Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Autor Zpráva
Maya
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 14:54
- Nahlásit

Jumi
Díky za gratulace, i já gratuluju k prckovi.
Ono s tím kulháním je to asi těžké, znám psy, co po operaci nekulhají a i ty, co kulhají.
Můj teda nekulhá, ale asi je taky rozdíl, že má operované rameno a ne loket.

Jumi
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:05
- Nahlásit

Maya
oni nám ale říkali už před operací, že kloub je natolik v háji, že kulhat nepřestane, přece jen měl tam oholenou kost bez chrupavka a už je mu 6let - jenže znáš to, člověk do poslední chvíle doufá a věří, že se spletly a kulhat nebude...

teď se zas hlavně modlím ať na tom malej proboha není stejně...

Jandula
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2006 15:15
- Nahlásit

Maya
do soboty to bylo v pohodě, teď začala kulhat...

Meggi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:16
- Nahlásit

Tak máme písek v ložiskách jak mi to laicky pan doktor vysvělil. Jinak prý máme degenerativní osteochonrozu (zda to pisu dobre?) se sklonem k artróze. Operace je prý nutná , ale už nikdy nebude moct nic dělat. Obrana je fuč a tak moc jí to bavilo! Prý to nesmí dělat ani teď, že tím hrozně trpí . Celou váhu těla si prý nosí jen na předních nohách. Já nevim, já jsem z toho uplně v p.....!!! Teď, když konečně začala být trochu živejší, pohyblivější a všechno jí to mám zas zarazit!
Ale Vaši hafové po operacích se věnují nějakému sportu, nebo jen blbnou na vycházkách??? Prostě blbnou ne??
Jo a máte někdo zkušenosti z Klánovic? Byl jste tam někdo již na operaci typem artroskopie?

Jandula
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:24
- Nahlásit

Meggi
já i Jumi jsme s psiskama byly v Klánovicích na artroskopii... to co se dalo zachránit se asi zachránilo, to co se nedalo se nezachránilo, artroza tam byla, je a bude, nikdy uz to nebude psisko jako to bylo...

Meggi
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 13:29
- Nahlásit

Jandula
To mi pan doktor říkal taky, jen jsem si myslela, že by potom zase na ty obrany třeba mohla, ale to prý taky ne! Že prý by to bylo, jako kdybych nutila vrcholovýho sportovce po operaci se vrátit a mít ty samé výkony?!?
Takže Klánovice doporučuješ? Pro mě je to Brno dosti daleko, ale mají tam ten nástavec na ty patní klouby, který v Brodě nemají, jinak by to udělali tam! No zkusím si tam zavolat. Díky

Maya
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2006 15:19
- Nahlásit

Meggi
Osteochondrozu máme my, degenerativní teda neříkali.
Sport žádný nesmí, nějaké pravidelné zatížení, ale my to nedělali ani předtím, takže nám to nevadí.
Jinak blbne normálně, nechávám ho i skákat přes plůtky a tak, ale ne pravidelně a často, jen občas.
Každopádně kulhal půl roku po operaci pořád a pak půl roku občas, takže musím říct, že byl v pořádku až rok po operaci.
A chce to dávat často chondroprotektiva.
Jandula
Tak to mě mrzí, ani Jumi nemá Thorina v pořádku, já vím, jak je to hrozné, když pes kulhá.
Třeba to mají podle počasí, teď je takové akorát na bolesti kloubů.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:29
- Nahlásit

Prosim vas, daval si niekto robit artroskopiu u MVDr. Aloisa Nečasa?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2007 17:56
- Nahlásit

pigie
Artroskopii ne, ale operoval nasi fene koleno - nahrada kolennich vazu. Mame s nim jen ty nej zkusenosti.

pigie
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2007 18:00
- Nahlásit

Fifi
Dik

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:30
- Nahlásit

Prosim, prosim. Sme objednani na 24.9. na operaciu toho naseho klbu. Potrebovala by som, keby mi niekto poradil, ako sa dostanem na kliniku k Necasovi. Pojdeme smerom od Bratislavy na 8:00 rano, takze nechcem moc zmetkovat a vypytovat sa. Rada by som sla pripravena a vlastne neviem vobec kam mam ist

Dasha
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:45
- Nahlásit

pigie
Cestu ti bohužel neporadím, jen chci popřát hafíkovi hodně štěstí a ZDRAVÍ! Lenny jde na operaci 18.9 a pan doktor Dvořák přijede z Brna za nama, za což jsem ráda!

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:54
- Nahlásit

pigie
je to bez dvou dnů dva roky co jsem založila toto téma a ty jsi byla jedna z prvních kdo se na něm podílel.....mrzí mě, že vaše trápení stále pokračuje, ale naše bohužel také...Thorin už kulhá vlastně téměř stále, ale na druhou stranu je pořád stejně veselý a vymýšlí stále stejné množství lumpáren

Chtěla bych vám popřát aby vám to dopadlo co nejlépe a budu na vás toho 24. úpěnlivě myslet! U doktora Nečase jste v těch nejlepších rukou a tak přeji hodně štěstí!

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 22:55
- Nahlásit

Dasha
Tak to i ja drzim palce Za nami nik nepride, musime bohuzial po svojich. Dufam, ze tam trafime, inak Hugo bude musiet krivat do konca zivota

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:00
- Nahlásit

Jumi
Dik jj, je to smola, ze sa to taha, ale tak to byva s tymto typom chorob S tym nic nenarobime. Ale ja som velmi rada, ze znovu precitanim tohto tematu som si niektore z vasich zazitkov ozivila a viem, co ma caka. Mimochodom, strasne sa obavam jednej veci. Pes teraz drvivu vacsinu casu nekriva, obavam sa, aby po operacii nezacal krivat permanentne

Jumi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:16
- Nahlásit

pigie
pigie ani nevíš, jak moc ti rozumím! já jsem nějak do poslední chvíle doufala, že po operaci nebude alespoň nějaký čas kulhat vůbec...a i mě před operací měl období kdy téměř nekulhal, než jsme šli na RTG tak jsem skoro pochybovala, zda máme jít.... ale myslím, že to mělo smysl a věřím, že ta operace byla dobrý krok...sice kulhá ale žije naprosto bez léků proti bolesti a s malým řádí jak černá ruka lítá, dovádí a je prostě šťastný, kdo ví jak by na tom byl kdybychom do toho bývali nešli
Prostě musíme věřit že pro ty svoje chlupáče děláme jen to nejlepší co můžeme a doufat, že to pomůže! Myslím, že se nesmíme ohlížet zpátky ale prostě jen koukat v před jak jim ten život co nejvíc ulehčit.
Držím co mám ať je jen líp!

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:26
- Nahlásit

pigie
Co jsem nasla na mape, tak TADY MAS POLOHU VFU cilize Veterinarni a farmaceuticke university. Prijezd od Bratislavy netusim, snad poradi brnaci nebo to najdes dle mapy. A TADY MAPA vlastni kliniky, mam dojem ze jsme byli onehda v budove c. 43. Drzim palce at to najdete a at se vse vydari!

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:37
- Nahlásit

Fifi
Dik moc, cize je to priamo v areali VFU. To snad uz najdeme

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:39
- Nahlásit

pigie
Pokud to s prof. Necasem nemas domluveny nekde jinde, tak my byli primo v arealu.

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:43
- Nahlásit

Jumi
Tak, tak. Dobre si to napisala. Ja tiez mam pochybnosti. Psa 99% casu nic neboli a nekriva, ale... Co to narobi za sarapatu do buducna sa neda povedat a selsky rozum vravi, ze ked tam nieco je zlomene, tak to von ist proste musi... Ja sama mam polyp v nose, ktory mi brani pouzivat jednu dierku, ale na jeho odstranenie nemam odvahu. Ale keby mi niekto dal moznost vybrat si, ci moj polyp, alebo Hugov laket, tak berem ten polyp za Hugov zdravy laket

pigie
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:44
- Nahlásit

Fifi
prof. Necas mi len povedal, ze predbezne sme dohodnuti na 8:00, mam pocitat s tym, ze si ho tam mozu na noc nechat a mam zavolat este buduci tyzden, ci termin plati (nemal so sebou kalendar) Ja sa ho pre istotu spytam buduci tyzden

Fifi
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 23:55
- Nahlásit

pigie
My tam prijeli fenku jen "ukazat" - pobehala jsem si s ni venku, na schodech a diagnoza byla vyrcena, jeli jsme domu. Druhy den po ranu zpatku do Brna, vyholili nozku, zavedli kanylu a na operaci sla o patro vys. Do dneska nezapomenu, jak ji odvadeli cizaci po schodech, ona se ohlizela, uz drobne oblbla - a JAK TO, ze nejdeme s ni..
A druhy den jsme si ji rano zase vyzvedli, takze tam byla vyslovene jen pres noc po operaci, ale to muze byt po artroskopii jine, treba pujde Hugous domu hned. Kdyz jsme si ji vyzvedavali, tak zadna bandaz, zadny obvaz, malem sbourala topeni, u kteryho byla v ordinaci uvazana, kdyz nas videla. A kdyz na to vzpominam, zaplatbuh, ze je to uz pryc, kolena nema doted v poradku, resp. se naucila chodit takovou kachni kolibavou chuzi, kdy je co nejmin pokrcuje. Nesmi prochladnout, nesmi se prepinat. Ale porad je na tom lip, nez pred operaci.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:00
- Nahlásit

Fifi
Do dneska nezapomenu, jak ji odvadeli cizaci po schodech, ona se ohlizela, uz drobne oblbla - a JAK TO, ze nejdeme s ni..
No, tohto sa bojim Uz teraz revem. Neviem, ci to bude ine, ale okamzite som Necasovi povedala, ze ak si ho tam cez noc necha, tak budem mat problem s prezitim ja. Na co sa zasmial a povedal rozumne, ze sa nam bude snazit vyjst v ustrety, ale stale pojde predovsetkym o dobro pejska... Mudry to clovek. Lubil sa mi od prveho telefonatu

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:08
- Nahlásit

pigie
Neviem, ci to bude ine, ale okamzite som Necasovi povedala, ze ak si ho tam cez noc necha, tak budem mat problem s prezitim ja
Ja mu to rekla do oci, chtela jsem jit nahoru s ni.. Tez jsem byla vyhystercena panicka, ale kdyz jsem pak videla fenku, zvladala tu jednu noc bez nas uplne v pohode, asi lip, nez my. Dr. Necas mi volal hned po operaci, infomoval nas, jak to slo, co vse musel vymenit a jak se fenka ma. Takze neboj, opravdu Hugo bude v tech nejlepsich rukach.

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:13
- Nahlásit

Fifi
Tez jsem byla vyhystercena panicka, ale kdyz jsem pak videla fenku, zvladala tu jednu noc bez nas uplne v pohode, asi lip, nez my.
Hm, ja som uz bola neraz vykazana z osetrovne u nasho veterinara S mojim psom tam mohol byt len moj chlap Lebo nehystercil Obavam sa, ze nasmu Hugovi to tiez bude suma fuk, kde stravi noc

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:17
- Nahlásit

pigie
Hm, ja som uz bola neraz vykazana z osetrovne u nasho veterinara
Tak to ja jeste ne.. A co mu budou delat vlastne? Loket? ci oba najednou?

cilka
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:19
- Nahlásit

pigie

tak čtu , že jde Hugo na operaci ...držíme moc pěsti !!

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:32
- Nahlásit

Fifi
Pravy laket. Nic ine na zoperovanie nemame. Ostatne sa rozpadne aj same

cilka
dik

pigie
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:39
- Nahlásit

Jumi
Prosim ta, este otazka. Thorinovi sa nejak zmenilo spravanie po operacii? On by uz mal byt dost stary na to, aby to v pohode zvladal, tak ako aj Hugo. Aspon dufam

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 00:43
- Nahlásit

pigie
Nic ine na zoperovanie nemame. Ostatne sa rozpadne aj same
Ale jdi ty... Nemaluj certy...

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání