| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 09:21
- Nahlásit
grooggy
hele prosim te co teda vlastne mas, BOC nebo AO? Bordery takovyhle barvy nemaji nebo jo?
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 09:43 - Změnil/a: grooggy
- Nahlásit
worick
Tak proto si ho teda nepořizuju! Máme ho hlavně jako psa pro děti (boban jim talíř s balónkem moc nenosí :-D) a na sport na vyšší úrovni pro mě. Hlavně jsem potřebovala malý a nekonfliktní plemeno k Bobanoj-jak psalaankaras tak by to s rotíkem třeba neklapalo...
Roxana Je to BOC-ono je těhlech barevnejch kombinací fakt málo-v databázi bcccz je blue merle s pálením 44... (černobílejch asi 2000 )
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 09:55
- Nahlásit
grooggy
aha, ta barva me fakt zmatla
v databázi bcccz je blue merle s pálením 44... (černobílejch asi 2000 ) no to jste teda v tezky mensine posuzujou se na vystave oddelene nebo dohromady?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 09:58
- Nahlásit
grooggy
zapoměla jsem na tu ,,elektriku"
Tak elektrický obojek jsem ze zoufalství pořídila (je to drahé jako prase) a nakonec jsem k tomu měla sama taový odpor, že jsem to nedokázala ani pořádně použít, protože jsem z toho byla děsně vynervnutá, že něco skoním ještě víc (zkazím psa) a nebo, že mu to nějak ublíží...Je ve skříni už skoro rok
Já se nějak nemůžu srovnat s tím, že bych na něj měla použít takovéhle donucovací prostředky. Prostě bych naivně chtěla, aby na to přišel sám, že bude lepší, když se bude chovat správně sám - tak aby se na něj panička nezlobila
ankaras
miisha
s tím ,,plesnivým" pejskem, jste to holky trefily, to fakt sedí (promiň nám to grooggy ), ale tomu se fakt nedá odolat
Já taky nečekám nějakou 100% poslušnost - já to zase znám od našich špiců - jenom mě s....e to zdrhání za zvěří Mimochodem, Alfík zdrhal taky odjakživa, ale s těma krátkýma nohama nikdy moc daleko nedoběhnul
V neděli jsme šli zase zadem a Worick už z dálky nabral za tím svým ,,plotovým" kámošem, ale nechal se odvolat vrátil se ještě zpátky ke mně a vyběhnul, až jsem mu dala volno - to poslechne. Jenže než se ke mně přišoural (ne, neletí jako ta bordera - to rozhodně ne :rolleyes nemohla jsem si nevšimnout jak stál a očima propátrával okolní kopce. Kdyby zmerčil pohyb, tak jsem s přivoláním v pr.....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Roxana
grooggy
ty dvě bordery, co jsem je tu vzpomínala jsou právě černobílé. No, nic moc, tahle barva je faaaakt zajímavá. Myslím, že plno lidí bude koukat, co to máš za pejska. Mně poslední dobou zastavuje čím dál víc lidí, co to mám za Worička já...? Začíná mě to děsit, vážně se bojím, aby si ho někdo (myslím tím nějaký debil) nepořídil a neskončil pak chudák v kotci či na řetězu Už začínám uvažovat, že snad nebudu říkat, že je fakt hodný, ale budu vyjmenovávat jen všechny zápory - ty co má, i ty co nemá
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:08
- Nahlásit
Roxana
Bohužel dohromady :-D jinak to by se vystavovalo...
worick
ten obojek mi radili ovčouňáři - stejně jako radí ostnáč a to je úplná blbost-bych ho nepoužívala!
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:10
- Nahlásit
worick
vždycky je nejlepší otázka: Kouše? Ano kouše!
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:12
- Nahlásit
grooggy
....na ty mokré oči-pod očima doporučuju si dát bacha ! Štěně by mělo mít oči suché , jinak by to mohlo naznačovat něco jako vchlípené řasy, nebo podráždění oka jiným způsobem, nebo špatně průchozí slzný kanálek (takže slzy odtékají i přez víčko ven).
To že má kontrolu na PRA-negativní s tím nemá součinnost.
Za normální situace si psi očička do mokra nelížou.....,naopak lížou si vzájemně ty mokré oč-tekoucí slzičky na tvářích.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:12 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
grooggy
to asi jo, to chapu, to by v kazde tride bylo po pul psovi vid
a budes delat hlavne sportovku nebo spis to paseni?
jinak k EO tu nechci zabredavat, myslim tu k tomu nedavno bylo dost poucny tema .. takze jen - stejně jako radí ostnáč na odnauceni loveni ti radili ostnac ???
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:18
- Nahlásit
Roxana
né na poslušnost...
budu dělat sportovku a agility-pasení by se mi líbilo, akorád vůbec nevim jak se to učí a ani kde se to cvičí
AmAkita
včera jsem se koulala na nový fotky a už je má normálně suchý
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:24
- Nahlásit
grooggy
né na poslušnost...
ahaaaa no jsem moc rada, ze te Bodie ma
paseni - v Psich sportech o tom myslim celkem pisou, tak treba tam budou i nejaky adresy a linky
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:30
- Nahlásit
Roxana
Díky
k pasení bych musela ukecat sousedy aby mi pučili ovce :-D
se podivam na PS v knihovně na nějaký starší čísla
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:33
- Nahlásit
grooggy
můžete začít trénovat takhle
na google něco najdeš a já se mrknu jestli nemam zrovna to číslo s pasením a naskenuju ti to
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:36
- Nahlásit
ankaras
lol :-D takhle se to určitě naučí :-D
Jinak bys byla moc hodná kdybys to scanla
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:38
- Nahlásit
Jako ono to tak nespěchá :-D dyť si pro endyho jedu až v sobotu :-D
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 10:39
- Nahlásit
grooggy
k pasení bych musela ukecat sousedy aby mi pučili ovce :-D
no myslim oni maji nejaky "treninkovy" ovecky
V PS o tom pisou myslim cekem pravidelne, nevim teda jestli v kazdym cisle, ale rekla bych ze snad i jo ..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 11:28
- Nahlásit
AmAkita
...s těma očima máš pravdu. Když Tom přivezl Worička, měl taky hnědé monokly a určitě to značilo nějaký zdravotní problém - u nás ne tedy přímo s očima, ale jak se pak zjistilo - se špatnou výživou. A ne jen to, že byl začervený, ale prý to byla už asi špatně živená i matka. Proto je prý jak chrt a nestojí mu ta ouška.
grooggy
k pasení bych musela ukecat sousedy aby mi pučili ovce - mám trochu obavu, že pokud jsou do pasení tak diví, že si je Endy ,,půjčí" sám
Teď čtu, že očička už dobrá - tak asi byl zrovna uplakaný - to mimi bývají
ankaras
ta fotka - tak to je něco jako když my vidíme nějakého pejska a já Woričkovi říkám:,,koukej pejsek, ten je pěkně poslušný, ha, nelítá jako ty, pěkně jde s páníčkem, aportek si nese...." a naivně si myslím, že si veme příklad
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 12:10
- Nahlásit
worick
Jelikož jsem byla už u chovatelky, tak vim že se tam štěnda maj dobře dneska se odčervují tak brebery mit nebudou
+ ta paní má doma krom matky i prababičku a pradědu štěňat a vůbec nevypadají na jejich věk
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 12:47
- Nahlásit
grooggy
To máš štěstí, že se ti to takhle povedlo. Narychlo, tu barvu co jsi chtěla a ještě dobrá péče....My byli u chovatele(mushera) dokonce dvakrát. Před tím, než byla fenka nakrytá a pak na štěníky a ani jednou mně chlap tedy nepřesvědčil o kladném vztahu ke svým psům i když keců o tom měl fůru. Příště bych asi čekala na štěnda od kvalitního chovatele, jenže nás tlačil čas (chtěli jsme mít kluky přibližně stejného věku) a žádný jiný samojed nebyl na ten rok už plánovaný A nakonec jsem ráda, že jsme ho odtamtaď ,,zachránili"
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 12:55
- Nahlásit
worick
Já to taky Ayrin říkám nejsi sama. Nejvíc se mi líbí když jí chci něco ukázat a říkam jí koukej Ayrin a ukazují jí směrem kde to je a ona fakt kouká co pozorujeme a kam ukazuju to je pak jak s kámošem si povykládat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 14:01
- Nahlásit
grooggy
a kdy si vlastne mrnousa privezes? fakt ti stene zavidim
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 14:28
- Nahlásit
Roxana
v sobotu :-D už se nemůžu dočkat
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 14:37
- Nahlásit
grooggy
v sobotu :-D už se nemůžu dočkat
no jeje, tak to uplne chapu tak vsechno nej do spolecnyho zivota a at ho bodie nazatapne
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 14:40
- Nahlásit
grooggy
......zrovna teď je hnědých merle BOC asi narozených povícero......u nás má kámoška poslední dvě štěňata (3měs.) po otci hnědý merlexč-b matka a ,,hodilo to asi 5barev.
V neděli jsme je šli socializovat a ,,podrbat"....ch.s. Ol-Mi-Dog
Myslela jsem že podmínkou je štěně z Irska (viz.poptávka o importu) , tak jsem ty u nás ani nenabízela !
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 17:09
- Nahlásit
AmAkita
Ty štěnda jsem viděla... Ta fena je moc bílá a navíc jsme chtěli psíka...
Import byl v plánu, akorád ty štěňata co jsem si vybrala jsou moc starý- a jelikož jdu teďka s kolenem do špitálu, tak než bych se dostala do anglie tak už maj půl roku a to je pro mě moc...
Pak jsem náhodou našla ty naše štěnda-měli volný jenom tricolory a u toho mího psíka měli zamluven, ale čeká se na vybavení očí... Tak jsem se zeptala jak to je (nejsou ledově modré-což je jedno) a tak ho budeme mít my
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 17:11
- Nahlásit
teda nemám red merle, ale mám blue merle tan
No prostě když jsem ho viděla, tak byl okamžitě můj...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 17:27
- Nahlásit
grooggy
Mrkla jsem na štěníky, nevím jak je to tam se zdravíčkem a tak ale tvůj prďola se mi líbí fakt nejvíc a potom od tvojí chovatelky ten černo-bílý s hnědou packou
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 17:36
- Nahlásit
ankaras
Goro? :-D
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 17:43
- Nahlásit
měli jste vidět dnešní "návštěvu" sousedovic trpaslíka :-D
Kluci se tam samozdřejmě začali honit jak prdlý, akorád že jezevčík furt zapadával do sněhu, jak má krátký nožičky :-D Pak k němu Boban pokaždý přiskočil a lehnul si, ale jakmile chtěl Mates na něj skočit tak mu Boban utek :-D
Mám to na kameře, tak doufám že tam něco bude :-D
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 2 Úno 2010 18:13
- Nahlásit
grooggy
My máme tady malou repku z bezvadnýho pochodu k nezaplacení
http://www.americka-akita-ayrin.estranky.cz/clanky /turistika_-dogrekking_-pochody/zimni-special
- tenhle to je
|