| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:34
- Nahlásit
Jandula
Jo to já Thorina taky, ale na nějaké to omezování už také kašlu, hlavně když nám Vlach posledně řekl, že lepší už to nebude. Tak ať si alespoň polibosti lítá.Ale u něj občas po odpočinku vidím, že se na tu zadní ani nemůže zvednout.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:36
- Nahlásit
Jumi
Neomezuju, hlavně už je to pět měsíců, takže to fakt nemá cenu, snad se to pokulhávání dolepší...
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 15:54
- Nahlásit
...tak jak se vede po čase, co pejsánci po operaci, už nekulhají?
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 15:56
- Nahlásit
mám holku po operaci loktů je to 6 měsíců, už ji neomezuji,ale občas při klusání pokulhává, myslíte, že je to v normě? Jo a když vstává tak jí tam občas lupne....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 16:30
- Nahlásit
Moje Sára už je po operaci 9 měsíců a byla v pohodě, teď jí hlídají naši a táta mi včera říkal, že trošku na jednu packu pokulhává, tak nevím, byla před dvěma týdny na kastraci, a jak nemohla nic dělat, tak prý teď lítá jak postřelená... tak je to možná tím...
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:02
- Nahlásit
Jandula
a co ji dáváš za přípravky?...myslím na klouby, co by si doporučila?
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:04
- Nahlásit
Jandula
...myslíš, že půl roku po operaci je občasné kulhání po námaze v normě?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:09
- Nahlásit
Alex07
Dávám GAG tablety... Jak je stará tvoje fenka? Jinak myslím, že občasné kulhání je v normě neustále, prostě je to zásah do kloubu, ale nejsem veterinář...
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:13
- Nahlásit
moje fenka má 15 měsíců a dávám Alavis, četla jsem, že je lepší FORTIFLEX, nemáš s tím nějaké zkušenosti?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:16
- Nahlásit
Alex07
nemám, jestli je jí 15 měsíců, tak bych to nechala, oni jsou furt jak blázni, skáčou, dělají blbosti, takže nějaký to kulhání se asi občas objeví. Co kyčle, ty má v pohodě?
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:22
- Nahlásit
..kyčle má 0/0, úplně ukázkový, jen ty lokty....,mylím že jsme ji buď překrmovali, nebo ty lokty špatně zatěžovala, vždycky na nich strašně skákala, když blbla s ostatníma pejskama. Rodiče jsou oba 0/0 jak DKK tak i DLK, tak nevím...., co ta tvoje?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:28
- Nahlásit
Alex07
ta má špatný všechno...
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:32
- Nahlásit
Jandula
..to mě mrzí, ale žije s tím v pohodě, ne? To jen my paničky jsme z toho takové přecitlivělé a každé zakulhání je pro nás katastrofa a je to vůbec netrápí, co klidně si lítají jako blázni. Když jsem se při kontrolním RTG ptala na progózu do budoucna, říkal: "bude s tím v klidu žít" a má pravdu, jen mě to trápí...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 17:36
- Nahlásit
Alex07
Já doufám, že ne... klepu, že na těch zadních to zatím není vidět... To víš, neustále jí pozoruju, i když si to zakazuju, teď jí mají měsíc naši a já už jsem z toho celá nesvá, ještě dostala zánět dělohy, takže musela být operovaná a za jeden rok už je těch operací až až...
|
Alex07
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 19:00
- Nahlásit
Jandula
chudinka, tak to je mi jí moc líto, místo aby si užívala tak samá operace...., můžu se zeptat, máš ji s papírama nebo bez?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Srp 2006 20:03
- Nahlásit
Alex07
vet říkal, že kloub se po operaci vzpamatovává nejméně půl roku, takže občasné zakulhání je v pořádku...
operace kloubu je ohromný zásah a je třeba si uvědomit, že je to záležitost doživotní, tudíž se tak k pejskovi musí přistupovat...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 06:08
- Nahlásit
Alex07
samo že se můžeš zeptat, je bez papírů a už bych takovou "blbost" neudělala, je to moje zlatíčko, ale...
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 12:39
- Nahlásit
Koukám, že je tu téma, zrovna aktuální pro mně, nějak jsem zatím nestihla přečíst veškeré příspěvky, ale:
dnes mi konečně vet sdělil verdikt na mojí čubině. Neuměla si sedat klasiky, tak jsem jí vzali na RTG a tam se zjistilo, že má výrůstky na patních kloubech. Protože jí to nebolelo a ani v té době nekulhala, poslali snímky do Brna, aby se k tomu vyjádřili, neb se v ČB s tímto ještě nesetkali. V Brně z toho také nejsou moc moudří, ale řekli, že to vypadá jako artrotopie kloubů, ale není to ještě v té fázi přímo, ale mohlo by to tam dospět?!? V ČB nemají tak malý nástavec na artroskopii, tak mě odkázali do Brna na operaci, kam se osobně chce dostavit pan doktor Musil a celý zákrok vidět (asi mám doma fakt exota). Operace je dosti finančně náročná a nikdo mi není schopen říct, zda už po operaci bude čuba bez následků? Co se stane, když na tu operaci nepůjdu atd...
Máte zkušenost s operací patních kloubů a jak je na tom váš pes teď? Může běhat normálně (což čubina může, jen si senout neumí, jen se vyvalit).Já se jen prostě bojím, že vyhodím xxx tisíc a čubině to nepomůže buď vůbec nebo se jí to ještě zhorší?!?
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 13:07
- Nahlásit
Nikdo
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Srp 2006 15:25
- Nahlásit
Meggi
No jo, sama píšeš, že je to taková rarita, že se na to pojede podívat i Musil z Brodu, takže se nedá čekat, že by s tím měl zrovna někdo tady zkušenosti.
Já o tom slyším prvně, ale pravda je, že když mému psovi zjistili osteochonrozu, tak jsem to taky slyšela prvně a taková vzácnost to zase není.
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 07:57
- Nahlásit
Maya
Rarita je to možná jen proto, že je to v patním kloubu. Mně spíš jen zajímalo, jestli se jí to po operaci zlepší a nenechá to následky. Zkušenosti ostaních, kterým již pes tuto operaci podstoupil (jakéhokoli kloubu).Protože jak jsem pochopila z rozhovoru s vetem, tak je to jen oddálení, než vyléčení. Tak proč mám psa trápit operací a následnou pooperační péčí, když za pár let se mu to vrátí?!? Ale díky za odpověď
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 08:57
- Nahlásit
Meggi
No, můj pes byl na operaci ramenního kloubu právě u Musila a ten nám řekl, že operovaný kloub už nikdy nebude jako zdravý a že je možné, že za pár let nebo k stáru to bude mít znova.
Ale popravdě řečeno, mě ani nenapadlo ho nedat operovat, protože můj pes kulhal.
Každopádně mi taky bylo řečeno, že když se nechá poškozený kloub neoperovaný, že se tam rychle rozvine artroza a pes pak může přestat chodit.
Nevím, je to těžké, když pes nemá žádné potíže, já bych to asi podrobně prodiskutovala pokud možno s více veterináři.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 09:43
- Nahlásit
Meggi
když kloub jednou otevřeš, tak už je to holt nevratné a už nebude nikdy jako před tím...nám rovnou řekli, že máme zapomenout na to, že pes někdy přestane kulhat...
Ale k na tvou otázku - proč psa takhle trápit je pro mě snadná! Protože to alespoň na nějaký ten rok zmírní bolesti, kterýma trpěl, dále protože to zpomalý postup artrózy - tedy ničení kloubu a za třetí protože to doufám odvrátilo, ale přinejmenším oddálilo operaci jinou - artrodézu(totální znehybnění kloubu)které by bylo bez této operace v nejbližžích létech nutné, protože pes by jinak trpěl nesnesitelnou bolestí...
píšeš - když se to za pár let vrátí - a to je to...dáváš mu pár dalších let na víc...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 10:58
- Nahlásit
Meggi
My jedeme taky s Bali do Brna k prof. Nečasovi. Pokud bude nutná operace, tak se nechá operovat.....jo a jsme taky rarita....
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 12:45
- Nahlásit
Maya
Jumi
Děkuju, ale já stejně furt nevím?!? Oni samy nevědí co to přesně je, ale doporučili toto, teda spíš mi to řikal vet co to s nimi konzultoval, tak furt nevím, je jí teprve rok!!! Momentálně v pubertě, takže omezený neexistuje?! Jako až jí budou tři, tak bych k tomu možná svolila, ale thle je na ročního psa brzo, dle mého názoru. Kdyby diagnóza byla jasná, jdu do toho, ale když ani sami nevědí co a jak a jen to chtějí vyzkoušet, kdyby co kdyby? Dneska se musim domluvit s doktorem, třeba budu moudřejší a více vetů se chci rozhodně zeptat a ověřit si to.
brut
Já zatím do Brna nejedu, budu se o tom všem domlouvat s panem doktorem, ale Beránkem přímo.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:03
- Nahlásit
Meggi
Čím dřív to uděláš, tím líp. Zaprvé, mladý pes se snáze vyrovnává s tak těžkou operací, zadruhé, potíže se můžou zhoršovat...
Moje čubina podstoupila artroskopii v roce a pár dnech... oba lokty, klidový stav byl sice o nervy, ale vydržely jsme to...
|
Meggi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 13:24
- Nahlásit
Jandula
Jenže boban klidový stav nevydrží ani omylem. Za a jsou čubiny dvě a za b, když dojde na nejhorší trest a to je přivázání, tak obojek ani postroj nemají šanci do pár minut je ze všeho vyvlíklá. Je to prostě magor! No až z kanclu vypadne ta návštěva tak zavolám do Brna a uvidíme co mi pan doktor na to všechno řekne.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:29
- Nahlásit
Meggi
Z dobře utaženýho postroje se ti přece nemůže vyvlíknout. Můj pes byl zase magor na utrhávání se, takže jsem musela koupit řetěz a byl na řetězu. Druhého psa musíš na těch několik týdnů oddělit.
Všechno jde když se chce a hlavně když se musí.
Ale ten klid po operaci je základní nutnost a jestli nejsi schopná to svému psovi zajistit, tak o operaci ani neuvažuj. Bez klidu bys jenom vyhodila peníze.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:34
- Nahlásit
Jandula
Jumi
Jak to jde? Jsou pesani v pohodě?
Jumi, viděla jsem na tvých stránkách, že máte přírůstek v rodině. My taky.
Nějak ti pejsani přibývají.
Tak snad to s malým budete mít lepší.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:46
- Nahlásit
Maya
no jooo přírůstek máme a roste jak z vody! je to pěkné torpédo!
Thorin teda pořád kulhá a teď jak se ochladilo, tak ta změna počasí mu opravdu moc neprospěla a pak to bylo fakt nic moc...ale když mu nohu nahřívám, tak je to pak hned lepší. trošku mě to zklamalo, do poslední chvíle jsem doufala, že už kulhat nebude.
Jééé ten váš přírustek je ale náádhernej!!!A slaďoučkej - gratuluju!
|