Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Autor Zpráva
pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:45
- Nahlásit

Fifi
Nie, to je fakt. Preto nejde ani na normalnu operaciu. Keby mu to normalne otvorili, tak sa ten klb rozsype, takto do toho budu iba sturat a snad to nepovoli

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 08:06
- Nahlásit

pigie
Držíme vám palečky a Sárinka samozřejmě Hugovi všechny čtyři... Jdete na jednu nebo na obě?

Ale já ti uvedu pozitivnější případ - Sára - sice to není úplně stoprocentní, ale zakulhá si občas a dělá jen to, co sama chce - tzn. řádí jak černá ruka...

Maya
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:21
- Nahlásit

pigie
Ať vám to dobře dopadne. Operace Hugovi určitě pomůže, ještě jsem neslyšela o psovi, který by na tom byl po operaci hůř.
A vy můžete krásně rehabilitovat plaváním, to určitě taky hodně pomůže.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 10:57
- Nahlásit

pigie
ne ne Thorin se vůbec nijak nezměnil, je a byl pořád úplně stejnej a na operaci byl v pěti letech takže už to ani nebylo tak šílený s tím nevyřáděním, sice když jsem ho poprvé vzala ven bez vodítka ale na stopovačce, tak provaz neprovaz zdrhnul, ale on je takovej svéráznej útěkář od vždycky a po tak dlouhé době se chtěl prostě proběhat...z tohodle myslím nemusíš mít obavy!

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 14:49
- Nahlásit

Maya
Diky

Jumi
Aspon v tomto si ma ukludnila, dik

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 14 Zář 2007 08:48
- Nahlásit

pigie
Moc vám držíme palečky ať operace proběhne v pořádku a hlavně, aby pomohla! Též máme za sebou atroskopii obou loktů, která proběhla 16.5. Následoval klid 2 měsíce jen na vodítku, byl to děs, ale zvládli jsme to. Co se týká noci bez Charlieho....no také jsme to přežili, ale abych řekla pravdu, koukat se do prázdného pelíšku a na opuštěné hračky.... Ale potom co mi psala Jumi, že mám být ráda, že ho neuvidím probouzejícího se z narkozy...to mi bylo celkem útěchou, protože jsme byli u toho, když ho uspávali, dávali kanylu....už bych u toho být vážně nemusela.Navíc v MVDr. Musila (Český Brod ) jsme měli a máme stále důvěru...sice jsem neviděla, kde tu noc strávil, ale měl sebou svojí deku a méďu...když jsme jeli na kontrolu, viděli jsme jak tam setřička venčila Dobrmana po operaci, tak se mi ulevilo a navíc Charlie nedělá žádné divadlo, když se tam vracíme na kontroly, tak předpokládám, že se o něj hezky starali. Takže ničeho se neboj, věř, že je to jen pro jeho dobro a bude dobře, uvidíš! Není to lehké a zvládnete to, vážně!!!Ještě jednou držíme palce!

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 06:30
- Nahlásit

HanuleGR
a navíc Charlie nedělá žádné divadlo, když se tam vracíme na kontroly, tak předpokládám, že se o něj hezky starali.

Diky, to mi moc pomohlo. Vidis, aj ja zoberiem aspon jeho deku. Takze termin je stanoveny napevno. O 8:00 v podnelok. Uz teraz mam zaludok rozhupany. Ja som Huga videla preberat z prispatia uz vela krat, to by mi problem nerobilo. Ale nechat ho niekde sameho... Tak to mi problem robi - mne, nie jemu. Hoci ani u nasich zostavat sam nechce a tam to pozna. Ale to myslim, ze fakt zvladne lepsie ako ja

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 08:28
- Nahlásit

pigie
Moc a moc na vás budeme myslet, dej určitě vědět, jak to dopadlo (ale určitě to bude v pohodě)...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 08:45
- Nahlásit

pigie
Přeji hodně síly! Určitě to zvládnete neboj se vlka nic! Navíc jsem si jistá že u MVDr. Nečase (alespoň doufám, že jsem pochopila správně, že jdete k němu ) budete v těch nejlepších rukách! Vezmi určitě sebou obojek a vodítko, aby ho mohli venčit a deku asi taky. Toto nám bylo řečeno, medvídka jsem brala jako podporu, aby nebyl sám No a představ si, že jak jsme ho 1 den nekrmili, tak nám ještě v noci před operací vyzvracel obr šutr, vůbec nechápu jak ho do sebe dostal. Představa, že by v něm zůstal a já po operaci trojčila proč nežere atd... Druhý den nám MVDr. Musil ukazoval na kameře zákrok, ale Charlieho nám přivedli (spíš on přivedl je), tak jsme z toho stejně nic neměli ) Hned by běhal, nijak to na něm nebylo znát. To víš, já hned zkoumala, jestli je čistej, jestli není někde odřenej apod....ale naprosto v pořádku. Ihned po operaci mi volali, že se probouzí, jak to probíhalo a odpoledne jsem volala já, jestli je v pořádku. Setřička mi řekla, že ho byla venčit a krmit, a že je v pořádku, tak se mi ulevilo. Už je to 4 měsíce, zatím je to OK (ťuk, ťuk ). Hrozně ten čas letí, uvidíš, že než se naděješ bude Hugo běhat jako o závod!Budeme na vás v pondělí moc myslet!

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 09:10
- Nahlásit

Jandula
HanuleGR
Diky moc. Napisem hned ako budem moct.

Este prakticka. Pes je trochu fajnovy, co sa jedla tyka (ine nez na co je zvyknuty --> hnacky). Treba mu tam doniest aj granule so sebou?

Jandula
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 10:57
- Nahlásit

pigie
Já myslím, že tak jako tak mu nic jíst nedají, já jsem ten večer po operaci Sáře taky nedávala nic než vodu a až druhý den rýži...

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:25
- Nahlásit

Jandula
Aj ja som si myslela, len, ked HanuleGR pisala, ze : Setřička mi řekla, že ho byla venčit a krmit, a že je v pořádku, Tak preto sa pytam...

Maya
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2007 12:58
- Nahlásit

pigie
Ať vám to dobře dopadne a neboj, Hugo to zvládne určitě v pohodě. Jinak v tomhle moc radit nemůžu, mého psa si tam Musil nenechal, ale vezli jsme ho ještě v narkóze domů.

Dasha
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 14:24 - Změnil/a: Dasha
- Nahlásit

Tak Lenny byl v úterý na operaci s tím loktem, čistili mu ho a vyndali úlomečiček kosti. Pan doktor Dvořák, který přijel z Brna, aby ho odoperoval, byl strašně milej a všechno mi vysvětlil, prostě moc příjemnej člověk! No, Lenny prý na nohu začne došlapovat po týdnu a za 14 dní vyndat stehy. Leč! Lenny začal na nožičku šlapat už ve čtvrtek, teď na ni šlape téměř pořád, v trávě to dokonce vypadá, že ani nekulhá. Tož nevím, jestli mu vůbec něco dělali! Jestli ho jenom neoholili, neudělali řízy říz na kůži a zase nezašili. A nebo mám superhojícího se železnýho psa!
pigie
Taky jsem měla strach, že si ho tam nechají, už jsem si chystala spacák, že budu ležet s ním, ale šel domů! Držím palečky, všechno dobře dopadne!!!

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 17:14
- Nahlásit

pigie
MVDr. Musil říkal, že všem dávají nějakou dietní konzervu...raději se ale zeptej a upozorni na možnou hnačku.

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:00
- Nahlásit

Dasha
No tak to je super, ze sa tak rychlo zotavuje Drzime palce, nech rekonvalescencia prebieha rovnako rychlo celu dobu

HanuleGR
Dik za tip. Budem ich musiet upozornit, keby nahodou.

Bela
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 19:23
- Nahlásit

pigie
Hugina ti caka zajtra? velmi drzime vsetky prsty, labky aj pacaky!!!

pigie
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 19:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

Bela
Jo, zajtra a mam nocnu. Aj vcera som mala nocnu. Budem vypadat, ze ta psova operacia ma teda dobre nici A dik

Bela
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:00
- Nahlásit

pigie
smarja, nocnu! no to ti nezavidim, ale ty to ako silna zena zvladnes. . potom to spolu s Hugisom dospite . Drzte sa a daj vediet, ako sa mate!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Zář 2007 20:01
- Nahlásit

pigie
Tak držím Huginkovi palečky na zítra. Ať mu to dobře dopadne

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2007 09:15
- Nahlásit

Dasha
Tak to je super, že se z toho Lenny takhle rychle dostává, Sára začala na packu došlapovat hned druhý den, sice jí šetřila, ale došlapovala...

pigie
MOC NA VÁS MYSLÍME.

Hafina
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2007 12:42
- Nahlásit

pigie
Dneska ráno, když jsem jela do práce jsem vás viděla s Hugem na VFU. Moc Hugovi držíme plečky a myslíme na něj...

pigie
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2007 20:01
- Nahlásit

No, tak dakujeme vsetkym, co nam drzely palceky a prosim, drzte aj zajtra. Totiz boli sme dohodnuti s MVDr. Necasom, ale bohuzial, zmenili sa mu rano okolnosti a musel surne odcestovat do prahy. Takze sme to posunuli na zajtra, zato som si vybojovala, ze Hugo pojde zajtra s nami aj domov a nebude tam musiet prespat. No, bola to dnes zbytocna cesta, ale berem to ako vylet a ze uz trafime, lebo sme si ohmatali cestu Mimochodom, chcel si ho tam nechat, ze to urobi hned rano a usetri nam cestu, ale to neprichadzalo do uvahy

Hafina
Skodaaaa. Si sa mohla prihovorit. Aj som si myslela, kolko "znamych" ma tak moze obchadzat

choco
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 07:25 - Změnil/a: choco
- Nahlásit

HanuleGR

jj, musím říct, že jsem taky hrozně moc z MVDr.Musila nadšená. Andy byl na artroskopii loktů včera a já jsem s panem doktorem domluvila,že bych si raději pro toho mýho černýho závisláka přijela večer a ne ráno a protože všechno probíhalo,jak mělo,tak jsem i mohla. A vlastně tam na osmou večer pak Musil dorazil jen kvůli nám, klíďo to mohl nechat na někom jiným,ale přijel.A potěšilo mě,že při probouzení z narkozy,kdy byl zmatený a chtěl vstát a různě s sebou házel,tak u něj byla sestřička přes půl hodiny,protože jakmile se hladil a drbal,tak byl hned v klidu. Překvapilo mě,jak se za mnou hnal, když nás viděl - operace neoperace Máme za sebou ranní venčení a estrádu v tričku a miláčik spokojeně spinká.

Na videu jsme viděli jak se ty úlomky a vlastně na levý noze ještě zkostn.chrupavka odtsranila,ale na levý nižce má má v tom kloubu jakousi nerovnost,která tam v budoucnu může způsobit menší problémy,tím jak se to bude otírat...ale že se to dá zmírnit právě tou kl.výživou a rozumným pohybem...
Jsem se nějak rozepsala Mám radost,že už to máme za sebou, teď jen aby si tu ránu nekousal a byl na ty nožičky chvilku ohleduplný a bude to dobrý.
Zeptám se, je lepší pořídit mu na rekonvalescenci spíš kšíry? Abych mu ty nožky odlehčila?Nebude pak se mnou lomcovat a nezapomene chodit hezky u nohy?

gracie
# Zasláno: 25 Zář 2007 10:47
- Nahlásit

pigie

ahoj! aj my drzime palce zdialky. som sa dostala napriek revu v pozadi az sem, aby som sa dozvedela news. tak nech to huginovi dobre dopadne, drzime pacle nadalej! este ma vela blaznenia pred sebou, babule a basto nanho cakaju! drzte sa!
gracie

Jumi
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:07
- Nahlásit

choco
Pokud vím tak nemají moc tendenci se o ránu zajímat, Thorin si ji jen párkrát oblíznul přes triko ale dostal napomenutí a bylo po problému, takže myslím, že toho se bát nemusíš..problém nastal, když mu začaly růst chlupy, což pochopitelně svědí a on se škrábal, což na té holé kůži drápama okamžitě znamenalo krvavé šrámy...

K těm kšírům si naopak myslím, že by pro nohy bylo lepší pěkně trvat na správné chůzi u nohy a netolerovat jakékoli tahání..Thorin jeden čas kšíry měl ale brzo se na nich tahat naučil a myslím, že mu to šlo líp jak na obojku...

HanuleGR
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 11:59
- Nahlásit

choco
Přeji brzké uzdravení! Charlie se těch ran vůbec nevšímal, když mu začla růst srst, tak měl tendenci se škrábat,takže jsem mu vždycky chytla nožku, že nesmí, nevím jestli to pochopil nebo ho to zase tolik nesvědilo,ale žádné šrámy neměl. Chodili jsme normoš na vodítku s obojkem, byl to poslušný pacient.On totiž není zase takový pošuk, takže jsme to zvládli na výbornou,byl statečný.Teď chodíme už bez vodítka na procházky a zatím v pohodě,ťuk, ťuk držím palce ať je hafan v pořádku!

pigie
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 20:42
- Nahlásit

Ahoj, tak sme doma. Chvilu to vypadalo, ze operacia tentoraz nebude kvoli tomu, ze Hugo bol zase podla RTG bez ulomku. Rovnake to mal aj na druhej strane, na ktoru nikdy nekrival. Ale rozhodli sme sa, ze nech sa na to zvnutra pozru a ked bude nahodou cely, alebo zapuzdreny, tak sa vytiahne optika a bude po operacii. No, ale zlomeny predsa len bol. Takze nas caka asi v buducnosti aj druha noha. Dalsi veterinar sa pridal k tomu, ze je neuveritelne, ako ten pes chodi vzhladom na svoj nalez. Hugo teraz dostava ladove obklady a je na nas urazeny (uboleny). A taketo mame doma holica

gracie
Diky, diky moc za SMS, som ju nasla az dnes. Pouzivam firemny mobil, musim ti dat nan cislo

choco
Tak to sme spolubojovnici Dufam, ze sa rychlo date dokopy.

My sme priviedli psa, ktory zase vobec nekrival a odvazali niekoho, kto strasne kriva, ale tu nohu pouziva (co ma dost prekvapuje) Odlahci ju uplne len ked stoji. Do schodov (troch) vysiel ako blesk, a to som mu chcela pomahat.

aren
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 21:28
- Nahlásit

pigie
Chúďatko, ako hajká, a ako sa urazene tvári...
Tak už len nech sa mu to dobre hojí.
A ja vidím, že čierny pes naozaj nemá čiernu kožu

Lola1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2007 22:06
- Nahlásit

pigie
zdravíme s Gerrym Huga na jipce, ať je brzy fit. Vyřiď mu, že jsem byla taky na artroskopii a dobře mi to pomohlo. Nedivím se, že je uražený, minimálně mu chybí ty chlupy.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání