Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Autor Zpráva
HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:25
- Nahlásit

birma
No, my jsme se zase rozhodli, že to dva měsíce na vodítku vydržíme, než nic neudělat a čekat na to až pes za nějaký rok nebude chodit. 2 měsíce nic není, oproti několika rokům....

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:26
- Nahlásit

Jandula
jenže pokud má pes ty kyčle hodně v háji, tak se ti na ně po klidovym režimu nemusí už nikdy postavit...

Anlie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:29
- Nahlásit

birma
Já se na tebe nesesypávám....já ty tvoje příspěvky čtu jako balzám na duši, pomalu se zklidňuju a "urgentní" řešení odkládám na nejdříve příští týden ... protože ty mi dáváš naději, že potřeba nebude.....a vzhledem k tomu,že tu artrózu už tam má,tak se ta chůze bude zhoršovat stejně tak jako tak....s tím už nikdo neudělá nic........

Co jsem ještě vypochopila,tak vet nás posílá operovat anconeus,který vypadá nepřikostnatělý,avšak tak jak má být na svém místě.....???

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:30
- Nahlásit

HanuleGR
to zase záleží na psovi, potom co jsme měli 3 týdny klidový režim kvůli vazům a pes mi začal lovit probíhající děti a postupem času všechno co se hýbalo i pomalým tempem, doma mě začal okusovat, tahat mě za rukávy atd atp jenom kvůli nevybitý energii... ale tohle bylo asi fakt tim, že je divnej

Anlie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:33
- Nahlásit

birma
mě se po měsíci pokoušel zabít a po 4 měsících to byl jen soustavný teror....

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:42
- Nahlásit

Anlie
no 4 měsíce by u nás asi nikdo nepřežil

Anlie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:43 - Změnil/a: Anlie
- Nahlásit

birma
on si to vybíjel doma potají s druhým hafanem.....takže ten klid se vlastně týkal jen asi 8mi hodin denně a na procházkách ;)

A nebylo to vůbec k ničemu....jen má tu nožku naprosto neosvalenou a já mám zdemolovanej byt

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:46 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

Anlie

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:49
- Nahlásit

birma
mě nepřijde,že se na tebe někdo sesypává,jen si vzájemně vyměňujeme názory a zkušenosti.Už jsem to tu psala,každý případ je jiný a nedá se to zobecňovat.Tvému psisku to doufám vydrží v kloubech pohromadě.Já mám ale zkušenost se 4 stejně starými psy,ti co šli víceméně okamžitě na operaci jsou na tom lépe.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 14:58
- Nahlásit

Zuzana T
myslim, že abys mohla takhle srovnávat muselo by se ještě ke stejnému stáří jednat o stejnou velikost, nejlépe i plemeno, navíc i se stejným počátečním stavem (stejně rozvinutou artrózou)

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:00
- Nahlásit

birma
to tak bohužel bylo - jsou to moje stejně štará štěňata po rodičích s neg. klouby,takže mám bohužel velmi bolestné srovnání.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:03
- Nahlásit

Zuzana T
tak to je smutný

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:08
- Nahlásit

birma
ale teď už mají 3 roky a myslím,že jsou všichni vysmátí a pánečkům dávají zabrat.Některým zůstaly vytočené tlapky a takové to baletní chození.Myslím,že občas nějaké to bolení také poběhne ale nijak se neomezují v pohybu a psích radovánkách.
Tak snad jim nožky už vydrží do spokojeného stáří.

Anlie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:31
- Nahlásit

Zuzana T
můj malej to má skoro od narození.....tak už i to má vliv na moje rozhodování....co se ještědá,jak a jestli vůbec "zachránit"...

Jandula
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:39
- Nahlásit

birma
jenže pokud má pes ty kyčle hodně v háji, tak se ti na ně po klidovym režimu nemusí už nikdy postavit...
vidíš, a můj se postavil, co postavil, ne zadní nekulhá... Je to buď, anebo... Nikdy člověk dopředu neví, jak to bude - když udělám operaci, pomůže to, co když jí neudělám, nebude to ještě horší, co když jí udělám a pes třeba i bez operace nemusel kulhat.... Prostě je to tisíc otázek a tisíc odpovědí... Nad loktama jsem se nerozmýšlela, na kyčlema, když mi nabízeli operaci jo a nepřistoupila jsem na to, přes ujišťování pana doktora, že pes taky nemusí už chodit - chodí, proto je to nutný řešit individuálně a ne to sekat bez posouzení...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:42
- Nahlásit

birma
Asi to fakt záleží na psovi...u nás naštěstí klidový režim probíhal v pohodě, měsíc byl pod neustálým dohledem a ani po tom nedemoloval (to stihnul do svého roku věku), chodil poslušně u nohy a když jsem ho prvně vypustila z vodítka, žádné harašení neproběhlo, prostě jako kdyby se nic nedělo....je to naštěstí kliďas. Samozřejmě ani teď mi nikdo nezaručí, že bude bez problémů, už ho musíme prostě hlídat pořád, abychom ho nepřetáhli velkou zátěží.Je mu rok a půl a doufám, že si bude užívat života a pak spokojeného stáří.Kulhal půl roku, 2 vetové nic na rtgˇneviděli až potom 2 ortopedi. A je fakt, že od operace nezakulhal (zatím), ťuk, ťuk.

Anlie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:43
- Nahlásit

Ok...odnáším si odsud poznatek(alespoň zatím), že operace (ani artroskopie) nemusí být za každou cenu to jediné správné řešení....

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:44
- Nahlásit

Anlie
Vše bych nejprve konzultovala s vícero ortopedy....

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:49
- Nahlásit

Anlie
Proto ti radíme to zkonzultovat s několika ortopedy a uvidíš,jestli budou mít všichni stejný názor. A on to má po nějakém štěněčím úraze nebo jak?
birma
já myslím,že se na tebe nikdo sesypávat nechce,jen mi nepřijde správný,tak radikálně od operace odrazovat,resp. to na mě radikálně působilo,i když to tak třeba není myšleno jen si myslím,že vy prostě máte kliku,znám několik psů se špatnejma kloubama,do kterých by to člověk neřekl,ale taky dost,co ve dvou letech mají co dělat,aby vůbec chodili

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 15:58
- Nahlásit

jana33
já mám tu zkušenost, že pes se špatnejma kloubama, u kterýho se páníček tváří, že mu nic neni a ten pes je v zátěži (samozřejmě soustavný a ne jednorázový akce) je celkem v pohodě, protože mu ty špatný klouby držej pohromadě pevný svaly. Na druhý straně jsou pak lidi, co řeknou něco ve stylu, že jejich pejsek je chudáček s bolavejma nožičkama a tak musí chodit na tři krátký procházky denně, se psama nesmí běhat, za míčkem taky ne, protože to jsou otočky, rychlý starty a rychlý brždění a ve výsledku se divěj, že ten jejich pejsek kulhá čim dál víc, když oni ho přece tolik šetřej. Aby taky ne, když psovi nemá ten kloub co držet pohromadě...

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:04
- Nahlásit

birma
No z mé zkušenosti - hodně záleží na tom,do jaké míry má postižené šlachy,vazy. Pokud jsou v pohodě,může se pesan super nasvalit a být v pohodě. Pokud tomu tak není a odmalička má špatné šlachy,úpony,tak se hýbe špatným způsobem a nasvalit prostě nemůže. Já tomu soukromně říkám dva druhy dysplázky. Naše fenka s DKK4/4 je ten případ,ač se hýbe stejně jako ostatní pesani má zadek o půlku hubenější a nohy stašně volné. A to jí nijak nešetříme,resp. nebudeme s ní chodit dálkový pochoďáky,ale jinak dělá vše,co další dva psi. Vořech má taky DKK4/4, těžkou artrozu a není na něm na první pohled nic vidět,stehna má nasvalená,pevná. A o tom to je,dva psi se stejnou diagnozou a úplně jinej stav.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:12
- Nahlásit

jana33
a fenka kulhá? to bych viděla jako rozhodující, ne mohutnost nasvalení, co je vidět na první pohled, ale pevnost těch svalů. To, že má nohy volný podle mě nemusí ještě znamenat, že jí ty svaly neudržej kloub v takový poloze, aby jí nebolel...

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:15
- Nahlásit

birma
Kulhá jako prase po každé dvouhodinové procházce,po hodině si na procházce sedá a odpočívá,po půlhodinovém intenzivním plavání,po čtvrthodinvé honičce s jiným psem někdy míň,někdy víc...... není to o svalech,ale o těch vazech,šlachách,úponech,který má prostě od malička taky v prdce a proto jí ty nohy nemůžou pořádně držet a závisle na tom nemůže nasvalit. Jen jsem tím chtěla říct,že v tomhle máš třeba kliku s Altarem,že se nasvalit vůbec mohl. Jinak znám taky fenky s dkk4/4,co dělaj vysokohorský túry a nemají žádný problém. Je to prostě individuální

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:24
- Nahlásit

jana33

individuální to určitě je, o tom žádná

jana33
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:28
- Nahlásit

birma
Ale je super,že je na tom Altárek tak dobře,když jsem ho tehdy viděla,tuším,že je to přes tři roky,tak bych tomu nevěřila (a co si pamatuju,asi ani ty ne). Tak ať vám to vydrží

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 16:30
- Nahlásit

jana33
no myslim, že tomu nevěřil tenkrát nikdo, denně za to děkuju osudu, že je v pohodě

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 23:23
- Nahlásit

birma
som podobneho nazoru, avsak len vtedy, pokial tam nie je fyzicka pricina ako napr. ulomok. Ten sa moze zapuzdrit, niekedy nie. Takuto mechanicku pricinu treba dat jednoznacne prec.

Ja mam tiez psa rozsypaneho vpredu, vzadu, s vyhojenou osteochondrozou na oboch ramenach (podotykam, mali sme s tym tiez ist na operaciu, ako vidno, mlady pes si s tym poradil sam a uz tiez nemal chodit podla prognoz), po artroskopii lakta a trapim ho kratkymi prechadzkami, pricom trpim viac ako ten pes. Hoci teda na volno chodi, pretoze je to flegmaticka povaha a louda sa tak ci tak, takze obmedzovat ho nemusim, len teda dlzka prechadzok je markatne ina a prevencia proti nezelanemu odbehnutiu je ovela vacsia. Ked ma pes len artrozu, vyrastky a podobne, nerobila by som ani ja nic. Kazdy rozumny vet povie, ze tieto veci sa objavia znova a je uplne zbytocne s nimi nieco robit. Ale zlomeny korunny vybezok, pokial sa spravne nezapuzdri moze urobit psovi velmi velke problemy, ktore by byt nemuseli. Ja som za artroskopiu zaplatila, hoci ako nam bolo povedane, sme znizili len asi o 10% rychlost vyvoja artrozy, pretoze pricina je v nasom pripade este niekde inde. Treba konzultovat a doverovat odporucanym ortopedom.

birma
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 23:58 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

pigie
ale on tam ten úlomek podle Musila má...

až nebudu vědět co s penězma, nechám si ho přefotit od Jelínka, abych ty RTG měla v ruce, protože Musil mi je nedal a jeho vyjádření jsem tenkrát dala Svobodníkovi a neprozřetelně si to předtim nezkopírovala...
(jména jsou vetové, aby to někoho nemátlo )

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 00:59
- Nahlásit

birma
No, my sme ho tam mali 2.5 roka tiez... A zacalo sa to prejavovat...

birma
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 08:38
- Nahlásit

pigie
my ho tam máme 4 roky a neprojevuje se nic. Nikdo z nás nečekal, že takhle dlouho ten pes bude chodit, kdyby mi tenkrát někdo řek, že bude běhat u kola asi bych na něj byla hodně hnusná, protože bych si myslela že se mi vysmívá...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání