Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:15
- Nahlásit

abby
Jak říkám, teď přemýšlím jestli ŤEĎ nebo ČASEM. Rakoviny mléčných žláz se asi nemáme šanci dožít, takže tato prevence u nás odpadá a proti zánětu dělohy je to vlastně kdykoli.

Bojím se jenom té inkontinence, zato hodně

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:23
- Nahlásit

Fler

Proč byste se nemohli dožít rakoviny mléčných žláz?Ty se u dog nevyskytujou?

Já bych tu inkontinenci tolik neřešila.Je to spíše ojedinělé a všude jsou nějaká rizika.

Frog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:31
- Nahlásit

abby
No u obřích plemen to moc ojedinělá záležitost není i já bych se toho bála,ale prý to jde dobře ukočírovat práškama, kdyby daná situace nastala.
Fler
Já radím počkat

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:52
- Nahlásit

abby

No asi vyskytuje, ale obecně se vyskytuje ve vyšším věku, tedy ve věku, kterého se moc dog nedožívá.......... si tedy myslím................

Frog

Já so bojí té, která je zapříčiněná posunutím močového měchýře (už se to tady v nějaké diskuzi taky myslím řešilo), nevím, jestli pak na to prášky fungujou

JÁ PROSTĚ POŘÁD NEVÍM
Štve mě, jaká je když hárá a cca 14 dní až 3 týdny poté co dohárá, myslím, že už tam má život krátký na to (tedy nechce malovat čerta na zeď, ráda bych, aby se dožila co nejvyššího věku, ale taková je realita), abych jí ho ještě 2x do roka znepříjěmňovala háráním (a sobě konečně taky - ať si klidně někdo řekne, že sem sobec proti přírodě )

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:58
- Nahlásit

Fler
Frog

Vím,že čím větší plemeno,tam je ta pravděpodobnost větší.Ale já se o tom bavila s několika vety a každý mi řekl,že se za svou praxi setkal jen s pár případy,kdy to nastalo.

Fler
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:00
- Nahlásit

TROCHU MIMO:

Nevíte někdo, jak mám udělat, aby se mi nové příspěvky aktualizovaly automaticky. Teď přejdu vždy na stránku před v diskuzi a pak zas zpět, ale mělo by to jít i jinak, ne? Když dám "Aktualizovat" v liště, tak to nefunguje

abby
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:58
- Nahlásit

Tak mi právě Zdenda volal,že byli u veta.V pátek máme přijít na krev a vzal jí výtěry.Prý to nic nebude,protože není apatická a pije normálně (což se moc neslučuje s tím,co psala Jandula,takže budu ještě chvilku na trní)

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:17
- Nahlásit

Frog

Nevím, jestli jsem se nespletla v přezdívce, ale nepsala jsi ty už v nějaké diskuzi, žes měla fenku labradora s pyometrou??? A že po operaci stejně umřela.........................

Ja říkám, je možné, že jsem se přehlídla v přezdívce

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:29
- Nahlásit

Teď se zeptám trochu blbě.Když už vlastně nehárá,můžu ji volně pouštět?Mladej se na to zapomněl zeptat veta

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:35
- Nahlásit

abby
a nedělal jí sono??? tam okamžitě pozná, jestli je zvětšená děloha a jestli tam náhodou něco není..
Jak jsem ti psala, Sára nebyla ani apatická, ani mi nepřipadalo, že by nějak extrémně pila... každá fena může mít ty příznaky jiné, resp. když je pes bolestínek, tak se tomu víc podává...

Jinak jestli už nehárá, tak jí můžeš volně pouštět, ještě po nějakou dobu se může stát, že na ní psi budou naskakovat...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:39
- Nahlásit

abby
Když už vlastně nehárá,můžu ji volně pouštět?
si aspon holka uzije, ne???

Mladej se na to zapomněl zeptat veta
mladej?? to jako lekar?? takhle ty o nem mluvis? no jak myslis, jakozto clen bratrstva zelene tekutiny mu to musim hlasit ......

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 11:46
- Nahlásit

Jandula

Pokud se háráním rozumí krvácení,tak už nehárá.Tevím,jestli ten výtok patří k hárání nebo ne.

Sono jí nedělal.Jen výtěry a v pátek jdou na krev.

Jirikovo

Klidně mu to nahlaš.Už jsem mu řekla,že jsme se se Sarax shodly,že je brzda,tak pojmenování "mladej" ho nerozhází.A v jeho věku je to poklona

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:12
- Nahlásit

abby
Omlouvám se, ale asi jsme tu diskuzi nepřečetla dostatečně podrobně. To má ty problémy už zase? Já myslela, že to měla už při prvním hárání........ nebo se pletu?

Frog
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:12
- Nahlásit

Fler
Jo jo psala, jenže fence bylo 10 let a navíc k pyometře měla aj rakovinu. Lépe řečeno to zjistili behem operace. Operaci holka zlatá přežila,ale ráno se jí udělalo zle a bohužel zemřela...

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:19
- Nahlásit

Fler

Ne,po prvním hárání bylo podezření na zánět a hlavně si nějak veterinář vzal do hlavy,že je březí (nějak jsme se mu asi nezdáli,protože jsme mu nemohli vysvětlit,že březí být nemůže.Leda by se jí narodil takový psí ježíšek)
Protože se mi jeho přístup nelíbil,tak jsme si našli nového veta.

Pak jsme s přítelem vedli sáhodlouhou diskusi o kastraci a já přistoupila na jeho stanovisko,že kastrace ano,ale až trochu dospěje.

Mezi prvním s druhým háráním nám falešně zahárala a veterinář nás upozornil,že když měla problémy po prvním hárání a teď to zase vypadá na nějakou patálii,tak máme počítat s tím,že by se ty problémy mohly opakovat.Takže padlo definitivní rozhodnutí,že kastrace bude po dalším hárání.

A teď má nějakej výtok,o kterým zjišťujeme,co to je.

Kdybych nebal blbá a dala na radu holek,tak už byla kastrovaná a bylo to.

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:54
- Nahlásit

Frog

Když to je právě to, když vím, že štěnata mít nebude, tak bych ji nechala vykastrovat raději hned, protože se z toho dostane v pohodě. Než to řešit, až když bude nějakej průser..............

abby

Koukám, žemáš pořád veselo. Můžu se zeptat, jak píše, že jsi přistoupila na přítelovo stanovisko, jaké bylo to tvoje? Kastrovat po prvním?

Asi do toho jdu taky hned, mezi 1. a 2. Štěňata v bytě nejsou raálná a do 2 let se na barák asi nezmůžem

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 12:58 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Fler

Ne,můj přítel nechtěl kastrovat vůbec.Pak teda,že jo,ale zdála se mu na kastraci po prvním hárání mladá.Takže chtěl počkat až dospěje.

Já bych byla pro i kdyby to nemělo ty zdravotní důvody.Příjde mi zbytečný,aby se 2. ročně trápila háráním.Jak jsi to psala ty,pes je strašně omezenej a ještě ho otravujou jiní psi.Je pořád na vodítku a ty nálady.Při prvním hárání s ní vůbec nic nebylo.A pak ještě další 2 měsíce se z toho dostávala.Byla strašně apatická.A teď zase pořád kňučela.

Frog
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:08
- Nahlásit

Fler
Když to je právě to, když vím, že štěnata mít nebude
Pokud jsi si tím 100% jistá... Já bych si prostě tak brzo vrátka nezavírala.
Než to řešit, až když bude nějakej průser..............
Naše Ditka byla chovná fenka s PP, která odchovala 2 vrhy štěníků. Problémy s háráním kromě toho,že hormony pracují, neměla nikdy žádné, až právě ta osudná pyometra

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:10
- Nahlásit

abby

Jak mi psala jedna paní, která se už nemohla dívat na negativní přispěvky na stránkách klubu chovatelů ND. Je to poslední příspěvek v diskuzi (http://www.nemecka-doga.cz/index.phtml?page=disku ze_vypis&tema=166)

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:13
- Nahlásit

Fler

Mě se to nezobrazilo.Jen úvodní stránka

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:14
- Nahlásit

Frog
Neumím si představit mít štěňata v bytě, a být na to sama a chodit do toho do práce. Ledy tak u jezevčíka, ale ne u ND. Pak je neudám v 8 týdnech a budu se o ně přeráet tak dlouho, než najdu někoho, komu budu věřit natolik, že jim je prodám? A jak je asi budu chosit venčit . Nehledě k tomu, že je tam 99% pravděpodobnost, že bude rodit císařem........... Kdybych měla barák, tak to nechám být, a řeknu si MOŽNÁ UVIDÍME......... Ale v bytě?............... Nevím, prostě si to neumím představit. Tedy pokud nemám hordu kamarádů, kteří se u nich střídají na brigádě.

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:15
- Nahlásit

abby

Aha, tak vlevo jsi na diskuze a pak cca 6 odshora je téma kastrace feny

Frog
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:28
- Nahlásit

Fler
Však jak říkám, je to jen a jen na tobě ... Ty už jsi vlastně rozhodnutá a já ti torozhodně nemám za zlé. Nechceš mi poslat pár foteček Flér na mejlík v.takacova@seznam.cz .

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:31
- Nahlásit

Fler

Tak jsem si to přečetla.
Řekla bych to takhle,jako u každé oprace i tady je riziko a každý jedinec může na operaci reagovat jinak.Lenivost a změna povahy nemusí nutně souviset s kastrací.A zvýšení váhy se dá uhlídat.

Bohužel je i těžší forma inkontinence,která se jenom léky řešit nedá,ale té je minimum.Většinou se to řešit dá.

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:33
- Nahlásit

abby

Mě se líbil právě ten poslední názor. Té paní z veteriny........
Jako ve smyslu že léky na inkontinenci jsou pri ni menší zátěž něž hormonální výkyvy během hárání

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:34
- Nahlásit

Frog
Právě že jsem rozhodnutá na 99%. Kdybych byla na 100%, tak vás tady s tím neotravuju . monika už ze mě taky nemůže, pořád říká, ať už hlavně nic nečtu :-D.Pošlu, ale jenom ty co mám v práci

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:37
- Nahlásit

Fler

člověk by měl být přesvědčenej na 100%

Já si na jednu stranu říkám,že jsme ji měli nechat kastrovat hned,ale díky tomu,jak to pokračuje,tak teď jsem přesvědčená na 101%.

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:39
- Nahlásit

abby

No já byla na 100 jak hárala a poté, jak byla jak praštěná. Ale teď váhám, předpokládám, že jestli to budu ještě trochu oddalovat, tak bude zase hárat a já z ní budu zase na prášky a v tu chvíli přesvědčená na 100% :-D

abby
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:42
- Nahlásit

Fler

Tak ono to první hárání bývá netypické,takže to nemusí nic znamenat.

Když srovnám průběh prvního a druhýho,tak vidím pokrok.Což bude možná i tím,že poprvé hárala 6 týdnů.

Fler
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2007 13:45
- Nahlásit

abby

No zítra jedfu ještě na veterinu, tak se ještě poradím se svým vetem...................... Tomu veřím.......... tedy jeho úsudku

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání