Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Autor Zpráva
Fifi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 22:11
- Nahlásit

pigie
Drzim palce, at se Hugous brzy da dohromady a operace pomuze!

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 04:17
- Nahlásit

Diky moc, vsetky pozdravy odovzdam. Este nieco stoji za zmienku. Psa nam privadzali dve osoby (s jednou by zametal) A operacia neoperacia, co ten robil A potom nas tahal von ako splaseny, comu sme neskor pochopili - potreboval straaaasne moc curat

A co sa tyka vysledkov, bohuzial, je to tak, ze len spomalujeme proces artrozy, ktora ma vsak uplne ineho povodcu Pes ma na obidvoch nohach rozdielne dlhe kosti, ktore tlacili na klb v istych miestach viac a v inych menej - zle narastol. Takze ako nam povedali, spomalime ten rozvoj operaciou tak o 10%, ale zase je to jedine, co mozeme urobit, okrem tlacenia ho do konca zivota chondroprotektivami

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:11
- Nahlásit

pigie
Hlavně, že to má Hugo za sebou. Sára chtěla, když jsme jí přivezli z operace, vyskočit z auta. Takže nic neobvyklého...

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:31 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Jandula
jj, ja som mala teraz vonku uplne normalne chodiaceho psa, ked siel pomaly A je strasne nasraty, normalne nas oboch ignoruje...

Bela
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 08:35
- Nahlásit

pigie
chuda moje, aky je oholeny! a z tej fotky ta jeho urazenost fakt uplne srsi.
ale hlavne, aby vsetko bolo v poriadku a packa sa mu pekne zhojila. Ved on sa od-urazi...

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:37
- Nahlásit

pigie
Musíš mu podstrojovat... My jsme lítali okolo Sáriny jak... táta s ní spal na zemi, já a máma jsme jí rozmazlovali masíčkem...

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:50
- Nahlásit

pigie
Gratuluju k úspěšné operaci a přeju, ať se Hugo brzo uzdraví.
U nás teda bylo nejhorší období po operaci po vytažení stehů, kdy se mu i přestaly dávat prášky na bolest, pak bylo vidět, že ho to fakt bolí. Taky aby ne.
Ale za pár týdnů už bude Hugo skákat jak koza, uvidíš.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 09:58
- Nahlásit

Jandula
jj, presne to robime. Masicko, spi v posteli, ale nic nepomaha. Vonku chodime bez voditka stale, lebo sa somre za mnou, ale nepriznava sa ku mne. Ked sa otocim, tak podide k stromu a zdvihne nohu, zastane a pozera inam

Maya
Hm, toto je zaujimave. Nam nedali proti bolesti nic. Akurat vcera dostal Rimadyl a ked som sa pytala na to, ze teda, nieco proti bolesti, ci mu mam dat. Tak odpoved bola taka, ze nie. Ze Rimadyl zabere na dost dlhu dobu a potom by ta bolest nemala byt az taka velka, aby to nezvladal. Co sa zda, ze je pravda. Nezda sa, zeby ho to velmi bolelo. Normanlne na nohe lezi, prevaluje sa, chrape, myka do toho nozickami. A ked vstane, tak kriva, ale vstane preto, aby si rozkazal nejaku dobrotu Dostava akurat tie ladove obklady, proti opuchu.

aren
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:01
- Nahlásit

pigie
Ked sa otocim, tak podide k stromu a zdvihne nohu, zastane a pozera inam
Očividne si ho zklamala Keby sa mu to tak dalo vysvetliť. No, veď on na to príde

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:09
- Nahlásit

pigie
To je divný, Sára měla prášky na bolest docela dost dlouhou dobu, teď už nevím přesně jak dlouho, to by ti řekla Jumi, ale myslím, že tak tři týdny...

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:21
- Nahlásit

Jandula
No, ved aj mne to priso divne... Dnes s nim este budem volat, tak sa spytam. Mam doma metacam, tak by som mu ho supla. Ale fakt nevyzera, zeby mal nejake obrovske bolesti. Videla som ho uz aj v horsom stave

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:28
- Nahlásit

pigie
Tak to jsem ráda, že to dobře dopadlo a přejeme brzké uzdravení! My jsem dostali Rimadyl na 1 týden, jinak nic. Prý proti zánětu.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:35
- Nahlásit

HanuleGR
Tak mi je to potom jasne. My sme dostali proti zapalu tie ladove obklady

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 10:41
- Nahlásit

pigie
My jsme měli antibiotika tak na dva - tři týdny, ledové obklady a prášky proti bolesti...

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:09
- Nahlásit

Jandula
Hm, to my sme obisli fakt nejak nasucho

Maya
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:09
- Nahlásit

My dávali Rymadil proti bolesti i zánětu, ale jen 10 dní, pak se měl vysadit, aby si pejsa díky bolesti tu nohu trochu šetřil.
Ono je taky asi rozdíl mezi artroskopickou a normální operací a loktem a ramenem, co jsme měli my, ramenní kloub je mnohem větší, taky jsme měli hodně stehů.
Pokud je Hugovi takhle fajn, tak bych mu nic nedávala, přece jen jsou to dryáky.

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:14
- Nahlásit

No, ja som na nom nasla len 2 stichy... na kazdej dierke jeden stich...

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 11:50
- Nahlásit

pigie
Sára měla taky jen dva stehy na každé dírce, a dokonce jich většina sama vypadala ještě před vytažením..

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:03
- Nahlásit

Jandula
A kolko ste mali tych dierok? Ja som cakala tri a su len dve...

Dasha
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:29 - Změnil/a: Dasha
- Nahlásit

pigie
To je skvělý, že to tak dobře dopadlo a že je Hugouš takovej frajer! Jen tak dál!
Lenny po dvou dnech na nohu našlapoval a teď už chodí normálně, většinu procházky na něho hučím Pomalu, pomalůůů... Bude to děs, když už teď je mu dobře, co budu dělat ty dva měsíce??? Jinak od bolesti jsme nedostali nic, jenom vlastně po operaci jednu injekci. Měla jsem čekat, že až se z narkozy probere tak bude plakat, kňučet, tak jsem se připravila na nejhorší a ono skoro nic. Jen ze spaní štěkal, vrčel, cenil zuby a trochu pokňukával. Pak se vzbudil a tvářil se velice šokovaně, co že to má s nohou, překulil se na druhej bok a chrněl až do rána. Antibiotika dostával 6 dní, doteď si stehů nevšímal, teď je to horší, ale pořád se to dá zvládnout. No a protože jsem podle něho zřejmě upadla do sladké naivní představy, že teď už nám nic nehrozí, rozhodl se, trochu poškádlit moje nervy a ulomil si kus řezáku, pacholek jeden!

Jandula
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 12:50
- Nahlásit

pigie
dvě na každé noze, jedna na nástroje, druhá na optiku...

pigie
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 14:06
- Nahlásit

Jandula
no, ja som cakala tri. Ta tretia tam je tiez. ale ako od ihly, som si hned nevsimla

choco
Člen
# Zasláno: 26 Zář 2007 17:17
- Nahlásit

My jsme taky dostali Rimadyl na týden, ale o obkladech teda nic nevím,asi mu nějaký ten obkládek ale udělám. Tváří se jak největší neštěstí na světě, ale při tom už včery mi hupsnul do postele, a hopsal by furt. Jediný způsob,jak ho udrřet v klidu je schovat plyšáky a přikurtovat ho k pelechu a to přeci nende. Pamlsky a hlodací kostičky mu taky ještě nemůžu dát,protože to u toho tančí jak kdyby to nikdy jindy nedostal. Můžete se kounkout,jak vypadá to naše oholený kuře

http://picasaweb.google.cz/chocoshot/AndyPoOperaci

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 08:00
- Nahlásit

No, myslim, ze to bude zlozitejsie, ako som to myslela. Psovi zjavne odtrnulo, pri chodzi nevypada, zeby mal za sebou operaciu. A dnes ma v posteli veselo preskocil a rozbehol sa pre uzol (ktory som uz vcera pre istotu odpratala)... To ho mam mat na voditku aj doma??? Teraz ked sa na neho pozeram, tak mi pridu tie lieky proti bolesti naozaj zbytocne...

choco
Jo, ty mas vacsieho fesaka. My sme skoro presne tak isto odchadzali. Chceli sa pustit aj do druhej nohy, ale kedze si neboli isti ani tou jednou. Tak sme sa dohodli, ze za par mesiacov sa spravi RTG aj druhej a podla toho, ci sa nieco pohne sa bude operovat. Ak je ten vybezok zapuzdreny na pevno, tak sa neoplati ho rezat.

choco
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 11:40
- Nahlásit

pigie
přesně tak, taky nevím,jak ho donutit,aby byl v klidu alespoň te´ď chvíli po operaci...prostě to nejde, musela bych ho někam zavřít,kde by se nemohl hýbat a venčit přikurtovanýho k nevím čemu.
Vy máte asi něco jinýho než jsme měli my...U nás na rtg byly ulomky loketní kosti patrný na obou nohách společně s atrtrozou,jen pak ta osteochondroza se potvrdila při artroskopii na jedný noze a plus tam teda našli nerovnost na tom kloubíku.

No až přijdeš na něco,čím psíka zabavíš,aniž by měl tendenci kolem toho hopsat jak koník,tak budu ráda, když dáš vědět. Zatím jsem ho zabavila gumovýma medvídkama, které jsem kutálela po noze dolů a on je vleže chytal ))))))))))A pak vydrží holomek dlouho ležet na zádech a nechat se drbat a drbat.
A našla jsem kartičku u veta s masážema....kdy je to dobrý asi tak začít dělat?

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 11:46
- Nahlásit

choco
Joooo, no zase my to take zle nemame. Hugo lezi doma skoro stale, on je taky komotny typ. Ale ked sa rozblazni, hlavne rano, kedy ho tesi, ze vstavam, alebo pri nejakej inej vynimocnej cinnosti A nechape, preco su take kratke prechadzky Vobec sa za ne nestihne vycurat. Nikdy som s nim nebola na kratsie ako na 25 minut a teraz tie 5 minutovky fakt nezvlada

Jandula
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:25
- Nahlásit

choco
pigie
No až přijdeš na něco,čím psíka zabavíš,aniž by měl tendenci kolem toho hopsat jak koník,tak budu ráda, když dáš vědět.
Holkyyy, no tááák, to je naprosto zbytečný... hopsat nepřestanou, vždycky, když budete dávat pozor, tak budou vzorní psíci a ve chvíli, kdy se otočíte skočí minimálně půl metru...

Jinak, my jsme asi tři dny chladili, pak začalo zahřívání a pomalé rozhýbávání... To nemáte?

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 12:41
- Nahlásit

Jandula
ake zahrievanie? Ake rozhybavanie? Ja mam normalne chodiaceho psa Vidno, ze bol operovany, len ked vstava, alebo sa otriasa. Vtedy odlahcuje (to robil aj predtym), inak uz vobec nekriva...

Maya
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 13:38
- Nahlásit

pigie
Tak koukám, že máš dobrou zábavu jako krotitelka dravé zvěře.
Mě skákal taky, ale na nábytek jsem mu nedovolila, to mě vet upozornil hned, že skoky na gauč a do postele mají absolutní zákaz. Ale jinak při vítání nebo tak tomu poskakování zabránit nešlo. Nechal toho až po pár týdnech, když už byl tak otrávený, že mu asi bylo všechno jedno.
A druhý týden už jsem venku chodili tak čtvrt hodiny i 20 minut, pomalým krokem, aby si alespoň počuchal.

pigie
Člen
# Zasláno: 27 Zář 2007 13:53
- Nahlásit

Maya
Postel je len matrac na zemi. On na tu postel prisiel, ale na nej ma preskocil... Inak neskace, ani neposkakuje, proste blba zhoda nahod. Aj ked bol zdravy to robil len minimalne...

Nam povedali 10 dni von, potreba, dnu. A potom dalsich 6 tyzdnov na voditku po okoli.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání