Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Veterina, o zdraví i nemocech psů / Jaké si myslíte, že jsou nejlepší granule - značka??
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 45 . 46 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 23:04
- Nahlásit

zuzanarosakova
Proč tedy chovatele nekrmí vetšinou krmivy, o kterých na stránkách píšete? Když jsou tak dobrá, proč nejsou rozšířenější.
Uvažovala bych asi takhle: Běžný ňouma vezme v supermarketu z regálu to nejlevnější. Průměrný chovatel sáhne po něčem dražším "protože to asi bude lepší". Nadstandartní chovatel bude přemýšlet, co nejlepšího si ještě může dovolit při počtu psů, které má, a při výplatě, která mu měsíčně chodí na účet. Člověk, který chce dát svému psovi to nejlepší, bude navíc ještě přemýšlet, co to vlastně do té misky sype...

jessiie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:19 - Změnil/a: jessiie
- Nahlásit

zuzanarosakova
Omlouvám se, že odpovídám s tak velkým zpožděním, ale nebyl čas na diskuzi.
Píšete, že nevíte, jak se máte orientovat ve výběru krmiva. Že svého psa nekrmím tím, o čem píšu. Že nevíte kde to kvalitní krmivo sehnat a kolik to stojí. Ale vždyť to všechno na mém webu píšu. Několikrát se na stránkách zmiňuji, čím čubinu krmím a kde toto krmivo nakupuji. Je tam přímo link na výborný e-shop, s kterým jsem velice spokojená. Tam se můžete podívat kolik krmivo stojí. Stránky píšu a vytvářím proto, abych se s vámi pejskaři podělila o své zkušenosti a postřehy a tím pomohla vám i vašim pejskům. Chce to hlavně číst a ne jen nakouknout .
Teď k vaší otázce - Když jsou tak dobrá, proč nejsou rozšířenější. Odpověď zní - protože jsou oproti běžným nekvalitním krmivům dražší. Odpovím vám možná srozumitelněji. Proč se všude prodává ve velkém zboží od Vietnamců? I v mnoha exklusivních buticích? Protože je levné a tím pádem se lépe prodává. Ale o kvalitě tohoto zboží už pochybuji. Boty se vám rozpadnou za týden, a pokud ne, tak si nošením těchto horkou jehlou spíchnutých bot, Vy nebo vaše děti můžete pěkně poškodit zdraví. A o tom to je. Obchodníkům nezáleží na vás nebo na vašem psovi, ale na tom kolik to vynese... Je to prostě byznys! Na druhé straně je pár opravdu poctivých lidí a nadšenců, kteří myslí na Vás a na vaše psy a myslí to vážně a upřímně, ale v tom davu se ztratí. Není vidět, jelikož neutrácí peníze za reklamu, ale dává je do kvality, díky které udržujete vašeho psa zdravého a spokojeného…Snad jsem trošku pomohla k pochopení…

http://vendeesky-basset.jmnet.cz/

jessiie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2010 19:30
- Nahlásit

corgi
Uvažovala bych asi takhle: Běžný ňouma vezme v supermarketu z regálu to nejlevnější. Průměrný chovatel sáhne po něčem dražším "protože to asi bude lepší". Nadstandartní chovatel bude přemýšlet, co nejlepšího si ještě může dovolit při počtu psů, které má, a při výplatě, která mu měsíčně chodí na účet. Člověk, který chce dát svému psovi to nejlepší, bude navíc ještě přemýšlet, co to vlastně do té misky sype...

Naprosto souhlasím...

Pihatka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 09:46
- Nahlásit

my jsme velmi spokojeni s Orijen..jejich 6 Fish jsou super,psice se po nich může utlouct a to už je má na jídelníčku pěknou řádku měsíců..má krásnou srts a trávení jedna báseň

worick
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 10:13
- Nahlásit

Pihatka
Já taky chtěla psiska ukecat na Orijen - bohužel byli jiného názoru Teď mají Best Choice, trávení se zlepšilo, ale ještě to není úplně ono...

Pihatka
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:17
- Nahlásit

worick

v tomto jsem měla "výhodu", že ta moje popelnice sežere úplně všechno..pro mě ale bylo důležitý,jak to tráví, resp. jaký je z toho výsledek ..po nové Acaně to byla doslova hrůza..

PeKrato
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:24
- Nahlásit

Pihatka
taky krmím Orijen a veliká spokojenost nejen z mojí strany, ale i ze strany fenky. moc jí to chutná, využitelnost dobrá, krásná srst, pes je energickej a bez jakýchkoliv zažívacích problémů. a to nemám všežravce, třeba Acanu ani Proplan mi žrát nechce. krmím klasickou Adultku a teď dočasně Seniorku kvůli klidovému režimu. jen teda ta cena je docela mazec

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:27
- Nahlásit

Tak se též zapojím, neděsí vás např. u toho Orijenu množství bílkovin 40%?
Pokud vím, dospělý pes by měl mít tak 20% bílkovin v krmivu.

Apollo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:34
- Nahlásit

My Orijen také zkoušeli -teda ta sračka to bylo dílo. Teď krmíme Arden Grange a spokojenost. Zkoušela jsem i Acanu, ale výsledek vcelku žádný. Ono je krásné propagovat jeden typ granulí jako nejlepší ale ve skutečnosti je hledání těch nej... běh na dlouhou trať protože každý pes - jiná ves

PeKrato
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 15:46
- Nahlásit

reneeska
já jsem byla ráda, že mi to fena žere a s velkou chutí. vše ostatní, co jsme předtím zkoušeli, nechtěla. ten poměr asi není OK, ale taky nevím, jak by jí to mohlo ublížit. víš to?

Apollo
chápu, taky jsme vyzkoušeli x značek, než jsme se na něčem zastavili. žádné granule nejsou nej

Apollo
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 16:07
- Nahlásit

Někde jsem četla že to může způsobit selhání ledvin ale i kdybych se zabila tak nevím kde to bylo napsané.

reneeska
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 16:19 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit

PeKrato

http://avc.mendelu.cz/vyziva_zvirat/04/04_2/0 4_2-2.html

a tady kousek z toho článku:
Krmná dávka psa by měla obsahovat 20-30 % bílkovin živočišného a rostlinného původu v poměru 1 : 2. Chovatelé často posuzují kvalitu krmiva podle obsahu bílkovin. Zpravidla ve smyslu čím víc tím lépe a tomuto trendu vychází vstříc i výrobci krmiv. To vede často k tomu, že jsou psi dusíkatými látkami překrmováni. To v konečném důsledku vede k neúměrné zátěži organismu (jater, ledvin) a ke zvýšenému přívodu P. Opačným případem je deficience bílkovin v krmné dávce. Ta se zpravidla odrazí ve špatné kvalitě srsti.
Údaj o obsahu dusíkatých látek v krmné směsi nemusí mít vždy plnou vypovídací hodnotu o její skutečné nutriční hodnotě, protože výrobci často používají, z ekonomickcýh a technologických důvodů, těžko využitelné komponenty.

PeKrato
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 16:27
- Nahlásit

reneeska
díky počtu si

PeKrato
Člen
# Zasláno: 12 Led 2010 16:48
- Nahlásit

reneeska
tak zajímavé počtení, to se tomu nedá upřít jen pomalu ale jistě docházím k závěru, že najít dobré granule je nadlidský úkol a vždy se na to můžu dívat z jiného úhlu a najdu tam nějaký nedostatek. když tam bude dobrý poměr bílkovin versus tuky a sacharidy, tak zase nebude dobrý poměr vápníku a hořčíku a jsem tam kde jsem byla. a když takové najdu, fena mi je nesežere

Pihatka
Člen
# Zasláno: 13 Led 2010 11:41
- Nahlásit

reneeska
To vysoké procento bílkovin jsem zvažovala, ale pořád mi to přijde lepší než psa zbytečně krmit obilovinami.
Našla jsem někde toto tvrzení:
Požadavky organismu na přísun hodnotných bílkovin jsou velmi vysoké.
Pes jako masožravec má neobyčejně variabilní schopnost trávit bílkoviny. Je schopen strávit 90 až 95 % syrového masa, ale jen 60 až 80 % rostlinných bílkovin. Nadbytek rostlinných bílkovin může být příčinou tzv.koliky a průjmu.

Veterinářka mi Orijen schválila (i když sama prodává Eukanubu).

mallos
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2010 23:16
- Nahlásit

Dovolil bych si diskuzi oživit novým hodnocením časopisu whole dog journal, které si myslím, že je velmi nezávislé...
http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/45/Test-s uchych-krmiv-v-roce-2010.htm

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 07:35
- Nahlásit

chtela bych reagovat na psicka z 31.10 a testem krmiv http://www.ichovatelskepotreby.cz/clanek/39/Test-s uch%C3%BDch-krmiv-v-roce-2009.htm
proc vyse uvedeny shop uvadi tento test a zaroven jsem nasla jedinou znacku z tohoto seznamu, ktery sam prodava... skoda, ze neni nejaky globalni test na krmiva, bezne dostupna v cr...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 09:34
- Nahlásit

cernej caj
No hlavně všechny tyto testy a seznamy jsou americké, takže opomíjejí evropské značky a já osobně tedy už do žádné americké značky nejdu, vždycky když jsem začala něčím takovým krmit a byla jsem spokojená já i psi, tak to přestali dovážet. Na to se můžu vykašlat, každou chvíli hledat nové granule.

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:10
- Nahlásit

cernej caj
já myslím, že to hodnocení je celkem globální; ze seznamu je dostupných pět značek

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:15
- Nahlásit

Maya
objednavat primo a ameru je taky asi dost drahy zas kvuli
doprave, co...

mallos
slo mi o konkretni obchod, ktery tam ten seznam mel. Jinak vim, ze u nas jich je par dostupnych taky...

jen je proste skoda, ze na krmiva u nas dostupna bezne ty testy nejsou

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:46
- Nahlásit

cernej caj
No to asi jo, dopravit 15 kg přes oceán by asi nebylo za babku, navím nevím, jestli by to vůbec pustili do EU bez nějakého spešl povolení.

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 10:53
- Nahlásit

Maya
problém je asi s obojím

cernej caj
já v tom obchodě vidím čtyři značky...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 11:19
- Nahlásit

mallos
tak to uz je o slovickareni... 1 nebo 4 neni rozdil, asi jsem se spatne divala rano, ze jsem je prehlidla. Jen sem tim chtela rict, ze takovy test chybi na nase krmiva, ze test, ve kterem je 32 znacek a z toho u nas sou dostupne 4 nebo 5 neni moc vypovydajici prave o kvalite mezi u nas bezne dostupnymi. Nerikam, ze krmiva z testu jsou spatna, jen proste neni to porovnani s necim, co u nas koupim v kazdem zveraci...

Maya
je fakt, ze kdyz neco beru z ebay tak za to chtej taky treba i 10 dolaru a to je pidi vec co nic nevazi

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 11:33
- Nahlásit

cernej caj
nejspíš to bude tím, že ta krmiva, která koupíš v každým zveráči, nejsou tak kvalitní, aby se v tom testu objevila...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 12:16
- Nahlásit

mallos

to mozna nejsou. Ale kdyz nemas nejaky zebricek kvality tech dostupnych, tak se pak vybira mnohem hur... k cemu ti je znat kvalitu tech, co u nas nesezenes, kdyz se poradne nedoberes kvality toho, co sezenes...

i kdyz ja mam co rikat, ja krmim spis tim levnym a min kvalitnim, protoze dat za pytel treba 1500 si dovolit nemuzu. Ale ve stejne cenove tride uz bych si rada vybrala to lepsi, pokud by nejaky takovy urcujici test byl...

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 12:20
- Nahlásit

cernej caj
ono to bude tím, že oni to nevytvářejí jako žebříček, ale mají kritéria a říkají, že toto je splňuje. já si podle toho třeba vybral...
ale je to tak, že levné granule tam nejsou... to je pravda

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 13:12
- Nahlásit

mallos
to je taky pravda, ze maji vlastne jen seznam splnujicich a jinak nic. Ale je to takove debilni pak pro panicky, kteri nejsou ochotni dat za pytel 1800 ale jen treba 1000 a tam uz by se sakra hodilo nejake rozdeleni aspon stylem "za 1000 sou nejlepsi granule tyhle, tyhle sou k nicemu, i kdyz sou taky drahy" a tak, aby se proste spotrebitel mohl orientovat aspon podle maximalni kvality v dane cenove relaci, i kdyz absolutne treba ty granule tak dobry nebudou...

mallos
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 14:08
- Nahlásit

to by se hodilo, ale asi by to bylo dost problematický. chápu ale, že někdo si dobrý drahý granule prostě dovolit nemůže...

Maya
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 14:50
- Nahlásit

cernej caj
Tak něco málo ohvězdičkováno, samozřejmě zase amerického, máš na dog food analisys, ale jinak je to těžký, protože u granulí neplatí pokaždý, že cena odpovídá kvalitě a tudíž tě stejný peníze může stát celkem slušná superpremiovka i šrot, viz předražený RC, PP nebo BC.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2010 14:51
- Nahlásit

jeste stesti, ze pes to zere treba 3 mesice ten pytel a tak se to aspon malinko rozprostre... ale kdyby to mel sezrat za mesic, to bych snad chodila pro granule vazeny do prvni samosky co bych nasla)

treba u morcat me ted prekvapilo, kupuju jim takovou podestylku, cat's best "peletky" a 15kg pytel vyjde neco kolem 200... a v hornbachu sem nasla "pelety na topivo" cca 20kg za nejakych 70kc... a je to uplne to samy

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 45 . 46 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání