Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:05
- Nahlásit

cernej caj

ale kdyby to mel sezrat za mesic, to bych snad chodila pro granule vazeny do prvni samosky co bych nasla

To je trochu divný, ne?

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:28
- Nahlásit

cernej caj
To víš, pro zvířátka je vždycky všechno dražší, obchodníci vědí, že to za to lidi dají, viz třeba vitamíny a pod.
A jinak nechci strašit, ale vlčí špic sežere 15 kg tak za 6 týdnů.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:34
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
mysleno tak ze vazenej pytel divnejch granuli u nas na vesnici stoji asi 30kc...
kdyz prepoctu 13.5kg pytel acany za 1200, tak to mam kilo za 88...

Maya
asi nemam vlciho spice... za 4 tydny nam sezral asi 5kg granuli teprv) tak mame zradla jeste na 6tejdnu)

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:38
- Nahlásit

cernej caj

já to pořád nechápu a v tom pytli divnejch granulí na váhu je co? Taky ta Acana?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:45
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
sem tim myslela, ze kdyby me mel pes sezrat pytel za 1200 za mesic, tak se na nej vykaslu a kupuju mu nejaky mega levny granule co by me na mesic vysly treba na 600, protoze mam i jiny starosti nez zivit psa... takze v tom vazenym pytli z drogerky by urcite nic moc dobryho nebylo

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:47
- Nahlásit

cernej caj

jo aha a k tomu potřebuješ tu studii, který levný granule jsou kvalitní?

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 15:50
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
no jasne

jako zatim hodlam zustat na ty acane, protoze kdyz pytel za 1200 vydrzi 2 mesice, je to jeste cena, kterou si muzu dovolit platit... ale i tak bych proste rada vedela obecne, jestli za 1200 nemuzu mit treba kvalitnejsi granule...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:01
- Nahlásit

cernej caj
No joo, ale štěňátko, já myslela samozřejmě dospělýho.
Jinak s tou Acanou teda nevím, já kupovala za 1200 i o pár korun levnější 15 kg pytel, ale pravda to byla dospělácká, možná štěněčí je dražší, tak pak jen počkej až Feri vyroste a ušetříš.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:03
- Nahlásit

cernej caj
Jo a jinak bych řekla, že za 1200 za pytel nic kvalitnějšího než Acanu neseženeš, většina těch kvalitnějších granulí stojí 1500-2000.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:10
- Nahlásit

No jo, ale co když v té studii bude friskís, pedigrí, propesko a spousta dalších "marketovek" a pak určitě pár "těch lepších", co by byly na vrcholu žebříčku, ale píše se do těch studíí o kolik procent jsou "ty lepší" lepší?

Protože podle mě ani u těch nejdražších granulí nepoznáš, kolik čeho v nich je a když rozmačkáš tu hnědou kuličku na drobky, tak už to vůbec nepřipomíná jídlo. To je jako když máš polívku z pytlíku, tak nasypeš ten prášek do vody a máš z něj jídlo, ale víš, že jíš především sůl, aditiva, konzervanty a rozhodně to není zdravé a když bys do toho měla přidané "umělé" vitamíny a minerály, tak je to samý jako granule pro psy akorát bez (doufám) kostní moučky.

Ale tím vůbec neříkám krmit masem, jenom mě zajímá proč lidi krmí masožravé šelmy granulema a ne pro ně vhodnějším jídlem.

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:10
- Nahlásit

cernej caj
ty peletky takhle používá víc morčatářů. Ale jestli nemáš dlouhosrstky, já dávám slámu, ale mám morčáky venkovní.
Jinak jestli hledáš poměr kvalita/cena, hlasovala bych pro Brit. Ale ideálně, ať vyroste třá na té Acaně. To jsou informace, co jsme podávali, když jsem pracovala ve zverimexu. Jestli pravdivé - nevím
Já se s krmením vejdu do 1700/měs vč. pamlsků v létě do 1200, to mám vl. zeleninu. Krmim klas. stravou - maso + přílohy.

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:13
- Nahlásit

Brit je šunt z vedlejších produktů, o několik tříd horší než Acana.
Jinak pod morče já dávam hobliny, ale mám jen jedno, tak mě to neruinuje.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:17
- Nahlásit

Maya
no nestras seltiim pytel vydrzi dyl jak mesic snad a to sou na nej 3)

hm, tak mozna je to 15kg... ted si nejsu jista, mela sem pocit ze nebyl 15 ale mozna se mi to jen plete. V kazdem pripade mi slo spis obecne o to ze u nas takovy test chybi a nejenom na spicku mezi dostupnymi krmivy, ale i v ty cene co lidi nejbeznej kupujou

AmAkita
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:19
- Nahlásit

to...cernej caj

jestlipak ten rozdíl v CatBest / peletky do kotle nebude třeba v tom že (oba produkty znám) :
CatBest je z měkkého a savého dřeva ,aby to hodně vstřebávalo

Topné peletky jsou z tvrdého palivového odpadu , ABY TO DLOUHO HOŘELO

A ÚPLNĚ NEJLEVNĚJŠÍ JE STEJNĚ VYPADAJÍCÍ (jako CatBest/topné pelety) jsou granule pro pštrosy (lisuje se na stejně veliké matrici).

Ovšem nebude to sloužit jako kvalitní podestýlka ,ale sežerou to Vaši hlodavci ....
OVŠEM BUDE TO NEJLEVNĚJŠÍ .

.....toto byla samozdřejmě ironie, protože nejde srovnávat ,,HRUŠKY/JABLKA"

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:21
- Nahlásit

kachna_
1700 na vsechny 4 ale doufam myslis

jinak ja mam casto hobliny, s tema peletkama z hornbachu je to idealni pomer. Jinak teda slamu jsem zatim nemela, jinak morcata se me vlezou tak do 300/mesic, coz je tak akorat, mam 2 fesandy...

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:22
- Nahlásit

cernej caj
Jinak na prémiovkách (Brit, fitmin, Bewidog, které myslím nejsou nejhorší) mi Cir (ten ovčák) hubnul, takže pro mě byla jen cesta - superprémiové granule (calibra, brit care, propac) nebo jestli chci něco ušetřit, tak maso. Jenže to chce levný zdroj masa (aspoň vetamix) a kupovat mražák na 50 kg masa - no nevím

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:31 - Změnil/a: Lucie Kratochvílová
- Nahlásit

cernej caj

Nepřeháníš už to trochu?

Ježiš, lidi, co jsem tak četla, tak hodně lidí tady má víc psů, já taky, 3, tak asi mám nějaký finanční zázemí, ne? Nemusím shánět nejlevnější a zároveň nejkvalitnější granule..

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:42
- Nahlásit

AmAkita
tyjo, to je zajimavej postreh, to budu muset prozkoumat. Ja si teda vyrazneho rozdilu nevsimla... ale to neznamena, ze tam neni... o kolik spokojenejsi bych byla tohleto nevedet... a vubec, ty granule pro pstrosy nejsou spatnej napad, usetrim na zradle, kdyz si budou zrat podestylku)

Lucie Kratochvílová

Nepřeháníš už to trochu?

no jestli by mel 1 pes sezrat 2x vice, nez me mesicne zbyva na jidlo pro me, tak to uz by me fakt asi svihlo)

kachna_
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 16:55
- Nahlásit

cernej caj
jo, na všechny čtyři , ale teď mi došlo, že v tom nejsou třeba králičí kosti, takže možná 1800. Jak neberu jen pro sebe, nebo občas něco nemají, tak se to blbě počítá. Je to cca 50 kg masa/měsíc.
Sláma se dá nahrabat v létě na poli, ne ječnou, ty osiny se rády zapichují. A někde taky nabízejí velký balík olejované sámy. Prý déle vydrží

jessiie
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 17:24
- Nahlásit

cernej caj
jen je proste skoda, ze na krmiva u nas dostupna bezne ty testy nejsou

Odpověď zní:
Ano je to škoda, že u nás se na běžná krmiva testy nedělají, protože takový test by konečně otevřel oči těm páníčkům, kteří ta bězná krmiva kupují a krmí tím své zvířecí miláčky.

No a právě proto se ty testy nedělají, jelikož by je už nikdo po zveřejnění výsledků nekupoval...

http://vendeesky-basset.jmnet.cz

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 19:22
- Nahlásit

jessiie

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 19:40
- Nahlásit

jessiie
To není pravda, před pár lety byl myslím v Mladé frontě dnes test granulí, pouze supermarketovek a že by to nějak snížilo prodeje jsem si teda nevšimla, v supermarketech ty pytle lidi kupujou pořád.

jessiie
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 22:14 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit

Maya
Tak to bych ten test chtěla vidět. A hlavně o čem ten test byl. Byl o něčem vypovídající? Nebo jen matoucí chovatele... Byl zaměřen na kvalitu používaných surovin, na pravdivé údaje na obalech, na složení a čistotu - zda je krmivo bez chemie, umělých barviv a rakovinotvorných konzervantů a nebo byl jen o statistice oblíbenosti u chovatelů??? Přikláním se k té druhé variantě.

Například firma Eukanuba podle květnového čísla z roku 2003 časopisu LifeExtension nechala v tomtéž roce předčasně ukončit testy svého krmiva na půdě AAFCO, protože by vzhledem k drůbežímu odpadu který do krmiva dávala (či ještě dává - nevím, nezajímá mě Eukanuba ) a nevhodným látkám nedopadly "dobře".
Tak jak by proboha mohly dopadnout supermarketovky
http://vendeesky-basset.jmnet.cz/

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 23:24
- Nahlásit

jessiie
Tož jsem hodná, jsem ti to našla, způsob testování je na konci
http://ekonomika.idnes.cz/jidla-pro-psa-jsou-nekdy -pod-psa-d38-/test.asp?c=A020625_082650_test_jan

To víš, i při porovnávání šrotu bude jeden lepší a jeden horší.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 07:43
- Nahlásit

tak jsem schvalne koukala na to belcando, tak cenove to neni nejhorsi. ani ta nuova fattoria cenove neni vubec spatna a kdyz tim krmi nekdo, kdo se psama pracuje cely zivot, asi to taky o necem svedci
http://www.krmivo-pro-psy.com/krmivo-pro-psy/nuova -fattoria/-/nuova-fattoria-stone-crick-15-kg/60102 .html
a to belcando
http://www.krmivo-pro-psy.com/krmivo-pro-psy/belca ndo/-/belcando-dinner-15-kg/2542.html

oboji cenou odpovida Acane, kterou teda ted krmim ja. Co by me ale zajimalo, proc o techto krmivech nikde lide moc nemluvi? Nerikam, ze jsou spatna/dobra. Cenove jsou jiste zajimava volba, ale pro me jako pro laika, co hleda akorat aby tam nebyla soja a jinak tomu nerozumi...

Co byste mi rekli jako ROZUMNY duvod, proc je toto krmivo treba lepsi nez Acana? veterinar se na acanu koukal tak, ze kdyz nejsme ochotny moc platit, tak je to rozumny zradlo, a napsal nam seznam toho, co koupit, pokud bychom se rozhodli investovat vic: Purina Pro Plan, Eucanuba, Royal Canin...

Pokud je to vazne tak skvele zradlo, proc o nem nevi kazdy pejskar?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 07:50
- Nahlásit

cernej caj
Hele, neřeš to furt. Acana je dobrý krmení v poměru kvalita/cena. Především nové řady bez obilovin (např. praire harvest, grassland). Na nějaký debilní testy se vyprdni.

A jinak jestli ti vet doporučoval jako lepší granule než Acanu PP, Eucanubu nebo RC tak taky pěkně kecal.

Jinak teda 300 za měsíc za 2 morčata? Vtipné Já jich nedávno měla 30 a kdyby mě mělo jedno morče stát 150 kč za měsíc tak se můžu jít zastřelit.

A k ceně, co dávám za žrádlo měsíčně já: dohromady krmím asi 100 kg psů a v současné době mě to stojí cca 400 i míň měsíčně... Krmím samozřejmě masem, protože jsem granulím přestala věřit a navíc jsem dávala do granulí i několik tisíc...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 07:59
- Nahlásit

pawLINka
to byl odhad, kvuli ty podestylce, mozna ze treba vyjdou min, ja fakt nevim vetsinou podestylku kupuju v akci, takze koupm treba za 1000 a mam pul roku pokoj plus ty svine zerou jen jedny jediny granule, jakykoli jiny oni ignorujou a hubnou) i kdyz teda vic zerou seno, ale to jim taky moc nevydrzi

jo to maso a tak, co je v dalsim vlakne nevypada nejhur, ale fakt ty mnozstvi jako odber 50kg, kam to davat, to netusim)

pawLINka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 08:03
- Nahlásit

cernej caj
Nemusíš brát 50 kg když se třeba s někým z okolí složíš. My bereme příští týden a s náma objednává 5 lidí, co si objednávají třeba jen 10 kg. Tak se přidávají k nám... Ale maso nenutím. Jen píšu mou zkušenost...

Jinak teda já mám morčata venkovní. Dostávají normální zrní, kukuřici, slunečnici a někdy výkrmové granule jak králíci. A taky samo seno (máme své nasušené, takže zadarmo), tvrdý chleba a tak... A jako podestýlka sláma. Balík slámy stojí taky pár korun. Jenže když člověk bydlí třá v paneláku tak je to o něčem jiném. To chápu. Jen mě ta cena zarazila. Už jen proto, že za psa nechceš dávat víc než 600 měsíčně a za dvě pidi morčata dáš 300...

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 08:54
- Nahlásit

cernej caj
Belcando ujde, ale rozhodně není lepší než Acana, Nuova fattorie je konzerovaný rakovinotvornými BHA a BHT, v alespoň průměrných granulích tyto látky dnes již nemají co dělat, veterinář, co ti doporučuje Royal Canín, též konzerovaný těmito látkami a předražený průměrný Proplan či Euknaubu nesleduje jiný cíl než mít nové nemocné zákazníky a nebo velký vejvar z jejich prodeje.
V ceně Proplanu nebo Eukanuby seženeš mnohem kvalitnější granule.
Jako pokud chceš něco levnějšího, tak nic lepšího než Acanu neseženeš, vše ostatní v dané cenové relaci je složením horší, a vše složením lepší je dražší.

Maya
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2010 08:59
- Nahlásit

pawLINka
100 kg psů nakrmíš na 400 Kč měsíčně? Promiň, ale to se mi nechce věřit ani při těch cenách co má Vetamix.
I když uznávám, že krmení syrovým vyjde levněji než granule, i když většina lidí do toho nepočítá nákup mrazáku + elektřinu.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání