| Autor |
Zpráva |
grooggy
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 00:01
- Nahlásit
Jsem se koukala na výsledky z Brna a v neděli tam AA úplně chybí?? Přišlo mi to trochu podivné...
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2010 08:11
- Nahlásit
grooggy
oni to dopňují postupně
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:14
- Nahlásit
Kdepak všichni stéé??!
Baba nikde (Ankaraska ), hlášení o štěníkovi žádné (grooggy), Slovensko se nehlásí...Pražáci marodí (asi vážně ).....ccc...
Musím vám sem alespoň já napsat blbinu, kteráž pro vás bude možná běžnou věcí, ale já to zaznamenávám jako pokrok ve výcviku : Woriček neaportuje. Určo ho to nebaví a pokud se snažím, aby alespoň na konec hry přinesl hračku - no, občas tedy milostivě přinese - abych s tím pořád neotravovala Dneska ráno jdem na tradiční obchůzku, přijdem k zadní brance, proletím to očima i venku k potůčku a co nevidím - 10m od branky leží Tomova velká, pletená rukavice. Otevřela jsem branku a říkám: hele Wori, co to tam je? Tam je Tomova rukavička?!" Worča vyběhne, metr od ní se zastaví, vrátí, očurne si keřík a šourá se zase k ní. A já rychle: ,,jé Worinku, ty´s našel Tomovu rukavičku?" a ,,honem dones!" a Woriček kupodivu čichne a chňap - a vzorově přinesl! V poslední fázi, když už jsem po ní šahala, sice přiskočil Berry, vyrval mu ji z tlamy a honem mi ji podal, aby měl i on pochvalu , ale ječela jsem nadšením, jako bych měla první ve Sportce a valila do nich piškoty...Fakt jsem byla nadšená a užívala si ,,pár minut slávy" (on už to nejspíš nikdy nezopakuje ) Kluci taky, Berry skákal jako hovado a sedral mi drápem nos
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:19
- Nahlásit
ahoj,
chtěla jsem se jen zeptat - aby měli štěnátka pp musím mít pp oba rodiče?
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:23
- Nahlásit
Lucinka22
V podstatě se to tak velmi zjednodušeně dá říct, nicméně rodiče musí být uchovnění.
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:24
- Nahlásit
aha. Ja mám totiž doma shibinku, ale bez papírů. Takže ta nikdy štěnátka s pp mít nemůže..
|
inu
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:28
- Nahlásit
Lucinka22
přesně tak
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:31
- Nahlásit
worick
čauky ženská, já zase kašlu , ale moc krásně, teď nehrnu sirup do Ayriny ale do sebe. Ona groogy podává info na facebooku, nejsi tam registrovaná? My máme první oběť- schytal to kos , změnila jsem si mejloša, došlo ti? Zkusím ti z něj písnout, centrum totiž zprávy už ani nedoručoval
|
Lucinka22
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 12:31
- Nahlásit
díky za info...
pa pa
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:23
- Nahlásit
worick
aportování nám taky dělalo problémy, ale nakonec to jde, Džino dokonce na povel Podej! upuštěnej aport sebere a dá mi ho do ruky, zkus mu tedy něco dát a tahej se s ním o to a říkej mu Drž! pak to dycky na chvilku pusť a zase to chytni a tahej se sním a zase Drž!, takhle se to na povel naučí držet, když mu to pak hodíš, dej mu povel-třeba Aport! on pro to poběží a když to chňapne, tak zkus zavolat ke mě a pak Drž a kdyby se mu nechtělo, tak před ním utíkej a volej ke mě, když už bude u tebe, tak zase Drž! chytni to, potahej a Pust!, takhle jsem to naučila malou, tak hodně štěstí
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 13:29
- Nahlásit
Petrys
mně to taky ayrin cpe rovnou do ruky , my teda aportování netrénujeme, ale když si hrajeme a házíme třeba míč, tak ho přinese a rovnou mi ho cpe do rukou, protože se ráda přetahuje
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:03
- Nahlásit
Ahoj,
tak teda nám nefunguje vůbec nic, Daimon aportování nesnáší, ale moooc dobře ví co po něm chceme . To samé je se štěkáním na povel, za to mám na závodech 0 .
Awashi krásně aportuje i štěká .
Prostě někdy to nenaučíš, ani kdyby si se zbláznila a nutit ho nebudu, k životu to není to nejdůležitější, navíc s Daimonem myslím násilím nikdo nic nezmůže . Na cvičáku se snažil naučit Daimonka štěkat ledasjakej výcvikář a efekt???? No kdybych ho nedržela, tak je sežere, ale štěkat prostě nebude a nebude .
Jinak ale mooooc dobře ví co po něm chceme, Awashi i on si před nás sednou a dostanou povel štěkej, Awashi štěká, Daimon ne a blbej není, takže fakt ví co chcem. Zřejmě usoudil, že když furt řve na nějaký lidi a psy, tak má splněno....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:07
- Nahlásit
ankaras
Na FB nejsem a nebudu, to by mi Tom už asi nakopal pr.....
Jo, hračku Worča taky nosí, dokud se mu chce o ni tahat nebo honit, ale pak ji nechá na místě jako ,,mně už to neba" a to se snažím ho vyprovokovat, aby mi ji přinesl třeba tím, že rychle utíkám honem ji seberu a znovu mu ji hodím a to se většinou nachytá a už ji přinese. Znovu jsem si pročetla o samíkách - jak jsem ti psala na mailíka - a už jsem pochopila, že to takhle asi je a jiné nebude - teď myslím zdrhání a lovení všeho možného. Taky je tam psáno (pro ty z vás, co se k tomu nedostanou - je to v časáku Můj pes, moje kočka - já ho dostala s granulema ) - že pro samojeda je vodítko spíše (a teď mně vůbec nenapadá ten správný výraz :rolleyes prostě dobrodiní nežli příkoří. Tak se na to asi budu muset dívat takhle
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:14
- Nahlásit
Daimon
worick
Ayrina taky nechce štěkat na povel , ale jinak řve na zahradě moc krásně a po všem možném , ale jako zaštěkat na povel když nemá důvod, tak na to teda z vysoka prdí. Ona je víc hravá než byla Alma, tý si třikrát hodila míč a potřetí už sis pro něj musela dojít sama, protože neviděla důvod, proč pořád chodit dokola pro něco, co zahazuju . Ayrina volejbalovej míč rozpárala a nosí si ho za černou duši po zahradě. Worčo, takhle se na to dívej, nemá cenu to hrotit . já jí ted můžu normálně po tmě pouštět po louce a pořád je u mně a vim že když tam něco vyletí tak ona vyletí taky a pak třeba za chvíli až začne přemýšlet .
Daimon
Našla jsem nám pochod tady ve Zbiroze, mrknu co je to za datum, ale všechno asi březen, musim najít něco ještě na únor, myslím, že příští týden dvacátýho tam něco mam napsáno.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:15
- Nahlásit
Daimon
ha, ha, úplně to vidím, přesně jako u nás Stopro ví o čem mluvím a co myslím, ještě ke všemu to vedle dělá Berry, ale on jak se u nás říká ,,uhodí na hluchého" a nic. A mistr je na tohle Berry - ten se vyloženě podívá, i posuňky u toho umí ve smyslu:,,vždyť už ti to udělal Woriček, tak to by ti mohlo stačit nééé??!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Abych chudákovi Workovi jen nekřivdila - včera byl dvakrát na volno (srnky v nedohlednu ) a jednou šel u nohy asi 50m po cestě - povedlo se mi ho tam povelama udržet - pak za odměnu (a to aniž bych mu něco takového dovolila ) honil potokem po břicho ve vodě, divoké kachny - ty naštěstí uletí
A ještě jsem si vzpoměla - jestli jste náhodou nečetli můj příspěvek na berňákách....nadhodila jsem Tomovi psí tábor - hlavně pro berňáčky, kde by se měli taky všeličemu učit a on mi na to řekl že: co chceme, to umí a většinou si dělají co chtějí, protože my je učíme samostatnosti (dobrá omluva pro neschopnost ) Blboun
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:23
- Nahlásit
worick
Abych chudákovi Workovi jen nekřivdila
- nekřivdíš, neboj, my všichni s rozmazlenýma mazlíčkama máme doma to samý ale vychrlýme tady jenom to špatný
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:35
- Nahlásit
ony akity hold moc nejsou na to aportování, ale se štěkáním naši první dva psi neměli nejmenší problém, zato naší Brixie taky nemůžu ani za nic naučit štěkat na povel, jak jde někdo kolem plotu, tak to je schopná vytrhat plaňky, ale na povel prostě nezaštěká
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:36
- Nahlásit
jinak kdo byste se chtěl kouknout na video z výstavy, tak tady je http://www.youtube.com/watch?v=L47s3EMdnVI
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:38
- Nahlásit
Petrys
schopná vytrhat plaňky, ale na povel prostě nezaštěká
- tak to máme stejně a když je někdo za plotem tak řve jak zabiják domácí a jak je vezmu domu tak by je zase zavalila a oblízala jsou to hlídači
- tak se video načetlo?? tak to je super !
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:39 - Změnil/a: Petrys
- Nahlásit
ankaras
tak se video načetlo?? tak to je super !
načetlo, ale málem jsem u toho usla, trvalo to přes dvě hodiny
jinak je na videu legrační, že když si Brixie rozhodčí pak prohlížel, tak se za ním točila jako kobra, nechtěla ho mít za zády ona má k chlapům trochu respekt a mužský rozhodčí nás ještě neposuzoval, tak to bylo vidět
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 14:54
- Nahlásit
worick
Jo přesně, ví co chci, ale neudělá to. Ke štěstí mi stačí, že se nám povedlo utlumit agresi, a že když máme bezpečnou vzdálenost a nevšímají se nás, tak mám nejhodnější akitu pod sluncem
ankaras
hledej, hledej, už se moc těšíme Petrys
Daimonkovi budou letos už 3 roky, tak jsem štěkání už vzdala a nějak mi to nevadí ( kdo to nevzdal je náš výcvikář) . Prostě chce dokázat, že se to naučí každej pes, ale jak jsem psala Daimona to vydráždí k agresi a neštěkne
|
Petrys
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:01
- Nahlásit
to náš Džino je na učení dobrej, krom základních triků jsem ho naučila i lehnout si na povel na záda, dělat sudy, podávat věci, který mi upadnou, skákat přes rameno nebo ukázat, v jaký ruce je schovanej piškot, zato s malou to bylo horší, trvalo mi měsíc, než se naučila povel k noze, ona je na učení trochu pomalejší, ale zato když se to naučí, tak to pak dělá přesně
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 15:25
- Nahlásit
Petrys
Taky hrajeme v jaký ruce je piškot ,panáčka, schovku a podobně, to jí jde fakt hned. Jsou to šikovný psiska. Sudy, když byla malá jsme taky válely . Tak hlavně, že se to nakonec načetlo, já myslim, že mně to trvalo taky dlouho a měla jsem kratší ty videa.
Jinak kos je odstraněn, naběhla jsem s lopatou a mamka s pytlem . Tak jsem zvědavá, kdy přijde na řadu další.
Daimon
Teď v sobotu bude pochod pořádanej Berounem, ale je to na celý víkend, takže to jsem rovnou zavrhla a J nemá volno. Na 20.února tady mam - HORNOBĚLSKÁ TŘICÍTKA, ZIMNÍ BRDSKÝ PŘECHOD - PŘÍBRAM, tak zkusim najít propozice. Ale vůbec nevim jak s odvozem, teď je to na prd a ten sníh už je otravnej.
Jinak "pražáci" mají pochod taky teď v sobotu PRAHA-OKOŘ a je to 13 km.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 17:08
- Nahlásit
Daimon
Zkusilas ho to učit na misku se žřádlem?? BOdie se to taky naučil až ve třech letech :P
Já ho prostě nechala začít žrát a pak jsem mu to sebrala a on na mě po čase začal štěkat, protože měh hlad (jsem zlá :-D) Jinak na nás svičákovský metody štěkání moc nefungujou :-D
Toho mího blba zas nenaučim aportovat- doma mi ho nosí, ale na cvičáku má důležitější věci na práci než je nosit aport
worick
Víte co mě od neděle točí! Boban začíná zlobit jak endy... To že mě endy tahá za nohavici je normální, ale že začal i Boban... Z toho už rostu pokaždá přede mě skočí, štipne mě a uteče a má z toho strašnou prdel :-D
Jinak Endy už dva dny neudělal doma jedinou loužičku mimo podložku (většina se jich s bobečkama dělá venku :-D)- je to pašák :-D
Jinak chudák Bodie je furt terčem jeho útoků a krádeží :-D už mu z venku ukrad peška a včera ze sněhu vyhrabal hovězí kost (která je větší než on) a odtáh ji domů :-D
JInak v noci kvílí, protože spí v chodně, ale už kňučí jenom tak 20 minut (rekord byl v pondělí to štěkal a kňučel asi hodinu :-/)
A dneska nebo zejtra musíme na očkování a taky jsme ho zvykali na obojek s vodítkem→endy velkolepě stávkoval :-D
Psíčková :-D
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 17:25
- Nahlásit
ankaras
Kos je v pohodě... Kdybys věděla co všechno Boban zlikvidoval...
|
moth
|
# Zasláno: 10 Úno 2010 17:46
- Nahlásit
Petrys
jinak kdo byste se chtěl kouknout na video z výstavy, tak tady je
pekne video, super!
|
MilanS
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:00 - Změnil/a: MilanS
- Nahlásit
grooggy
Kdybys věděla co všechno Boban zlikvidoval...
Tak povídej, přeháněj
|
Daimon
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:49
- Nahlásit
grooggy
No vždyť sem psala, že násilím néééééé . Navíc Daimon není žravej a to je vždy horší pro cvičení. Jsem ráda, že vůbec něco sní, je hubenej a trčí z něho kosti .
Miminko máš krásný, už sem ho tu několikrát obdivovala .
Video taky super, ale ta blízkost psů v kruhu , moje noční můra. V Bolce 4 bratři v kruhu v hale, no.......Daimon to nastartoval, já ho zvládnu, ale bráchu nám vyhodili. Strašná výstava, ještě dnes je mi zle. Od tý doby jsem naší krásnou slabounkou a drahou výstavní šňůru vyměnila za pořádný vodítko
|
moth
|
# Zasláno: 10 Úno 2010 19:55
- Nahlásit
grooggy
Kdybys věděla co všechno Boban zlikvidoval...
to je fakt dobre, mozem dat vlastne skusenosti, povodne som nad tym nerozmyslala, ale Milan mi dal ideu :-D
Boban je tak trochu pribuzny nasej Agatky a Agatka bola prva Akita u nas, ktora nicila, nebolo toho teda neunosne ale znicila toho dost a nielen ako stenatko napr telefon, radio, zopar pasok a samozrejme koberce, caluneny nabytok a tak, nikdy som jej to nevycitala, proste nicila a robila nervy, napriek tomu som ju milovala, lebo som ju poznala a bola nasa!!!! Bola jedinecna aj ked ina, ako sme boli zvyknuti ...
Tu prejdem k nasim prvym Akitam a k stenatkam po nich, ktore u nas zostali, ci uz docasne alebo trvale, nikdy neznicili nic, pochopitelne boli v tomto ini, ale mali svoje vrtochy a vykyvy, ktore zasa Agatka nemala, ale zasa keby som to vyhodnotila globalne su 1:1
Teraz mame novy prirastok z Californie, zasa je to ina natura, je stelesnenim zivotneho sna, vlastne pionierom v ramci SK - prvy import Akity z USA za obdobie 20 rokov chovu Akit na SK, ale za ten cas co je u nas co sa tyka nicenia neznicil nic, prekvapivo je to velka osobnost este vacsia ako som ocakavala, nema s nicim problem a hovorim si sama, pokial v pohode prezil 36-hodinovy let, 12.000 km, je velmi odolny, je fakt, ze ho vedia prekvapit iste veci, aj teraz v Brne - spusteny agregat pri stanku - to myslim, ze mu pripominalo turbiny lietadla, ale osobne si myslim, ze odolnost povahy/psychiky stenata sa neda lepsie otestovat ako prave skuskou, ktorou presiel Dexter
|