| Autor |
Zpráva |
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2010 21:43
- Nahlásit
Dania
No my teď ten penzion pronajímáme, a ty nájemníci si tam za týden přivezou dobrmana, zatím to je teda 2-měsíční štěně, tak ho s Browniem zkusíme seznámit, ale doufám, že z něj vyroste hlídač, kterej tý právničce natrhne prdel, pokud nám tam ještě vleze :-D
Jinak ještě k Beránkovi - náš pes se strašně bojí veterináře, a když ho dáme na stůl v ordinaci, tak ho musíme držet tři, ale když ho dáme na zem, tak je v klidu...tak jsme u Beránka první měření tlaku a kapky dali na stole, pak to nechal působit, a vrátil se, a povídá, že to zkusíme na podlaze...chytil Brownieho hlavu do rukou - a Brownie zavrčel tak, že jsem se i já lekl - a Beránek: "Dáme ho na stůl?" A na stole už zase v pohodě...
Cizího psa bych za slabiny chytil, ale když držim našeho psa, tak trochu postrádám 2 ruce
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2010 21:57
- Nahlásit
Vysoký
ale bohužel si myslim že by ho ten vlčák spráskal
tak ono nemůžeš od 7měsíčního štěněte očekávat, že to bude nějaký velký bojovník, který se bude rvát se zkušenostmi vyspělého psa, ale především tu nejde o to, jestli by mu to nandal ten nebo ten, ale o to, že k tomu nemá vůbec dojít, vem si, kdyby jsi byl v kůži majitele toho ovčáka, taky bys nechtěl, aby mu akiťák něco udělal
Dania
no nevím jestli za slabiny, to je docela bolestivé místo, ale za zadní packy jo, ovšem má to tu nevýhodu, že tím psovi podrazíte stabilitu a druhý pes se na něj lépe vrhne, takže lépe když to samé udělá i majitel druhého psa
to byl dneska teda den, to mě bude ještě dlouho mrzet...Danča ví
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 6 Čen 2010 22:35
- Nahlásit
Vysoký
náš pes se strašně bojí veterináře, a když ho dáme na stůl v ordinaci, tak ho musíme držet tři,
na stole je to pro některý psy nepříjemný, u nás na veterině všechny naše psy vyšetřujou na zemi. Ale naši chodí na veterinu strašně rádi, takže nemáme problémy
Cizího psa bych za slabiny chytil, ale když držim našeho psa, tak trochu postrádám 2 ruce
to samozřejmě platí v okamžiku, kdy je cizí pes na tvým...
Petrys
no nevím jestli za slabiny, to je docela bolestivé místo
to máš pravdu, ldybych to neviděla na cvičáku, když při jedný rvačce takhle sundali psa z toho co byl pod ním , nenapadlo by mě to. V podstatě si myslím, že v tom fofru těžko někdo přesně hmátne po slabinách, spíš jen přibližně
to byl dneska teda den, to mě bude ještě dlouho mrzet...
neblázni, nesmutni....to bude v pohodě, uvidíš, že jo!!!!!!!
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 07:14
- Nahlásit
Petrys
My ani nechcem, aby z našeho vyrostl nějakej velkej rváč, chcem aby měl rád děti, a ne aby se rval s každym na potkání.. A i ten vlčák i jeho pán by potřebovali pořádnej štulec aby se probrali...
Dania
Šmarjá a jak jste psy naučili chodit rádi na veterinu?
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:29
- Nahlásit
Fotky ze včerejška, na kterých je dobře vidět, jak už to levé oko pěkně ztmavlo
a dvě bonusovky
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:46
- Nahlásit
Jako mírné ,,vytrestání" majitelů NO bych jako kousnutá osoba zašla na ošetření za nejbližším doktorem. Toho bude hóoodně zajímat očkování psa.
Pokud máte někde evidentní ,,škrábnutí" , tak bych označila psa za původce.
Samotné se mi stalo že mi v Nitře napadl natvrdo RTW Čokinu v závěrečných a přimotala se do toho má noha=stoupla jsem si před ní abych ji bránila......A ON SE ZAKOUSL DO MĚ
Bohužel hodně do hloubky !
Naše doktorka mě chtěla zavřít na infekční (když jsme pachatele neměli) , tak jsem to musela svést na naše psy - jako že se sežrali a já se do toho zamotala.
Běželo to přes veterinární zprávu , naše feny formálně do karantény......NO FIČÁK !
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:52
- Nahlásit
AmAkita
Naše doktorka mě chtěla zavřít na infekční (když jsme pachatele neměli) , tak jsem to musela svést na naše psy - jako že se sežrali a já se do toho zamotala.
jakoze kvuli vztekline? kdyz ta se na nasem uzemi vic nez jedno desetileti ani nevyskytuje??
chapu honeni majitele kousavych psu s ockovakem za ucelem pruzeni, aby si na svoje "mazly" davali poradne pozor, ale az tak - naše feny formálně do karantény ??
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 10:58
- Nahlásit
Vysoký
Šmarjá a jak jste psy naučili chodit rádi na veterinu?
hele, já ti ani nevim, ale chodíme tam s nima od malička, a jak zastavíme s autem před vetrinou, tak se hrnou nadšeně z auta, a s každým z personálu se ňuchňaj a nadšeně ho vítaj.
Fakt ale je, že na stůl šli jen v případě sona nebo RTG, jinak všechno na zemi
I odběr krve absolvujeme v podstatě bez držení psa a to jim neholí srst na pacce kvůli výstavám a žílu hledaj přes srst, takže to trvá dlouho...
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 11:40
- Nahlásit
AmAkita
Já bych to s tou vzteklinou taky tak nehrotil, je to jen škrábnutí, a předpokládám že majitelka jako právnička by takovou chybu neudělala, aby měla neočkovanýho psa
Dania
Tak to my taky nutíme našeho veterináře, aby se s tim našim dycky nejdřív pomazlil, pohladil, podrbal, dal mu piškot, jenže stejně dycky hysterčí...do čekárny jde v pohodě, tam si lehne a spí, ale jak se otevřou dveře do ordinace, tak je zle
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 12:05
- Nahlásit
Ano,i když je Česko-Slovensko bez výskytu vztekliny,tak se musí při pokousání prokazovat očkování.
Mě ten rotvík bohužel zaryl do stehna horní špičák 4cm hluboko.......a už veterinář co mi to ošetřoval na místě mě upozornil, že pokud půjdu k doktorovi ,,lidskýmu" , tak po mě budou chtít očkovák pachatele. Ovšem věděli jsme oba, že kontrolou ráno museli projít.
Bohužel v tom začalo cukat a musela jsem si pro ATB.
....na chirurgii z toho tahali pinzetou sraženou bílkovinu......hnusnéééé )
Já si hned po kousnutí neuvědomila jak moc a hluboko to bylo, Čokina zrovna vyhrálla BIS-veteránů.....a až při focení mi natekla krev až do boty....a to už tam RTW s paničkou dávno nebyl.
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 14:50
- Nahlásit
VÝSLEDKY z víkendu by nebyly ?.....Klatovy.....atd...?
Já nadhodím MV Nitra :
PES-mezitř.
CAC+CACIB+BOB Ike
FENY-dorost
VN1 Trixie z Ol.dvora
mladé
CAJC Zaira
V2 Miška
šamp.
CAC+CACIB Hewuš
posuzoval Andráš Polgár
.........................................
po dvou letech jsem se vrátila do Nitry , překvapená tím že místní AA se nějak nevystavují.
Za Slovensko jediný zástupce - dorost.
a v pátek do Sence dorazila jen Markéta, nahlášení konkurenti zůstali doma.
BIS moc pěkný staford voděný Fabriziem (zelené botasky s žabičkou).
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:06
- Nahlásit
Výsledky Klatov jsou na webu. V Klatovech jsou rychlíci, byly tam už v neděli.
http://vystavaklatovy.info/vysledky/vysledky.php?r ok=2010
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 15:25
- Nahlásit
ano Klatovy se nám opravdu povedly, sotva se rozhodčí k Brixie přiblížil, tak div nevzala čáru, měla jsem co dělat, aby mi neutekla, začla se nám nějak bát rozhodčích , takže jsme dnes hodinu trávili na hl.nádraží a nechávali se ošmakávat kolemjdoucíma, nemáte někdo nějaký typ, jak na to?
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 16:07
- Nahlásit
Petrys
My Brownieho od malička vodíme městem, chodíme s ním na přehradu kde je plno lidí, každej si ho hladí, do naší oblíbený kavárny kde je z něj hvězda, hosti se na něj choděj ptát, pravidelně chodíme i podél hlavní silnice při hustym provozu, takže ruch ani cizí lidi mu nevaděj, je na všechno zvyklej, každýho si rád očichá, nechá se pohladit, nebojí se, necouvá, neutíká...
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 16:49
- Nahlásit
Vysoký
každýho si rád očichá, nechá se pohladit, nebojí se, necouvá, neutíká...
to máš kliku..., ale někdo může dělat živý , mrtvý a pořád to bude málo Záleží na tom, jakou má pes povahu.
Petrys
myslím, že děláš maximum a moc ti přeju, aby se to zlepšilo !!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 16:50
- Nahlásit
Vysoký
preci jen je neco jinyho navyknuti na mestskej provoz, co ty popisujes, bezna socializace x prohlidka na vystave v kruhu (kde je treba i nervozni panicek ..) .. nehlede na to, ze kazdy pes ma jiny naturel, u nekoho to jde snadno, u nekoho hur, nektery pes cizi osoby nemusi vubec, nekdo je naopak vterka ...
Petrys
vim, ze je to neprijemny, ale neber to tragicky, pokud se Brixie na rozhodci - chlapy moc netvari, urcite jsi zvolila spravnej postup, zvykat zvykat zkus tem "figurantum" predem dat piskoty nebo nejakej jinej uplatek pro brixie, a hlavne zadny nuceni nebo natlak, spis v klidu a pohode, ukazat, ze o nic nejde ..
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 17:07
- Nahlásit
Petrys
Klídek, tohle se mění věkem, Kimča měl taky období kdy by nejradši před každým rozhodčím zdrhnul, a taky ho to přešlo a teď je vcelku stoickej Taky je dobrý si vybírat rozhodčí, když víš že je z nich teď nervozní, Václavík není asi zrovna na tohle dobrá volba.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 18:18
- Nahlásit
MilanS
Klídek, tohle se mění věkem
mozna jo, ale prece jen je lepsi se k tomu postavit celem, jak Petra cini
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 19:45
- Nahlásit
URL
Ahoj pár fotek k výstavě v Nitře(teda jestli se mi to podaří tady hodit)jinak je mám na rajčeti
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:41 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
no u žen je to tak 70-80% že je to OK-očuchá, olíže, nechá se ošmakat, ale někdy se jí nelíbí už z dálky tak na ně bafe, teď jsem se vrátila z restaurace u nás, tam můžu s psíkem, tak dostala piškoty od hostinského a zítra tam půjdu si už sednout tak na půl hoďky a ráno jdeme asi zase na nádraží, tak snad to v sobotu bude ok, posuzuje p.Marušková, doufám, že se bude Brixie líbit, nevíte jestli Marušková taky hodně ošahává?např. Václavík na ní šel s měřítkem
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:44
- Nahlásit
Házim sem pár fotek těch mejch vořechů
Jakýho psa nepokám n strejdově svatbě
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:46
- Nahlásit
Petrys
Já chci rozpis kruhů!!!! kde se flákaj!!!
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:54
- Nahlásit
Petrys
nevíte jestli Marušková taky hodně ošahává?
nás ne, ale jestli to platí vždycky, to ti nepovím. Fakt byla ale milá, to bude OK!!
šebina
díky Heleno, hned jdu mrknout!!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 20:58
- Nahlásit
Petrys
Václavík na ní šel s měřítkem
myslis se suplerou (takovej posuvnej kram?)? myslim, ze to zaskoci leckteryho psa, kdyz se na nej jde s podobnym bazmekem ..
urcite na to jdes dobre, tak verim, ze to bude lepsi!! no a na cileny trenovani nekdy dorazte treba do Prahy, tady je mimo davu lidi vsude kolem taky dost hospudek, kam smeji pejskove, tak muzem spojit prijemny s uzitecnym a pokecat
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 21:04
- Nahlásit
zase z tý výstavy mám stresy... si zase udělám ostudu...
zase se mi nebude chtit rozeběhnout, bude se krčit a šklebit se
Pak doufám v inteligentní rozpis kruhů, abych stihla vystavit 2 psy najednou + aby po nás zas spoluobčani neházeli vejce z vokna...
|
NikisekX
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 21:35
- Nahlásit
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/6316602/Aita-inu.p hp¨
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 21:41
- Nahlásit
grooggy
no tak to si budou moct s Brixie podat packy, ta nám možná taky uteče
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 21:43 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
hurááá, je tu rozpis kruhů
akorát chybí taky seznam majitelů-tak se přiznejte, kdo jedete
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 21:56 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
Petrys
tyjo 6 AA
koukámj, že si stihnu vystavit oba vořechy... BOC jsou v kruhu 1. a akity někde u konce
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 7 Čen 2010 22:02
- Nahlásit
Americká akita 6
pes
Mezitrída 247-248 2
Trída otevrená 249 1
fena
Trída dorostu 250 1
Trída mladých 251 1