Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / artroskopie
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Autor Zpráva
kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:45
- Nahlásit

Jumi
No to koleno moc jupí neni ani po tý operaci, protože tim, že musel odstarnit jednu část toho předního vazu,tak může být dost volné a proto jdeme za dva měsíce zase na RTG, jestli tam nezačíná artróza. Pokud by začala, tak jdeme na další operaci. Zaplať pánbůh ale, že aspoň ty lokty dopadly dobře a že nemá tu osteochondrózu, to by prý bylo daleko horší. Doufám, že se nám nerozeserou i ty kyčle, to už by mě fakt asi jeblo.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:45
- Nahlásit

Cože? Jenom dva měsíce to je trochu málo! Vždyť nám říkali že kulhat může až půl roku po operaci.

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:46
- Nahlásit

no ja napsala jupíí na tvuj první vzkaz, že jste doma a on se tam mezi tím přidal ten o tom vazu, což opravdu moc jupii neni

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:48
- Nahlásit

Jumi
To jo, ale ty lokty byl fakt jen malej zásah. Do jednoho se jen podíval a v tom druhym jak rejpal, tak to bylo úplně mimo kloub, takže tam by se to mělo hojit prý poměrně rychle. Za dva měsíce jdeme na RTG kolene, aby se podíval, jestli tam nevzniká ta artróza vlivem volnosti toho kloubu. To by prý mělo být už vidět, jestli se tam něco neděje a hlavně pokud by se dělo, tak jí už bude devět měsíců, takže bude mít uzavřený růstový zóny a může tedy naplánovat tu další operaci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:49
- Nahlásit

kejta
No dyk my mame spoustu zkusenosti s ruplyma vazama v koleni! Vis, nase zkusenost u rtw je, ze kdyz uz praskne jeden vaz, tak se vetsinou pritom i urve cast menisku. A ten muze pejskovi delat do budoucna problemy - ale to snad veti zkontrolovali, ne? Nechci rejpat, ale jestli mela vaz urvanej nejakou dobu, artrozu tam uz ted ma, a nejaka operace ji neodstrani.
A co pejsulka, place? Jak to snasi?

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:50
- Nahlásit

Právě jsem si s ní ustlala na zemi a nafařila se nám sem ještě i ta starší. To bude zase noc plná vášní.

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:54
- Nahlásit

Fifi
Meniskus zkontroloval a je OK. Je tam jen ruplá přední část toho vazu. Prý má ten přední vaz dvě části, tak je ruplá jen jedna. V koleni se tim artroskopem ňoumal taky a žádný artrotický změny tam prý nebyly. Co neni ale může být, protože je to koleno volný, tak proto tam jdeme na RTG ještě za ty dva měsíce. Malá občas kníkne. V průměru tak jednou za hoďku. Dostali jsme i nějaký prášky, kdyby plakala, ale zatim jí je necpu.

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:58
- Nahlásit

Už jsem jí je nacpala. Prý to tlumí bolest ale i ten zánět, tak jen kvůli němu, jinak bych jí to nervala, protože to nevypadá, že jí to moc bolí. Spokojeně se mi rozvalila na peřku a chrápe. Musim se jí smát, vypadá jak skin.

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:59
- Nahlásit

Fifi
Můžeš mi prosím napsat něco víc o tom vašem problémku s vazy?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 21:59
- Nahlásit

kejta
Paan dochtor ma plus, vrtal se i v menisku... Tak hlavne, at to dobre dopadne a mate klidnou noc. Dorota zacala hekat po operaci az tak kolem 2hod ranni, kdy zacaly vyprchavat ruzny leky proti bolesti. Tak to zvladej.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 22:00
- Nahlásit

kejta
Heled, hod mi sem mail, ja to prekopcim, uz jsem to jednou nekde psala...

Jumi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 22:04
- Nahlásit

Hele a proč jí ten loket otvíral,když v něm nic nebylo?

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 22:17
- Nahlásit

Fifi
Poslala jsem ti ho na tvůj mejl.

kejta
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 22:19
- Nahlásit

Jumi
Protože byl při vyšetření bolestivej, tak pro jistotu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2006 22:35
- Nahlásit

kejta
Tak to mas na mailu, chvili mi to trvalo vsechno dat do kupy... Jen tu prilohu neber vazne, chybka se vloudila...

Anonymní
# Zasláno: 18 Led 2006 17:48
- Nahlásit

Fifi
Právě jsem ti do mejlu písla, že mi ta přloha nejde otevřít. Pozdě.

kejta
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 17:49
- Nahlásit

Jsem se zase zapoměla přihlásit,ale asi víte i tak, o koho jde, že.

pigie
Člen
# Zasláno: 18 Led 2006 19:20
- Nahlásit

kejta
Som rada, ze vam to takto dopadlo. Dufam, ze sa zregenerujete rychlo A drzim palce, nech je vsetko v poriadku!

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2006 19:57
- Nahlásit

Zdravíme všechny!
Dnes jsme byli na poslední kontrole v Klánovicích, pan doktor řekl, že se máme přijít ukázat jen pokud se vyskytnou nějaké vážné obtíže. Loket se zdá být v pořádku. Kulhání, které se čas od času objevuje nám ale už zůstane, protože je důsledkem artrózy, ale to jsme věděli.Thorinkův stav se bude už jen horšit. Máme vypozorovat optimální množství pohybu a víc nezatěžovat. V nějakém velkém lítání naopak omezovat. Cvičit už není třeba, případně jen 2x do týdne a až budou podmínky plavat a chodit ve vysoké trávě.

kejta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:16
- Nahlásit

Jumi
Gratulujeme.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:25
- Nahlásit

kejta
A jak to vypada s vama? Jak se cubinka hoji?

kejta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:32
- Nahlásit

Fifi
Ani mi nemluv. Já dement jsem jí na chvilku pustila z vodítka, protože už mi z toho hrabalo a jí taky, no a je to zase v ř.o. Kulhá mi na tu pravou přední tak hustě, že mě to až děsí a navíc to má furt strašně oteklý.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:44
- Nahlásit

kejta

Na to bacha.Musis to vydrzet, ten klidovej rezim je na Bohnice, ale bohuzel to bez toho nepujde. Kdy pujdete na tu kontrolu?

kejta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 15:56
- Nahlásit

Fifi
No právě. Jsem fakt idiot, že jsem to takhle pohnojila. Obávám se, že tam budeme muset zaběhnout asi co nejdřív, protože se mi ten loket moc nezdá. Je to fakt oteklý až moc, tak to raději nechám pro jistotu vyšetřit dřív, než bylo původně v plánu. Jinak jsme měli jít na kontrolu a na RTG až za dva měsíce po operaci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:03
- Nahlásit

kejta
Tak dej vedet, jak jste u veta dopadly! Snad to bude OK, ale fakt ji uz nepoustej! Vydrzat,ja kdyz si vzpomenu, jak par tydnu po operaci hrabalo mne i fence... no, nezavidim ti to....

kejta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:07
- Nahlásit

Fifi
Beránek má až do středy dovolenou. Hned v pondělí zkusim zavolat Musilovi a domluvim si s nim vyšetření a uvidíme. Snad to dopadne dobře, doufám, protože jinak mě asi už fakt jebne.

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 16:56
- Nahlásit

kejta
Jejda, tak to mě mrzí, doufám, že budete brzo v pořádku. My jsme nohu oteklou neměli vůbec ale to kloubní pouzdro mi přišlo docela dlouho zduřelé. Máte nějaké prášky proti zánětu - movlis, rymadil, nebo tak něco?

kejta
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 18:14
- Nahlásit

Jumi
Už ne. Na první čtyři dny jsme nějaký prášky měli, teď už máme jen Gelactiv, ale to je jen kloubní výživa.

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:10
- Nahlásit

kejta
Tak to bych teda považovala za docela vážný nedostatek! Rozhodně jí něco pořiď! Tyhle prášky ji zbaví bolesti, ale především mají protizánětlivý účinek a jestli má tu nohu oteklou, tak by měla antiflogistika rozhodně brát!!!!

My je měli 4-týdny!Kamarádka je dává dlouhodobě(to já moc nedoporučuju) a po operacích se běžně dávaj i po lidských! Určitě jí je fakt pořiď !

A jak dlouho jste měli antibiotika?Skoro se bojim zeptat jestli jste vůbec nějaké měli, když vám nedali ani movalis nebo rymadil. Určitě si co nejdřív zavolej nějakému vetovi - nemusí to být ortoped ať vám to předepíše a hned jí to dej! A k tomu Musilovi bych zašla co nejdřív, jestli to má oteklí tak to není dobrý. Ale raději tě nechci děsit, třeba se pletu!

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 00:41
- Nahlásit

kejta
To mě mrzí, co tu čtu, to je pech, tak ať vám to dobře dopadne. My měli od Musila prášky na zánět 10 dní, takže vám snad nějaké bez problémů dá.
Ale fakt to chce nepouštět minimálně těch 6 týdnů, mě z toho taky málem hráblo, ale co se dá dělat.

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 29 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání