| Autor |
Zpráva |
Daimon
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit
Ahoj všem, dlouho jsem tu nebyla, máme nějaký starosti, které se ale netýkají akit
Vysoký
Já mám doma dva samce AI. Kluci jsou od sebe 9 měsíců.
Nikdy mezi sebou neměli jedinný problém. To i přes to, že starší Daimonek, kdyby mohl zakousne vše včetně lidí, u něj je to složitý, on buď miluje navždy a nebo nesnáší navždy.
Awashi je láska, miluje vše lidi, děti, psy. U něho je největší nebezpečí, že někoho ulíže k smrti
Ještě máme starouše Čipa, to je kříženeček, něco jako ratlík. Všichni vychází naprosto vzorně.
Baští vedle sebe, pamsky, hračky nikdy nebyl problém. Awashimu budou v sobotu dva roky a Daimonkovi v září tři, tak doufám, že už se jejich vzah nijak nezmění.
Kdybych se měla rozhodnout znova, zase bych šla do dvou kluků.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:39
- Nahlásit
Daimon
Oni mají super vztah , ale povedlo se vám to trefit, že jsou od sebe povahově úplně odlišní. Myslím, že kdyby byl 2x Daimon, byl by to problém. Je super, že to tak vyšlo.
Na pochod jsme bez vás nešli, bylo hnusně a mokroooo, tak jsme se na to taky vyprdly
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:46
- Nahlásit
Daimon
máme nějaký starosti, které se ale netýkají akit ...to mně mrzí snad bude líp
Ráda slyším o vašich klukách - připomínají mi ty naše U nás taky klep, klep nikdy žádný problém nebyl. Někdy má Worka brblací období, ale Berry to má stejně na háku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:48
- Nahlásit
ankaras
Na pochod jsme bez vás nešli, bylo hnusně a mokroooo, tak jsme se na to taky vyprdly - se nedivím, u nás je to už druhý den děs-běs Kluci budou mít proleženiny
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:49
- Nahlásit
worick
čáááááu , čtu tě na beňákách , já teď akorát koukla z okna kde je Ayrin a Ayrin za vrátkama z venku ! Dostane mě do hrobu, fakt , stačí ta oprava těch plotů, zvedat tady ploty kvůli ní už nikdo fakt nebude .
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 15:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
čtu tě na beňákách já teď akorát koukla z okna kde je Ayrin a Ayrin za vrátkama z venku ! - tak to jsi vyčetla ten samý případ u nás, s tím rozdílem, že Worka dostal na prdel Ayrina alespoň nezamorduje sousedům slepice A když čteš - jak je to s tím PP rodičů a nePP štěnda? Taky se tím víc zabýváš...
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:35
- Nahlásit
No my právě máme doma 9 let starou fenku, takovej ten vesnickej podvraťák, a ona se od tý doby co máme Brownieho chová hrozně - strašně moc štěká na každej šustot, kvičí jak podsvinče, jakmile Brownie jen prochází okolo, tak na něj zaútočí a pak utíká k misce, začne do sebe cpát všechno co to jde a u toho vrčí, nechce si hrát, jakmile se Brownie přiblíží, tak po něm startuje a kvičí...podle mě by to chtělo, aby ji Brownie pořádně seřezal, aby zmlkla, jenže on je takovej flegmouš, dycky se na ni ani nepodívá a prostě jen projde okolo, nevrací jí to, bere to s nadhledem, ale to neustálý kvičení už nám všem leze dost na nervy A taky ještě bojujem s babičkou, ona má Brownieho ráda, jenže je hrozná hysterka, a jakmile se Brownie přiblíží, tak začne kvičet a křičet a přitom on k ní jde jen se pomazlit nebo se na ni podívat..a když jí začne třeba tahat za sukni, tak začne utíkat a křičet, dává hrozně najevo strach, a Brownie nemá žádnej respekt, nevíte někdo jak jí to vysvětlit, že ji nechce zabít? :-D
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:37
- Nahlásit
Tak právě proto mám strach pořídit k Browniemu fenku, protože Bettyna by se úplně posrala, babička ještě víc, a Brownie může mít kvůli Bettyně s fenkama špatnou zkušenost, a mohl by se zachovat jinak, než bysme chtěli :-/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 19:44
- Nahlásit
Vysoký
tak hlavně jsem pochopila, po kom to chování Bettyna má S těma příbuznýma je to se všema stejné...každý řešíme nějaké jejich blbé chování....
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:04
- Nahlásit
No jaký pán, takový pes Každopádně Brownie je zlatíčko
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:16
- Nahlásit
Vysoký
podle mě by to chtělo, aby ji Brownie pořádně seřezal, aby zmlkla, jenže on je takovej flegmouš, dycky se na ni ani nepodívá a prostě jen projde okolo, nevrací jí to, bere to s nadhledem
tak na tom, co píšeš je jasně vidět,že je Brownie normální, fenku prostě "respektuje"
A není ona Bettynka prostě jen žárlivá? Jak mají nastavený pořadí ve smečce?
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 20:25
- Nahlásit
Bettyna je hrozně žárlivá, je to takovej ten typickej rozmazlenej, vykrmenej důchodcovskej pes :-D Brownie je taky žárlivej, ale svoji lásku a pozornost si vyžaduje míň násilným způsobem On je tak nenucenej a hodnej, že to snad ani možný není
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 21:15
- Nahlásit
Vysoký
On je tak nenucenej a hodnej, že to snad ani možný není
vím jak to myslíš, něco podobnýho mám doma
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:01
- Nahlásit
A co mi nejvíc vadí, že my ho od malička učili aby neotravoval u stolu když jíme, řekli jsme to všem aby ho nekrmili od stolu, a nikdo nás neposlouchal a všichni mu furt něco strkali, a teď když přijde ke stolu a začne jim strkat hlavu pod ruce, tak řvou že je otravuje a že se bojej a musíme ho teď na jídlo vyhazovat ven, protože to jinak nejde...je to prostě nanic když se do výchovy plete někdo jinej Ale když jím u stolu já, tak na mě si nic nedovolí, lehne si opodál a jen se dívá...asi ví že stejně nicn edostane :-D
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:49
- Nahlásit
ankaras
Máš pravdu, povahově si sedli, kdyby to byl dvakrát Daimon, tak už nemám žádnou AI
worick
Občas čtu, jak se kluci mají, jednou se mi dokonce podařilo najít ty berňáky....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 09:53
- Nahlásit
Vysoký
že my ho od malička učili aby neotravoval u stolu když jíme, řekli jsme to všem aby ho nekrmili od stolu, a nikdo nás neposlouchal a všichni mu furt něco strkali, a teď když přijde ke stolu a začne jim strkat hlavu pod ruce, tak řvou že je otravuje - to je jako přes kopírák. Když byli malí, ani je nenapadlo žebrat u stolu. Jenže tchán pořád něco pohazoval po zemi, aby si to ,,chudinky" mohli sebrat. Takže teď se taky motají kolem - kdyby třeba něco upadlo a já musím být za nelidu a vyhazovat je pryč. Bylo běžné, že na malém stolku venku jsme měli jídlo a nebyl by problém pro velkého psa si ho vzít, ale klidně seděl se mnou na lehátku a vůbec si ho nevšímal. Teď už někdy začíná Berry nasávat, slintat a žebrat očima. Od nás nikdy ze stolu nedostanou ani ň, ale tchán nevydrží a hned jim vrazí kousek mastného od šunky atd.
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:19
- Nahlásit
Sem tam chtěla dát smajlíka a omylem jsem to odeslala
Dania
Co si to provedla s těma pohárkama
Vysoký
Něco podobného dělal náš Čip, když přišel Daimonek, z počátku se nechal od něj buzerovat. Čip byl starší, tak prostě byl vůdce smečky a Daimon jako štěně to respektoval. Myslím, že mu to vydrželo cca do 7-8 měsíce. Pak s Čipem dvakrát zametl, a my zase s Daimonkem, protože hrozilo, že by ho Daimon jednoho dne zakousl. Od té doby mají vztah bez problému.
Čip je sice ve svém pokročilém věku už senilní, ale dává pozor, na kterého kluka si dovoluje, Awashi je totiž splachovací a nechá si od něj buzerovat
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:44
- Nahlásit
Právě jsem šel do koupelny, a když přijdu, co nevidim, toaletní papír od zdi ke zdi, rozcuckovanej na cucky, a uprostřed Brownie s blaženým výrazem, jazyk až na vestě, jedno ucho nahoru a druhý do strany, přivřený oči...toho prostě nejde sprdnout :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 15:18
- Nahlásit
Vysoký
Právě jsem šel do koupelny, a když přijdu, co nevidim, toaletní papír od zdi ke zdi, rozcuckovanej na cucky, a uprostřed Brownie s blaženým výrazem, jazyk až na vestě, jedno ucho nahoru a druhý do strany, přivřený oči...toho prostě nejde sprdnout - to jsi měl nafotit, mohl jsi to udat jako reklamu na Zewu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 15:32 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Daimon
Náš Alfík (teď tedy už našich Alfík)
si vždycky vyskakoval i na větší psy. Ale pak, to už měl nějakých 13, s ním jeden velký pes posmýkal a on zjistil, že už na to nemá Do toho pak přišli kluci jako štěnda. Alfča jim všechno ukazoval a učil je (hlavně blbosti, třeba přečůrávat rohy baráků ) a jak hoši vyrostli myslím, že si k němu zachovávají určitou ,,úctu" Worka na něj někdy ze žárlivosti povrkává (a tu shledávám výhodu, že je Alfča hluchý ), ale i když by ho mohl v pohodě zmydlit, nikdy po něm nevyjel, Berrynek se ho naopak snažil nakrýt, tak to zase vrkal Alfík Ale partí spolu vesele v zahradě u babči dál, ještě se strejdovou Emou (šílený cvakající vořech) Klidně je nechávám řádit všechny bez dozoru a vím jistě, že si nic neudělají
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 16:20
- Nahlásit
Daimon
Co si to provedla s těma pohárkama
no čauuuu
co...noo, 3 zůstaly v Rakousku, no a medaile taky.....ale ptej se na to Michala, mě neeee
Ale fakt je, že nás vždycky čekala dlouhá cesta a pohárky se vydávaly až od 15ti hodin...v tom to bylo.
A co je u vás novýho?
My jsme měli dneska opět konflikt v parku.Opět velká kníračka na volno....nejdřív na mrně, ale ta byla v pohodě, jen si nad ní stoupla, ale nevrčela.Pak ale přiběhla k velkjem, Whisky jí fakt nemusí a ta kráva panička jí prostě pustí a nepřivolá, takže Whisky jí rsazí na zem a znehybní. Dneska si jí musela panička vydolovat z pod Whisky.....
Takže jsme se do sebe pustily s paničkou.Ona řekla, že má hodnýho psa, a tak může běhat na volno, ale že my máme zlý psy a že je nemáme venčit tam, kde nebydlíme....Tak jsem jí na to řekla "jo, psa máte hodnýho, ale vy jste blbá, až to tříská dveřma".....no fakt už z těch psů na volno nemůžu , resp.z jejich páníčků idiotů...
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:03
- Nahlásit
Dania
Proto je dobrý mít velkýho psa, kterej si toho neposlušnýho psa navolno zpracuje, než mít malýho psa, kterýho ti velkej pes navolno roztrhá :-D
worick
No ono když necháme psy doma spolu, tak jsou v pohodě, ale jak jsme doma my i babička, tak se na stejnym patře můžou zabít, navíc Bettyna začíná pak bejt až moc agresivní, kouše Brownieho do oka, do ucha a do tváří a dost silně, dvakrát už krvácel, jenže ten pitomec místo aby jí ukousl nohu aby věděla že si nemá dovolovat, tak jen stojí a nechá si to líbit...a když on se pak jen přiblíží tlamou na 10 cm od jejího těla, tak začne kvičet jak podsvinče a utíká se schovat za babičku, na což Brownie reaguje tím, že běží za ní, jenže má 42kg a všechno zbourá, do toho začne kvičet babička, a je hotovo :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:21
- Nahlásit
Dania
tedááá, vy jste to ale ,,vymňouk" s těma pohárkama Taková škoda, to by mně fakt mrzelo Tak ale nemohli vám je poslat poštou? Vy jste je tam nezapoměli, ne? Spíš nevyzvednuli....?
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 17:45
- Nahlásit
worick
Vy jste je tam nezapoměli, ne? Spíš nevyzvednuli....?
nj, přesně, nevyzvednuli Tak ale co už.....máme aspoň kartičky
Vysoký
Proto je dobrý mít velkýho psa, kterej si toho neposlušnýho psa navolno zpracuje, než mít malýho psa, kterýho ti velkej pes navolno roztrhá :-D
Když já mám právě strach, že naši udělaj něco tomu psovi , co je navolno.......neni to pěknej pohled, když se psi rvou......
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:43
- Nahlásit
worick
Danča už za to dostala sprdunk ode mě , no, chápeš to???...
Dania
héj, takto je kráva teda , no jo no, tak holt paní mít dlouho hodnýho pejska nebude, páč ho moc dlouho mít nebude. Whisky je dobrá, že jí zalehne a hotovo, Ayrina by jí zrubala.Ono je to fakt děsně příjemný.... lidi jsou paka, to mi nikdo nevymluví. Jako na tom nočnim pochodu k nám přiběhnul malej pudl to asi byl. Fenka, takže klucí dobrý a Ayrin po ní řvala a panička křičela - ona je hodnááá a já - no ale naši néééé a co myslíš, paní se smála jak kdybych jí pobavila po sto letech . To máš prostě strach když teda víš že ten tvuj pes by mohl někomu ublížit a oni se prostě nebojí. Oni to poznají až si taky koupí nějakou zlatou akitku . Jeden pán tam měl takovou zlatou dogu . Ta řvala ještě víc
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 18:55
- Nahlásit
ankaras
ona je hodnááá a já - no ale naši néééé a co myslíš, paní se smála jak kdybych jí pobavila po sto letech
no mluvíš mi z duše......! ale tahle ženská ví, že j k nám nemá pouštět, stokrát jsme to s ní řešili a furt si nedá říct. Asi právě proto, že se zatim nic nestalo. No dneska jsem se vytočila ale už tak, že krávy a blbci lítali vzduchem Až pak mi došlo, že si nepamatuju, že bych někomu do očí řekla, že je blbec a kráva...fakt ne...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 19:27
- Nahlásit
Ahoj!
Dania
Jo, pan Werich mel pravdu, kdyz rikal, z enejhorsi je srazka s blbcem .. chudak Geisha, br
A pro priznivce japonskych akit - na adrese URL
by se mely objevit vysledky z Akita Cupu 2010
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 22:34
- Nahlásit
Dania, ankaras
I kdyby můj nebo váš pes toho psa navolno roztrhal na tisíc cucků, tak v právu budete pořád vy, protože váš pes byl na vodítku, zato ten jejich byl navolno a ještě k tomu necvičenej...já třeba našeho Brownieho nepustim navolno jinde než na cvičáku, protože vim že on by sice ještě nikomu neublížil, ale někdo by mohl ublížit jemu, on je takovej důvěřivej pitomeček :-D
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 00:38
- Nahlásit
Vysoký
No jooo, jenže já na to nemam žaludek a hlavně se bojim že se něco stane jednomu nebo druhýmu. Takže radši obcházim ulici než, aby na nás skočil pes přes plot, kterej je mu do pasu.
|
Vysoký
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 07:44
- Nahlásit
ankaras
samozřejmě že je vždycky rozumnější se konfliktu vyhnout, taky to tak dělám
|