| Autor |
Zpráva |
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:42
- Nahlásit
eismisa
jejda, kterou megerku z těch tří myslíte? Tak si ten výlet naplánujte, po dálnici jste v Brně pohodlně a holky budou určitě nadšený, že se zase objeví nějakej psík u nás. Ale hlavně si na sebe vemte něco, co neutrpí při vítacím rituálu, který bývá od Terky velmi, ale velmi vřelý
|
eismisa
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 12:56
- Nahlásit
Eninka No ségru Alexis ..ta z fen nadšená určitě nebude je to tele, jinak je to zatím taky trhlé štěně, a vítá všechny až moc...takže jsem zvyklá...
Teď o víkendu jsme byly s bráchou Archibaldem a dostla jsem od něho láskyplné čelíčko..tak mam nateklé a fialové obočí...no BOC magoři )
URL
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:06
- Nahlásit
eismisa
dostla jsem od něho láskyplné čelíčko
Víte co si říkám, že všechno zlý je k něčemu dobrý s tím udáním od K.Králové jak mě u vás udala kvůli Terce. Zuřím na ni fakt hodně a nejsem tady sama, protože tohle se prostě nedělá, ale na druhé straně jste se tady zapojila a můžeme si vyměňovat zkušenosti a zážitky s borderama jedněma praštěnýma, divokýma, skákavýma, zlobivýma...už mě víc nenapadá, jak tyto divošky nazvat
|
eismisa
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:20
- Nahlásit
Eninka já jsem taky celkem ráda, že o Angel aspoň vím... njn pevnou ruku potřebují bordery jedny, hlavně ty feny ...já se ji taky učím mít .-) Ale snad Vás potěším , že se po 2.narozeninách i z jejich maminky stal celkem ovladatelný pes ..takže nic není ztraceno .-)
Jinak se stýkáme s Archibaldem a Artem, zbylé "holky" moc nekomunikují
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:23
- Nahlásit
Eninka
nechápu proč se tady pořád hádáte a udáváte a pomlouváte, proč si radši nezatancujete?!
http://www.youtube.com/watch?v=I_Juh7Xh_70
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:35
- Nahlásit
Sízra Milanová
ááá, žumpa měla nějaký mejdan, že nám posíláš odkaz?
jo a máš u mě vroubek s tou davídkovou a chozením nahoře bez babo jago
. Měla jsi aspoň zařídit, aby se k tomu vyjádřila, k čemu jsi mě navedla
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:37
- Nahlásit
eismisa
já v to zklidnění taky věřím, protože aussina mi řádila taky tak do těch dvou let jako divá a teď už je to pohodovej pes, prostě pubetačky, no
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 13:49
- Nahlásit
Gi a smečka
Eninka
tohle téma mě zaujalo. Mám dotaz - ne zvědavostní, nejsem šťoura, kterej leze do soukromí - dalo by se z toho udělat nějaký resumé v čom je zakopanej pes a jestli to co se tu ze všech stran navrhovalo - myslím to základní, koše, oddělení žrádla, odspratkování borderky a nastavení jí mantinelů, je postačující a vede to ke kýženýmu a jestli významnou roli hraje i ten černej vzadu (skvělý přirovnání ) švýcarka /což si myslím, že i třeba jo, protože zdatně využívá vzniklé situace, dobře manipuluje , nebo jak to říct/,
prostě jestli by z toho nešlo udělat nějaký poučení z krizovejch let protože si myslím, že pokud by někdo propadnul do podobnýho kruhu, mohlo by to pomoci. Pokud je to velkej zásah do soukromí, tak nic, jen mě to tak napadlo.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:36
- Nahlásit
Taky mě to zaujalo.
A zajímalo by mě, jaký to má vývoj?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:54 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
Vero
A zajímalo by mě, jaký to má vývoj?
no. jenže když asi ono to nepůjde to sem hodit, páč se to pak může jako vždy zvrhnout v kobercový bombardování. ale je to škoda myslím, protože by se z toho dalo vykutat dalších pár podstatných věcí, kdyby v budoucnu někdo potřeboval. Plus by mě zajímal právě pohled člověka zvenčí, jak impakt tu smečku - teď myslím ty tři feny viděla, jak funguje, co , kde a kdo. protože tyhle věci mě zajímají.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 14:57
- Nahlásit
PetraK
Vero
Já teď nevím, jak to napsat, aby to bylo dost obecný a přesto to vyjádřilo podstatu..
Švýcarka v té situaci prsty nemá, i když to tak samozřejmě může vypadat. Jsem přesvědčená, že po nastavení jiných pravidel ve smečce z mé strany (krmení, důslednost apod.),
prostě hlavně po stránce "umravnění" borderky, která když nebude vyjíždět na aussinu, bude doma klid. Prostě začala zkoušet kam až může zajít a já to včas neutla. Nechci nic zakřiknout, ale od té neděle se nikdo na nikoho nevytahoval, fenky jsou prozatím vpohodě, misky už mají svoje, prostě je klid, doufám, že ne před bouří (to byl vtip)...
Já vím, že je to zatím tenkej led, ale já jej prostě budu každej den, každou maličkostí zesilovat, aby už pod náma nepraskal.
A ještě taková zvláštnost, já byla nervózní když se jenom schylovalo k průšvihu a ty feny to jasně cítily, hlavně Terka. Gábina mi dodala takovej pocit, klid, nebo jak to říct, že už se vnitřně "neklepu" hrůzou, podle mě to má taky velký vliv, určitě ano
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:13
- Nahlásit
Eninka
podle mě to má taky velký vliv, určitě an
no to má vliv největší, protože ty si musíš věřit,
můžu se zeptat? jak třeba teď přistupuješ k situacím jako jsou např. na schodišti? jak jsou teď nastavený ty pravidla?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:15
- Nahlásit
PetraK
no. jenže když asi ono to nepůjde to sem hodit, páč se to pak může jako vždy zvrhnout v kobercový bombardování
nojo...
jenže zas bez toho si nemůžem vytáhnout tu zkušenost.
Ale chápu, že někdo třeba nemá chuť se nechat bombardovat, jen aby poskytl ponaučení jiným stranám...
Eninka
A ještě taková zvláštnost, já byla nervózní když se jenom schylovalo k průšvihu a ty feny to jasně cítily
Jo, to mi přijde docela rozhodující.
kdybys chtěla Impakt vyzvat, aby popsala svůj pohled zvenčí, tak by to bylo určitě hodně moc užitečný, ale... fakt chápu, když nebudeš mít do toho chuť.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:17
- Nahlásit
Vero
enže zas bez toho si nemůžem vytáhnout tu zkušenost.
no jo co naděláš, dětma nezatopíš .
Ale chápu, že někdo třeba nemá chuť se nechat bombardovat, jen aby poskytl ponaučení jiným stranám.
no.
kdybys chtěla Impakt vyzvat,
no já si myslím, že právě to co by napsala Impakt by bylo nejdůležitější.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:18
- Nahlásit
Eninka
Uplně obecně - ono je někdy nejtěžší hnout sám sebou, změnit něco v sobě, ve vztahu sebe k... psovi (nejen), nejen jako v rámci hloubání ("moje chyba je to a to"), ale fakt prostě začít jinak.
Ale když se to povede, tak věci začínají fungovat.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:21
- Nahlásit
PetraK
no já si myslím, že právě to co by napsala Impakt by bylo nejdůležitější.
Si to taky myslím...
Ale je to na Enince, a nebudu jí teda určitě mít za zlé, když nebude chtít jít s kůží na trh a být altruistka za každou cenu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:22
- Nahlásit
PetraK
teď přistupuješ k situacím jako jsou např. na schodišti
už nejdu první s tím, že se pak za mými zády dějí ty xichty a barikádování schodů, ale jdu poslední a tímpádem se nikdo nezastavuje, neotáčí, ale upaluje směr vrch. Nahoře opět jdu poslední, aby se nikdo nezdržoval čučením na ostatní a nečekal, kam se kdo vrtne. Prostě jim "řeknu", upalujte na místečka, jde se spát a basta. Všichni skočí do postele, já taky, Terka pak v klidu lehne vedle mě na zem, ty dvě zůstávají nahoře na posteli a bez pardonu se jde spát. To fakt koukám, zatím to funguje. Brrr, ať to nezakřiknu.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:28
- Nahlásit
Vero
PetraK
já v případu vyjádření Gábiny nechci jít s tou kůží na trh, alespoň ne momentálně. Tím to do budoucna nezavrhuji úplně, ale záleží podle situace doma a vývoji. Samy určitě víte, kam až zašlo to celé a nemyslím si, že to bylo dobře. Díky za pochopení a stejně si myslím, že nejde o to, jak to vidí třetí strana, potažmo ta, která tomu rozumí, ale o to, jak to celé dopadne a já vím, že mi rozumíte. Sice tímto nikdo další asi žádný ponaučení nedostane, ale zase může, když bude sám řešit podobný problém, začít diskuzi sám za sebe, protože každá smčka, páníček, situace a důvody jsou stejně jiný. Jen chci říct poslední věc, problém není jenom a úplně ve mně, tak trošku je i u aussinky, ale jen maličko
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:33
- Nahlásit
já v případu vyjádření Gábiny nechci jít s tou kůží na trh,
ok - nepřekvapuje mě to.
tak hlavně ať ti to dobře dopadá.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:41
- Nahlásit
Vero
tak hlavně ať ti to dobře dopadá.
díky moc
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:47
- Nahlásit
Eninka
já v případu vyjádření Gábiny nechci jít s tou kůží na trh, alespoň ne momentálně
jo jasný, já si to tak nějak myslela,
a stejně si myslím, že nejde o to, jak to vidí třetí strana, potažmo ta, která tomu rozumí, ale o to, jak to celé dopadne a já vím, že mi rozumíte
no tady si dovolím oponovat, ta třetí strana v tomhle hraje právě hodně velkou roli, páč ona viděla nezaujatě a přesně může říct co a jak, ale pochopitelně venkoncem je jasně nejdůležitější, jak se budou věci vyvíjet dál a přeju, aby to vzalo už jen ten dobrej směr. ale to je celý v tvejch rukách už, protože ty musíš dodržovat to co máš, nenechat se zviklat zpátky ni krok . tak se drž.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 15:51
- Nahlásit
PetraK
já to myslela trošku jinak, je důležitý a nejdůležitější jak to vidí ta třetí strana, ale já mylela že pro mě ano, ale ne tady na diskuzi, blbě to ode mě vyznělo asik. Prostě já vím, že by tady pokračovalo to, co bylo a to je zbytečný. Tak snaj jsem to uvedla na pravou míru
|
helps
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:00
- Nahlásit
Eninka
Jen chci říct poslední věc, problém není jenom a úplně ve mně, tak trošku je i u aussinky, ale jen maličko
vidíš a todle by mě třeba taky zajímalo.... samozřejmě, že problém je dycky individuální, ale třeba by to pomohlo někomu vyvarovat se těmhle věcem dopředu.... třeba mě, až mi rupne v hlavě a koupim si ausíka
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:04
- Nahlásit
Eninka
Prostě já vím, že by tady pokračovalo to, co bylo a to je zbytečný.
no to asi jo, ale zase na druhou stranu objektivně řečeno, ono se není tentokrát až tak moc co divit, protože tady furt padalo to nejdůležitější pro momentální vyřešení situace a to okošíkování zúčastněných /vyjma tebe /, páč popravdě je opravdu naivní doufat, že po tom co proběhlo mezi fenama opakovaně bys v té pozici cos byla, v jakém rozpoložení a nejistotě, to dokázala pořešit bez toho, že by Eninku zase zmlátily, to je koledování o průser - pokud to co jsi psala, sedí s realitou. A myslím, tím jak jsem to četla zpětně, tak to tady nikdo nepsal a nebral jako svou exhibici, ale myslím, že měli - nebo teda měly, páč to byly samý baby, strach o tu fenu, pro nic jinýho taky nevykřikovaly dokolečka Je skvělý že se tam za tebou Gábina rozjela a že to snad pomůže dívat se na věci jinak. tak jak říkám drž se.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:06
- Nahlásit
Hlavně se nenech ukolíbat. Co se kazilo dlouhý čas, asi nespravíš úplně zaráz, vůdcovat se nenaučí člověk asi úplně ze dne na den a tak.
A hlavně "zpátky ani krok", jak Petra psala.
Prostě já vím, že by tady pokračovalo to, co bylo
Zkus si z toho, co bylo napsaný, vytáhnout ty věcný rady, byly dobrý a oni to s těma tvýma fenama všichni mysleli dobře. I když by se ti to asi žvejkalo líp bez těch emocí.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:07
- Nahlásit
PetraK
jsem neopisovala
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:13
- Nahlásit
Vero
neopisovala
já vim.
helps
Eninka
vidíš a todle by mě třeba taky zajímalo..
jo vidiš to máš taky pravdu vlastně, na to jsem se taky chtěla zeptat? jestli to jde vědět, kde je ten problém?
Eninka
ještě si říkám, krom toho zpátky ni krok - že nesmíš zapomenout být jedno velký voko - ono je to teda součástí toho zpátky ni krok, ale člověk rád pozapomene. nenech se ukolíbat, jako šéf bys měla mít opravdu přehled a nedovolit, nikdá nic a nikomu, jinak se ti to zhoutí jako domeček z karet. trochu se bojím, ale třeba se pletu, vycházím jen z toho co jsem tu četla, že tohle bude tvoje slabá stránka, že se budeš mít sklon usalašit, když to pošlape, jenže aby to šlapalo, tak se usalašit nemůžeš, ten problém vznikl dávno, bublal dlouho.
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:15
- Nahlásit
PetraK
švýcarka /což si myslím, že i třeba jo, protože zdatně využívá vzniklé situace, dobře manipuluje , nebo jak to říct/
Ta z nich má největší rozum.
jenže když asi ono to nepůjde to sem hodit, páč se to pak může jako vždy zvrhnout v kobercový bombardování.
No, právě... Já toho četla dost a viděla dost na to, abych věděla, jaká šílený fantazie jsou někteří schopní rozvinout. Proto jsem tam chtěla jet. Cítila jsem, že tohle je širší problém a chtěla jsem vidět, co říkají ti psi. A ne vařit z vody, notabene s protějškem, kterýho nesnesu. Ne já, plno lidí okolo.
Jinak pro všechny. Já jakoby svůj pohled na věc mám. Co jsem vypozorovala, tak jsou tam cesty, jak se do toho opřít a srovnat to. Eninka o nich ví, mluvili jsme spolu, našly několik variant a je na ní, kudy půjde. Protože cestu se svojí smečkou si musí prostě najít sama. Vyjadřovat se k tomu nechci. Jednak z toho důvodu, že ať napíšu cokoliv, stejně se to zvrhne, bude to přetočeno, semleto, pozuráženo, a tak dále.. A druhak - ať se to líbí nebo ne, tak Eninka a její smečka jsou teď moji klienti a odmítám jakkoliv rozmazávat veřejně to, co se u ní děje. Jsem ochotná to večer obecně sepsat, hodit Enince do mejlu a pokud to schválí, tak vyvěsit zde. Ale připravte se na to, že to bude velmi, velmi obecné.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:18
- Nahlásit
helps
ausíka si klidně pořiď, jsou to úžasní psové, to není u mě o tom, že by to nebyl dobrej výběr pro jinýho, to ne, ale moje fenečka je povahově taková, jak to říct, trochu potvora, ale nemůže za to, jde o jedince, ne o plemeno. Prostě jsou to drsnější psi, jdou do všeho a nedívají se napravo nalevo, i kdyby měli "zdechnout". Však o nich máš určo vše nastudováno. Jsou vybaveni pro ochranu stád bojovat s predátorama a to o hodně většíma, tak to v sobě maj, neustoupí za nic na světě. Ale teď píšu obecně o povaze..
|
Gi a smečka
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2011 16:18
- Nahlásit
PetraK
nenech se ukolíbat, jako šéf bys měla mít opravdu přehled a nedovolit, nikdá nic a nikomu, jinak se ti to zhoutí jako domeček z karet
Myslím, že tohle už Eninka taky ví a je jí to jasné.
Když to vztáhnu na sebe - tak já třá mám snad nonstop přehled o tom, co který pes dělá. A i pokud je pár minut ticho, jdu se podívat, essi to není podezřelé ticho. Ona i Eninka ví, že byl pro mě zkraje fakt problém sedět na gauči a nevědět, kde jsou psi a co dělají. Pro mě je to nezvyk a opravdu mám ráda, když vím o každým prdu.
|