Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:01
- Nahlásit

abby
Hele, a co cukrovka?

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:08
- Nahlásit

fromeli

Teplotu jsme jí ještě neměřili.Ale říkali jsme si,že se chová jako kdyby byla nemocná,tak ji zkusíme změřit.Zkusím se domluvit s přítelem a skočíme k vetovi ještě dneska.Protože jinak se tam dostanem až příští týden.

Jaká je optimální dávka vody.Nemůžu to posoudit.Třeba pije normálně,jen mě to připadá,že pije dost.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:11
- Nahlásit

abby
tu teplotu mít nemusí, ta se zpočátku nemusí vůbec vyskytovat.
Jinak celkový příjem tekutin se bohybuje obvykle v rozmezí 40-60 ml/kg, myslím, že do 100ml se to dá akceptovat. Taky záleží, co dlabe atd atd.
Ale pokud se Ti fakt nezdá celkově, tak jistota je jistota.

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:12 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

Lidi,vy mě fakt děsíte.Mluvila jsem s přítele a dneske ji berem k vetovi.taky říkal,že mu příjde,že víc pije

Já myslím,že ty 2 misky vody určitě dá.Chodí i v noci a to jí někdy musím i misku dolívat.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:14
- Nahlásit

abby
tak držím palce, ať to nic není

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:20
- Nahlásit

abby
No, každopádně s ní asi není něco v pořádku. Jestli to trvá jen pár dní, je možné že je unavená, třeba jste víc cvičili nebo je nachlazená, bolí ji klouby, cokoli. Pokud je to delší dobu a připadá ti nemocná, radši bych s ní taky zašla za vetem.
S tím zánětem - nadměrné pití je opravdu jedním z příznaků, ale je těžký určit, kolik už je "nadměrné". Zkus sledovat, kolik toho za den vypije a porovnej to s tím, co vypila když se ti zdála v pohodě.

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:23
- Nahlásit

abby
A jak napsala fifi, může to být i diabetes. Při něm psi taky hodně pijí, ztrácejí zájem o dění kolem sebe.

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:24
- Nahlásit

Daisy
fromeli

K tomu vetovi skáknem.Stejně jsme chtěli radu ohledně kastrace,tak je jedno,jestli dneska nebo příští týden.

Divná je jen pár dní.Přetažená nebo tak podle mě není.O víkendu jsme sice byli v lese,ale když je unavená,tak se chová jinak.

S tím pitím je to složitější,já ji dám ráno misku vody a přítel jí vodu vyměňuje,když příjde z práce.Proto nemůžu tak úplně odhadnou,kolik toho vypije.Teď si na to dám pozor a nějak se domluvíme.
Snad to nic není.Doufám,že mě vet nebude mít za hysterickou paničku

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:29
- Nahlásit

moll
No, myslím si že anatomie na to mít vliv nebude. Děloha (zvlášť u fen které nerodily - a to i velkých plemen) je poměrně maličká-ustředně velké feny je objemná asi jako tužka , vaječníky taky, takže tím, že tam nejsou se zas tolik místa neudělá A vzájemně se "nepodpírají", močový měchýř je uložen POD dělohou. Navíc inkontinence u kastrovaných fen má za příčinu nedostatečnou funkci svěrače močové trubice a ten je od měchýře poměrně "daleko" (v uvozovkách, protože to je jen pár cm)
No že se to objeví hlavně u velkých fen bych řekla že je proto, že velcí psi mají těch hormonů víc než malí, takže tam je ten pokles znát.

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:31
- Nahlásit

abby
To určitě ne. Myslím si, že to bude v pohodě, ale je fakt lepší opatrnost. Kdyby to náhodou byla ta pyometra, je supr když se "zachytí" včas, protože čím víc hnisu a čím víc roztažená děloha je, tím je větší riziko prasknutí (protože se děložní stěna ztenčí tím roztažením), a je pak větší riziko sepse a dalších komplikací.
Nechci tě strašit, fakt myslím že to bude v pohodě, třeba jen prostě nemá svůj den (nebo dny

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:32
- Nahlásit

Ještě jsem si říkala,jestli si něco nemohla dovézt z dovolené.Minulý týden jsme se vrátili z Chorvatska,kde za ní běhali místní psi,kteří určitě o očkování nebo tak neslyšeli.A někde jsem četla,že v Chorvatsku je dost velký výskyt nějakých červů nebo co.Co myslíte?

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:33
- Nahlásit

Daisy

Sem se těšila,až jí skončí hárání a bude to zase ona a furt nic Jistota je jistota a třeba tu kastraci rozhodne ona sama.

fromeli
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:42
- Nahlásit

abby
jestli myslíš nějaký ty srdeční červouny tak na to se snad doporučuje nějaký přípravek před cestou, nee?

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:43
- Nahlásit

abby
Možné je všechno Ale určo ji máš očkovanou, takže to by muselo být něco, co nemáš ve vakcinaci.. No, červi, teda paraziti jsou všude možně, to jedině že by někde něco sežrala po jiným psovi tak skákni za vetem a můžeš ji zkusit i odčervit.
Jinak si myslím že můžeš být celkem v klidu, vyloženě nemocná nevypadá, ne? Takže tam s ní zajdi a uvidíš, budeš mít jistotu co jí je nebo není. Třeba náš Win když měl chřipku tak byl taky takovej "přejetej", a navíc ho všechno bolelo a měl horečku, vůbec sme netušili co s ním je, zašli za vetem, ten řekl chřipka, dostal včeličku a klid a pak už byl zase ok

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:44
- Nahlásit

abby
Koukni se, jestli nemá výtok... zvlášť smradlavý... tak se projevil zánět dělohy u Sáry...

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:48
- Nahlásit

fromeli

Jo ty srdeční.Já ani nevěděla,že něco takovýho je.A schválně jsme byli před cestou u veta,tak by nám snad něco proti tomu nabídl,ne!

Jandula
S tím výtokem nevím.Ničeho jsem si nevšimla.Jen má okolo takový tmavší chlupy.Jakoby je měla špinavý.Ale nic jsem necítila.Sakra,škoda,že nejsem doma

Daisy
Může to být cokoli nebo taky nic.Uvidím.Jsem ráda,že jsem to sem napsala.Včera jsem se tím dost trápila.Když to řeknu úplně blbě,tak to vypadalo,že mě nemá ráda.Vůbec se mnou nekomunikovala.

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:58
- Nahlásit

abby
Sára to měla tak, že vypadala, jak kdyby čůrala, prostě okolí úplně mokrý... zmáčkní jí "pipku" a uvidíš, jestli jí něco vytéká...

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:03
- Nahlásit

Daisy
hele ta změna poměrů prej je důvod...řekli mi to 2 vetové..jeden z Brna a jeden z Prahy...prej se močák o dělohu opírá a pak nemá o co...ale mladý fenky se prej s tou změnou srovnaj líp.....
abby
mno Abby vlastně už nehárá...já jen že Trinča je jiná jak hárá...ale nemůžu říct že mazlivější jaks psala ty...prostě spíš smutná..ono je to i tím že je zvyklá lítat jak torpédo a nemůže prostě je ukřivděná a taková "mouchy snězte si mě"

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:25 - Změnil/a: abby
- Nahlásit

sarax

Nehárá asi týden.Když hárala,tak byla jiná.Ale nebyla smutná.Spíš taková naštvaná a vymrčovala si věci.Víc se tulila.

Teď je spíše netečná.Nic ji nezajímá.Krom pamlsků

Nemyslím si,že to nějak souvisí,ale včera se dokonce poprala.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:31
- Nahlásit

abby
jak jako poprala????hele to s ní něka skočte...aby to fakt nebylo něco divnýho....možná to je po hárání jak se zas upravuje hladina hormonů?? ale nevím no...

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:32
- Nahlásit

sarax
Jak se může močák opírat o dělohu, když močák je dole a děloha nad ním?? Kdyby se uterus opíral o močák, tak to snad ještě pochopím, ale obráceně...? To mi přijde divný...

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

sarax

Nebylo to nic hroznýho.Spíš se asi bránila.Já nevím,nebyla jsem u toho.Jen mi to vyprávěl Zdenda.Že si hrála s jednou fenkou a ta se do ní pustila,tak si to Ebča nenechala líbit.Vzhledem k tomu,že je 2x tak velká než ta druhá,tak hádej,kdo vyhrál.
Ale i tak mě to překvapilo,protože,když si k ní někdy někdo něco dovolil,tak přiběhla a schovala se mezi nohy.O obraně nemohla být ani řeč.Asi se to naučila,když od sebe musela odhánět psy.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:36
- Nahlásit

Daisy
hele řekl mi to vet že je to o sebe opřený a je jedno asi co a o co....prostě když dělohu vyndáš máš tama najednou víc místa....a myslím že mi to vysvětlil jako laikovi...což ty úplně nejseš,ale nemyslím,že kecali dva doktoři ....prostě ta změna v dutině břišní tam bude a to bývá i důvod inkontinence..nebo jeden z nich....pak samozřejmě hladina hormonů atp.....

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:38
- Nahlásit

sarax
Daisy

S tím opřením dělohy a močáku jsem to taky někde četla.Nevím co se opírá o co,ale takhle to tam bylo napsaný.

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:08
- Nahlásit

sarax
abby
Ale joo, já se nechci hádat. Já to nikde nečetla ani neslyšela, fakt je že konkrétně o tohle jsem se ani nezajímala
Když vezmu topografii pánevní dutiny feny, tak uložení orgánů je takové, že úplně dole je močový měchýř, nad ním děloha a nad ní už tlusté střevo. Takže mi prostě nejde do hlavy, jak se může močák opírat o dělohu, když děloha na něm vlastně leží a pod močákem už není nic (kromě břišních svalů samozřejmě )
Netvrdím že veterináři říkali nesmysly, jen jsem se s tím já nesetkala a prostě nějaký "opírání se" mi nejde do palice..
A jak psala sarax že když dělohu vyndáš máš tam najednou víc místa to je sice fakt, že tam prostě ta děloha není, ale víc místa, to mi přijde úplně zanedbatelný, byla jsem osobně u několika kastrací a to i velkých fen a ta děloha je fakt taková "tužka", takže zas tolik místa tam nevznikne...
Navíc k inkontinenci může dojít z příčin, který jsem uvedla v některým z předchozích příspěvků, a pokud je příčinou nedostatečná funkce svěrače, tak to může být buď proto, že ten sfinkter má slabou svalovinu, nebo jsou "pošahaný" nervový vlákna, který ho ovládají - a jsou ovládaný právě hladinou hormonů.
Ale ju, beru že máte jiný zkušenosti od vetů

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:10
- Nahlásit

Daisy
mno ok....at to vezmeš odkud chceš...prostě tam to místo bude a kdyby to byl důvod inkontinence je to ten horší kterej se blbě vyléčí a na to sem se ptala....jinak hormony a svěrač se dají prý řešit léky????
jenže to asi není úplně dobře..ale zas lepší než inkontinetní čuba....

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:25
- Nahlásit

sarax
Mno, tak léčí se to právě hormonálníma přípravkama. Myslím, že to nebude tak zlý, že by to nějak mohlo ublížit. No, a inkontinentní čuba celkem nevadí, pokud to není velikáá fena a nemnáš ji v bytě

abby
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:28
- Nahlásit

Daisy

Já znám tu jednu a ta je v pohodě.Ta druhá je na tom blbě a nic nepomáhá.Nevím přesně o co tam jde.

sarax
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 16:05
- Nahlásit

Daisy
jak moc nevadí??já myslím že ASt v bytě by bylo nic moc,ale doufám,že nám se to vyhne..prej to fakt není častá komplikace....tak uvidíme.....

Daisy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 18:54
- Nahlásit

sarax
No do bytu je blbý každopádně. Ale co jsem se informovala, tak to fakt převážně bývá u velkých fen a AST až tak obrovskej není. Navíc ta hormonální léčba je prej docela úspěšná, ne že se to vyléčí, ale takovejma "udržovacíma" dávkama se to asi drží v mezích...Ale fakt nevím, jak jsem už napsala, já se s tím za celou dobu, co se pohybuju v útulku a kolem něj, nesetkala..Což samozřejmě neznamená, že některá z námi kastrovaných fen, to neměla..Jen nám to třeba nový majitel neřekl...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání