Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:40
- Nahlásit

ahoj, jse tam jeste nekdo?

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:41
- Nahlásit

Jsem tu nová a ráda bych se zeptala na pár věcí

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

abby
bych jako řekla že Doktor to brzdí
my máme fakt klid,Trinča je v poho a po kastraci se vzpamatovala dost rychle...byste tu kastraci měli fakt zvážit...v plánu to jako máte,tak bych moc víc nečekala....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

Fler

Jsme

sarax

My jsme na kastraci už objednanýDoktor nebrzdí jenom kastraci

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:45
- Nahlásit

abby
aha..já ti psala že sem ti psala a ty to víš...
kdy jdete????

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:46
- Nahlásit

Ja te totiž uvažuju o kastraci svojí roční fenky německé dogy
(nevim jak dat to tučné jméno komu to patří)

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:47
- Nahlásit

Nedočetla jsem tuhle diskuzi do konce (tedy přeskočila jsme ze stánky 6, když jsem zjitila, že poklačuje až do teď a není ukončená někdy v říjnu )
Tak jssem se vlastně chtěla zeptat, jestli si se rozhodla rpo nebo proti a koukám, že pro.....???,

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:48
- Nahlásit

sarax

Na červenec.Přesný datum ještě nemáme,ale Zdenda má prvních 14 dní v červenci dovolenou,tak tam,aby s ní mohl být doma.A doktor říkal,že 3 měsíce po hárání je ideální.

On už naštěstí pochopil a je pro.Ale byla to fuška

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:49
- Nahlásit

abby
hele u nás stačilo hlídat pár dní to bude v poho...hlavně aby to už měla za sebou..než takový problémy

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:51
- Nahlásit

Fler

Jméno tam dáš tak,že klikneš na můj nick v nějakém příspěvku.

My se rozhodli pro.Jak jsi si to četla,tak jsi ai pochopila,že to drhlo na mém příteli,kterej nejdřív kastraci nechtěl vůbec a pak teda jo,ale až dospěje.Což už podle něj naštěstí je.

Jestli ti můžu poradit,tak na nic nečekej a běžte na tom po prvním hárání.My čekali a teď se zase stresujeme,co bude mít tentokrát za problémy.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:52
- Nahlásit

sarax

Já vím,ale já si dovolenou vzít nemůžu a Zdenda vlastně taky ne.Musí si hlásit dovolenou pár měsíců dopředu

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:53
- Nahlásit

abby

No já jsem v zásadě pro. Kamarádka mě také pořád přesvědčuje, že když nechci štěňata, tak ať to udělám hned.
Chovatelka není proti, jen říká, ať počkám, že nevím, jestli nebudu chtít chovat za 2 roky (ale já vím, že nebudu, nemám na to podmínky a zatím ani morálku )

Můj jediný obrovský strašák je inkontinence............

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:54
- Nahlásit

Fler
Ahojky, proč chceš svoji doginu kastrovat? Můžu se zeptat odkud jí máš? Já mám také dogu Můžu ti říct,že opravdu fundovaně ti poradí pan doktor Štourač! Zkus se ho zeptat buď přes e-mail, nebo mu napiš do jeho poradny na stránkách Bonody. Zkus v té poradně zalistovat několik podobných dotazů už tam měl.

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:55
- Nahlásit

abby
nás by mohli dávat všichni za příklad - jen ne v poslušnosti... Teď je naprosto příšerný období, kdy nám zajíci skáčou před nosem, takže Sárina chodí na vodítku, děs a běs...

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:55
- Nahlásit

Frog
Já se Štourače ptala, říkál doslova:
Dobrý den,
proti kastraci vůbec nic nenamítám. Má-li řešit Vaše chovatelské podmínky a
určitě přispět i zdravotnímu stavu feny tak proč ne...
Nedoporučoval bych ji však provádět v říji, vše je příliš prokrvené a stejně
už je to jedno. Takže po říji, 2-3 týdny a můžete předejít falešné březosti.
O změnu povahy se vůbec nebojte, určité zklidnění přijde, ale spíše je
problém ve zvýšeném apetitu. Pokud chovatel podlehne, psa příliš zkrmuje a
nevytváří adekvátní pohybový režim, uzavírá se kruh: pes pouze žere a spí a
kyne a kyne...
Mám mezi klienty jedinou fenu u které jsme museli substituovat hormony kvůli
počůrávání, to někdy může být problém, ale tablety (a nemusí se dávat denně)
to zvládají velmi dobře.
Takže!? Rozhodnutí je stejně na Vás...
Hezký den

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:56
- Nahlásit

Frog
Osobně nás zná, opsuzoval nás na klubovce, takže fenku zná

Jandula
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:58
- Nahlásit

Fler
Já mám jen pozitiva:
- fena nehárá, tudíž se nemusí hlídat (to není moje lenost, jen konstatování)
- Sára nepřibrala ani deko a nedá se říct, že by měla zvýšený pohybový režim, žrát dostává stejně jako předtím...
- zklidnění nepřišlo, ale to mi nevadí (teda většinou)...
- a inkontinenci zatím neřešíme...

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:03
- Nahlásit

Fler
Však dobrý, rozhodnutí je opravdu jen na tobě. Ty máš holčičku z Rendogu viď?

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:04
- Nahlásit

Frog

JJ a ty? respektive z čeho ta intuice

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:09
- Nahlásit

Frog

Jinak když se ptáš proč:
nechci chovat a při prvním hárání jsem si užila. absolutně mě otrávilo, jak byla fenka 14 dni mimo (tedy když hárala, 14 dní skoro nežrala). Když dohárala, tak ještě 14 dní byla jak pod sedativama. Normálně akční, hravá, poté absolutně spící, nejevecí zájem o nic, venku jenom chodila u mé nohy.............. když k tomu přidám strach ze zánětu dělohy, falešné březosti, toho že sežere vložku, hlídat jí, když hárá a měsíc s ní nic není, a ona sama se měsít tváří jak když jí všichni horzně ubližujem.........

Prostě mi jako negativum vychází pořád jenom ta inkontinence. Rozuměj, když nechci chovat, tak proč ji 2x do roka nechávat takhle hormonálně rozhazovat............. Mám pocit, že je to pro ni celke zátěž (možná proto, že to bylo poprvé, ale to teď neposoudím) a omezovat v pohybu a hlídat

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:11
- Nahlásit

Fler

Mě několik vetů řeklo,že inkontinence být může,ale moc případů není.A když,dá se to dneska i poměrně dobře řešit.

Tloustnutí se taky moc nebojím.Můj pes je všežravec a pokud bych ji nehlídala už teď,tak je z ní kulička.Takže se nesmí přežírat tak jako tak.

Jandula

Nic si z toho nedělej.Já taky čekám,co to s ní udělá,až ji po měsíci pustím z vodítka.To budeme zase na srazu za ostudy

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:12
- Nahlásit

Fler
No podle tvého nicku. Chodí sem kamarádka Monika a ta má Fanču z Rendogu, tak jsem to tipla
Já mám Christie Agátu z Josefovských bud.

A nechceš přece jenom zkusit dát na Renatu? Třeba z malé vyroste krasavice s úžasnou povahou a pak už to nepůjde vrátit zpátky. Abys potom třeba nelitovala,že na ní nebudeš moci odchovat štěníky... ale jak říkám je to na tobě

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:19
- Nahlásit

Fler

To si musíš rozhodnout sama.Ale taky jsem si říkala to,co ty.Nechci,aby měla štěňata a to hárání jí vyloženě škodí.Je zvyklá na pohyb a měsíc ji musím vlastně sržet zavřenou doma nebo jen na vodítku.Je protivná,nic s ní není a pak ty problémy.

Ale u psa s PP bych si to hodně rozmýšlela.

Fler
Člen
- Nahlásit

Frog
No a na koho radu bys dala ty? Moniky nebo Renaty? (s Mončou jsme výborné kámošky)
Hele ona má třeba dost problémy s očima, myslím, že do chovu by se s tím, jak je má špatné řadit raději neměla - ale to neber jako obhajobu................
Jinak já si ji nepořizovala za účelem chovat, jako Monika Fanču, a neumím si představit, že se mi doma v bytě bude batolit 14 malých štěňat a já se o ně budu sama strarat....................... Prostě na to nemám nárutu, tedy zatím ne. Mít barák, tak to nevylučuju, ale takhle mi to připadá dost nepravděpodobné..........

Jandula
Člen
- Nahlásit

abby
mně připadá, že já z ostudy se Sárou ani nevyjdu... buď něco sežere, v něčem se vyválí anebo jednoduše neposlouchá...

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:27
- Nahlásit

abby
Frog

No je s PP, ale pořizovat si dogu bez PP je risk, že pak zaplatíš majlant za veterináře. Nevíš pak, co je s čím nakříženo, asi je důvod, proře se přeba nesmí míchat barezné rázy apod..........
Ale já si ji nepořizovala proto, že chci chovat.........
Pořád to zvažuju, tedy jsme PRO kastraci, ale zvažuju, jestli teď (po 1. hárání) nebo třeba počkat, až jí budou 2-3 roky (pak se uvidí - štěňata nebo kastrace)

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:30
- Nahlásit

Fler

Je dobře,že ji máš s PPChtěla jsem tím říct,že u fenky,která může být chovná,se musí zvážit víc hledisek.Já mám psa bez PP a proto ji rozmnožovat nechci.

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:36
- Nahlásit

abby

JJ, jasně, já to rozumím .
Jen jsme tím myslela, že jsme si ji nepořizovala s PP z toho důvodu, že bych chtěla chovat, ale proto, že jsem chtěla dogu Nebylo to nic proti tvému upozornění

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:37
- Nahlásit

Fler
Já mám doginu 2 roky starou. Taky jsem si jí původně kupovala pro radost a ne na chov. No každopádně to hárání probíhá u nás taky tak nějak prapodivně,ale můžu ti říct na rovinu,že mě zatím ani nenapadlo,že bych ju měla nechat kastrovat. Nechala bych ju kastrovat asi jenom v případě,že by měla nějaký zdravotní potíže, což nemá. Jen prostě ty hormony pracujou. Ale to je můj názor. Aguna krasavice není, takže asi taky nikdy chovat nebudeme,ale nějak mě kastrace prostě na mysl nepřišlaJ.Je to opravdu jenom na tobě . Budu držet palečky ať se rozhodneš, jak se rozhodneš.

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 14:49
- Nahlásit

Fler

Víš,ale třeba budete úspěšní na výstavách,zkouškách a pak by tě mohlo mrzet,že nemůže mít potomky.

Ale taky bych asi nechtěla štěníky v bytě.A jak píšeš,asi by do chovu ani jít neměla,takže pak bych volila tu kastraci.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání