| Autor |
Zpráva |
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 23:16
- Nahlásit
Daisy
jop..díky...se mi tohle nechtělo hledat...ale to že je povinnost očkovat jednou za rok ví asi každej kdo má psa...
teda klaždej ne....
|
cernunn
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 23:26
- Nahlásit
sarax
No pokud Ti deset let nějak nestačí..Tvůj problém
Vlastním dvě plemena s predispozicí na torzi žaludku,pes měl akutní stav po 8 hodinách po podání krmení.Kde pes leží je důležité,ale zde udávat další info je jako to klasické"házení perel....
A jen na okraj, vakcina na vzteklinu "drží"minimálně 2 roky,pokud nemáte známého veta...a zde končím.
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 23:33
- Nahlásit
sarax
Obecně se udává AŽ tři roky že drží, no já bych to teda taky neriskovala, už kvůli tomu, že pes někoho "omylem" škrábne a zjistí se, že mám propadlý očkování (protože zákon je zákon a jak dlouho drží vakcína nikoho zajímat nebude) a bude průser A taky chodíme hodně do lesa, tak ještě riskovat nějakou lišku ježka kunu netopýra jezevce...a podobnýho co by se chtěl s našima kámošit a oni by to blbě pochopili a... a zase průser nic jdu spát, zejtra mám moc práce, ale zkusím se tady ještě objevit ahojda
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 23:34
- Nahlásit
cernunn
hele vcelku na tebe nikdo nebyl sprostej takže si nech ty perly pro sebe....a fakt v týhle debatě neřeším tvýho přítele....
a jak dlouho "drží" vakcína je zcela mimo..jak psala Daisy zákonná povinnost je jednou za rok..takže vědomě porušuješ zákon a to máš chovný psy??jak sem psala pokud by tvůj pes někoho pokousal tak tvý řeči o drženáí vakcíny sou na nic...
ale jinak tímhle končím i já tuto debatu...tady se řeší kastrace a názor lidí na ní...bohužel jen názor lidí neb myslím že naši psií neumí mluvit na rozdíl od tvejch....
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 07:24
- Nahlásit
cernunn
Mně osobně přijde, že kdyby moje psice uměla mluvit, spíš bude na mě naštvaná za to, že ji neočkuju, tak jak ji očkovat mám (což není muj připad, protože očkujem každej rok) a ona kvuli mojí nezodpovědnosti přichází o spoustu zábavy a možnosti vybití, než za to, že je kastrovaná, což ji v podstatě žádným způsobem neomezuje, řekla bych, že spíš naopak.
Protože ač je kastrovaná, je to pořád velmi aktivní zvířátko, který nepohrdne žádnou aktivitou...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:00
- Nahlásit
cernunn
Sice se vám to zvrtlo někam jinam,ale neva Nedá mi to a musím se vyjádřit k tomu očkování proti vzteklině.Pokud neočkuješ,tak jsi pěkně nezodpovědná.A teď mi vůbec nejde o tvoje psy.Ale o to,že omylem můžou někoho zranit a jen kvůli tomu,že ty si myslíš,že očkování nebylo potřeba vystavíš chudáka člověka ne moc pěknému léčení.Ono totiž léčení po kousnutí psem,kterej není očkovanej proti vzteklině není nic moc.
A řekni mi,jak víš,jak dlouho se to v tom psovi drží.To ti řekl vet nebo chodíte každý rok na krev,kde zjišťují,jestli je to ještě O.K nebo ne.Protože jinak si nemůžeš být jistá.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:18
- Nahlásit
Debaty o očkování-neočkování mi přijdou docela směšné po tom, co jsem viděla psy s parvovirózou a štěňata umírající na koronavirózu. Nemyslím, že by se zrovna cernunn hrnula do toho, aby stříhala neočkované psy.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 10:23
- Nahlásit
Mucholabka
Nemyslím, že by se zrovna cernunn hrnula do toho, aby stříhala neočkované psy.
Hlavně mě to u ní překvapilo.Tyto názory tady kdysi byly,ale myslela jsem,že je to už překonané.A protizákonné.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:24
- Nahlásit
abby
hlavně vedle psala že má chovný psy..a nevím kdo si bere štěně od člověka co má neočkovaný feny a myslím že asi ani neodčervuje,neb to není přírodní...brrrr
mi to na noc pěkně zvedlo mandle...a stojím si zatím že kastrace má i ty výhody...protože Trinča krvácí jak podříznutý podsvinče a je úplně hotová..tímpádem jí to hárání dává určitě zahulit
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 11:52
- Nahlásit
sarax
O odčervení nebudu spekulovat
Nepochybuju o tom,že kastrace má svá pozitiva a dá se jí ledčemus předejít nebo eliminovat rizika.
Příští týden se konečně dostanu k vetovi,tak jsem zvědavá,co mi řekne.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:23
- Nahlásit
abby
A jak jsem teď dělala venku, vzpomněla jsem si na psa od sousedů, který jako mlaďoch zemřel na psinku-na co očkovat, když to přece není tak časté onemocnění, že? A že mají sousedi dost psů? Chuj s tym.
Ještě jsem si vzpomněla na termín "kolektivní imunita", na který asi neočkující lidi hřeší. Uplatňuje se to u děcek, které se fakt nemůžou očkovat, protože jsou třeba alergici. Vlastně tím, že jsou očkovaní ostatní v kolektivu, se přeruší cesta přenosu a ten neočkovaný jedince se nenakazí. Bohužel někteří chytráci neočkují své děti nebo psy proto, že jedna paní povídala a tím ohrožují ty, kteří očkovaní být nemůžou, i kdyby chtěli.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:23 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
Mucholabka
Protože tady už ta paní není,tak se do toho nechci pouštět a osočovat jí z toho a toho.Jen mě to to,obzvláště u ní,zarazilo.Podle mě to dělá,protože tomu tak věří.Udivuje mě ten veterinář,který ji tohle poradil a ještě ji k tomu pomáhá
Nechci nikomu šahat do svědomí,ale tohle už je opravdu ohrožení lidí okolo.Léčba od psa bez vakcinace je hodně náročná.A pokud by k ní muselo dojít,tak bych to takový lidi nechala zaplatit.
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2006 15:34
- Nahlásit
sarax
myslím že asi ani neodčervuje,neb to není přírodní...
To mi připomnělo jednu...honem jak to nazvat slušně...čúzu!která přivedla do útulku fenu a její asi 6ti týdenní štěně..to mimčo mělo bříško jak balón, tak my "A odčervila jste to štěně?" a paní majitelka "To je snad starost feny, neee?!" ...
Tak to jen tak pro pobavení, jací lidé taky mají psy...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 09:45
- Nahlásit
Se snad toho doktora nedopídím
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:00
- Nahlásit
Daisy
aha..starost feny...to není vůbec špatný teda......
abby
to enjsou v Brně felčaři na psy??já mám zkonzultováno se dvěma a poslední mě čeká...pak asi do toho jdeme,neb sem skoro na 100% rozhodnutá
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:11
- Nahlásit
sarax
Nevím Asi ne nebo sem teď moc lidi nechodí.Ale budu to udržovat na 1.straně,tak si třeba někdo všimne.
sem skoro na 100% rozhodnutá
A víš,kde si to necháš udělat?
Ti to celkem závidím.Mě včera přišlel přítel s tím,že to hledal na netu a moc se mu nelíbilo,co tam našel.Prý je inkontinenece dost častý následek a i změny chování ho děsí.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:28
- Nahlásit
abby
inkontinenece dost častý následek a i změny chování ho děsí.
jak jsem psala někde na začátku - máme 3 kastrované feny (35-50kg) a 0 případů inkontinence a 0 případů změn chování.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:33
- Nahlásit
abby
hele já neslyšela o změně chování u fen nic....psi se prý mění spíš než feny....
bych se zeptala přítele kde to našel a co ..pak semka hod odkaz a mrkneme na to...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:42 - Změnil/a: abby
- Nahlásit
sarax
Jo,říkala jsem mu,že se na to chci taky mrknout.Ale nepamatoval si,kde to našel,takže mi to musí vyhledat.
Co ti řekli doktoři.Celkem by mě to zajímalo.
Moll
Právě,že já znám 2 fenky,které tím trpí a 1,která se změnila.Je dost agresivní na ostatní fenky.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:47
- Nahlásit
abby
mno vzhledem k tomu že nemáme PP,štěnda nechceme a Trinča měla jiný problémy(výrustky na třetím víčku a alergie) mi to oba doporučili,neb prý není důvod riskovat nechtěný nakrytí a možnost nádorů se aspon minimalizuje....tot v kostce vše...
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 10:56
- Nahlásit
abby
Inkontinence se sice může jako následek kastrace objevit, ale vězšinou postihuje větší starší feny (plemennou predispozici prý má zejm. dobrman). Já osobně jsem se s nějakým takovým případem ještě nesetkala. Navíc nesouhlasím, že by to byl častý jev. Občas se to stane, ale není to nějak výrazně časté. A co se týče změn chování, to je taky individuální. Feny v útulku, které jsem kdy všechny poznala, se povahově nezměnily, ty temperamentní zůstaly pořád akční, ty lenošky jsou dál pohodovky...Takže jak se říká "náhoda je ...", můžete mít za život 20 kastrovaných fen a problém absolutně žádnej nebo naopak mít jednu jedinou která bude mít inkontin. i se změní povahově...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:00
- Nahlásit
sarax
Daisy
Teď jsem se nažila najít něco na netu a ta inkontinence je zmiňovaná,ale 1-3%.Hlavně u kastrace v mladém věku a fen nad 20kg.Což sice splňujeme,ale i tak je to riziko minimální.
Teda nevím,jestli to souvisí s tím,že Abby přestala hárat,ale je divná.Jinak to nemůžu říct.Může to s tím souviset?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:05
- Nahlásit
abby
Je fakt, že všechny feňule, co znám jsou malý, ale povahově se nezměnily, jedna byla dominantní a agresivnější na ostatní fenky už před, druhá byla taková taky i dřív.
Podle mě to je pořád hlavně o tom, co té feně páneček po kastraci dovolí nebo nedovolí. Prostě žádný "ona je po operaci, tak se brání protože jí je blbě" nebo něco podobnýho...
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:06
- Nahlásit
abby
Divná? Jako jak divná?
|
Daisy
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:10
- Nahlásit
abby
Navíc, inkontinence má hafo příčin. Význam mají dva svaly - jeden pod sliznicí měchýře a druhý je svěrač močové trubice. A může dojít k tomu, že svaly budou fungovat "blbě". Na odchylkách obou svalů od jejich normální funkce se podílí řada příčin: centrální nebo periferní nervové poruchy, infekční nebo sterilní záněty sliznice, nádory a jiné. Častou příčinou jsou však i faktory anatomické, mezi nimiž zaujímá čelné místo nesprávné vyústění močovodu.Poměrně častým důvodem vzniku inkontinence bývá mechanická překážka v odtoku moči, zpravidla lokalizovaná v močové trubici. Překážkou je většinou močový kámen (častější u psů-samců).
Snad nejčastější příčinou inkontinence je nedostatečnost sfinkteru, v praxi převážně u fen velkých plemen. Příčinou bývá nedoststečná délka močové trubice, tedy vývojová anatomická odchylka. A samozřejmě - kastrované fenky - tam je příčinou pokles samičích pohlavních hormonů estrogenů.
Takže to jen tak pro doplnění, že se inkontinence může objevit i u nekastrovaných.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:59
- Nahlásit
Daisy
tam je příčinou pokles samičích pohlavních hormonů estrogenů
já zase slyšela, že hlavní přičinou u velkých plemen je změna mechanických poměrů v břišní dutině - že se děloha a spol + močový měchýř nějak vzájemně podpírají a že po kastraci je v břiše víc místa a močák se může posunout a ....proč by pokles hladiny hormonů fungoval jen nebo převážně u velkých plemen?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:50
- Nahlásit
Daisy
Nevím,jak to mám popsat.Je taková smutná.Vůbec si mě nevšímá a nechce si hrát.Hodím jí míček a nic.Jindy by pro něj běžela a blbly bysme.Když k ní příjdu,tak se dívá mimo a mám pocit,že se mazlíme spíš kvůli mě než jí.A taky víc vyhledává společnost přítele.A hodně pije.
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:53
- Nahlásit
abby
jestli hodně pije, tak by to mohl být znak pyometry, radši bych na ní nechala kouknout veta.
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:57
- Nahlásit
fromeli
Ona vždycky hodně pila.Ale když hárala,tak pila míň a teď zase pije hodně.Jen nemůžu posoudit,jestli víc než předtím nebo stejně.
Vážně myslíš,že jen podle toho,že víc pije může jít o zánět?
|
fromeli
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:01 - Změnil/a: fromeli
- Nahlásit
abby
no je to jedním z příznaků.
Já sem v tomhle ohledu opatrná. Jestli je unavenější, bez nálady, nechce si hrát, tak tím spíš bych radši šla.
Teplota se může objevit až pozdějc.
|