Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 666 . 667 . 668 . 669 . 670 . 671 . 672 . 673 . 674 . 675 . 676 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Petrys
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 07:14
- Nahlásit

ankaras
copak je to za akitu? tu vůbec neznám

Roxana
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 09:07
- Nahlásit

Petrys
Merlin je mlady pejsek z Německa, je to takový polobratranec Whisky

Petrys
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2010 12:57
- Nahlásit

Roxana
já si říkala, že je mi nějaký povědomý

Vysoký
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 11:57
- Nahlásit

By mě tak zajímal váš názor, co si myslíte o využití AA jako služebního plemene? Podle mě by sice výcvik byl trochu náročnější vzhledem k tvrdohlavosti, ale zase s jejich vlastností ochránce a jejich fyzickýma dispozicema by podle mě byly AA docela nekompromisní a účinný jako služební pes Četl jsem právě článek o tom že se využívaj i ruský teriéři, a ty maj taky kolem 60kg váhy, takže že by si AA zničila klouby podle mě nehrozí..

MilanS
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 16:48
- Nahlásit

Vysoký
jak chceš služebně využívat plemeno, kterému se příkazy vydávají formou zdvořilé žádosti, a to nejlépe kolkované ? ??!??

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 17:04
- Nahlásit

MilanS
Lehni, prosím prosííííííííííím, lehni si

Vysoký
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 17:22
- Nahlásit

MilanS

Jednoduše - pořídit si dostatek kolkovaných žádostí Nee, já si myslim že s tou poslušností to není tak hrozný, chce to jen trpělivost a důkladnost, dyť i teriéři jsou tvrdohlavý mezci, i pitbulové jsou zabedněnci, a využívaj se služebně (Nic proti pitbulům, jen ten náš je nesnáší, nevim proč )

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 17:59
- Nahlásit

Vysoký
On ti to prcek tak po roce a něco vysvětlí , když už to napíše i Milan . Já bych řekla, že pitbulové jsou docela cvičitelní hafani proti akitám

MilanS
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:46
- Nahlásit

Vysoký

a tak já neříkám že je to hrozný. Jen jsou prostě situace, kdy tě akita na rozdíl od NO, BO nebo pita prostě neposlechne a jde si to řešit po svém. Samozřejmě že dobrou prací se psem můžeš tyhle situace omezit, ale úplně, si myslím, to neodstraníš. Nakonec, vyzkoušej si sám

ankaras
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 18:48
- Nahlásit

MilanS
Jojo, šikovný jsou móc, ale do mokra si Ayrin prostě nesedne a když jí ta mrcha panička prostě donutí, tak se urazí

grooggy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 19:35
- Nahlásit

ále... chce to pevnou ruku a poslouchá všecho... (Aport naučit neumim)
jinak Boban má všechna 3 odložení za pochodu, kladinu, "áčko", sedni, lehni, vstáň, štěkání na povel, dlouhodobý odložení se střelbou, přivolání (s tim přivolánim mě občas pěkně sere)
Do jara skákal i metrovku jako vovčák ale už ho skákat nenechám-ž není nejmladší a nejlehčí...
Stopy umí na výbornou i cizí
(dáváme cca 900 krokový 45 minutový stopy s několika různejma předmětama, ale dlouho sem nebyla, tak to zase zkrátim na těch našich standartních 500)
Obranu nedělám- bere jako nepřítele logicky syčáka s bičem a né peška, což se na sportovku nehodí...
______
Jenom s nim cvič!! chci na výstavách pracovní třídu- ať je nás víc třeba to něky projde

grooggy
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 20:24
- Nahlásit

Americká akita / třída dorostu / psi
-------------------------------------------------- ---------------
2267 AGASSI POUR FÉLICITER CZ
nedostavil se
Americká akita / třída mladých / psi
2268 ARCHIE IMPERIAL PEARL RIVER CZ
výborný 2
2269 MERLIN LORD OF ODATE'S INHERITANCE CZ
V1,CAJC,nejl.mladý,BOB
Americká akita / mezitřída / psi
2270 LORD OF THE RING BUNTARO FCI PL
výborný 2,REZ.CAC
2271 PEARL IKE WARRIOR TORAZO'S CZ
výborný 1,CAC,REZ.CACIB
Americká akita / třída otevřená / psi
2272 ADORE OF BOJER Z MACHOVA KRAJE CZ
výborný 1,CAC,CACIB
2273 AKIM CHIKARA CHI CZ
nedostavil se
Americká akita / třída šampionů / psi
2274 CATCH ME IF YOU CAN MELODOR CZ
nedostavil se
Americká akita / třída mladých / feny
2275 CONIE BRONTEPURE CZ
výborný 2
2276 FYREPROOF PEARL MITCHELL TORAZO'S CZ
výborný 3
2277 MOLNÁRVÖLGYI ZAIRE CZ
výborný 1,CAJC
Americká akita / mezitřída / feny
2278 I LOVE ROCK'N'ROLL DE GABRITHO CZ
výborný 1,CAC,REZ.CACIB
Americká akita / třída šampionů / feny
2279 CHATANOOGA CHOO CHOO DE GABRITHO CZ
výborný 1,CAC,CACIB

Vysoký
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 21:28
- Nahlásit

grooggy

Neboj, nenechám se odradit, ne že bych ho chtěl služebně využívat (nejsem policajt ) ale určitě bych ho rád vycvičil tak, aby se vyrovnal NO a BO, který jsou všude a už mi lezou krkem

MilanS
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 21:48
- Nahlásit

Vysoký

noooo ... nevím jestli je to zrovna dobrý nápad .. myslím že ne.... ale na mě nedej, ze mě mluví stáří a lenost

Petrys
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 21:55
- Nahlásit

já mám pocit, že už jsem někde četla, že se akity jako služební plemena používají-snad v Japonsku? pokud jde o mé zkušenosti, tak Džino se učil dobře a rychle, umí si na povel lehnout na záda a udělat sudy, přeskočit mi rameno, plazit se,...ale třeba Brixie jsem učila asi měsíc, než pochopila, co to znamené sednout si k noze

Roxana
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2010 22:45
- Nahlásit

Vysoký
od cviceni se urcite odradit nenechej, naopak! Ale: akita jako ochrance a doprovodny pes urcite ano, na cviceni/aktivity jako obedience, stopy, klidne i agility (proc ne) atd. atd. Jako sportovni/sluzebni pes ve smyslu NO, BOM nebo i RTW a dalsi - na to zapomen. Akita neni koristnik, ve smyslu balonkar/rukavnik, pokud bude mit pocit, ze je potreba resit situaci, pujde to resit, ale fikuv rukav ji u toho asi opravdu zajimat nebude .. Samozrejme jsou vyjimky, jsou asi i akity, co maji treba i IPO, ale plemeno jako takovy je proste jinde ... Tot muj nazor.

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 01:40
- Nahlásit

MilanS
jak chceš služebně využívat plemeno, kterému se příkazy vydávají formou zdvořilé žádosti, a to nejlépe kolkované ? ??!?? -

ankaras
Lehni, prosím, prosííííííííííím, lehni si - a já že s psiskama takhle mluvím jen já...
Já používám ještě:,,mohl by jsi, prosím tě.....děkuju - ták je hodný pejsek"

Že mají Japonci akity cvičené jako služební plemeno - no, za prvé je to jejich ,,národní" pes a za druhé - Japonci jsou vůbec trochu divní, tak mne to až tak nepřekvapí

NO je tak přešlechtěný pes, že už mám pochyby, jestli je to ještě pes nebo už psovodův nástroj

Akitu nemám, neměla bych sem kafrat, ale myslím, že normálně vycvičit základní povely jde, ale člověk musí být asi připravený, že si může situaci zničeho nic vyhodnotit a taky řešit po svém

Vysoký
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:39
- Nahlásit

MilanS

A ze mě mládí a naivita

Roxana

Tak já nemyslel služební jen obranáře, ale třeba vyhledávání zasypaných v troskách, hledání drog, zbraní, stopování...náš jak má to levý oko slabší, tak to má dorovnaný čichem, vyčenichá piškot zakopanej 20cm hluboko do písku, s profi tréninkem by vyčuchal i nevyčuchatelný

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 14:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vysoký
Tak já nemyslel služební jen obranáře, ale třeba vyhledávání zasypaných v troskách, hledání drog, zbraní, stopování... - tak nebylo to na mně ale ještě k tomu dodám. Nevím přesně jak akita, ale samojed se neumí na nic (kromě lovu slepic :rolleyes soustředit moc dlouho. Hned ho všechno přestává bavit, tudíž si myslím, že by neměl tu trpělivost něco prohledávat, či vyhledávat, pokud by to trvalo dýl, než 5 minut Já, protože jsem vymýšlela jak Woricka zaměstnat, jsem se myšlenkou psa záchranáře taky zabývala (kór když jsem viděla, jak mu jde stopování srnek ) ale s výcvikem jsem brzo skončila (právě aby se nezdokonalil ve stopování srnek )

MilanS
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 16:45
- Nahlásit

Vysoký

tak to jo, to by určitě šlo. Já jsem to pochopil že chceš třeba IPO nebo tak

worick
Člen
# Zasláno: 25 Čen 2010 23:51
- Nahlásit

ankaras
hele babo žiješ ty? Vůbec nevím jestli ti ty maily chodí, tak to píšu sem. Jinak - normálně, pokud se ti nechce nikam cestovat, či máš jiné plány v pohodě, nijak si s tím hlavu nelam, třeba to někdy vyjde Radši ani nebudu vypisovat, kolik návštěv já naslibovala a pak hledala tisíc výmluv, prostě se mi nechtělo Aspoň písni, co u vás (u tebe ) nového....?

Vysoký
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 10:44
- Nahlásit

MilanS

IPO asi nee, by figurantovi utrhl ruku, už teď má skoro 42 kilo A navíc slečna nechce aby Brownie dělal obranu, spíš bysme rádi canisterapii apod.

ankaras
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 11:53
- Nahlásit

worick
čáááu ženo, mejlíky mam a zapomněla jsem odepsat , táákže prosim tě ti napíšu na mobílka dneska. Vydržaj, za chvíli jsou tady Daimonkovi a jdeme ven. Určo dorazim, jenom nevím ještě datum, kamarádka prý taky pojede, takže počítáme s tim, jenom drž . naši jedou na dovču a nemůžu tady nechat Ayruši, prostě se nějak domluvíme. ALE CHCI, CHCI

ankaras
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:03
- Nahlásit

Už jste viděli ty prdítka maličký?
http://www.akita.mkart.cz/stenata.php
Určitě jo, já jsem teď nějak mimo
Tahle beruška mi padla jako první do oka, tak to bude největší torpédo určitě

A co nového ve světě akitím po americku? Kde jsou vůbec Corýškovci?

Roxana
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 19:48
- Nahlásit

Vysoký
tak caniska pokud bude Brownie povahove vyrovnanej, by mohla byt fajn, vsak par takovych v Cechach je Stejne jako akity co maji treba i zachranarsky zkousky .. Obrana si myslim pro tohle plemeno uplne vhodna neni, ani ne tak kvuli vaze, jsou i tezsi plemena - takovej dogousek s 8O kilama treba - ale viz duvody vyse, i kdyz pokud se najde nadanej pejsek a rozumnej figurant, proc ne .. osobne o zadny takovy nevim ..
Stopy jsou urcite supr, pejsek poradne zamaka hlavickou

ankaras
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 20:25
- Nahlásit

Roxana

Stopy jsou urcite supr, pejsek poradne zamaka hlavickou
- řekla bych, že akity ty stopičky hodně baví, co jsem slyšela i zkoušela

Petrys
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:10
- Nahlásit

ankaras
a tyhle prcky jste už viděli?
http://www.bronntepure.estranky.cz/stranka/stenatk a

worick
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2010 21:55
- Nahlásit

Co nového u Corýšků jsem se chtěla zeptat už asi měsíc....Já si myslela, že když nepíše Laida sem, že jste ve spojení třeba na Facebooku
ankaras
A že se ptáš zrovna ty, mě tedy zarazilo, konkrétně o tobě jsem si myslela, že s nima někde kecáš

Vysoký
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2010 10:47
- Nahlásit

ankaras

Jaj ty štěňátka jsou rozkošný, hned bych si vzal všechny

Roxana

Canisku má Brownieho máma, tak proto si myslíme, že by mohl tu povahu na canisku zdědit Jinak třeba stopy bych zkusil trénovat, ale nevím jak, existuje nějaká kniha, kterou byste mi doporučili, podle které cvičit? Když už nic, tak aspoň ho u toho naučim poslouchat

ankaras
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2010 18:51
- Nahlásit

worick
s kým? já jsem teď mimo hafanů, teda s tim jednim jsem pořád a obě mimo většinou , jináč zdravíme a už jdu spisovat ten mejloš, ještě nevim, co tam mam napsat . O Corýškách nevím, Lenču jsem snad neměla dlouho ani na skype, ale nevím to jistě. Zrovna vaříme rejžu a půjdeme baštit. Ráno vyrážíme na vychajdu zase kolem sedmý. Jooooo, byla jsem vlastně na bahnech, pošlu odkaz na fotky, bóóží to bylo . Hned jsem si jí loupla ve vrtulníku do hlavy a včera jsem dostala prosím do hlavy flaškou, ale palici mam asi fakt tvrdou, žiju, žádnej otřes . Tak to už vím, co ti popíšu, ať se taky pobavíš . Tak zatím, zatím

<< 1 ... 666 . 667 . 668 . 669 . 670 . 671 . 672 . 673 . 674 . 675 . 676 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání