| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:51
- Nahlásit
Jandula
sarax
Inhalačka to je to,jak se probouzí postupně? To bych chtěla já.To buzení po operaci prý nesnáší psi dobře
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:31
- Nahlásit
Jandula
taky se ptám v čem lepší??no zánět dělohy a močáku...takže všeho....
abby
hele snad není Doktor pako ať pohledá na netu..prostě mu to vysvětli že když už kastrovat tak i jako prevence nádorů v pozdějším věku a to ztratí prej význam po 2 hárání a po 3 úplně...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:34
- Nahlásit
Inhalačka je taková, že jí normálně dají masku na čumec a dýchá si nějakýho plynu... je tam lepší dávkování, nehrozí, že se pes předčasně probudí nebo bude spát ještě dlouho po skončení operace.
Sára měla inhalačku, když jí dělali ty klouby, pak normální narkózu bez problouzečky při RTG a při kastraci normální narkózu s probouzecí injekcí a tu snášela nejhůř, ještě dva dny poté zvracela...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:36
- Nahlásit
Jandula
jenže já si myslím že je to tou injekcí...Trinče dělali ty oči v létě normální narkozou...ale neprobouzeli a byla OK...prej nejhorší je ta probouzecí injekce,tu taky nechci
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:40
- Nahlásit
sarax
prej nejhorší je ta probouzecí injekce
Taky jsem to slyšela a taky to nechci.
DOKTOR sice normální je,ale v některých názorech je úplně mimo
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:41
- Nahlásit
abby
hele tak mě napadlo..není on náhodou chlap??
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:50
- Nahlásit
sarax
Člověče,úplně náhodou jo.Kdo by to řekl
A co ty,je na tebe mimčo hodný?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:55
- Nahlásit
abby
no musím říct že ty poslední tejdny sou krušný...preventivně máme napečeno a balím dárky
prej na vánoce ještě vydržím...tak budu doufat
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:01
- Nahlásit
sarax
Ty nechceš mimčo pod stromeček Tak prcka pozdravuj
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:02
- Nahlásit
Já bych měla z té inhalační narkózy celkem strach. Rozhodně bych se na to informovala u veta. Při nějaké banalitě, klidně, ale při větší operaci bych do toho nešla. Pes je vlastně při ní přispanej, neměl by se pohnout, ale nikdo ti nezaručí, že nebude vnímat bolest. Mám bohužel jednu takovou zkušenost.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:03
- Nahlásit
abby
no mě by to asi nevadilo ale zbejvající osazenstvo mě zatím ještě chce na Vánoce doma
a zas ta nespravedlnost....narozky a Vánoce v jeden den ještě vybrat Adama a EVu a bude hotovo
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:15
- Nahlásit
jorkaAmálka
já nevím, můj pes na tom zvládnul čtyřhodinovou operaci loktů...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:20
- Nahlásit
sarax
Ono to tím lednovým datem moc nevylepšíš
|
jorkaAmálka
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:25
- Nahlásit
Jandula
Ale jasně, to pes zvládne a mluvit neumí ! Ale jistotu nemáš nikdy ! Znám to z medicínskýho hlediska. Ale pokud je to dobře nadávkovaný a ve veta mám NAPROSTOU důvěru - no možná bych to zvážila. Ten plyn se totiž skládá z několika druhů. Dobře se s ním dá pes paralizovat aby se nepohnul a ani nemrknul ! Ale to je vše ! Slyší, vnímá, cítí !
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:29
- Nahlásit
abby
no ale leden je lepší jak prosinec mladej je taky v lednu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:18
- Nahlásit
Nazdárek,tak na vás mám zase dotaz.Ebča je ve 4. týdnu hárání.Před pár dny se jí to změnilo na žlutej smradlavej výtok.Zdenda tvrdí,že někde vyčetl,že je to normální a je to další fáze hárání.Mě se to teda moc nezdá a nikde jsem ani nic takového nenašla.Tak poraďte.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:15
- Nahlásit
abby
Těžko radit... každá fena je jiná, Sára smrděla téměř celý hárání a to tak, že se to nedalo vydržet... Říká se, že při zánětu dělohy ten výtok smrdí jako zkažený maso, pes moc nežere a hodně pije, je spíš apatickej... ale fakt nevím, možná počkej do zítřka, pozítří a když to nepřejde, tak jdi na veterinu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:20
- Nahlásit
Jandula
Já už tam volala.Jdeme tam dneska.Vet říkal,že je lepší,když to uvidí (prej je na to mladá-nehápu,jak to myslel).
Ten výtok smrdí strašně.A řekla bych,že ta barva tmavne.teď je víc do hněda.
Ale apatická není a žere normálně.Říkala jsem si,že kdyby to byl zánět,tak by se změnilo chování.Ale radši tam zajdeme,aŤ MÁM KLID.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:25
- Nahlásit
abby
Taky mi všichni tvrdili, že Sára je na zánět dělohy mladá, že to potkává především starší feny...
Sára hárala na konci května - přelomu června a smrděla fakt nehorázně, pak přestala a chvilku byl klid, po třech týdnech přestala dojídat žrádlo, vždycky si trochu zobla a šla pryč a já to přikládala tomu, že je jí horko a ještě jsem jí to nutila... Poté jsem jí poslala s našima domů a za další týden a půl mi volá táta, že Sára má šílenej výtok, že to vypadá, jak kdyby se počůrávala a že s ní byl u vete, která jí udělala sono a že má zánět dělohy (sice by se to prý nechalo rozehnat antibiotikama, ale na druhou stranu se jí to může kdykoliv vrátit a se silnějším a rychlejším průběhem) - tak to šlo pryč...
Jinak chování se jí neměnilo, nebyla unavenější...
Tak držím palce a dej vědět...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:37
- Nahlásit
abby
ona muze zmenit chovani treba az kdyz uz ji bude fakt zle...
uvidis, co rekne vet, na zanet delohy je fakt mlada, jenze vis co - jeden myslel...
radsi mit jistotu...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:45
- Nahlásit
Jandula
Ty jo,já si hnedka říkala,na co je mladá.
Moc si mě nepotěšila Radši ji tam vemem.Minule taky to hárání nebylo nic moc a vet nám dopředu říkal,že pokud má fenka jednou problémy,může je mít pořád.Jsem zvědavá,co nám řekne.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:46
- Nahlásit
wami
Proč je na to mladá?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:05
- Nahlásit
abby
Tak protoze ty zanety zkratka vetsinou potkavaji fenky starsi... Nase mela zanet v 8 letech, pak sla taky na sterilizaci.
Zanet delohy bych moc nepodcenovala, kdyz se to neodhadne, byva to osklive...
ale nechci strasit, uvidis, co na to vet...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:07
- Nahlásit
wami
Neboj,já to nepodceňuju.A podezření na zánět měla už po prvním hárání,takže nechci nic zanedbat.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:09
- Nahlásit
abby
Přesně takto to probíhalo u mojí fenky. Koncem hárání měla šílenej žlutej výtok. Taky jsem mazala k vetovi. Ten mi řekl,že je to tím,že se po hárání ještě jakoby čistí a že kdyby to za 14 dní nepřestalo, tak máme přijít na výplach a tak... no každopádně po přibližně 7 dnech to samo přestalo takže jsme tam už nemusely.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:11
- Nahlásit
A proč to neměla po prvním hárání?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:12
- Nahlásit
abby
Právě že i Sárina měla to první hárání neobvyklý a problémový, druhý taky a pak to šlo ráz na ráz...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:17
- Nahlásit
Jandula
A kolikrát vlastně hárala?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:57
- Nahlásit