Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
abby
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 14:49
- Nahlásit

Tak nám Abby poprvé dohárala a s přítelem přemýšlíme o kastraci.Teda spíše já,jemu se do toho moc nechce.
Chci se zeptat na váš názor na ni a hlavně,jestli byste mi na to kdyžtak doporučili nějakého dobrého doktora v Brně.Veta sice máme,ale když už bysme do toho šli,tak ji chceme svěřit do rukou toho nejlepšího.
Dikec

Eimy
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 14:58
- Nahlásit

abby
Já (jako snad všichni v našem okolí) jsem nechávala feňuli kastrovat u pí doktorky Wiktorové v Žabinách, všichni hafani byli a jsou v pohodě... Takže za sebe a dalších asi 4 nebo 5 lidí, můžu vřele doporučit

abby
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 17:21
- Nahlásit

Eimy

Díky.Chci se ještě poradit s vetem,co k němu chodí naši a tomu celkem věřím.

moll
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 19:31
- Nahlásit

my nechávaly kastrovat 3 fenky u dr pavelka v řečkovicích a taky naprosto bez problémů

sarax
Člen
# Zasláno: 15 Zář 2006 20:42
- Nahlásit

Eimy
moll
hele můžu jen dotaz???je fakt nutnost aby fenka byla pak jako válec????nebo jen to jen kec,neb lidi zpohodlněj???já si nemyslím,že to naše torpédo půjde uklidnit tímto,ale nerada bych aby byla koule

moll
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 07:55
- Nahlásit

sarax
všechny 3 naše fenky byly po kastraci úplně v pohodě - dvě jsme dělali zároveň a než byla hotová druhá, tak první už chodila - sice pomalu, ale z narkozy už byla venku a za pomoci si došla do auta i ta druhá chvíli po operaci. doma všechny spaly v pelíšku tak přibližně 24 hod a pak byl problém je udržet, aby nešly lítat po zahradě. jako válec není žádná z nich, spíš mi přijde, že jsou takové šlachovitější a sušší než před kastrací. na zlenivění psychiky si taky nemůžeme stěžovat - nedošlo k němu. a ani inkontinence nenastala, i když jsou to velká plemena. cena kolen 2000 za kus - ale nevím přesně, už je to dlouho - teď v říjnu 4 roky.

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 08:52
- Nahlásit

sarax
Myslim, že jedeš na Rej v horách, ne? Tak tam se můžeš přesvědčit Myslim, že Veverka je "tak akorát", sice by ji nezabilo ještě shodit tak kilčo, ale to nepřikládám kastraci I tak je projistotu na adult light granulích. Ale ona je hrozně žravá od štěnda...
Ale nemyslim si, že je to nutnost. Mně feňule po kastraci zblbla ještě víc, než byla zblblá před tím a prognozy všech, co mi říkali, že potom nebude chtít nic dělat a bude líná a nebude s ní vůbec "řeč" se (naštěstí a někdy si říkám, že bohužel ) nenaplnily.
Konckonců koukni tady na tu fotku, válec si tak nepředstavuju

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 15:23
- Nahlásit

Eimy
tak to teda fakt není válec na Rej pojedeme pokud Trinča dohárá...já si taky myslím,že prostě každej pes je línej a ty pesany co sem viděla a vypadaj jako válce ,páníčci většinou překrmujou,a taky sem říkala,že kdyžtak bude mít light granule...prochajdy máme jak kdy,ale chodíme na cvičák,coursingy,tak si myslím,že snad nebude váleček
moll
to sem ráda,že to jde tak rychle to probírání se..předpokládám,že v Praze bude cena nějako vyšší,ale nevím,musím to zjistit,má kolem 20 kg...a inkontinence prý sice hrozí,ale čím mladší fenka,tím líp se prý srovná se změnou poměrů v dutině břišní......

Eimy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 16:06
- Nahlásit

sarax
Já sem si původně říkala, že na light granule kašlu, ale nakonec jsme na ně přešly, ale osobně to nedávám za vinu kastraci to, že se mi "zaoblila". A teď vypadá jako na té fotce. Já bych byla docela ráda, kdyby ještě tak kilčo shodila, ale když se nezadaří, taky se věšet nebudu Přece jen má docela velkej hrudník a to co shodí shodí na zadku (jak já té potvoře závidim ) a pak vypadá hodně srandovně
Jinak pokud se zadaří a na rej pojedete, jede tam kamos, kterej má kastrovanou feňuli a ta je jak radiátor pořád Byla před a teď po kastraci je to snad ještě horší

moll
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 18:09
- Nahlásit

sarax

tz první dvě fenky měly kolem 40 kg, ta třetí o trochu míň - tak asi 35.

sarax
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 20:07
- Nahlásit

moll
dík za info
Eimy
mno já budu pevně doufat že pojedeme...a říkám si že kdyby se náhodou začla kulatit tak na ty lehký granule přejdeme taky...
a to co shodí shodí na zadku
tohle je fakt k závidění....mě osobně by to strááášně štvalo

Erin
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 20:34
- Nahlásit

abby

A proč má být fenka vlastně kastrována?

Daisy
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 20:41
- Nahlásit

abby
Doporučuji MVDr. Milan Snášil, CSc., ul. Luční, Brno-Žabovřesky.

abby
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2006 22:07
- Nahlásit

Přiznám se,že já o kastraci uvažuji neb to má své klady (zdravotní stránku a nehárá),ale teď jsme byli pro tabletky na odčervení a doktor,který operuje (normálně ho nepotkáváme) na nás z ostra najel jakože bysme měli kastrovat,aniž by věděl,že je bez PP a štěňátka nechci,a dost mě to odradilo.Jeho přístup se mi vůbec nelíbil.Vypadalo to jako by říkal,klidně mi ji hoďte na stůl a já vám to hnedka udělám.Říkal nám sice o pozitivech,ale taky negativech,právě to přibírání a hlavně inkontinence (znělo to,jako by to u něj byl dost častý problém).Vůbec se nám to nelíbilo.Pořád taky mluvil o tom,že on na tom nechce vydělávat.Měla jsem 100 chutí mu říct,že i kdyby jsme ji nechali kastrovat,tak určitě ne u něj,ale radši jsem si to nechala pro sebe.Prostě nás spíš odradil.

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 01:29
- Nahlásit

abby
mno já se teda rozhoduju proto že čubina nemá PP a štěnda fakt nechceme,takže v tomto případě si myslím,že kastrace je vcelku namístě..doufám teda
abby
mno to se ti nedivím že u něj se ti do toho nechce...u nás se nejdřív ptali na důvody akdyž sem jim řekla co a jak teprve pak mi to odkejvali a vysvětlili klady a zápory...ale jak sem psala,prej čím mladší tím se líp srovná se změnou poměrů..tzn:močák se opírá o dělohu a ona pak není a proto může vznikat inkontinence...ale jak mi říkal i doktor z Brna na táboře,čím mladší tím lepší hojení a vůbec..tak nevím....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 09:54
- Nahlásit

sarax

u nás se nejdřív ptali na důvody Taky bych čekala tento přístup.Úplně mě zarazilo,že se ani nezeptal,co a jak.Nezná nás,takže ani z karty nemohl vědět,že nemá PP (určitě to nejde poznat na první pohled).Byl dost hrr.I o té inkontinenci mluvil jakože je to jediná nevýhoda,ale dá se to řešit prášky ...

Logicky mi taky příjde,že pro je víc než proti,ale když se nad tím zamyslím a pustím trochu emoce,tak vystavovat psa "zbytečné" operaci.....

Proto bych chtěla syšet víc názorů a poradit se s dobrým doktorem

sarax
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 10:59
- Nahlásit

abby
mno mě bylo řečeno,že pokud ty štěnda fakt nechceme,tak at jí kastrujeme a to hned(2 měsíce)po prvním hárání...já to beru že to sa,ozřejmě má svý rizika.ale prošli jsme si dost šílenejma peripetiema s přítelovou kokřicí...na kasraci bylo pozdě,i když jí brali vnitřek,tak se nádory rozlejzaly a nebyly to hezký konce.a vzhledem k tomu,že zatím doma bydlí děti a někdy venčí,nebude se nervovat že jí ty štěnda dopřejou...já teda mluvila se třema veterinářema a všichni byli pro...jen mě upozornili na komplikace,ale fakt si myslím,že čím mladší tím líp se bude hojit....takže to vidím na listopad a půjdeme do toho....

abby
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 12:33
- Nahlásit

sarax

Taky si myslím,že do toho nakonec půjdem.A vzhledem k tomu,že dohárala,tak se musíme rozhodnout brzo.Ještě najít nějakýho doktora,který nám to udělá

Daisy
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2006 20:33
- Nahlásit

abby
Jestli chcete ještě nějaké informace, přečtěte si můj příspěvek
http://loztrebic.wz.cz/kastrace.html
a případně i http://loztrebic.wz.cz/neoplazie.html (ale to jen pro doplnění)

abby
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:21
- Nahlásit

Daisy

Díky.Přečetla jsem si to.

A někdo další,zkušenosti a doporučení na doktora

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:43
- Nahlásit

abby
A kdy ji vlastně chcete kastrovat? Ještě před dog-tekem, nebo až pak?

abby
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:51
- Nahlásit

Mucholabka

Asi někdy v listopadu.Ale musíme nejdřív najít doktora.A taky to pořádně promyslet.Chci,abysme o tom byli přesvědčeni oba.Pokud by se něco stalo,tak to bude problém nás obou,takže proto.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:57
- Nahlásit

Stejně mě trochu zaráží, že nevěříte vetovi, ke kterému chodíte pravidelně. Ale s tím asi neporadím, ty víš o mé výborné znalosti a brna a širého okolí

abby
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 11:52
- Nahlásit

Mucholabka

Ono je to jinak.Chodíme do veterinární ordinace,kde normální vyšetření provádí jiný doktor než ta operační.Ten doktor,co chodíme normálně,je to žena,nám vyhovuje.Nikdy jsme s ní problémy neměli a vždycky dobře poradila.Teď jsme potřebovali tabletky,tak jsme tam skočili a náhodou tam byl ten,co operuje a ten se nám nelíbil.Neříkám,že je špatnej,neznám ho,ale jeho přístup nám nesedl.Navíc,byla jsem rozhodnutá už předtím,že pokud by šlo o něco složitějšího,tak bych si sehnala doktora,který je v tom dobrej nebo se na to specializuje.

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:44
- Nahlásit

Daisy
já si to taky pročetla a dík za info
abby
taky budu doufat že někdo ještě přihodí nějakou zkušenost

abby
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:54
- Nahlásit

sarax
Doufám,že se co nejdřív dostanu k vetovi,kterýmu věřím a jsem zvědavá na jeho názor a doporučení.PAk dám vědět

sarax
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:59
- Nahlásit

abby
to já sem asi skoro na 100% rozhodnutá...ta naše potvora jak vidí chlapa nebo psa tak couvá...je to vcelku šílený....
ještě taková perlička...mladej mi říkal že venčil v sobotu bez vodítka a prej maminko ona i poslouchala a psi tam nebyli...

abby
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:04
- Nahlásit

sarax

Mám lepší,přítel přišel domů a celej nadšenej mi vykládal,jak si naše Abby pohrála s pejskem.Jak tam pěkně spolu blbli a lítali.Když jsem mu nadávala,jak ji mohl nechat lítat na volno se psem,tak mi řekl,že kdyby něco,tak by tam přece doběhl

Musím říct,že v tomhle ohledu to bylo v Chorvatsku docela drsný,protože jsme museli pořád hlídat,aby se od někud neobjevil nějakej pes.Takže se nám párkrát stalo,že Abby vylízala z vody a my jsme si nevšimli,že se tam najendou ocitlo nějaký psisko a ta naše blbka se mu ještě nastavovala.Naštěstí se nic nestalo,protože jsme je hnedka chytli,ale příjemný to nebylo.

Mirka2
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:17
- Nahlásit

Ahoj, já už jsem jednou doporučovala na těhle stránkách veterinární ordinaci na Jamborově ulici v Židenicích (téma Veterina-Brno), jedna kočena na základě toho tam nechala kastrovat feňuli a byla spokojená... Jestli chceš napíšu ti telefonní kontakt.

cernunn
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 17:00
- Nahlásit

Nechci nikoho osočovat nebo rozporovat jeho rozhodnutí,jen by mě zajímalo, proč jste nechali vykastrovat fenu-psa,nebo o tom uvažujete.Pro mě je to mimo zdravotních problémů(pyometra,rak varlat..)zcela nepřípustný zákrok a zásah do svobody zvířete.Také má právo na emoční život podporovaný hormony.Jen na okraj chci říci,že vlastním pět fen a dva samce..někdy je to děs je uhlídat,ale kastrovat...no určitě ne..

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání