| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:36
- Nahlásit
sarax
já mám super zkušenost, má nádhernou jizvu, téměř ani není vidět, jen se asi tři týdny po operaci jí začal podebírat jeden vnitřní steh, takže jsme vymačkávali a mazali... ale to bylo všechno, zatím je to krátká doba, abych řekla, jestli tloustne nebo ne, jestli bude mít nějaký jiný problémy, pravdou je, že je snad ještě víc trhlá než byla předtím...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:08 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Sarax
Já bych to taky viděla na ten listopad.Záleží,jestli bude vše O.K. nebo to bude muset být dřív.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 17:46 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Tak přítel volal vetovi a celkem nás uklidnil.Říkal,že to bylo na ultrazvuku špatně vidět a že nás chtěl jen seznámit s každou variantou.Takže zánět by tam neměl být.Může být gravidní (což jsme vyloučili neb nevíme,kde by k tomu přišla),můžou to být cysty a taky nic.Říkal,že ta děloha mohla být jen zvětšená.Taky jsme nevěděli,kdy naposledy jedla,takže říkal,že to může být i tím.Máme ji sledovat a kdyby se nám cokoli nezdálo,okamžitě přijet.Příště udělá znovu ultrazvuk a když bude potřeba i hemo .....
Sem z toho byla úplně hotová
A tenhle doktor i kastruje,takže se za těch 14 dní domluvíme na termínu a dalších podrobnostech.Už aby jsme to měli zdárně za sebou
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 19:55
- Nahlásit
abby
Tak vidíš, jeden telefonát a už jsi klidnější ani se ti nedivím, sama bych byla hotová
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 20:45
- Nahlásit
Jandula
jak dlouho je Sára po kastraci????
abby
tak snad vám to na ten listopad vyjde...se říká že operace jsou lepší na zimu...tak snad je to fakt a budeme se dobře hojit....
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 20:58
- Nahlásit
sarax
Se vlastně asi budemem hojit zároveň.Tak si pak budeme podávat zprávy.Ještě o tom pokecáme na srazu
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2006 22:02
- Nahlásit
abby
mno akorát jsme řešili že to možná necháme na leden....protože listopad máme hektickej a v prosinci se mi do toho nechce...když vezmu v potaz co psala Jandula,tak si myslím,že se to dá zvládnout i s miminem..pokud si nechám doma nějaký dítě
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:09
- Nahlásit
sarax
Já bych jí chtěla nechat v zimě udělat rentgen,takže bych radši na ten podzim,aby toho pak na ni nebylo moc
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:33
- Nahlásit
sarax
byla 1. srpna na operaci... Takže téměř dva měsíce... Po deseti dnech už byla v pohodě...
A fakt se neboj, nás jen vyvádělo z míry to, že nechtěla žrát a po narkóze zvracela, takže prášky, který jsme dostali domů byly na nic, protože jsme stejně jezdili na veterinu, aby jí to doktorka píchala...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:43
- Nahlásit
Jandula
Hele a musela jsi s ní být potom,jak dlouho doma?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
abby
nemusela, okolo sebe měla omotaný pruban, neměla tendence si ránu lízat nebo kousat a doktorka říkala, že bude i vhodnější, když bude sama, že nebude dělat takový kraviny a bude mít klid... v poledne šla pod nůž a druhý den už byla sama doma.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 10:54
- Nahlásit
Jandula
Dík.Mě příjde Abby strašně srandovní,jak je vyholená po tom ultrazvuku.Je to takový větší miminko
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 12:49
- Nahlásit
Jandula
hele a zvracela hodně??a jak dlouho???a myslíš že to bylo narkozou???
abby
no Trinča má holý břicho furt..jen ho má samou tamvou skrvrnu...jako miminko měla krááásně růžovej pupík...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 12:52
- Nahlásit
sarax
zvracela asi dva dny, prostě všechno co do sebe dostala, to vyzvrátila, prášky, vodu, žrádlo... a bylo to určitě narkózou, je zajímavý, že dvakrát pod narkózou nezvracela a po třetí jo...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 12:55
- Nahlásit
Jandula
aha..já si začala oddechovat že my měli narkozu někdy v létě a byla v pohodě...ach jo....no to se mi moc nehodí
budu doufat že to nebude taková trága....jinak bych jí musela nechat zavřenou v předsíni...a to by jí zas bylo smutno....a kde jste to nechávali dělat???
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:05
- Nahlásit
sarax
Jo, ta moje má furt takový pupík a ráda ho ukazuje i ty skvrny
Zajímavé, my měli doma dvě kočky po kastraci, ani jedna neblila, i když byly oblbnuté, a fenu po kastraci z důvodu pyometry. Ta blila předtím, ale pak už ne e. Sme ji měli na hlídání s tím že jsme to věděli, navíc chodili k našemu veterináři. Byla to dodrbanka. Nejdřív s ní chodili na injekce, operaci měli naplánovanou na dva měsíce potom, ale najednou to z ní šlo horem spodem a měla šíííílený a smradlavý výtok. Pak ale jako mávnutím kouzelného proutku se vzpamatovala z narkózy a na druhý den už pomalu ťapkala.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:09
- Nahlásit
sarax
Ono záleží i na tom,jakou anesteuii použijí.A neděs se dopředu.To nemusí nic znamenat
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:40
- Nahlásit
sarax
já si myslím, že jí nejvíc uškodila probouzecí injekce... Když měla narkózu poprvé, kvůli RTG všech kloubů, tak jsem jí vezla domů ještě spící a budila se postupně, při operaci loktů měla inhalačku, takže vše v pohodě. Teď měla klasiku s probouzečkou, takže to bylo asi kvůli tomu...
Já jí to nechávala dělat u naší vete v Dobříši.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 14:18
- Nahlásit
Jandula
hele a cena je jaká na Dobříši????já teda ty probouzecí injekce nerada...pesan mi po ní taky blil...když se mohl probrat sám bylo to lepší
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 14:42
- Nahlásit
sarax
já jsem moc vybírat nemohla, všechno to absolvovali naši, já byla ještě v Chorvatsku.
Cena byla cca 2000 Kč.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 14:51
- Nahlásit
Jandula
To je dobrá cena za kastraci.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:40
- Nahlásit
Jandula
mno to je fakt dobrá cena....
já mám zatím cenu od jednoho veta do k němu chodí kamarádka atam je to kolem 3000 kč...spíš víc....
sem zvědavá co řekne náš..zavolám a zjistím
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2006 15:42
- Nahlásit
sarax
tohle bylo u veterinářky, které věřím, je fakt super...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:40
- Nahlásit
Ahojky lidičky,tak jdeme dneska na kontrolu,tak držte palečky,ať nám tam nic nenajdou a jsme O.K.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
ať nám tam nic nenajdou
abby
myslíš jako ta štěňátka?
Držíme tlapy
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:43
- Nahlásit
abby
držíme palce...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 10:47
- Nahlásit
fromeli
myslíš jako ta štěňátka Ne Myslím nějakej zánět nebo tak něco.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 11:38
- Nahlásit
Myslím nějakej zánět nebo tak něco.
abby
jasně
Já jen, že se vás minule ptal, jestli jste při hárání uhlídali
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 12:10
- Nahlásit
abby
palce budeme držet
my se zatím k vetovi nechystáme..prostě fakt ještě hárá
|
abby
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:22
- Nahlásit
fromeli
Taky jsme z toho byli úplně hotoví.Úplně jsem začala pochybovat o tom,že vím,jak to dělaj psi
sarax
Jak už to máte dlouho?
|