| Autor |
Zpráva |
šebina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 17:09
- Nahlásit
Dania
video supr
ankaras
panička neodnaučila ještě, je bolestivééééé no jo neodnaučial jsem taky do dneška,Zairyna skáče tak dlouho dokud mi nedosáhne dát ,,pusu,, a malej se taky rychle učí-akorád ještě nevyskočí ,ale modřiny mám všude no jsou to zlatíčka no ne??? jo a děkuju!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 19:08
- Nahlásit
šebina
Není za co Oslavila si to pořádně? Já jí to někdy zakazuju, jenže u mě mi to nevadí a ona se pak samou radostí neudrží prostě ani u ostatních, když nechci, aby skákala, tak se otočím zády, ale babi se opírá o barák a nebo doma běží rychle ke skříni
worick
ani se neptej nám kolem baráku včera prošel náš největší nepřítel ridge a zábradlí málem nebylo , když jsem tam přišla, měla jsem málem kolaps, ale povedlo se mi vše nasadit zpátky a chybějící části zamazat luxolem, táta zatim nic neví . Nemají to mít všechno ztrouchnivělý pak to jde jak nic. Dneska jsme šly s Ayrinou venku a jeden pán k nám pustil krásnýho bišonka, naštěstí dobrý očuchala a šly jsme dál a pak jsme procházely kolem baráku s balkonem a tam šílenej labrador a rval to zábradlí, to bylo celý okousaný , tak jsem se i rozběhla, abychom byly rychle pryč, páč to znám......
Babča bude mít s dědou zlatou svatbu, asi je vyšleme na město, prý se chodí, děda se ale brání , když jsem mu řekla že je dáme do novin tak tak koukal jako že teda jo
|
šebina
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 20:53
- Nahlásit
ankaras
oslavili jj
jen jsem dopsala o tom skákání-přišel známej,abych mu ukázala co a jak s ostatní naší zvěří-(jedem na dva dny pryč s plyšema :mad tak Zairynu se nedalo uklidnit-dokud ho pořádně neslízala odshora dolu,no nevím jestli ji to někdy odnaučím
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 21:42
- Nahlásit
šebina
ankaras
no jo neodnaučial jsem taky do dneška,Zairyna skáče tak dlouho dokud mi nedosáhne dát ,,pusu,, a malej se taky rychle učí-akorád ještě nevyskočí ,ale modřiny mám všude no jsou to zlatíčka - tak u nás se skáče, jen když panička dovolí a ta dovolí často a pak to dopadne takhle: Berrynkova dnešní radost z toho, že na agility přeskákal překážky
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2010 22:14
- Nahlásit
šebina
ankaras
worick
Tak se zdá, že jedinej pes kterej tady neskáče je Brownie Teda on skáče, ale už ví že nesmí, takže tak poskočí ale neopře se o mě, spíš se tak ometá okolo a kroutí se radostí, sklopí uši dozadu a může mě sežrat radostí Předcházím tomu i tak, že si dřepnu a nechám ho olíznout obličej i bez skákání, a on ví že když chci aby mě olízl, tak si dřepnu Ale na babičku si občas hupsne A od praní, hraní, škrábání a hryzání mám celou pravou ruku už zjizvenou, zvykl jsem si
Spíš je problém, že v baráku máme nájemníky, a slečna má teď malou holčičku a občas ji nosí, a když je Brownie venku, tak on ji chce přivítat a hupsne na ni, jenže ona nosí drahý kabáty a malou v postýlce a když pak k ní přiletí to naše tele, tak už po něm občas hodí sprostym slovem A jeden byt v přízemí je teď volnej, a bojim se kdyby se tam nastěhoval někdo s malýma dětma, tak to naše tele by při první příležitosti na to dítě hupslo hrát si, a to by byl řev
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 11:24
- Nahlásit
worick
áááááááá to musíš pochopit paničko , víš jakou musel mít obrovskou radost? mně se tohle taky stává občas na vycházce, že normálně jdeme a Ayrin se najednou celá štastná na mě podívá a já hned - no copak? a ona vyskočí hned a pusinku tak nevim, co jí blejská v hlavě
Vysoký
Malý děti nemáme rádi , když byla ayrin prtě tak se jich bála a jednou na ní zadupali dva smradi a pak se přestala bát taky nemam ráda děti, jenom ty hezký
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:08
- Nahlásit
ankaras
víš jakou musel mít obrovskou radost? - no, to jo skákal, čučel u toho vytlemený na mně, jestli dobrý a jestli to vidím a jestli už nebude kokí, až to převalil místo překážky přes stojan
Naši kluci se nějak jako radostně nevítají s nikým Od malička jsem jim dávala jasně najevo, že lidi se nanejvýš pozdraví podáním paciny, ale skákání a olizování ksichtů se netoleruje. Trochu mi to narušovala 7letá sousedka, co k nám za nima od štěňátek chodila a schválně je provokovala, ať na ni skočí - lítala a pištěla a ječela Berrynkůůůů a Woríííí. Woriček ještě v pohodě, ten je jak vánek ale Beruna když jí teď v létě sjede drápama po zádech, tak to už je cítit Ale do toho já se nemýchám, já jí to říkala od začátku a pokud je přeci jen vyprovokuje ke skoku - pak jí dobře tak Na děcka jsou zvyklí a berou je tak nějak neutrálně - stejě jako lidi je ani děcka moc nezajímají. Pokud si je chce někdo pohladit - rádi se nechají, ale zase to nějak nevyhledávají. Berry vůbec ne a Woriček, když vidí, že se chce někdo muchlovat, tak toho hned využije k lízajdování, ale jen chvilku a jde si po svých
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:15
- Nahlásit
worick
To víš, ostatní štěndula když jsem si pro ní jela, tak hezky jako přišla, přitulila se a Ayrina lezla na hlavy už jako maličká a já jí to odnaučovala jenom u cizích lidí, ale jako ....... ee a když si doma přejeme k narozeninám tak taky musí pusinku dát My se od maličkata pořád jenom vítáme, sejdu do sklepa, dojdu nahoru a už se vítáme, když byla prtě a hned se unavila, pokaždý co se probudila, divoký vítání a vydrželo jí to do dneška. Ale ona se sklidní jednou
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 14:21
- Nahlásit
Až si někdo koupíte pes přítel člověka, naskenujete mi o klubovce ?
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 19:51
- Nahlásit
ankaras
Jo taky by bodlo nějaký info, chceme se konečně do Budějek přihlásit jako soutěžící, tak ať něco nepromeškáme
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2010 22:47
- Nahlásit
Dneska jsme našli starej stan
http://www.youtube.com/watch?v=T4D2sFgn0qs
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 19:58
- Nahlásit
Tady "chcípl pes"?
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 20:37
- Nahlásit
Možná i dva
|
moth
|
# Zasláno: 21 Srp 2010 22:33 - Změnil/a: moth
- Nahlásit
...asi vsetci cakaju na spln mesiaca :-D
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2010 22:48
- Nahlásit
moth
asi jo
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 18:35
- Nahlásit
Zdravím, byl náročný víkend, byla jsem na zvířátka v zoo pět hodin jsem tam pochodovala a kochala se . A nakonec jsem tam našla i moje budoucí obydlí a už ho i vyzkoušela
Nastěhovat se můžu za týden a nájem 40 Kč/měsíce, takže paráda ! U nás jinak nic novýho. Dneska jsme si užili poslední hezký den prý .... tak nevim jak bude dál.
Vysoký
Jeslti chceš dostávat info, tak si napiš na mejla předsedkyně klubu (AmAkita) a budeš pak dostávat e-maily s infem, co se kde děje. Už jsem ti ho myslim psala
|
michal1
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 21:17
- Nahlásit
My jsme byli taky na výletě, o našem odjezdu si lze počíst na Aldíkovejch stránkách v rubrice Moje úspěchy - jinak k tomu asi není co dodat
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2010 21:23
- Nahlásit
ankaras
parádní ,,jedovou chýši" jsi si našla akorát koukám, že tam už máš i podnájemníka, tak to ti nakonec vyjde za dvacku Teďka záleží na tom, jestli ti ho tam šoupnuli, nebo budete bydlet spolu? Vypadá to atriově - jenom jedna velká místnost, že jo? Kdyby jsi ho chtěla přeci jen vypakovat, tak kluci mají většinu roku volný dvojdomek
moth
...asi vsetci cakaju na spln mesiaca - asi jo, Worka vyje už dva dny. A zrovna včera jsem četla článek o chování vlků a tam tvrdili, že není pravda, že vlci vyjí na měsíc.....že vlci vyjí z mnoha jiných příčin - třeba si potřebují ověřit, kde kdo ze smečky zrovna je.....no tedy nevím, ale Worick si těžko ověřuje zrovna tohle, když Berry chrápe vedle něj a my v okně nad ním - vyje vždycky, když je takhle velký měsíc a nikdo mi to nevymluví
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 10:46
- Nahlásit
Galerie od REN obsahující 650 fotek z KV Horka 25.7.2010
spíše hóoodně povedených fotek se nalézá
ZDE :
http://galerie.konepsikocky.cz/index.php?twg_album =Pozdn%ED+v%FDb%ECr
Pro majitele focených zvířat jsou i tyto obrázky k dispozici = mohou si je doobjednat (proto se to jmenuje POZDNÍ VÝBĚR
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 16:30
- Nahlásit
ankaras
Už jsem jí napsal
michal1
Doooooooobrýýýý!
Jinak se zdá, že z toho našeho žádnej mazlík a canisterapeutickej pes nevyroste...v neděli jsme vyrazili s Bosíkovejma na výlet, a už hned na začátku se zase Brownie s Bosíkem porvali...tak jsme je vytáhli na vycházku, tak se utahali a byli jak beránci, chodili vedle sebe, očuchávali se, prostě jak dva starý kámoši..no a pak jsme šli k Bosíkovým na kafe, a byla tam i jejich mamka, sestra s manželem, dvě malý holčičky, nějaká teta...a tak jsme Brownieho s nima chtěli seznámit, vyfasovali piškoty a opatrně jsme je seznamovali, nechali jsme ho aby si je očuchal a poznal že nejsou zlý...no a když ho chtěla holčička pohladit, tak po ní pěkně vyjel...tak dostal přes čumák že jako nesmí, a chvíli jsme počkali, a zkusila ho pohladit znova, a to zase úplně strnul a zavrčel tak, že už jsme radši nezkoušeli aby ho hladil někdo další...trochu to nechápu, od malička s ním chodíme mezi lidi, od malička si ho všichni hladěj, nikdy neměl s nikým problém, nikdy mu nikdo neublížil, nemá jedinou negativní zkušenost s lidma, nikdy od nikoho nedostal ani nařezáno, a stejně reaguje tak neuvěřitelně zle, nevim jestli se mu takhle mění povaha přirozeně, nebo to bylo tím že byl v cizím prostředí a bylo tam moc cizích lidí...každopádně bych to rád nějak aspoň trochu změnil, takže kdo má nějaký nápady a rady, tak šup sem s nima, budu jen rád..
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 18:33
- Nahlásit
Vysoký
Nepřipadám si sice dostatečně kompetentní k tomu, abych udílela rady, ale podělit se o zkušenost a napsat svůj názor můžu.
To, co popisuješ mi u akit nenormální nepřijde, jsou to nedůvěřivky a jsou k cizím fakt rezervovanější. Aldo začal přibližně ve stejném věku "měnit" svoji štěněcí pohodovou povahu. Takže my už víme, že nemá prostě rád, když si ho hladí někdo aniž on sám od sebe o to nějak stojí. Když k člověku sám přijde, víme, že to bude dobrý. Na výstavě je taky zvyklej. Ale kdyby k němu přišel někdo sám od sebe, nemusí se mu to vždycky zymlouvat. Sice by neublížil, ale ohradil by se.
Navíc děti jsou vždycky pro ně horší. Pohybujou se jinak, než dospělí atd.
Pochybuju, že se ti povede ho naučit, aby všechny lidi na který ty ukážeš "miloval". Maximálně ho můžeš povelem předem dovést k tomu, aby si pohlazení nechal líbit. Víc asi nečekej.
To musí bejt v tom psovi samotném.
U nás je jenom Whisky takhle vstřícná vůči všem dvounožcům. U hodně malejch dětí to je tak, že k nim někdy nejde, ale radši couvne. Vím ale, že nevyjede, prostě maximálně ustoupí .
U Brownieho hrálo podle mě roli i to, že byl v cizím prostředí a moc lidí kolem, necítil se prostě dobře. Když by přišli k vám, bylo by to totéž ??????
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 18:55
- Nahlásit
Vysoký
Vysvětluj lidem ať ho nehladí svrchu po hlavě ale když už tak pod bradou nebo na hrudníku. Dotyk na hlavu svrchu je poměrně dominantní přístup kterej mu od cizího nemusí být zrovna příjemný. A do dětí ho netlač, ať si je okukuje sám ale ať si sám může zvolit přiměřenou vzdálenost. To že jsou k dětem v tomhle věku spíš rezervovaný či se jich bojí je docela běžný. Ono se to časem zlepší, ale canisterapeutická akita je podle mě spíše výjimka než pravidlo.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 19:05
- Nahlásit
Dania
Tak to jsem rád, že nemáme nějak zlýho psa, ale tak nějak v normě On malý děti miluje, když vidí mateřskou školku, tak se může ocasem uvrtět, kňourá a chce si hrát, u sousedů maj tříletou holčičku a na tu je úžasně něžnej, ale asi proto že ji taky zná od štěněte no.. A na to cizí prostředí bych taky vsadil, asi to na něj bylo moc hrrr, zkusíme jakej bude když přijdou oni k nám
MilanS
Brownieho máma má složený canisterapeutický zkoušky, tak jsem doufal, že by k tomu mohl mít taky vlohy A že si nenechá shora šahat na hlavu už jsme si všimli - jedinej kdo ho může drbat na hlavě jsem já, slečna, a její bratránek, ani babičku nenechá na hlavu šahat, sice nechňape ani se neohrazuje, jen uhne, ale nenechá
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:17 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
Vysoký
ahoj, já bych to viděla i na to, že je teď v tom věku, kdy bude vystrkovat růžky a bude zkoušet, co si smí dovolit, to že vystartoval po dítěti bych přisuzovala krom možného stresu z neznámého taky ke snaze o dominanci, alespoň tak to bylo i s naším Džinem, byl to pěknej zákeřnej zmetek v pubertě, když to tak řeknu, chce to se psem trávit víc času, cvičit ho, třeba i blbosti-Džina jsem tak naučila lehnout na záda, válet sudy, podávat věci, když mi upadnou...prostě s tím psem být a věnovat se mu, cvičením taky upevníš nenásilně svou "nadřazenost"
jinak s tím šaháním na hlavu zeshora, to fakt není dobrý, když už, tak ze spoda, ani na hrudník bych moc nešla a hladit po hlavě jenom jednou rukou a ne oběma najednou, pes se tak může cítit trochu stísněně a ohroženě, vím, že Brixie to taky nemá moc ráda, když jde někdo oběma rukama
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2010 21:44
- Nahlásit
Vysoký
a ona ho chtěla pohladit po hlavě? Mně to z toho nějak nevyplynulo.....
Ale jinak taky pravda, po hlavě ne, navíc jim prý takový to hodně razantní hlazení po hlavě způsobuje rpzostřené vidění.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 20:56
- Nahlásit
Dania
chudák Aldo
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 09:06
- Nahlásit
Petrys
Dania
Tak díky moc za váš názor, sice mám se psama zkušeností dost, ale s tímhle plemenem začínám, tak chci radši znát názor zkušených chovatelů Necháme Brownieho teda ať si cestu k lidem a k dětem najde sám Jinak jedeme se podívat do Bolky v sobotu, takže se těšíme že vás uvidíme! Berete všechny pejsky, nebo mimčo necháte doma?
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 11:22
- Nahlásit
Vysoký
No neni zač, my se od nich učíme každý den
Bolku nejedeme, Whisky je vylínaná a nemá cenu jezdit s Sherry do dorostu. Malá by stejně nemohla, nemá ještě píchnutou vzteklinu a přeočkování na psinku a lepto.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 11:50
- Nahlásit
worick
Podnájemníka jsem hned vytlačila , ten tam nebude ani za nic . JInak bych řekla, že je to luxusní 1(nemůžu najít na notasu plus ) kk. NÁÁÁHODOU, tam stojim v tom okně na špičkách , takže se tam dá udělat takovej ten balkonek na postel a dole žíti , no ! zkrátka paráda.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 17:18
- Nahlásit
Dania
To je škoda, těšili jsme se že ty vaše šampiony tam uvidíme Tak se snad uvidíme v Budějovicích
|