexis taky ...ale už hodně dávno...mrška pak na mě koukala jako že jí to vzala druhá a ona nic nemá ...at jako zakročím a všechno dám jen jí .-))
Jenže ona má tu smůlu,že maminka se chová sice klidně,ale když je třeba rychle jí vysvětlí kde má místo.-))

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:33
- Nahlásit

Gi a smečka

jj, já myslim, že na borderu není potřeba žádný extra násílí. oni jsou ve svý podstatě taky takový citlifky )) ale je to hodně o tom, jesi si člověk věří a prostě nevím- z někoho to přímo vyzařuje a z někoho zas moc néé a ty pejsci to myslím dost dobře vycítí na koho můžou a na koho ne. mě to tagle normálně taky problém nedělá, myslím, že umím hezkej zabijáckej pohled se zamrznutím a syknutím, že to celý stačí na to, aby pes ležel na zádech aniž bych hnula prstem,... jenže ten můj není žádnej zabiják a je citlivej velmi s nějakýma drsňákama bych měla strach asi taky.

Eninka

no nemáš to lehký, já bych taky v tomhle stádiu už měla bobky... jak bych viděla, že se mi servali do krve, tak by mě to dostalo. zas na druhou stranu, na mě (nebo někoho jinýho) by se zašklebila bocka asi jen jednou, sem takovej trochu cholerik

bez toho to nejde, to je fakt. Třeb jsem všem něco dávala, holky seděly na zemi a čekaly, Terka skočila a vyrvala mi to z ruky

sice mě tvoje zkušenost trochu odrazuje od AUO i BOC, ale zas je fakt, že po hlavě si šlapat nenechám, takže ani todle by jí u mě neprošlo... ale je mi to jasný, člověk to tak nebere, sou to jen takový dílčí věci a třeba to může ze začátku vypadat i celkem nevinně

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:47
- Nahlásit

helps

tvoje zkušenost trochu odrazuje od AUO i BOC

to tě nesmí odradit, jsou to úžasňácký psi, akorát troška dominantnější, průbojnější, s tím si jde lehce poradit, akorát v tý smečce je to trochu náročnější vzhledem k tomu, že spolu chtějí soupeřit a něco stále řešej

na mě (nebo někoho jinýho) by se zašklebila bocka asi jen jednou, sem takovej trochu cholerik

to jo, jde to korigovat, když nebudeš mít toho druhýho psa pidipitbula (Eninka).

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 18:50
- Nahlásit

eismisa

koukala jako že jí to vzala druhá a ona nic nemá ...at jako zakročím

to znám, akorát moje zakročení stejně skončilo tak, že se toho holky radší vzdaly, než by se o to pořád tahaly a dohadovaly. Když to Terka uzurpovala, hlídala si to jako ostříž a tak jsem jim to přestala dávat a jako žužlíky používám jen to, co můžu po kouskách rozdělovat sama - sušený kachní proužky, to hned sežerou a je klid

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:02
- Nahlásit

Eninka

to jo, jde to korigovat, když nebudeš mít toho druhýho psa pidipitbula (Eninka).

nn můj Ajánek je velmi submisivní, rozhodně by s nikým o nic nesoupeřil. na druhou stranu kdyby mojeho Ajánka chtěl nějakej ausák uzurpovat, tak by dostal po hubě

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:12
- Nahlásit

helps

Ajánka chtěl nějakej ausák uzurpovat, tak by dostal po hubě

no a představ si, že dostane po hubě a půjde do toho pořád, znova a znova, prostě si nedá pokoj - to se mi stalo vloni s E. a B. Aussinka si nebere servítky (teda nebrala), a je fakt schopná bojovat s psem, kterej kdyby chtěl, tak to s ní skončí jedním tahem a ona má jediný štěstí, že ten větší má svatou trpělivost a výdrž - Tohle teď nebylo o Terce ale zbytku smečky.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:21 - Změnil/a: helps
- Nahlásit

Eninka

to si právě nedovedu představit, že by se jen tak z ničeho nic rvali... hlavně proto, že ty AUO, který znám žijou ve velký smečce - snad osm psů celkem, včetně BOC, psi i feny a jsou to absolutní pohodáři. další aussiny který znám sou feny a taky sou naprosto v pohodě tudíž říkám, že teda si to budu muset rozmyslet, protože dyby opravdu chtěl bezdůvodně rvát malýho Ajánka tak by nejen dostal do držky, ale ještě kovovou kouli na nohu, aby neprudil

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:27
- Nahlásit

helps

víš, ono je to i o jedinci, mám trošku nervní fenečku, ale dřív nikdy nebyla. Bývala pohodářka a před rokem, zničehonic jednoho krásnýho dne skočila na Báru a dobila ji, a pak se to začalo opakovat a skončilo to tak, že už měla jědinej cíl, Báru odrovnat. Byly to situace, kdy bez jakéhokoliv podnětu šla do ní. Bára si to vždycky nechala líbit, já ji odtrhla, košík, vodítko a už to šlo ráz na ráz. Krok po kroku jsem Enince vysvětlila, že tudy její cesta u nás doma nevede a tak došlo k tomu již mému zmíněnému křehkému příměří a že je opravdu křehké jak skořápka od vajíčka, tak to je holá realita. No a do toho teď vlezla ta Terka. Bára vlastně neví, nevěděla kdo koho napadl, když doběhla třeba z venku a začala pomáhat Terce, ona jen řešila ze svýho úhlu pohledu situaci, protože má zkušenost, že vždycky začala Eninka a netuší, že teď je to Terka, kdo "skočí".

eismisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:41
- Nahlásit

Já nevím, ale mě se právě zdá, že když je smíšená smečka tak bývá vše takový víc v pohodě..si ten pes do toho voží ten klid aby se ženský nervali...zato v čistě ženskejch smečkách bývá občas dusno :/(

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:47
- Nahlásit

eismisa
Já nevím, ale mě se právě zdá, že když je smíšená smečka tak bývá vše takový víc v pohodě..si ten pes do toho voží ten klid aby se ženský nervali...zato v čistě ženskejch smečkách bývá občas dusno :

dovolím si nesouhlasit, mám smíšenou smečku a pes, pokud si holky chtějí něco vyříkat, je absolutně nad věcí. kouká na ně z gauče s pobaveným výrazem - tak se mrchy sežerte.....ani jednou jedinkrát se nesnažil se jim do toho plést...a že mám teda echt nesnášenlivý plemeno....

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:47
- Nahlásit

eismisa

Já nevím, ale mě se právě zdá, že když je smíšená smečka tak bývá vše takový víc v pohodě..si ten pes do toho voží ten klid aby se ženský nervali...zato v čistě ženskejch smečkách bývá občas dusno :/(

to je pravda, to jsem helps zapomněla podotknout, to je velkej rozdíl mít jen fenky anebo smíšenou smečku. Však vy sama to víte, i když máte doma klid, ale určitě jsou vůči sobě fenečky citlivější na jakýkoliv podnět a řešej to. Já mám právě tu aussinu hodně ale fakt hodně citlivou a vše co ji rozhodí, jde hnedka někam "řešit", většinou na Báru. A to stačí jakákoliv blbost, třeba se pohnu u stolu, ona je pod stolem a už vyleze a čučí na Báru, takový to čučení zlobivý, jestli rozumíte...

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:48
- Nahlásit

vlk

dovolím si nesouhlasit, mám smíšenou smečku a pes, pokud si holky chtějí něco vyříkat, je absolutně nad věcí. kouká na ně z gauče s pobaveným výrazem - tak se mrchy sežerte.....ani jednou jedinkrát se nesnažil se jim do toho plést...a že mám teda echt nesnášenlivý plemeno....

tak to není vždycky ku prospěchu, tak zkušenost zase pro mě, že to nic neřeší, a co máš za plemeno, smím-li se zeptat?

vlk
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:50
- Nahlásit

Eninka
a co máš za plemeno, smím-li se zeptat?

... no přeci šiby

eismisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 19:59
- Nahlásit

Tak já zase beru svou zkušenost ..a co vidím v okolí..většina má teda feny. Když jsme měli 3 psi tak byly v klidu ...ale tak určitě záleží i na plemenech, povaze atd...

Eninka já mám smečku kupodivu v klidu...ale před druhýma narozkama GR se taky snažila vůči Jessie prosadit - hlavně teda předemnou... např kvůli hoblinám od morčat co byly v pytly vedle mne :// dostali po tlamičce obě dvě..zkusila to asi dvakrát a byl klid.. Lexa to na nikoho radši ani nezkouší D

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:05
- Nahlásit

vlk

ajó, teda já mám děravou paměť

eismisa

po tlamičce obě dvě

je výhodou, že stačí takto "upozornit", u mě to nestačilo, holky to vzaly hned zkraje víc natvrdo. Když jsem je okřikla, ještě se to zhoršilo a šly "na věc"

eismisa
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:17
- Nahlásit

njn u nás to byl max kousnutej čumák ://
ale když jim teda dám něco žvíkacího tak si každá brání to svoje...a jen tak bez dozoru to nenechá, a ostatní se krást nesnaží naštestí.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:19
- Nahlásit

Eninka

jo to víš, jak to líčíš, je to složitější .... už chápu, jak je to z Báry pohledu - chudák běluha, ty bejvaj vůbec nejcitlivější, se divím, že se z těch dvou ještě nezbláznila

co se týče smíšená smečka nebo ne -
ty ausiny znám jak dvě feny samotný, není to smíšený a sou obě nejvíc v klidu. pak znám dva ausíky ve smečce s borderama, kde sou psi i feny.... je to hodně individuální podle mě, sou lidi kteří si myslí, že pes smečku trošku uklidní, ale naopak sou lidi, kteří tvrdí, že obzvlášť v době hárání je to pak ještě větší boj mezi fenama a ještě do toho slintací pes tak nevim

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:25
- Nahlásit

Zdááár.
Tak máme pořezanou třetinu dřeva. Na malíčku pod nehtem mám modřinu a roztrhaný gumový rukavice. Zítra musím jít koupit nějaké pořádné rukavičky, mám doporučené na svařování.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:25
- Nahlásit

helps

už chápu, jak je to z Báry pohledu - chudák běluha, ty bejvaj vůbec nejcitlivější, se divím, že se z těch dvou ještě nezbláznila

taky se divím, co ta už tady zažila, a ona je pokaždé nad věcí, je hrozně hodná, trpělivá, mírná, fakt úžasná...

je to hodně individuální podle mě,

určitě jo, je to i o prostředí, kde žijí, o práci,kterou dělají a pak ještě o povahách jednotlivců, a nejvíc teda o tom páníčkovi, to je jasná věc

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:26
- Nahlásit

eismisa

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:27
- Nahlásit

Vlčáčková

ahoj ty jedna, ty jsi ani neslyšela zvonit telefon, jak jsi řezala to dřevo, a kdo ti to tam řeže kopretinko? Dávej si pozor, aby neřízl i tebe

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:32
- Nahlásit

Eninka

taky se divím, co ta už tady zažila, a ona je pokaždé nad věcí, je hrozně hodná, trpělivá, mírná, fakt úžasná...

) to i věřím, bělouškové bejvají

určitě jo, je to i o prostředí, kde žijí, o práci,kterou dělají a pak ještě o povahách jednotlivců, a nejvíc teda o tom páníčkovi, to je jasná věc

tak tak... a vůbec ty detaily, který nám přijdou nepodstatný hrajou kolikrát velkou roli - třeba nějaká blbost, co se stala tomu psovi už jako štěňátkovi a on si jí zapamatoval, nebo něco už u chovatele, nebo jen právě výměna nějakejch blbejch pohledů. a každej pes je jak říkáš individuál a zachová se třeba v dané situaci úplně jinak

Vlčáčková

čaués....
tak to ti vůbec nezávidím tu práci v baráku a okolo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:32
- Nahlásit

Eninka
No neslyšela. Vůbec. Řezalo se motorovkou. Soused pokácel stromy a prodává dřevo, takže ten i řezal. Ale neboj, mě nepřeřízne, jsem velmi tvrdá. Minimálně natvrdlá.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:38
- Nahlásit

Vlčáčková

Ale neboj, mě nepřeřízne, jsem velmi tvrdá. Minimálně natvrdlá.

no ale s takovým přístupem zůstaneš na ocet

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:47
- Nahlásit

Eninka
No a co jinýho chci?

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:48
- Nahlásit

Vlčáčková

No a co jinýho chci?

koukám, že to samý, co já

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 20:51
- Nahlásit

absolutně se nebráním téhle debatě,ale někde jinde,míň viditelně.
V létě,když jsem nevěděla kudy kam,vše se prostě sralo,zašla jsem do knihkupectví.
Spíše je to odborná literatura ,jak klasika.A paní tam měla krásnou starou babičkovskou židli,starou lampu a květinový polštář.Dala mi do ruky Zákon rezonance a bylo jasný.Prostě musela jsem si to odnést domů.A pak se začaly dít fajn věci.Ale jak píšu,je to na jinou diskuzi.Mimochodem jedna z krás těch dní byla,že k nám přišel Mig.Neplánován,netušen.Pak jsempo několika týdnech se koukla do toho zákona,jestli nebudu litovat,nebo jak to popsat,jestli jsem neudělala špatně,že jsem nemocné štěně nevrátila.A došlo mi,že mě to má něco ukázat,něčemu se naučit.A není to tak dávno,kdy mi jedna kočenka napsala,že možná nás Mig má naučit,že není důležitá kvantita,ale kvalita.Čili prásný ,ale fakt krásný šťastný kousek svého života.Tím se utěšuji.

Tento příspěvek od datli jsem z šeltií a kolíí přesunula sem, protože si myslím, že je k němu určitě co říct, tak ať to není na odborným tématu
šla venčit, tak snad pak přijde...

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání