| Autor |
Zpráva |
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:45
- Nahlásit
Jo,dělohu měla zvětšenou.Říkal,že tam může být ještě tekutina po hárání,která vzhledem k průběhu hárání,tam mohla zůstat delší dobu než je obvyklé.
Na testech budu trvat.Teď ji chci sledovat,jak to s tím jídlem má a kdyby to trvalo,tak v pondělí tam s ní zase zajdu.
A i on sám říkal,že zánět se nemusí hnedka poznat.Nějak to vysvětloval,ale už si to nepamatuju.říkal,že to na něj nevypadá.Ale jak už jsem tady psala,mě u něj příjde,že se nechce pustit té březosti.
Co se těch testů týče,já bych je udělala už dávno.On je v tomhle "divný".Je to doktor " na vesvici",takže je asi zvyklý,že lidi nechtějí moc platit a proto ty testy odkládá.Možná si myslí,že by nám bylo líto peněz.Což samozřejmě nebylo.Jen mu to musíme říct.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:59
- Nahlásit
abby
Zánět se nemusí hned poznat, ale jakmile se rozjede naplno, tak je to nebezpečný...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 13:01
- Nahlásit
Jandula
Mě to taky děsí.Bavila jsem se o tom s přítelem,jako že bysme mohli zajít k jinýmu vetovi,ale byl proti.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 13:05
- Nahlásit
abby
no a že byl proti???je mu milejší pak skoromrtvej pes??kdyby bylo nejhůř???se ho neptej ne a rozhodni..prostě at je to co je to..je dobrý to vědět co nejdřív...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 13:08
- Nahlásit
sarax
Víš co,já prostě v těhle lékařských věcech dám na něj.Já jsem vlastně na té kontrole zbytečná.Jen držím Abby.Voni tam spolu čučej na ten ultrazvuk,říkaj si nějaký medicínský plky a proto nic nevím.Pak mi přítel řekne,bylo to dobrý a já mu věřím.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 13:30
- Nahlásit
Tak jsem se rozhodla,že si dneska večer sednu s přítelem a poradíme se,co dál.Nějak se mi to všechno nezdá.To,co tady píšete a tak.
Nemůžu se vyhnout pocitu,že tenhle doktor (nechci ho nijak shazovat,protože je podle mě opravdu dobrý) si prostě myslí,že je březí a proto se nesnaží vylučovat i další možnosti.Třeba ten zánět.
Nikdo mi nevymluví,že Abby je od hárání jiná.Je víc unavená,nevydrží to,co dřív.Jsme venku s pejskama,hraje si a najednou z ničeho nic chce jít domů.To nikdy dřív nedělala.Byla schopná si hrát donekonečna.Teď už skoro nežere (nevím,co jí strká přítel za pamlsky,ale určitě ne tolik,aby nesežrala ani půlku dávky).A zase k nám v noci začala chodit do postele,což dělal jen,když jí nebylo dobře.
Ach jo
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:54
- Nahlásit
abby
kdybys chtěla, tak můžeš zkusit odvar z maliníku nebo se prodává přímo tinktura, je to dobrý kvůli té děloze.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:58
- Nahlásit
abby
hele je sice fajnže zubař je zubař ale věřím tomu že veterinární-psí ultrazvuk na škole často neviděl tím ho nechci podcěnovat,nicméně prostě se musíš ptát taky a ne to nechávat na chlapovi jenom
fakt je lepší když ti někdo řekne že je to jen určo faleška..než když je stín pochyb že to může bejt zánět..a šla bych k jinýmu vetovi..už protože tenhle vám jinak vyhovuje a bude ti mu blbě říkat že si myslíš že nedělá nic moc...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 14:59
- Nahlásit
fromeli
Volala jsem příteli a domluvili jsme se,že dneska zavoláme vetovi a požádáme ho,jestli by nemohl udělat ty testy rovnou.Proč čekat další týden!
Sice jsem se dozvěděla,že jsem hysterická,ale kašlu na to.Minule taky nechtěl,bysme šli k vetovi,když se mi něco nezdálo a nakonec z toho byl zánět v obou úších (v jednom měla zapíchlí osten).
Bavili jsme se o tom zánětu dělohy a vet nám říkal,že se zánět pozná až za nějakou dobu po hárání.Sama se mu nezdála,jinak by nás tam nezval na další kontrolu.
Dám vědět,jak to dopadlo.Kdyby někoho z vás napadlo,na co bych se ho případně měla zeptat,piště,budu ráda
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 15:02
- Nahlásit
sarax
To já se zase ptám,to se neboj.Díky vám vím spoustu věcí,který třeba on nezná.Tím jsem jen chtěla říct,že některý věci jsou mimo mě a přítel mi to pak doma vysvětluje.
PS.: ohledně toho ultrazvuku.Zvětšenou dělohu jsem viděla taky,když mi ji ukázal.Jenže já nevěděla,že nemá být skoro vidět.Oni jo.A vzhledem k tomu,byla opravdu velká (podle mě).
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 11:22
- Nahlásit
abby
tak jak jste se dohodli?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 11:26
- Nahlásit
Jandula
Nedohodli.Vet je na nějaké konferenci.POčkáme do pondělí a odměřujem,kolik toho sežere.Včera sežrala skoro celou dávku,tak snad se to zlepší.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2006 12:24
- Nahlásit
abby
mno určitě tam doražte před tím srazem
at seš víc v klidu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
Takže jsem byli včera u veta a trpíme asi faleškou,ale jinak jsem v pohodě.V prosinci bysme měli jít na kastraci.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:51
- Nahlásit
abby
tak to je super... že by se doktor z hvězdných válek nechal inspirovat Sárinkou?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 10:55
- Nahlásit
trpíme asi faleškou
áááá naše oblíbené, tak vítejte do klubu
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 11:43
- Nahlásit
fromeli
Prosím tě,naše Abby má strašně vytahaný břicho (tím,jak je vyholená,tak to jde ještě víc vidět),spraví se to.Já se na to doktora zapomněla zeptat?
Jandula
nechal inspirovat Sárinkou To nevím,ale ani se ho na nic neptal.Jen ještě nevím,jestli ji necháme kastrovat tam nebo u jinýho doktora.Nějak mi totiž vadí,že neznám nikoho,kdo k němu ještě chodí a vˇěř těm dnešním doktorům
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 11:45
- Nahlásit
abby
jj, to se pak zatáhne, tedy aspoň Michelle to má pokaždý, no a když "odchová", tak se pupík stáhne.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2006 11:50
- Nahlásit
fromeli
Jsem z toho totiž trochu vyděšená.Já si toho moc nevšímala,ale pak mi Tonda řekl,že to břicho je strašný.
Dneska rána při venčení jsem potkala jednu fenku,která to měla daleko horší,jak my a paní taky doufá,že se jí to zatáhne.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:09
- Nahlásit
Tak se sem opět vracím s tímto tématem.
Včera jsme byli u veta,že si dohodneme termín na její provedení.Velmi mě překvapil svým přístupem.Podle něj je na kastraci brzo a měla by se provést nejdřív u 1,5 leté fenky,kdy už bude ukončen její vývoj.
Vůbec nevím,co si o tom myslet.Setkala jsem se s tím přístupem,ale myslela jsem si,že už je to zastaralý postoj a ve většině případů jsem se dočetla,že se má kastrovat před prvním nebo mezi 1. a 2. háráním.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:43
- Nahlásit
abby
ach jo... hlavně, že teď se nejvíce doporučuje kastrovat ještě před první nebo hnedle po něm... Co doktor, to jiný názor... Nejsem doktor, tak ti toho moc neřeknu, ale nemyslím, že by to byl nějaký problém...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:53
- Nahlásit
Jandula
Já tady nečekám radu od veta,ale zajímají mě vaše názory.Mě to totiž překvapilo.Když jsme se o tom bavili v září,tak říkal,že to uděláme v zimě a najednou až v létě.
Zdenda říká,že si to taky myslí.Že by se nemělo zbytečně zasahovat,když se ještě vyvíjí.Vím,že to má svoji logiku,ale zase se se vším líp vyrovná a hlavně se přece sníží rizika,kvůli kterým to člověk dělá.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:01
- Nahlásit
abby
nevím, ale asi bych se zeptala ještě někoho jiného, přece jen je to pes a není to člověk, pes se sice vyvíjí, ale zase na druhou stranu se říká, že čím dřív se jí vezme vnitřek, tím líp, kvůli prevenci rakoviny mléčných žláz.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:14
- Nahlásit
Jandula
Už jsem si vzala od wensday kontakt na jejího veta.Chodí k němu hodně lidí z tohohle webu a podle referencí bude asi opravdu dobrej.Přítel taky slíbil,že se ještě poptá někde jinde.
Mě se to totiž taky nezdá a už bych ráda,aby to bylo za náma.Potřebuju se vážně poradit,protože v zimě chceme jít na rentgen tak,aby toho na ní nebylo moc.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:19
- Nahlásit
abby
ten rentgen jste mohli nechat rovnou udělat při tý kastraci, či resp. před tím... při jednom uspání...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:28
- Nahlásit
abby
hele za správnej názor považuju do doby mezi prvním a druhým háráním..pak už pozbejvý smysl kastrace,v tom že nádory se můžou tvořit....já mám teda kliku na vety...nikdo mi v hlavě guláš nedělal
takže my máme den D 13.12.2006
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:34
- Nahlásit
sarax
tak to je bleskovka, to vám držíme palečky... bude mít normální narkózu nebo inhalačku?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:36
- Nahlásit
Jandula
no ty mi dáváš co je lepší???a bleskovka to ani není...my braly 14 dní ATB...páč hárání doprovodil zánět takže sem řekla že jak se dá do kupy jdeme na to....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:38
- Nahlásit
sarax
Jsem ráda,že ses ozvala.Chtěla jsem se zeptat,kdy na to jdete
Hele,já jsem si myslela,že to mám ujasnění a na jeho vyjádření jsem se asi tvářila pěkně blbě,protože hnedka řekl,že když to budu chtít,tak to udělá.Jenže můj chlap je v tomhle hroznej.Vet prostě řekl,že později,tak později.Naštěstí jsem se v tom asi dost vrtala,tak uznal,že je dobrý si vyslechnout další názor.Takže půjdu k jinýmu vetovi a uvidím,co mi řekne.
Zdenda ví,že k tomuhle vetovi mám lehce odtažitý přístup,protože na výsledky rozboru krve u psa od našich čekáme už přes měsíc a já se vždycky držím,abych mu něco neřekla.A jeho tvrzení,že je náš pes bžezí mu v mých očích taky nepřidalo.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:42
- Nahlásit
sarax
měla zánět dělohy??? no to je taky mrcha...
Inhalačka je lepší, ale taky dražší.. a nemá jí každý veterinář...
|