Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Pro Eninku
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 76 . 77 . >>
Autor Zpráva
makrel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:44
- Nahlásit

helps
aha, tak už vím, proč mi to se psem klape, protože na něho pořád čumím

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:46
- Nahlásit

makrel

křížence, ty tajemnej hrade v Karpatech?

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:48
- Nahlásit

Eninka
asi jo, leda že by to byl český strakatý, ale spíš není

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:49
- Nahlásit

Vero
nebo nový prsa
Tož nějaký zmenšení by se šiklo.

Eninka
ženy v určitém věku už ani nikdo nehledá, nevyjímaje teroristy, to znám.

PetraK
hele tohle vypadá spíš na komédiji, než horor, na kterej to vypadalo původně, než Impakt vyrážela
No vono to bylo tak nastřídačku.

no to jo, páč je dobrej stratég, nebo to myslíš jinak?
No, myslím si, že bílá tomu velí a vyloženě jí dělá zle, když jsou tam nějaký řešky. Byla by ráda, stejně jako Eninka, kdyby tam už konečně měla klid. Tže když se holky spojí proti těm malým kravičkám, tak maj asi slušnej nášlap to srovnat.

ale nechápu, jak to zmáknout, když je těch psů jak blech a ešče se jako blechy chovaj, páč russl je teď taky a v půl sekundě už je na druhým konci zemegule ale doma asi třeba fungujou jinak. jak to děláš? předpokládám, že číslo tři je už dáávno minulostí.
Šest aktuálně.
Hele jde asi o to, že už je mám v "oku". Problém mi dělaj hoteláci. Páč je venčím zaráz s mejma psama a vždycky minimálně půl první procházky trvá, než dostanu do oka dalšího psa. To je vždycky furt dokola počítám. Jinak jak se mi smečka zase dostane "do oka", tak mi to mozek hlídá tak nějak automaticky sám.

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 11:54
- Nahlásit

PetraK

vypadá spíš na komédiji, než horor, na kterej to vypadalo původně

komediálně to opravdu začalo, vezmi si, že se s někým vidíš poprvé v životě pár minut a nejdřív se ztrapníš a ještě mu málen ukrojíš prsty , Gi musela být ze mě hotová ještě než jsme se rozjely směr ke mně.

(ale bez mantinelů to nejde nikdy, páč ten pes pak opravdu má zmatek, nefunguje jako člověk), a pak bude jedinec, kde se to kamarádství ale musí vybalancovat s tím odsud-potud.

jo, to je přesný, já se nechala ukolíbat a přehlížela plížící se signály v souvislosti s dospíváním borderky. Já jsem se poříd soustředila na Eninku, protože to, že přestala napadat Báru a
přešlo to v tichou dohodu o neútočení, tak jsem hlídala jen dodržování této "dohody" a ta Terka se postupně začala nenápadně prosazovat až to vyústilo v to, co jsem dřív psala.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:10
- Nahlásit

makrel
nenechám ho se zdržovat ani moc dlouho samotného za keřem

no venku vůbec, to je jasný, páč.... prostě ten přehled musí bejt. No a doma - dospělýho psa samotnýho ne, e, to je jasný, ale štěně jsem měla v merku furt a kdyby byli dva a více, tak bych ten přehled chtěla mít - teda takhle, schylovalo-li by se k problému, jinak taky by asi člověk nešmíroval, páč to by nestíhal nic, ale prsotě kdyby to někde nějak jiskřilo tak, ten přehled zapotřebí je a při vícero psech už tuplem.

helps

že voni sledujou každej náš pidi pohyb,
no jistěže. (taky teda nemaj co jinýho na práci, že áno ) ale vezmi si, že když dám příklad z domova tak... připravuju žrádlo, neděje se nic(teda krom toho, že psoj nedočkavostí píská v nose ), a... dokud budu lžící míchat, nebo jí i jen tak oklepu o misku neděje se nic... dokud ovšem NEJDE O TO POSLEDNÍ OKLEPNUTÍ po kterém následuje to, že on tu lžíci přije oblízat /abych se s tim nemusela tak mejt / a pak nastává podávání krmě. Jakmile DĚLÁM - ne udělám - ale dělám to poslední klepnutí, Ešus vstává a jde. Rozhodně je tam něco jinak než když budu oklepávat během toho míchání. A je to právě ten pidipohyb, kterej opravdu ale musí být v tomhle případě fakt pidi, kterej udělám jinak. .......... no, nemáme ani zdaleka šanci se jim vyrovnat nicméně aspoň kapánek se přiblížit bycho mohli a měli

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:20
- Nahlásit

PetraK

a to jsou ty rituály (s tím krmením, jak píšeš), a na těch taky hodně záleží. Já třeba ještě úplně nedořešila to krmení, protože holky byly zvyklý celej život mít své granule v jedný velký misce a žraly je všechny spolu a nikdy neměly problém. S tím teď bojuju, protože najednou jsou misky tři a ony nechápou, co a proč je najednou jinak a mají v tom zmatek, ale to postupně srovnáme, zvyknou si, že nastala změna.

Nebudu tady teď do odpol. dočtu si vaše příspěvky

makrel

nemáš fotečku?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:20
- Nahlásit

Gi a smečka

No, myslím si, že bílá tomu velí a vyloženě jí dělá zle, když jsou tam nějaký řešky.

aha. hm, tak ale - přemejšlim nahlas jo?, se ptám :-....) zas kdyby tomu vyloženě velela, že by byla tak vyloženě a čistě jen na jednu stranu přilopená? jako že by to spíš nechtěla srovnat obecně, než se přidružit jen na jednu stranu?

šest aktuálně

šest medvědů s cibulkou

Hele jde asi o to, že už je mám v "oku"

ajo to je fakt, on po čase už člověk ví co od koho čekat a tak jako podobně.

To je vždycky furt dokola počítám.

zas nezapomeneš nikdy základní číslovky, to je pozitivum

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:25
- Nahlásit

Eninka

protože najednou jsou misky tři a ony nechápou

to neřeš, pes není idiot, to je problém pro tebe , ne pro ně, prostě je začni krmit oddělene. však to můžeš udělat tak že prostě vezmeš tři misky nandáš je a jmenovitě zavoláš jednu, s miskou jí odvedeš do jiné místnosti, dáš misku a nadlábnise, zavřeš, pak druhou, třetí a fertig. Sežralas? sežrala, misku uklidíme, nesežrala? no tak jí taky uklidíme a hotovo. příště už to budejinak. Tuhleten způsob krmení je , promiň,ale prostě blbej no. I kdyby se nic nedělo, nebyly problémy, je prostě blbej, nevíš kdo co a kolik sežral.

ztrapníš a ještě mu málen ukrojíš prsty

sim Tě stejně je zvyklá, že jí furt někdo napadá, tak jí to ani nepřišlo

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:25
- Nahlásit

PetraK
Jakmile DĚLÁM - ne udělám - ale dělám to poslední klepnutí, Ešus vstává a jde.
Hele Mafoše mám od šesti tejdnů. Teď už je to dědek a ví, že bílý mrchy jsou sfině nenažraný, tže to neřeší. Ale byly doby, kdy naprosto bezpečně poznal, že jsem dojedla a přišel si pro to poslední sousto, který jsem mu vždycky nechávala. Už když jsem odkládala příbor, tak jsem slyšela, že se hnul na posteli, vstává a jde si pro to. Hustý. A mohla jsem položit příbor kdykoliv během jídla na talíř, na stůl, prostě cokoliv. Ale vždycky poznal právě to poslední sousto.

zas kdyby tomu vyloženě velela, že by byla tak vyloženě a čistě jen na jednu stranu přilopená? jako že by to spíš nechtěla srovnat obecně, než se přidružit jen na jednu stranu?
No vona není jednostranně přilepená. Snaží se to nějak vyřešit. A essi to vypadá na oko, že útočí hlavně na Eninku (psa ), tak je to proto, že Eninka je vyndaná.

Eninko - člověku - kdyby něco, tak mě prostě zaraz. Ale budu se držet obecně.

šest medvědů s cibulkou
Cibulka jsem já, jo?

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:35
- Nahlásit

Gi a smečka

No vona není jednostranně přilepená. Snaží se to nějak vyřešit. A essi to vypadá na oko, že útočí hlavně na Eninku (psa ), tak je to proto, že Eninka je vyndaná.

tohle jsi napsala přesně, jak to je, což jsi se mohla i přesvědčit

Ale budu se držet obecně

vpoho, takto to říct není problém. Já nechci ani, aby to vypadalo, že tajíme něco šílenýho, což tak není...

Já fakt musím odjet tak kecejte zatím beze mě

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:39
- Nahlásit

Eninka
že tajíme něco šílenýho
Tak ukrojený prsty už jsme práskly, tak co.

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 12:57
- Nahlásit

makrel

asi seš dobrý pozorovatel a seš psovi srozumitelná )

PetraK

jj jsou v podstatě geniální gdyž jde o vizuální stránku věci - proto taky moje máti může psovi stokrát říct sedni a udělá to váhavě až poté, co mu to třeba zopakuje... já u toho totiž dycky dělám určitý gesta a ačkoliv sem se to snažila rodině vysvětlit, holt nikdo to neudělá tak jako já. a opravdu poznaj toho spoustu. v té knížce právě taky rozebírá, že k ní chodějí klienti a dycky s pláčem, že z ničeho nic ten pes zaútočil - a vona právě rozebírá, že vždycky ten pes vysílá milion signálů, ale my lidi sme prostě úplně slepý a je to pravda,...

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:01
- Nahlásit

"vyndaná" je co?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:04
- Nahlásit

helps
já u toho totiž dycky dělám určitý gesta
Taky tak. S oblibou klientům říkám, že musej ty svoje rozhodnutí směrem ke psovi vzít vnitřně za svý. Pak budou pro psa lehce čitelní a lépe jim porozumí. Když vezmu borderu od Eninky (člověka), tak z té jsem si dělala vyloženě legraci. Perfektně dokázala číst, co si myslím a hrozně citlivě na to reagovala. I když mi chvílema přišla docela vyplesklá z toho, že s ní takhle prakticky bezeslova komunikuju.

Ale vo tom to je. Páč když řeknu psovi sedni, tak si prostě sedne. Ani nějak nemyslím na variantu, že by si mohl sednout. Prostě vím, že si sedne a on ví, že to vím a tak sedne. Chápeš. Jenže ti nerozhodní lidi to neví až tak jistě a tím pádem to nejistě říkaj psovi (i tělem) a pak je to v pééérdeli. A to se netýká jen sedni, že.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:06
- Nahlásit

Vero
Něžněji řečeno "naprosto blbá". Takový jako když to nemyslím úplně vážně, ale je to tak. Asi jako když o svým psovi řekneš, že "je naprosto blbej".

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:16
- Nahlásit

Gi a smečka

Hustý. A mohla jsem položit příbor kdykoliv během jídla na talíř, na stůl, prostě cokoliv. Ale vždycky poznal právě to poslední sousto
jo. taky pro tohle je miluju, jakej mají do nejmenšího detailu pozorovací talent, lidi si to často neuvědomují a neuvědomujou si že tohle je základ týkomunikace

že Eninka je vyndaná

myšleno jako že jez jejich pohledu ma-gooor malinkatě?? nemyslím doslova ale jako že má třeba potíž s komunikací s ostatníma (taky je první pes, je jedináček, zatímco ty ostatní už komunikují ve smečce)

Cibulka jsem já, jo?

no můžeš bejt klidně i česnek, ale ten tam v tom filmu nebýýl (nauč je jezdit na kole! můžete pak natočit volný pokračování filmu, dneska je to v módě )

Eninka
tohle jsi napsala přesně, jak to je, což jsi se mohla i přesvědčit

ona byla "jedináček" takže tam je třebas potíž s komunikací se psy?

Já nechci ani, aby to vypadalo, že tajíme něco šílenýho
proboha, no tak to by snad mohlo napadnout jen idiota. Navíc soukromí každýho je jeho soukromí, a co je kumu po něm?

Gi a smečka

Tak ukrojený prsty už jsme práskly, tak co.

co to bude příště?

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:19
- Nahlásit

helps

že vždycky ten pes vysílá milion signálů, ale my lidi sme prostě úplně slepý a je to pravda,...

no bať, ono když lidi nepoznaj že pes sice vrtí ocasem, ale jaksi jinak než když se chystá chytit míček, tak se pak nemůžou divit, když přijdou vo špičku nosu proto, že rozcapenýho psa chtěli sundat z pohovku.

já u toho totiž dycky dělám určitý gesta

přesně. ono totiž ty gesta utužujou i to, že pes člověka víc sleduje vnímá, páč si hlídá, co mu člověk chce říct, hlas je až na druhým místě.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:32
- Nahlásit

PetraK
mají do nejmenšího detailu pozorovací talen
No, bubý je, že von v drtivé většině případů ležel vedle v pokoji v posteli, páč má zafixovaný, že se nesomruje. Tže to všechno valil jen ušima, dacan.

nemyslím doslova ale jako že má třeba potíž s komunikací s ostatníma (taky je první pes, je jedináček, zatímco ty ostatní už komunikují ve smečce)
No počkej, Eninka přišla až jako druhá. První byla bíluse. Jinak vyndaná je v tom směru, že, mě teda osobně přijde, že drtivá většina psů, když dostává do tlamy a dostává jakože moc, tak má tendence utýct. Ale vona je takovej malej picbulek. Klidně se nechá zabít, než by uhnula.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:50
- Nahlásit

Gi a smečka
No počkej, Eninka přišla až jako druhá

aha, já myslela, že byla první, tak pak nic. navíc teda píšeš, že vyndaná je v jiným směru.

Klidně se nechá zabít, než by uhnula

hm tohle měl Murphy, když se zatnul, tak s ním nehlo opravdu vůbec nic.

zas budu přemejšlet nahlas....... je možný, že je povahou taková, že kdyby do toho nevstoupil člověk, byla by ona ten kdo šéfuje, jenže člověk do toho, jak se smečka sestaví tehdy vstoupil?? myslím tím ty prvotní rozmíšky

No, bubý je, že von v drtivé většině případů ležel vedle v pokoji v posteli, páč má zafixovaný, že se nesomruje.

na ja, ale vypozoroval /vypslouchal si který to položení příboru je TO to pravý :-D

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 13:59
- Nahlásit

Gi a smečka

Perfektně dokázala číst, co si myslím a hrozně citlivě na to reagovala. I když mi chvílema přišla docela vyplesklá z toho, že s ní takhle prakticky bezeslova komunikuju.

tj, ono je to super, dyž člověk má pro to cit a umí s tima psama.... ale právě bohužel většina z nás smrtelníků to nemá, mnoho lidí vůbec nekoumá, jak se pes pohne atd. a přitom by to měl bejt ten nej základ v komunikaci se psem

Jenže ti nerozhodní lidi to neví až tak jistě a tím pádem to nejistě říkaj psovi (i tělem) a pak je to v pééérdeli. A to se netýká jen sedni, že.

áno áno.... sem si jistá, že nerozhodnej člověk se hejbe a chová prostě jinak a pes to bere, jako že to nemusí brát vážně... například můj pes pozná stopro dyž něco jen tak prohodím, ale netrvám si na tom a dyž něco myslím smrtelně vážně, tak vokamžitě přikluše, přitom slovní povel dostane třebas stejnej.

PetraK

no bať, ono když lidi nepoznaj že pes sice vrtí ocasem, ale jaksi jinak než když se chystá chytit míček, tak se pak nemůžou divit, když přijdou vo špičku nosu proto, že rozcapenýho psa chtěli sundat z pohovku.

tak tak.... to je zrovna geniální příklad lidské blbosti co se týká psů - pokaždý co viděj psa co vrtí ocasem, tak děsná radost, že pejsek je kamarád atd atd - to vidím u svýho dyž je napruženej, pomalu jde k cizímu psovi a pomaloučku taky vrtí ocasem ... má to různý intenzity, různě vysoko ten ocas drží. )) no je toho moc, ale kohokoliv potkáš třeba na sídlišti, tak viděj vrtící ocas a už si myslej, že maj novýho kámoše

se mi taky líbí, že v tý knize (přečtěte esi dostanete do rukou) srovnává ta doktorka lidi s opicema, že máme hrozně rádi objímání, natahování rukou, polácávání, pusinky ... a psi si právě vo nás myslejí, že sme úplně vyndaný. a vzpoměla sem si na bělouše od Grinečkový, jak štěká na lidi - tam právě popisovala, jak měla klientka fenu, která se bála chlapů a štěkala na ně a že požádala pár dobrovolníků, aby jen přišli poblíž k psovi a hodili na zem pamlsek aniž by si psa nějak všímali - a psala, že úplně každej člověk má tendence jít směrem k psovi, mluvit k němu a natahovat s tím pamlskem ruju a že to tyhle ustrašený psi prostě nedávají... a je to pravda, taky ty babči na ulici a lidi, který potkávám se dycky nakloní a natahujou, čumějí psovi přímo do očí atd... )) prostě je to zajímavý, myslim, že si pejsci o lidech myslej samí hezký věci

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 14:01
- Nahlásit

PetraK
Hele první byla bílá, ta má myslim vosum let, druhá ausina (pět let?) a třetí bordera. Ta má snad rok a půl a slušně to s ní cvičí.

Myslím si, že by Enina nešéfovala. Ona uznává i bílou, do konfliktu s borderou nejde. Ale když už se něco zvrtne, tak se nezná, no.

Podle mě prostě potřebuje hlavně usměrnit rozcapená bordera, páč to je hustosprateček. Tu bych chtěla mít doma na pár dní. Jsem jí dávala jasně najevo, že dokud jsem tam já, tak se vyhne nějakýmu vysírání a ona z toho byla ouplně zmatená. Furt chodila, koukala a v kebulce jí to šrotilo.

Já bych nad tím prapůvodem moc nepolemizovala. Podle mě je to hodně tak, jak říka Eninka (člověk ). Bordera potřebuje přidat práce a postavit do latě s těma svýma úletama. A Eninka (člověk ) se musí naučit řešit ty konflikty a umět je zarazit. Jak jsem říkala - zdravě se nasrat a vybouchat to všechno na hromadu. Ono to spojuje.

Vero
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 14:02
- Nahlásit

Eninko (člověku)

Já jsem dodnes nepochopila, proč si lidi dávaj nick jako jméno svýho psa. Pak je to takhle zmatený.

Jinak můj pes je mizernej pozorovatel, čekala bych víc, zvlášť když blbej není a jsme spolu prakticky furt. Přijde mi, že mu přání často zamlžujou realitu, třá páník si oblíká kalhoty, že jde do práce, a pes nadšenej, že bude vycházka. Prostě vůl. Vyndanej.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 14:07
- Nahlásit

helps
dyž člověk má pro to cit
Jako bavilo mě to s ní, fakt. Naprosto nejvíc. Když dělala, že se vůbec nekouká a pak ta půlka bílé hlavy nenápadně vylezla zpoza rohu a v té kebuli jí jelo "jako Enina (pes ) na gauči? no to upadla, ne? mám je jít zabít obě? hmm, ale vypadá docela jistě. co když zabije ona mě. do prčic, co fčil?". A když jsem jí zatrhla venku brát Enince hračky, tak šla pryč.

Ale zase v tomhle je dobrý, že je děsně komunikativní a vnímavá. Na jednu stranu výhoda, na druhou děsná nevýhoda.

taky ty babči na ulici a lidi, který potkávám se dycky nakloní a natahujou, čumějí psovi přímo do očí
Todle bytostně nesnáší hečbek teda.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 14:45
- Nahlásit

helps

potkávám se dycky nakloní a natahujou, čumějí psovi přímo do očí atd.

tak no jo, je to naše přirozenost, a díky ní vstupujem nečekaně do jejich prostoru. Lidi nedávají zvířatům čas na rozmyšlenou. Zatímco mezi sebou se neřítí ke každýmu s otevřenou náručí, ale vyčkávají jak se komunikace rozvine, se zvířaty do toho vtrhneme jako policajti do cukrárny . (ostatně doma mám příklad zcela jasnej, když jsem vzala Brtnika ke koním, kde jsem tehdy stolet před tím už nebyla a neznala z tý ohrady jedinýho, tak když jsem přišla k ohradám a šel kůň ke mě dávala jsem mu čas, nevnucovala jsem se mu, což přišlo tehdy Brtnikovi jako že : Ty se toho koňa bojíš, se ptal?? (z dálky, páč se koní bojí ) No nebojím, ale musím mu dát čas a prostor, když se k němu nařítím a vnutim , nemusí se mu to taky líbit, tak ať si přijde sám. se mu dostalo odpovědi.

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 14:54
- Nahlásit

Gi a smečka

Jsem jí dávala jasně najevo, že dokud jsem tam já, tak se vyhne nějakýmu vysírání a ona z toho byla ouplně zmatená.

to sou změny, to sou změny, z makovice se jí kouřilo, to je mi jasný

Já bych nad tím prapůvodem moc nepolemizovala.

jo tak jasně, že to nevyřeší nic, jen jak říkám zajímalo mě to.

. Jak jsem říkala - zdravě se nasrat a vybouchat to všechno na hromadu. Ono to spojuje.

jasně to bezpochyby, však si dobře pamatuju, když do nás se ségrou máma vlítla a rozsadila nás bychom se nepozabíjely, jak jsme se okamžitě semkly , je to stejný.

Ale zase v tomhle je dobrý, že je děsně komunikativní a vnímavá. Na jednu stranu výhodana druhou děsná nevýhoda

páč tím pádem se člověku z tý makovice musí kouřit taky .

hečbek

páč tuti ešče nejsou vokřísaní civilizací. ale tak Ešus si od určitýho věku taky vybírá. hlavně mezi chlapama, ty nemusí a tak ten kontakt od většiny nechce (a náš soused si to ne a ne a ne a nenenene nechat vysvětlit, páč von přece ty psy měl, má je rád.....ani kdyby měl flákotu v ruce, je prej z Ešusího pohledu divnej )jeho (sousedův) problém. A pak taky jedubaby, co se chtěj kamarádit taky zazdí, nejsou tam

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 15:17
- Nahlásit

PetraK
zas kdyby tomu vyloženě velela, že by byla tak vyloženě a čistě jen na jednu stranu přilopená? jako že by to spíš nechtěla srovnat obecně, než se přidružit jen na jednu stranu?
Čéče u nás jedinej, kdo má tendenci rovnat problémy je Besinka. Taknějak to u fyzicky nejslabšího psa nejni nejlepší vlastnost,nutno říct.
PetraK
je to naše přirozenost, a díky ní vstupujem nečekaně do jejich prostoru. Lidi nedávají zvířatům čas na rozmyšlenou
Lucka jí dává. Jsme byli teď na schůzi, kde byl malej černej pejsek. Nijak se k Lucce necpal,ona k němu taky ne a až tak za deset minut ho šla pohladit. Bylo to hezký

PetraK
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 15:37
- Nahlásit

kachna_
Lucka jí dává.

páč ale vona ví neb je to moudrá děva ,
viděla jsem něco podobnýho u ještě menšího dítěte, holčička pár dní před tím začala akorát chodi, takže fakt malinkatý hádě, a zatímco její o tři roky starší bráška se u psa choval zcela klasicky a nedával Ešusovi moc nadechnout a musela jsem mu to zatrhout, tak tohle malinkatý stvoření si s nataženou ručičkou, otevřenou dlaní (prázdnou , bez pamlsku) prostě počkalo, trpělivě. jak říkáš , bylo to moc hezký..

Eninka
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 15:55
- Nahlásit

Myslím, že Gi to tady celý popsala přesně, to jak to holky mezi sebou mají, to, co kdo řeší nebo neřeší (myslím psejky), to, že borderka byla úplně hotová, že není vše podle jejich představ a přání, m.j. vykukování zpoza roku bylo fakt úsměvný, to, že Eninka je malej pitbul sedí úplně doslova, a to všechno může říct i díky tomu, že se v to odpoledne odehrálo trocha něco jinýho, než se původně očekávalo. A to je taky to, že když pisatel popisuje stav ve smečce, tak se soustředí jen na aktuální vizuální problém a nevidí to komplexně. I když zrovna akce Eninky byla náhodná, ojedinělá, ale proběhla a díky tomu si myslím, že Gábina měla možnost vidět, jak to celý ve skutečnosti je a díky tomu se dá odvíjet i pokračování v napravení stavu (pokud to teda vůbec jde, protože mezi holkama mi přijde, že jsme tak trochu na minovým poli), šlápneš vedle a jsi v prdelce, a to už souvisí i s jejich povahama

helps
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2011 17:22
- Nahlásit

Gi a smečka

Jako bavilo mě to s ní, fakt. Naprosto nejvíc. Když dělala, že se vůbec nekouká a pak ta půlka bílé hlavy nenápadně vylezla zpoza rohu a v té kebuli jí jelo "jako Enina (pes ) na gauči? no to upadla, ne? mám je jít zabít obě? hmm, ale vypadá docela jistě. co když zabije ona mě. do prčic, co fčil?". A když jsem jí zatrhla venku brát Enince hračky, tak šla pryč.

tak to je geniální.... holka se urazila a vodešla dyž viděla, že tudy cesta nevede ))

Ale zase v tomhle je dobrý, že je děsně komunikativní a vnímavá. Na jednu stranu výhoda, na druhou děsná nevýhoda.

jj tos vystihla... pro někoho super výhoda a bude se mu se psem skvěle pracovat a pro někoho problém..

Todle bytostně nesnáší hečbek teda.

no ono by se dalo říct, že sou dvě kategorie - takový ty dominantnější, kteří to chápou jako výzvu, že mají babce natrhnout kalhoty anebo ty posránkové, kteří řvou skoro stejně, protože se babky bojí )

PetraK

právě, je to naše přirozenost se k nim hrnout a přímo.... pes to vnímá jinak, většinou jako narušení vlastního prostoru. a fakt mě pobavilo, jak tam ta doktorka popisovala, že musí dycky mít po ruce tři lidi - jeden drží psa, druhej má házet mlsky a třetí musí zastavit toho druhýho dyž se snaží s tou mlskou a nataženou rukou blížit ke psu, místo aby jí jen pohodil

Eninka

určitě to půjde, ale jak tu jen tak mimo řešíme, vše souvisí se vším a budeš to mít těžký, sledovat kažej pohyb a bejt důsledná, silná, spravedlivá to zní jak klišéé.... a taková to měla bejt velká myšlenka. ale však víš, Gi ti to irčitě vysvětlila se vším všudy, já sem bohužel jen pejskař amatér, který je těma mezi lidsko-psovskýma vztahama děsně fascinovanej

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 76 . 77 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání