Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 19:07
- Nahlásit

Holky zatím se mějte, musím se jít s lokomotivama cournout.

fromeli
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 06:24
- Nahlásit

abby
tak jak? Byli jste včera na veterině?

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:35
- Nahlásit

fromeli

Byli.Sice přítel říkal,že se mu už včera zdála Abby v pohodě (mě celkem taky),ale radši jsme tam jeli.Vzal jí krev na cukrovku a udělal ultrazvuk.Všechno vyšlo v pohodě.Měl v záloze ještě jednu možnost,která by mě ani ve snu nenapadla a to,že je Abby březí.Prý nám to s jistotou řekne až za 2 týdny,ještě je brzo.jenže problém je,že já jsem si na 100% jistá,že ji žádnej pes oplodnit nemohl.Včera jsme to s přítelem rozebírali a mě neutekla,jemu neutekla,tak kde k tomu mohla přijít.Vím jenom o jednom okamžiku,ale to ji ten pes jenom očuchal,naskočil a hnedka jsme ho strhli a pokud se nepletu,tak takhle se štěňata nedělají.Byla to otázka pár sekund.
Každopádně,pokud by byla opravdu březí,tak se na d sebou musíme pěkně zamyslet.Přítel si ze mě už dělal srandu,že přeháním,protože to prostě není možný.Ale co když je a my ji ani nejsme schopni uhlídat

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:34
- Nahlásit

abby
Ale ne, já myslím že to bude v pohododě. Třeba byla jen "přetažená", prostě si holka chtěla trošku odpočinout a vy abyste jí obskakovali Držím palečky ať ta hematolka vyjde v pohodě
No a stou graviditou si myslím že to taky bude ok, jednak si jsi jistá, že se k ní žádnej pes nedostal, navíc že by se takhle projevovala březost...? Když čekala mimina naše Daisička, tak byla celou březost akční až moc, jen pár hodin před porodem byla unavenější

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:54
- Nahlásit

Daisy
DěkujuSnad to není Panenka Marie

On říkal,že tam možná něco je,ale že na posouzení je brzo.jen nás na to asi chtěl připravit.Ptal se nás několikrát,jestli nám neutekla,pořád jsme tvrdili,že ne,že to není možný.Ale stejně se tím trápím.Celou noc jsem nespala a přemýšlela,co jsme udělali špatně.A nejhorší je,že já na nic nemůžu přijít.

Krev bral na tu cukrovku a hnedka nám řekl,že je to v poho.Jen ji chce vzít pro jistotu ještě jednou.Teďka ji máme sledovat a hlavně změřit,kolik toho vypije.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:07
- Nahlásit

abby
Taky se mi nezdá, že by byla březí. Spíš by mohla být po hárání unavená.....pokud si dobře pamatuju, tak na cvičák chodí paní s fenkou berňáka a ta mi říkala, že její fenka byla po prvním hárání hrozně divná. Necht+ěla si hrát, byla ostrá na všechny pejsky atd. Ptali se veta a ten jim řekl, že u některých fen dojde po prvním hárání k tzv. šoku. Prý se nic neděje, aktivity mají zůstat zachovány, feňule se během pár týdnů srovná. Měl pravdu, po měsíci to bylo o hodně lepší a za šest neděl to zase byla ta stará holka.

Ještě k té kastraci....Balinka bude taky kastrovaná. Sice je papírová, ale po potížích s packou ( a do budoucna se neví, jestli nebude muset podstoupit další operace), které by mohli být částečně dědičné, jsme se rozhodli jí nechat vykastrovat. Po zvážení všech pro a proti jsme usoudili, že kastrace bude nejlepší řešení.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:34
- Nahlásit

brut

po prvním hárání hrozně divná. Necht+ěla si hrát, byla ostrá na všechny pejsky To je přesně naše Abby.

Když si myslíte,že není březí,což doufám,tak co mohl na tom ultrazvuku vidět?

PS.:O kastraci je rozhodnuto.Jakmile se vyřeší tohle,tak jdeme na ni.Doktor nám jasně vyložil karty na stůl.
Teď budu trochu sobecká,ale vzhledem k tomu,co si kvůli té březosti od včerejška zažívám,tak už nikdy.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:42
- Nahlásit

abby
Nevím, co viděl on, ale mohl tam zahlédnout stín....a ten bývá i u březích fen. Pokud jsi si jistá, že k žádnému spojení nedošlo, tak by to vážně mohlo být stejný, jako měla ta feňulka z cvičáku. Jo, ještě jsem zapomněla dodat, že se tenhle stav pokaždém hárání opakuje. Prý jde o náturu psa...

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:46
- Nahlásit

brut

Bohužel jsme s přítelem byli v takovém šoku,že jsme ho už moc nevnímali,takže opravdu nevím,co tam videl.Mluvil něco o tom,že tam něco je a mohlo by to odpovídat březosti,ale že je moc brzo.Na jisto nám to řekne až za 14 dní.

brut
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:54
- Nahlásit

abby
Tak mu zavolej a zeptej se ho....budeš mít alespoň trochu klid. Tohle nervování je zbytečné

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:56
- Nahlásit

abby
mně to připomíná chování Sáry a poté z toho vyvinutý zánět dělohy...
Prostě nebyla to Sára, nemohla jsem říct, že je taková nebo maková, ale prostě to nebyla ona...
Tak to bylo asi dva až tři týdny po hárání, pak občas nesežrala porci žrádla... no a cca měsíc a půl od začátku hárání jí začal ten výtok...

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 10:57
- Nahlásit

abby
No, že ůněco" viděl, už je podezřelé Ale pokud by se třeba jednalo o tu hnusnou pyometru, tak to co viděl mohla být prostě zvětšená děloha vyplněná mukózním sekretem..Ten sice nebývá na USG vidět, zvětšená děloha ano.. Těžko říct..
Fakt je, že pokud si seš jistá, že se k ní nedostal žádný pes, tak by fakt mohla zabřeznout jedině poštou

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:00 - Změnil/a: Daisy
- Nahlásit

abby
No, a taky by to mohla být falešná březost.. Fena divná, unavená, zvětšená děloha, hodně pije, odpočívá... Uvidíš podle dalšího vyšetření.. Každopádně někdy se i vet plete.. Známá měla fenu ČsV, nakryla ji, vet taky že je březí, dokonce spočítal i štěňata, fena žrala jak prokopnutá, pila, ležela, nic nechtěla dělat...no a když měla rodit, tak nic

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:03 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Daisy

A nebo budeme mít psího ježíška

Tvrdil,že tam hnis není a pak přišel s tím,že by mohla být březí.Byly tam nějaký čmouhy.Ale jistej si nebyl.Teď mám strach,aby tam nebylo něco horšího,když tam něco viděl.

cilka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:05
- Nahlásit

abby

Tak to tady tak pročítám a je mi divné , že když jste byli na ultrazvuku , že by Vás vet nechal čekat celých 14 dní co se z toho
vyloupne ! Hned bych volala co tam vlastně viděl , pokud by se jednalo o vaginitídu , měl by to poznat podle stěrů hned a pokud
o počínající zánět dělohy jak psala Jandula tak bych to tedy taky honila ! Prožila jsem si s fenkami všechny možnosti až po kastraci tak bych moc nečekala ...

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:09
- Nahlásit

cilka

Taky mi to teď všechno nějak dochází.Co vlastně na tom ultrazvuku viděl.Byli tam 2 vetové a oba nás ujišťovali,že to není jisté neb se to spolehlivě pozná až 30 dnů po zabřeznutí.Problém je,že já v těhle věcech spoléhám na přítele a ten je naprosto klidný a nějak ho to nevzrušuje.Pro něj prostě březí není,protože není jak a tím to hasne.

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:17 - Změnil/a: Daisy
- Nahlásit

abby
Třeba jo, než se rozhoupete něco dělat, tak vám feňula vyplivne 15 malejch gremlinů
Nee, buď v klidu, šmouhy mohli bejt klidně stíny, od čehokoli, třeba od střev.. (tím teď nechci z veta dělat nějakýho ňoumu, ale splést se může každej - jak jsem psala o té ČsV)
Navíc, ikdyby byla zázrakem březí, pořád máte čas se rozhodnout, jestli ji nechat porodit nebo urychlit kastraci..
Teď se to možná některým nebude líbit, ale třeba my jsme nechali kastrovat fenu, která mohla mít tak 2 týdny do porodu Nebylo to proto, že jsme nechtěli štěňata. Šlo o 8let starou fenu, kterou nám dovezla dobrá duše od člověka, kterej týral dalších 11 psů (na řetěze a zavřený v chlívku), fena měla prostřelenej krk (projektil proletěl jen pár mm nad páteří) - obrovskou hnisající díru..Potřebovalo to vyčistit, vyhrabat mrtvou tkáň a zašít, a když už byla uspaná, tak se vykastrovala, protože jak jsme pochopili, tomu hajzlovi se to tam množilo každej s každým, takže než aby fena musela rodit, byla psychicky "máma" a pak jí utrácet štěňata (z úzký příbuzenský plemenitby třeba s vadama), tak tohle bylo z toho zla to menší..Feňula si nijak nestýskala, byla absolutně v pohodě, hroznej mazílek a závislák.. Možná jste o ní četli na našich stránkách, kdyžtak odkaz je http://www.loztrebic.wz.cz/pribehy/pribehy-a.html
a fotky http://www.loztrebic.wz.cz/pribehy/sites/asa.html

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:18
- Nahlásit

Daisy
já myslím, že pyometra se hned takhle po hárání nemusí poznat... Sára byla taky po skončení hárání, nezdálo se mi to, a taky to bylo dle slov veterináře "divný"... měli jsme vyčkat, po dvou týdnech už to byla klasická pyometra...

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

Jandula
No jasně, však neříkám že to je pyo. Jen že by mohla být. Ale nestraším

cilka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

abby

Abys nečekala jako já , když mi na ultrazvuku řekli radostnou novinu , že budou štěnda a pak po dvou týdnech - ovšem už u jiného veta v rychlosti proběhla kastrace fenky pro uzavřený zánět dělohy ...

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:22
- Nahlásit

Daisy

Určitě bysme urychlili kastraci.Na porod je ještě mladá a co s těma štěňatama.To je máme zbít.Vždyť ani nemám tušení s kým by to mohlo být.

Něco takového nám bylo i navrženo.Že pokud chceme kastrovat,tak i ta březuost by nebyla problém.Vzalo by se to při jednom.

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:34
- Nahlásit

abby

Myslím že to bude v poho. První hárání, tak je z toho rozhozená Uvidíš, zatím se nestresuj, ať to nepřeneseš na ni a není ještě divnější.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:50
- Nahlásit

Daisy

Dikec.Včera se mi zdála lepší.Dokonce i aportovala míček

Mluvila jsem s přítelem a dneska zavolá vetovi a zjistí co a jak.Co tam vlastně viděl a jestli se nedají udělat ještě nějaký vyšetření.Pak vám dám určitě vědět.Moc mi totiž pomáháte

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:56
- Nahlásit

abby
takže máte jasno a rozhodnuto?
taky myslím,že pokud jste si jistí e jí nikdo nakrejt nemohl tak to bude v pohodě...případně kdyby tam byl zánět tak by vám to snad řekl a ne až za 14 dní?
a kdy budete kastrovat???

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 11:58
- Nahlásit

abby
Budem určo rádi když budeš informovat. A třeba vet řekne, že tam viděl tvou budoucnost - 10 chlupatejch kuliček, který budou vypadat napůl jako feňča a napůl jako ty a zůstanou s tebou a nikdy tě neopustí Budeš mít doma smečku 10ti malých abbátek

abby
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:06
- Nahlásit

sarax

Zdenda se s ním chce dneska domluvit.Jestli to bude dělat on nebo nám někoho doporučí.Byla bych ráda,kdyby to dělal on,protože je dobrej a věříme mu.Nejlepší by bylo,kdyby to bylo po srazu,ale kdyby bylo nutný,tak na to půjdem klidně před ním a tam bysme prostě nejeli.

Rozhodli jsme se,protože se s nám bavil úplně normálně.Řekl nám pro a proti a na rovinu nám i řekl,s kolika případy,kdy byly nějaký problémy se setkal a jak se to řešilo dál.POdle něj je to 1:5 pro kastraci pokud nechceme štěňata
Když to na nás vybalil s tou březostí,tak bylo rozhodnuto úplně,protože tohle zažívat,na to nemám nervy.

Daisy

ty jsi vtipná holka

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:16
- Nahlásit

abby
Se tě snažím trošku rozesmát, aby jsi byla víc v klidu

sarax
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:18
- Nahlásit

abby
hele já si myslím že to bude i víc jak 1:5 ...fakt zatáím tu nikdo ani nepsal vlastní zkušenost s něčím špatným..nebo sem to přehlídla??my to plánujeme na ten listopad...páč říkali že tak 2 měsíce po hárání..aby se včechno zase stáhlo zpět...

Daisy
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:30
- Nahlásit

sarax
Je to nejlepší, jinak to dost krvácí

Jandula
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:35
- Nahlásit

abby
já jsem fakt ráda, že jsem nakonec Sáru (no moje zásluha to vlastně není) dala kastrovat... Už se nemusím neustále nervovat, jestli nemůže mít zánět, jestli nemá falešku atd... A do deseti dnů je naprosto v pohodě, těch deset dnů se má dodržovat klidový režim (Sáru to nějak nebralo a už za dva dny lítala v kruzí po dvoře jak přetržená).

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání