| Autor |
Zpráva |
Dania
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 21:15
- Nahlásit
Petrys
Pokud to bude najednou, tak to ještě půjde, horší by bylo, kdyby si každá jela po svým. Aldo při hárání nežere....
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:19
- Nahlásit
Dania
Jo to jsme si taky říkali, jak to budete dělat až začnou holky jedna po druhý hárat...asi ho budete muset někam na den odvézt, tam ho nakrmit co nejvíc, a pak přivýzt domů Každopádně ten náš teď začíná pubertu, takže ignorace největší ve všech případech a hlavně když po něm chci aby poslechl, jakmile po něm chci aby sedl, tak dělá že mě nevidí, otočí se a jde pryč, jak slyší že se zvedám, tak sklopí uši a zdrhá, no zkouší moji trpělivost, ale já si na něj došlápnu
Petrys
Chtěl bych mít doma tvýho tátu, já bych z toho C vrhu vzal hned a bez váhání a klidně několik, akorát babičku by z toho trefil šlak, ona už je na infarkt z jednoho tohodle poděsa, natož z dvou a více Každopádně doufám, že p.Klusková vrh C zopakuje třeba ve vrhu F, kdy už budeme bydlet ve svym, a budem si moct pořídit dalšího prďolína
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 22:39
- Nahlásit
Dania
Už je na Aldíka holt přebabíno mamčo !!
My pořád hárání čekáme, ale nepřichází, ale přijde, Ayrin začala ojíždět tátu , tak to bude brzo .
Jsem byla dneska na houbách s Ayrin na stopovačce, za půl hodiny jsem měla nerva ze všech těch stromů a lesní zvěře, zejtra jdu sama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 23:35 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Dania
Malá je krásná, čokoládinková
Tak to už chápu, že by jsi si nevybrala Blackie, když už jednu takovou doma máte. Čerstvou, novou, mimínovou
Kůrňa, ale jste se tedy s pesama rozjeli....Co vlastně ,,starouš" už asi není, že jo?
u nás se na ní furt "mračí" Aldo-překvapivě...... - no jasně, chlapi...to je pořád keců, jak by ,,to" bylo skvělé se dvěma - a pak zjistí, že na to ale holt stejně nemá....zrovna prozřel....a vy mu chudákovi dotáhnete další
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Srp 2010 23:58
- Nahlásit
ankaras
Jsem byla dneska na houbách s Ayrin na stopovačce, za půl hodiny jsem měla nerva ze všech těch stromů a lesní zvěře, zejtra jdu sama - počkej, teď si nevzpomínám, dělá Ayrin při pohledu na srnu takový cirkus jako Worka...anebo to myslíš tak, že jsi byla ty ze zvěře dosr...
My k večeru taky vlítli okruh do lesa, na houby jsem myslela, teta říkala onehdá že chodí, že rostou ....a po pár metrech proti mě chlap s labradorem a hrst křemenáčů Berry byl na volno, tak se jen pozdravili, já ale sledovala a stahovala na flexině Worička (on tam pán ještě nebyl, labrouš byl taky na volno, já myslela, že je jen tak na ,,výletě" ) on pak vyšel a labrouše za obojek protahnul kolem nás, ale ten byl úplně v pohodě, asi by se chtěl kámošit, ale nevím, co by za chvilku ti naši dva hlavně tedy žárlivka Woriček Viděla jsem, že je to tam kolem strašně prohrabané, tak jsem se ani s houbama nesnažila (já stejně umím hledat jen ty jarní, tyhle klasické hřiby ne) a do lesa nelezla, jen trochu sem tam mrkla z cesty. Nic, prdlajz. Tedy jooo, byli tam nějaké rezavé, krásně červené, nějaká muchomůrka tygrovaná či co..
Worka umí na flexině chodit už dobře, 90% stromů obejde a vymotá se sám, ale jinak to lítání dopředu bezesmyslu a rvaní mi ruky z ramene má pořád Kus jde dobře, pochválím ho a on to bere asi jako, že už dobrý a může si lítat jak ho napadne a vůbec mu nevadí, že na konci vlaju já. Scházeli jsme shora po pastvině přes koně a jak koně začali lítat, vyplašili srnu - od nás tak 200m - ovšem Woriček si vystartil, že jsem nestihnula ani zareagovat, v poslední chvíli jsem zasekla flexinu, zapřela se patama a blbeček udělal semelec, že si málem zlomil vaz Asi na minutu ho to zklidnilo, jenže viděl, že ta srna mířila k našemu, tak byl napružený jak péro v divanu až domů
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 00:42
- Nahlásit
worick
dělá Ayrin při pohledu na srnu takový cirkus jako Worka
jestli myslíš hysterismus, štěkot, zmítání se, skákání po zadních, jenom mě hlavně paničko pusť, ať si jí můžu chytit, tak jo a já jsem normálně poznamenaná těma prasatama, jak Ayrin začne větřit, mně se stáhne zadek a krk a už jí táhnu z lesa pryč , dneska jsme byly prvně snad od tý zimy samy na kraji lesa jsem zvědavá, jak dlouho se to se mnou potáhne, sama se nebojim, ale o ní jo
- já bych jí i pustila, ale kdybych tam nebyla sama, já se fakt teď nějak bojim všeho, že potkáme psa, že potkáme nějakýho blba úchyla, ..... tak jsme šly jenom trénovat paničky nervíky do lesa, protože to se musí zlomit a já koukam a všude podubáci, tak už jsem to rvala do tesco tašky , ayrin jsem měla na stopce 6m a kolem stromů se ani neobmotávala ale pořád táhla jak čuchá všechno možný v tom lese a vždycky nejvíc škubla když jsem se ohýbala pro houbu , takže v lese se ozývalo - TY MI SEREŠ , doufam, že tam nebylo okolo moc lidí. Tak zítra až pojede táta do práce, tak mě vyhodí tady nad náma a já jenom slezu lesem kopec radši sama, to je ráno a ta louka je plná srnek, ony chrní na tý louce a ráno se přesouvají do lesa.
Kus jde dobře, pochválím ho a on to bere asi jako, že už dobrý a může si lítat jak ho napadne
- jo, to je přesný, pochvala a už vidim že vypíná hlavu a už nevnímá, takže když dam k noze a vidim že začíná zrychlovat tak houknu - KAM JDEŠ a ona se zase zařadí jenže kam jdeš říkam pořád a tuhle jsem si říkala - ta kdyby mohla mluvit tak ti řekne - do pr....
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:50
- Nahlásit
Vysoký
Jo to jsme si taky říkali, jak to budete dělat až začnou holky jedna po druhý hárat
když je víc fen, většinou se "srovnaj" do jednoho termínu. Pak už je to jedno.Stejně ho bereme do práce, tak holt holky budou doma a on s náma. Žrát nebude ale ani v práci, neni blbej, on ví, že doma má holky k nakrytí
JJ, my jsme ti říkali, že si pubertu užiješ
worick
Tak to už chápu, že by jsi si nevybrala Blackie
Ne, ne, to neni z toho důvodu, Lucky má prostě hezčí tvar hlavy. Barvy pro mě nejsou tak podstatné
no jasně, chlapi...to je pořád keců, jak by ,,to" bylo skvělé se dvěma - a pak zjistí, že na to ale holt stejně nemá....zrovna prozřel
jo, takhle nějak to bude Ba ne, jemu prostě vadí, že je to zase malý štěně, který ho bude okusovat. Venku už si s ní hraje, ale doma nechce aby k němu chodila a rušila ho, když "pán" odpočívá.....No chlap, no.......
My večer řekneme "holky, tak jdeme spát" a holky se všechny tři seberou a jdou do předsíně. Aldo se sebere a jde po schodech do ložnice, protože on s ní přece dole nebude!!!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 11:49
- Nahlásit
Dania
Já ho úplně vidim a k tomu ten pohled, co?
Našla jsem cedulku k nám na plot
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 12:44
- Nahlásit
ankaras
Tu cedulku sežeň i pro Daniu - no já si myslela, že dva psi už je hrůza, ale Aldíci to rozjeli ve velkém tak čekám, kdy si tu budou držet hlavu
Tu cedulku jsem někde viděla už před rokem a mohla jsem se uřehtat. Kdybych měla jednoho, už mi tam visí, ta cedulka
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:14
- Nahlásit
worick
No joooo, jenže jejich psi jsou hodný, Danča určo bude tvrdit, že ne, ale kdyby si koupili podle mě 4 Ayriny , tak i ty Ayriny se u nich sklidní, tam je to takový o pohodě . Na FB běžely fotky mojí představy o domu plnýho dětí , hodím to sem. Myslím, že Aldíci už tohle mají a závidim.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:26
- Nahlásit
ankaras
Jo dneska jsem jel sbírat kytky na bakalářku, a vzali jsme psa s sebou - chvíli tahal na vodítku, pak jsme ho pustili - a jen co vzal roha a skoro vlítl do první chalupy, tak už byl zase na vodítku, sklopil uši a už bral roha, absolutní nezájem že na něj řvu No klasická ostuda, všichni se nám tam smáli A v lese je taky jak na trní, pořád větří, pobíhá, čuchá, zastavuje, a když za ním nečekaně zadupu, tak sebou div neflákne o zem A cedulku na plotě máme vlastní výroby - "Vstup pouze s piškotem!"
Dania
A kde pracujete, že vám tam povolej mít s sebou takový psisko velký?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:49
- Nahlásit
Vysoký
Jooo, taky to tak máme, dřív jsem říkala , že můj pes neumí pomalu ani koukat. Teď už pomalu i kouká , to bude možná těma dvěma rokama , v pátek máme narozeniny. Ale já jí, když už pouštim s Awašim a DAimonem, když mě Leonka donutí , ale oni si vyklusávají, což Ayrin neumí , takže lítá, čuchá, ale je fakt, že se drží kluků. U nás v lesích to vůbec nevadí, tady nikoho nepotkáš, teda kromě tý naší houbařský sezóny, už tady máme plný lesy, Holoubkov je tím známej .
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 13:57
- Nahlásit
ankaras
No ten náš je v pohodě, když ho pustíme na louce nebo na poli, kde nikdo není, to lítá okolo nás, a jakmile se ztratíme z dohledu, tak si nás najde a vrátí se rychle, ale jakmile uvidí cizího člověka, tak k němu hned letí a chce se kamarádit, a nezajímá ho, že ten člověk se může vyděsit když k němu přiletí přes 40 kilo živý váhy s otevřenou tlamou plnou zubů a tekoucíma slinama
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:36
- Nahlásit
Vysoký
ale jakmile uvidí cizího člověka, tak k němu hned letí a chce se kamarádit, a nezajímá ho, že ten člověk se může vyděsit když k němu přiletí přes 40 kilo živý váhy s otevřenou tlamou plnou zubů a tekoucíma slinama - naši kluci mají venku lidi totálně na háku (oni tam mají na háku i mně ) s tím, že si čuchají, značkují a Berry má volno, tak se zastavuje a značkuje kde ho napadne(v lese myslím, ne ve městě ), pak zjistí, že se vzdalujem, tak nás honem doběhne a zkoumá si dál. Pokud potkáme lidi, úplně je ignorují, když se panička zaplká, tak maníchnutě přešlapují a dávají najevo, že je to neba. Když si je chce někdo pohladit, tak je posadím, donutím dát pacinku a tím to pro ně končí - žádné seznamování je nezajímá a čmuchají si zase dál Včera lesem, byl Worka celkem klidný, svrbila mně ruka, koketovala jsem s myšlenkou, kdybych ho zkusila pustit, jestli by se držel s náma na cestě nebo vypálil a už bych ho neviděla Když jsem pak viděla jak zase ,,vystřelil" když zmerčil v dáli srnu - ne, má to vodítko na doživotí
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 14:52
- Nahlásit
ankaras
dobrá cedulka
Hele, oni doma jsou fakt hodný, to jo a každej zvlášť jsou taky zlatý. Největší průšvih je, když jdou všichni najednou, to jsou fakt blbě zvladatelný. A najednou choděj skoro pořád....Rozumíš, jeden vidí třeba kočku a rozběhne se, ostatní neviděj nic, ale vidí, že ten jeden běží, tak běžej taky a tím se hecujou navzájem. To pak můžeš cokoliv a jsou jak pominutý. Ideální je zatrhnout to v začátku, ale jsou holt prostě rychlejší
Vysoký
tak my tam bereme všechny tři, teď je změna, teď bereme mrně a velký jsou doma. Když je slušný počasí ( ani horko ani liják) tak jsou v kotci, když je blbý počasí, jsou ormálně v baráku.
Máme svojí firmu a zaměstnanci si už zvykli-navíc je to dobrá socializace
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 15:05
- Nahlásit
worick
No on ten náš lidi zároveň miluje a zároveň nemusí - každýho si musí očuchat, olíznout, oslintat, na každýho si musí skočit, ale když ho dotyčnej chce pohladit, tak hned chňape po ruce a uhejbá, no prostě neví co chce A normálě chodí na stopovce 11m, ale tu si v Chorvatsku 8x překousl takže teď má 4m, tak je na nic, musím koupit novou
Dania
Jo já si taky budu muset po vejšce udělat vlastní firmu, protože představa, že odjedu ráno do práce, přítelkyně taky do práce a pes zůstane sám doma, to by nedopadlo dobře, buď by zboural plot nebo barák, nebo by ho někdo ukradl. Zatim bydlíme s babičkou, tak může bejt doma s ní, ale až budem ve svym, tak tam nikdo nebude, a s mym plánem si pořídit ještě jednoho akiťáka bude lepší, když si udělám firmu doma a psi budou se mnou A teď aby to bylo tak, jak já rád plánuju
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 16:41
- Nahlásit
Vysoký
Chtěl bych mít doma tvýho tátu, já bych z toho C vrhu vzal hned a bez váhání a klidně několik
jenže to je právě špatně, člověk vidí jenom malá roztomilá štěňátka, ale už nevidí, že z nich vyrostou velcí silní psi, kteří se umí ozvat, když se jim něco nelebí a mít dva mladý psy na jedný zahradě a ještě ke všemu když jde jeden do puberty, to není nic o co bych teď stála, přeci jen mám 50kg a rvát od sebe dvě akity, to už mám vyzkoušený...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 16:46
- Nahlásit
Vysoký
ale když ho dotyčnej chce pohladit, tak hned chňape po ruce - no pěkné...tak to naštěstí my nemáme Woričk je zvyklý, na velké mazlení a zvyknul si i na to, že se s ním mazlí cizí lidi. Akorát to musí být takové něžné ocintávání Pokud na něj nějaký chlap vyjede:,,no poď sem fešáku, ty jsi krasavec" a snaží se ho tak jako přátelsky a zhurta rozdivočit, tak toho se bojí - ztuhne a kouká a čeká, co se mu bude dít. To jsem se někdy i trošku bála, aby opravdu nechňapnul. Ale nebyl zatím ani náznak, naštěstí Jakové kytky jsi trhal? Co děláš za školu?
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 17:37
- Nahlásit
Vysoký
hele, i tak nastanou chvíle, kdy bude muset zůstat ssám-ať doma, nebo v kanceláři.Takže doporučuju , abys ho co nejvíc a co nejdřív zvykal na to, že musí být sám.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 18:34
- Nahlásit
Petrys
No já si počkám až jak zvládnou puberťáky doma Aldíkovi a pak se uvidí...já bych k Browniemu pořídil maximálně teď tak nějakou fenečku, ale spíš počkáme až on se zklidní a odroste, a pak možná...dokážu si představit co to je doma za mazec mít dva velký puberťáky
worick
No on nechňape jako chňape, ne že by se ohnal zubama a chtěl kousnout, on spíš má permanentně otevřenou tlamu, a ke každýmu přijde a o dotyčnýho se zabrzdí tím, že otevřenou tlamou se zarazí o ruku, chvíli slintá, a pak zjistí že drží cizí ruku v tlamě a začne ji omluvně olizovat a dělá jako že nic Ale že by byl nějak extra mazlivej a na mazlení se vnucoval to ne, se mnou a přítelkyní se mazlí rád a nechá si líbit cokoliv, ale od cizích lidí ne, a to ho denně berem mezi lidi a je na lidi zvyklej Jinak dělám Českou zemědělskou univerzitu, Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, obor Rostlinná produkce, a teď dělám bakalářku na téma biologické ochrany rostlin, konkrétně biodiverzitu fytofágního hmyzu na podčeledi Carduidae, tudíž jsem sbíral Cirsium oleraceum = Pcháč zelinný
Dania
On doma zůstává dost často, zvyklej je, necháváme ho na zahradě i doma, přeháněl jsem Člověk je prostě ale vždycky klidnější, když má toho psa na očích
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:11
- Nahlásit
Vysoký
dva puberťáky jsme zvládli, tak snad se podaří zvládnout i ty potencionální další dva
Člověk je prostě ale vždycky klidnější, když má toho psa na očích
souhlas
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:20
- Nahlásit
Dania
a úplně nejlepší je mít doma závisláka , já se nemůžu ani vyčůrat a to je zvyklá být sama ! jdu na záchod, vylezu, ayrin čeká za dveřma, jdu do pokoje, ayrin za mnou, odejde, za půl hodiny mě přijde zkontrolovat, jestli náhodou něco neprovádim dneska zrovna jsem usnula na gauči a ayrin za stolkem a za chvíli jí vidim jak se probudila, rychle se posadila, podívala se, jestli chrnim, já jako že nic , tak zase zalehla , přijela jsem po třech dnech z benátek a měla jsem doma rozdivočelýho psa, kterej nejel podle svýho zajetýho režimu..... už prostě nejsem sama v kotci doma na mě čeká a nevyvádí, na noc si to tam dokonce vynutí, nechce spát doma. Zrovna odešla baštit. Jestli se naučí i hodiny, tak to bude na minutu
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:33
- Nahlásit
ankaras
tak já ti závisláka vlastně závidim To my nemáme Ale zase když všichni vítaj, je to docela sranda, to je jich všude plno
Ayrin je šikovná holka, hodiny se naučí za chvíli, vsadíme se?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:57
- Nahlásit
Dania
Ayrin je šikovná holka, hodiny se naučí za chvíli, vsadíme se?
Dančo, je to děsný tady tak psát a dělat z ní bůhví, co, ale ty vado, já tomu věřim taky . Milan mi jednou po bednění plotu napsal, abychom už to vzdali a uznali, že na ní nemáme
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:20
- Nahlásit
ankaras
Dančo, je to děsný tady tak psát a dělat z ní bůhví, co, ale ty vado, já tomu věřim taky
dyť jo, já jí znám věřím tomu, prostě Ayirin, no
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:50
- Nahlásit
Vysoký
Jinak dělám Českou zemědělskou univerzitu, Fakultu agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů, obor Rostlinná produkce, a teď dělám bakalářku na téma biologické ochrany rostlin, konkrétně biodiverzitu fytofágního hmyzu na podčeledi Carduidae, tudíž jsem sbíral Cirsium oleraceum = Pcháč zelinný - zajímavé....Takže je tvůj další koníček mimo pejsana i příroda? A konkrétně? A nebo jsi z těch, co chtěli mít vysokou školu a na tuhle tě vzali? Bez urážky, to je běžná praxe. Čím by jsi pak rád byl? Tedy, k jakému povolání tě to navede? Omlouvám se, že jsem zvědavá, ale příroda je moje velká vášeň. I když tak odborně, abych poznala podle latinského zrovna pcháč - to ne musela jsem si ho vyjet. Tenhle ani nevím, jestli u nás roste, fialové snad všechny, shodou okolností jsem na jeden koukala včera u lesa, že ten druh jsem ani neznala Zvláštní čéče, že zrovna včera nad ním přemýšlím a dnes je o nich řeč Mrkni prosím tě, ještě na ten hmyz, jestli ti tam nevypadlo nějaké písmenko, já si ho chtěla najít (o co jde) a píše, že nějak jinak
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
Dančo, je to děsný tady tak psát a dělat z ní bůhví co - a proč by jsi nemohla napsat, že máš chytrého psa? Vždyť rozumní lidi - pejskaři přece ví, že jak lidi, tak i pejsani jsou různého intelektu. Jako já si rozhodně nemyslím, že moji psi by byli na červený diplom Ale vidím, že Berry pochopí většinu věcí hned, Woriček nevím, připadá mi, že ne, ale on asi taky trošku klame tělem a říká si: jen ať Berča ťulpas plní, já budu dělat truhlíka a dlabu na to jelikož to třikrát neudělá, pak jo (ať má blbka radost) a pak zase ne...
Jó, v souvislosti s tím jsem si vzpoměla: před cca měsícem Worick v zahradě při lítání zapištěl a začal pajdat, bylo to pár metrů ode mne, tak jsem hned:,,Wori co je, co máš?" a on připajdal a nastrčil packu. Kouknu a v polštářku trn z růží. Vytáhla jsem a ještě dostal vyhubováno, že dobře mu tak, neboť nemá přes kytky lítat. Včera se situace zopakovala, neviděla jsem kudy letěl, jen kníknul a lehnul na kraj cesty a ani se nehnul. Stejná otázka jdu k němu, sednul, nastrčil tu správnou packu a hele - zase trn v polštářku. ,,Já ti už minule říkala, ať kolem růží neběháš!" (to se nepoučí, to ne, protože to lítá za ptákama a u toho vypíná mozek ) Jenom, že už dobře věděl, že přijdu a zachráním ho a dokonce se vůbec nesnažil na tu nohu postavit a ,,rozchodit to"
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 21:10 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vysoký
jéé, čumí na fotbal, mám se na hmyza načekat
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 21:22
- Nahlásit
worick
Vzali mě i na přírodovědnou fakultu UK obor biologie, ale šel jsem na ČZU, protože jsem slyšel, že je tam vyšší úroveň, víc praxe, a lepší uplatnění. Konkrétně já studuju na agronoma, protože je to práce v přírodě, s kytkama a zvířatama, a já mám přírodu, kytky a zvířátka rád, takže jsem tam šel taky rád Jinak můj sen je po škole zažádat o úvěr v bance a postavit si a rozjet svou laboratoř na rozbory půdy a diagnostiku chorob a škůdců rostlin, takže tak úplně přesně na co studuju to není, ale je to s chemií a biologií a to mě baví Jinak žádnýho hmyza jsem tu nepsal, je to latinský název pro podčeleď rostlin pcháčovitých, konkrétně u nás se vyskytuje asi 28 druhů, spadaj do toho bodláky, chrpy a pcháče, víc viz Atlas rostlin
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2010 21:26
- Nahlásit
ankaras
Koukám a vzpoměla jsem si na casiru, Slovenku, neviděla jsem, že by tu byl nějaký příspěvek, už vám sem ani nepíše?? No, už nemá ani kam, jsem vám to tu zase popsala
|