Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Kastrace a doktor v Brně
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Autor Zpráva
sarax
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:25
- Nahlásit

abby
dneska 26 dní...minimálně....je to hrůza...fakt doufám že to skončí

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:35
- Nahlásit

sarax

Vidíš,já ti říkala,že u nás to bylo dlouhý.Neboj,už se to chýlí ke konci

Já teď zase pomalu začínám bojovat s přítelem okolo té kastrace.Bojí se tloustnutí a změny chování.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:41
- Nahlásit

abby
mno já se spíš bojím dalšího takovýho hárání...ona je fakt děsně smutná jak nemůže běhat
a ptala sem se porůznu a myslím že pokud psa nepřekrmíš a nepřestaneš se s ním hejbat nevidím důvod aby tloustnul....

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:44
- Nahlásit

sarax

Já jsem mu taky říkala,že to,jestli přibere nebo ne,záleží na nás.Prostě kdyžtak přidáme pohybu.Nějak ho prostě zintenzivníme (protože časově víc přidat nemůžem).Vždycky je nějaký řešení.

A ta povaha,to nevím.Pravda je,že Abby se po háráí změnila.Neuměla bych to popsat,ale v některých věcech je jiná.

Jo a co říkáš na tvrzení,že na kastrovanou fenku jsou pak pejsci zlí?

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:48
- Nahlásit

abby
o a co říkáš na tvrzení,že na kastrovanou fenku jsou pak pejsci zlí?
Sice se neptáš mě, ale mně se tohleto nepotvrdilo ani v nejmenším. Prostě s některým psem se feňule chytne nebo spíš většinou on s ní, ale většina je na ni v pohodě a stejný je to s většinou psů, který znám, nevidím v tomhletom absolutně žádnej rozdíl.

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 13:56
- Nahlásit

Eimy

Tak ona si stejně od té doby,co dohárala,tak trochu vybírá,s kým si bude hrát.Už se ke každýmu psovi bezhlavě nehrne.

sarax
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:03
- Nahlásit

abby
já si taky nemyslím že na kastrovanou fenu by byli psi zlí...prostě dospějou a vybírají si partáky...

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:04
- Nahlásit

abby
Já prostě mám asi to štěstí, že všechny negativní následky kastrace o kterých jsem kdy slyšela se nám vyhnuly, takže nemám v podstatě problém s ničím.
Prostě jsou psi, co po feňuli vyjíždí, ale ty vyjíždí vesměs po všech a je to věcí výchovy. Stejně tak, jako agresivita, která se u kastrovaných fenek prý občas vyskytne je v mým okolí daná tím, že pánečci to prostě neřeší nebo to neřeší dost důsledně...
Takže já osobně bych z tohohle strach neměla, ale neřikám, že se to stát nemůže, jen já takovej případ ze svýho okolí neznám.

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:06
- Nahlásit

Eimy

Díky.Abych byla upřímná,tak mám taky z kastrace obavy,ale nechci s ní každej půlrok zažívat to,co teď.Nejenom,že několik týdnů hárá,musí se hlídat,.... ale hlavně to,co přišlo po tom.Obavy,jestli nedostala cukrovku,zánět ..... To mi za to nestojí.A jak psala Sarax,pes nemůže několik týdnů svobodně běhat,procházky jsou dost omezený,pokud člověk bydlí ve městě,takže ji tím určitě taky prospěju.

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:12
- Nahlásit

abby
Já měla taky strach, ale zase jsem si říkala podobný věci jako ty. Teď bych měla strach jen a jen z té operace jako takové a z následků ne. Samozřejmě by se mohlo najít x lidí, co řekne opak, ale já ze svých zkušeností a zkušeností lidí z mýho okolí píšu to, co píšu...
Můžem s eklidně domluvit na nějaký to venčení a můžeš se i kouknout, že moje psisko není nijak "divný", přehnaně agresivní, apatický... Prostě podle mě se nijak neodlišuje od ostatních fenek, krom toho, že teda dvakrát rošně nehárá a nemá výtoky, který nám docela ztrpčovaly život...

abby
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 14:20
- Nahlásit

Eimy

Já ti věřím.Ale kdyby ti to nevadilo,tak bysme se mohli domluvit.Vzala bych přítele a mohla bys nám říct nějaký svoje zkušenosti a trochu mi ho pomoct přemluvit.
Ty jsi z které části Brna?

Jandula
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 16:03
- Nahlásit

nám se taky všechno zatím vyhnulo...

Sára se ke každýmu stejně hrne, nikdo jí nenapadá, netloustne (toho jsem se bála, každý mi říkal, že na tom fakt nezáleží, že záleží jak jí krmíš...)

Eimy
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2006 21:22
- Nahlásit

abby
Nevadí mi to, klidně se můžeme na prochajdu domluvit, nevidim v tom problém. Veverce jenom prospěje společnost většího pejsana, přece jen je v jejich přítomnosti občas až moc opatrná.
Jsem ze Žabovřesk, ale jsme schopný dojet v podstatě kamkoliv, pokud to bude rozumně se školou, takže nejlepší je pátek odpoledne nebo víkend, jinak mám školu hodně mizerně a když mám rozumně školu, máme agility...
Ale kdyby nevadil pozdější termín prochajdy, můžem se domluvit i na jinej den, není problém.

Jandula
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 07:40
- Nahlásit

abby
tak jak?

abby
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 10:18
- Nahlásit

Jandula

Nijak.Včera jsme tam byli.Pan doktor jí prohlídl,udělal ultrazvuk a dělohu má pořád zvětšenou.Říkal,že to nic nemusí být,protože po hárání,obzvlášť,když ten průběh nebyl typický,děloha být zvětšená může.Ale radši máme přijít ještě jednou za 14 dní.
Výtoky nebo tak nemá,žere normálně (spíš míň),pije normálně.Jen je možná dřív unavenější.

Mám takovej divnej pocit,že ho pořád nemůžeme přesvědčit,že březí být nemůže,protože prostě nebylo s kým.

Teď je to cca 3 týdny po hárání.Kdyby měla i příště zvětšenou dělohu,tak udělá ještě další vyšetření,ale pokud nemá žádné problémy,tak je to zatím zbytečné.

abby
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 11:24
- Nahlásit

Eimy

Já můžu taky až později.Jsem v práci do šesti.Ten pátek by se mi hodil.jestli máš čas,tak můžeme zajít už tento pátek.Agility mě taky zajímá,takže témat bude dost

Jandula
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:23
- Nahlásit

abby
Tak jí hlavně hlídej, je to fakt divný, i když člověk se tím moc zabývá a nervuje a pak se ukáže, že to nic není... i když já jsem to dělala taky, tady jsem se ptala a každý mi řekl, že plaším... neplašila jsem...

Co zajít na jinou veterinu? Jen tak, pro druhý názor...

abby
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 12:29
- Nahlásit

Jandula

Taky jsem přemýšlela,jestli nezajít někam jinam.Tenhle je sice vážně dobrej,ale víc hlav,víc ví.Ale mě se zdá celkem v pohodě a nechci ji zbytečně vystavovat dalším vyšetřením.Budu ji pořádně hlídat a když se mi cokoli nebude zdát,tak razím.

Taky nám říkal,že se někdy může stát,že fenka přestane hárat,pár týdnů je to v klidu a pak začne znova.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2006 13:13
- Nahlásit

abby
Určitě se nějak domluvíme, třeba to vyjde v pátek nebo v tu sobotu, jak to tady projiždělo minulej týden a uvidíme se... Určitě se nák domluvíme...

abby
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:18
- Nahlásit

Hele lidi,chci se zeptat.Pes mi poslední dobou vůbec nežere.Nesní ani poloviční dávku,co má a nevypije ani litr vody.Je to normální?Chci teď přes víkend poctivě sledovat,co všechno jí,ale vůbec se mi to nelíbí.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:22
- Nahlásit

abby
jak dlouho, že je po hárání? Něco přes měsíc? To bude asi k falešce.

abby
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:50
- Nahlásit

Přestala hárat 11-12.9.

A jak se ta faleška projevuje.Mě nepříjde,že by v ní bujely mateřské pudy.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:54
- Nahlásit

abby
Michelle taky přestane žrát, tedy letos už byla komplet na mase, tak sem to moc nepozorovala Ale předtím přestala, jedla jen minimálně.
BYla taková bez nálady, mateřský pudy - hnízdo, tahání hraček se projevilo až v době potencionálního porodu, u vás by to bylo asi kolem Mikuláše, si tak tipuju.

abby
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:58
- Nahlásit

fromeli

Vidíš,to by mohlo být ono.I si třeba nechce hrát s pejskama,tak jako dřív.

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:20
- Nahlásit

abby
Taky jsem si myslela, že má Sára falešku a on to byl zánět. Fakt tě nechci neustále strašit, ale...

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 11:33
- Nahlásit

Jandula
no ale abby na veterině byla tak snad by vet zánět objevil.

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:14
- Nahlásit

fromeli
Říkal, že děloha je zvětšená... v začátcích se zánět poznat nemusí...

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:17
- Nahlásit

hmmm, už to čtu zpátky taky. No asi bych při další kontrole a opět zvětšené děloze trvala na těch dalších vyšetřeních, které zatím nechtěl udělat.

sarax
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:28
- Nahlásit

abby
taky bych nechala vyloučit ten zánět na 100%,protože jinak to fakt může bejt faleška...já doufám že nám se vyhne..ale my pro velký úspěch stále ještě háráme..sice jen malinko ale furt...a to je to 29 dní nebo tak...už mi s toho mikne asi

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2006 12:40
- Nahlásit

fromeli
no právě... podle mě není normální, aby děloha byla zvětšená i měsíc po hárání...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 11 . 12 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání