| Autor |
Zpráva |
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 13:34
- Nahlásit
ankaras
Poslušně hlásím, že nový PPČ je akit prostý, tudíž netřeba jej sháněti
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 15:20
- Nahlásit
corgi
ááá, děkuji Teď prý budou akity-inu v Radách ptáka losku
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 15:23
- Nahlásit
ankaras
A jéje, snad to nebude pro plemeno podobnej průšvih, jako když tam onehdá byli retrívři...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 16:36
- Nahlásit
corgi
To nevim, ještě s nima jde film do kin....
Já se lidičky omlouvám, že nepíšu ale ležim, mam fakt strašnou rýmu, skoro neslyšim a když ležim zase zase slyšim moc teda jenom hukot ale hodně
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2009 17:01
- Nahlásit
ankaras
ještě s nima jde film do kin....
Hele, corgi byl taky kolikrát ve filmu a zájem veřejnosti naštěstí žádnej S těma retrívrama byl jinej průšvih - prezentoval se tam tenkrát pan chovatel, kterej má všechny retrívry. Hrozně milej pán, psíci spokojený, veselý... Jakej je to ve skutečnosti mamlas a hovado, to si můžeš přečíst i tady na diskuzi. Štěňata z kotců s totál displázkou apod....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 07:44
- Nahlásit
Všichni akiťáci v čudu, akity asi vzorné....
ankaras
Co ty babo, žiješ, či tě zahubila ta rýma? Co Petr s tou nohou, ještě leží (a má k ní ještě od tebe chřipajznu) nebo už pajdá? Co ta operace, půjde? Bléé
Já jsem písla akorát story na berňáky.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2009 16:12
- Nahlásit
worick
Ahojky, teď jsem si teprve všimla, že ste psali. Už je to lepší, rýma pomalu odchází Ayrin se baví se všema doma, jenom mě obchází protože už jsme dlouho nebyly venku a ještě nejdu, ležim a pochrupávam . Peta jel dneska do Plzně mrknout po dárkách, protože jestli půjde příští týden na operaci, tak už by to nestihnul. Já se na tu story mrknu.
|
casira
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 09:59 - Změnil/a: casira
- Nahlásit
Ahoj všetci.Od soboty máme doma novú krásavicu,tak si pomaly zvykáme,hlavne ona aby si zvykla.S Adym sú už kamoši,prebehlo to na počudovanie dobre.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 10:18
- Nahlásit
casira
Jééé vy máte Nanynku!!! Super!! Alespoň se neztratí a budeme vědět jak se jí daří
|
casira
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 11:37
- Nahlásit
Fajka
Ano,máme,od soboty je u nás adoptovaná.Velmi milá,prítulná,ešte občas trochu bojazlivá,ale bude to fajn,myslím,že si rýchlo zvykne.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:30
- Nahlásit
casira
Ahoj, ještě jednou přeju hodně štěstí Daiky se u vás bude určitě líbit a za chvilku tam bude moc spokojená, už teď vypadá , tak čekáme nějaké novinky a informace, jak to u vás pokračuje. Já zrovna chtěla dneska napsat klučinovi, co mají Atíka jak se mu daří, ale nestihla jsem to, tak zítra.
|
casira
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:40
- Nahlásit
ankaras
Ide to dobre.Dnes som normálne zvládla vychadzku sama+2 psy.Ovečky chcela ponahánat,ale inak OK.Cez den je von,teraz do rána bude s nami.V noci spí,nebuntoší.Vonku je myslím spokojná,aj ked mi je to divné-Ady v bude zalezený a ona leží pred jeho búdou.Nechce ist do tej svojej a aj deku som jej tam dala.Len ma štve,že má hnačku,zajtra jej asi ryžu uvarím.Je taká jemnučká.
Zisti čo je s Atilom,som zvedavá.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:46
- Nahlásit
casira
Nechce ist do tej svojej
- asi nechce být sama, byla zvyklá ve smečce, ale neboj, ona když bude potřrebovat nebo chtít, tak si zaleze Ayrin když jsme jí učili přespávat na noc v kotci tak jako štěně nechtěla do boudy a ležela na dece mimo boudu a já si říkala jestli jí neni zima a tak, ale nebyla, jak se ochladilo, tak si sama zalezla. Nejsou hloupí . Pokusím se zjistit a dám vědět, třeba pošle i nějakou tu fotečku.
Len ma štve,že má hnačku
- už dlouho?
|
casira
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 19:59
- Nahlásit
už dlouho
od soboty ako ju priviezli.Neviem či je to ešte stres-možno.Žrat je chutí,tak neviem.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 21:40
- Nahlásit
casira
- tak zkus třeba tu rejži/kuře a asi kdyby to trvalo tak bych vyrazila k veterináři, aspoň budeš vědět
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 22:46
- Nahlásit
casira
od soboty ako ju priviezli.Neviem či je to ešte stres-možno.Žrat je chutí,tak neviem.
Jestli můžu přispět radou - tak bych zkusila ze všeho nejdřív odčervit. Na průjem u psů výborně zabírají vařený, rozmačkaný, suchý brambory. Můžeš do nich samozřejmě přidat kuřecí, krůtí, králičí maso , prostě cokoliv dietního. Ale mají větší účinek než rýže. V každým případě držím palce!
Ale i stres je celkem pravděpodobná varianta....
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2009 23:38
- Nahlásit
Dania
- čauky, tak jak packa?
vařený, rozmačkaný, suchý brambory
- vim, že se to tady všude probíralo hodněkrát jak to je s těma bramborama, jenže já si to nikdy nepamatuju tak jak je to s těma bramborama? Hafani je smí? vím, že když si ayrin ukořistila bramboru a začala jí žužlat jsem se ptala a bylo mi řečeno, že se po syrový max. pos...., co teda vařený?
tak bych zkusila ze všeho nejdřív odčervit
- to mi casira psala, že už udělali myslím nebo teda to bude první co udělají
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:22
- Nahlásit
ankaras
čauky, tak jak packa?
packa-prosim tě blbý, má zlomený drápový lůžko, takže nesmí prakticky vůbec chodit..
co teda vařený?
syrový ne, ale vařený pomáhaj fakt dost!!
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 11:22
- Nahlásit
Dania
Zlomený drápek měla na jaro Samanta, přesně si pamatuju jak si to zlomila......skočila z rázu dřeva.....bylo jí potřeba rychle na opačném konci zahrady.
Muselo se to strhnout , ale byla vzorný pacoš :
- 2týdny zavřená doma (samozdřejmě se Sindou aby po sobě netesknily)
- pravidelně 3x denně vykoupat tlapu v desinfekci a zase šup do ponožky (aby si to nelízala)
- na venčení (bylo mokro) nohu i s ponožkou do igelitky (mikroteňák nevydrží) , a samolepícím obvazem přilepit ke chlupům nohy aby to nesjíždělo dolů.
- no a venčení JENOM NA VODÍTKU alespoň 3týdny
Ze začátku tam místo drápu rostl jakýsi pa-tvar , ale po pravidelném stříhání už to vypadá normálně .
-------------------------------
Ty VAŘENÉ BRAMBORY jsou výborná dieta .
V SYROVÝCH je škrob , který bez tepelného opracování psi neumí trávit a spíš je prožene. Na hraní to samozdřejmě nevadí
-----------------------------
casira
Ten stresík za to může možná taky , ale už to trvá dlouho!
Já zasahuju už pokud feny dvakrát po sobě nemají TUHÝ BOB
, prvně čtvrtku uhlí-černé pro lidi + vysadit na den obvyklé krmení .
Dám třeba : suchý rohlík/chleba , bramboru ....a NIC DALŠÍHO , ANI PAMLSKY !
Když to hned nezabere (další bobek by už měl být tuhý) , tak znovu totéž+ půlku uhlí s trochou granulek.
Začervení u dospělých zvířat není moc nebezpečné a po odčervovadlu bývá citlivějším psům blbě, takže to spíš zhorší situaci.
Prvně bych řešila trávení.....a až potom další věci.
P.S.a nemůže ten průjem být i tím , že doma dostávala Bosch ......a Vy možná krmíte něčím jiným ?
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 12:17
- Nahlásit
AmAkita
Nejdřív se to jevilo jako zlomený dráp, takže jsme dělali přesně vše, dle popisu-tj, koupali v heřmánku, ven na kr.vodítku jen s botou, klid, pak to najednou oteklo, tak se udělal RTG , kde zjistili zlomený drápový lůžko, takže my máme bonus navíc...
casira
Ještě jsem si vzpomněla na Atapectin(myslím, že se to tak jmenuje), ten zabírá taky celkem slušně. A pokud by měla citilivější trávení, není od věci přidávat probiotika.
|
casira
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 19:55
- Nahlásit
Dakujem všetkým za rady.Dnes je na ryži s troškou kuraciny,plus čierny čaj.Tak uvidím,čo bude zajtra.Ak tak ,skúsim aj to čierne uhlie a ostatné rady.
Viem,že bola krmena bosch-om,máme trochu pre nu,ale miešala som jej to a mala aj maso.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2009 22:13
- Nahlásit
Dania
Jaj a jakpak to zvládáte bez pohybu? Jde to? To si vůbec nedovedu představit jak bychom to udělali.
casira
Tak u Atilly to vypadá spokojeně, prý má nového kámoše a klape jim to. Atila je prý z něho celý nadšený a věnuje se mu celý den.
worick
- ženo, u nás je itálie , teda u babi s dědou. Představ si co udělal děda. Mají toho anduláka, povedlo se že je opravdu naprosto 100% ochočenej, jenže celej den pochoduje s dědou po bytě na rameni a děda vyšel z bytu a neuvědomil si že má Rika na rameni a ten samozřejmě frrrr a byl na podestě na schodech, tak děda po 4 lezl po schodech aby ho nevyplašil, což nemusel, protože Rikoušovi se tam nelíbilo a čekal tam na něj a hned si zase skočil na ruku a odešli oba zpátky do bytu. JENŽE ! Tam už čekala vysoce nasr.... babi chudák opět pláč, že o Rika přišla, prej jí bolelo u srdce, děda vyklepanej, dostal chudák ještě díl od babi . Já se z nich fakt zbláznim. Nikdy by mě nenapadlo že budou mít takovej vztah k papouškovi !! Babi řvala ještě dneska když nám to vyprávěla a děda mlčí ale chudák je z toho špatnej, bál se o něj hrozně. Dneska ho houpal na houpačce zase jejich oblíbená činnost . Jenže děda má zákaz pouštět ho dokud u toho neni babi a Riko má zákaz - DĚLAT S DĚDKEM KRAVINY . To by ses tam nasmála, my s mamkou dneska nemohly. Odcházely jsme s babčou do města a babi od dveří křičela - RIKO ZŮSTANE ZAVŘENEJ DOKUD NEPŘIJDU A JESTLI NE, TAK SE PŘIPRAV . Já je chtěla povzbudit, aby měli něco čemu se musí věnovat a starat se o to, to se povedlo na 200%, jenže ted jsou na něm zase závislý tak, že by je to snad oba zabilo, kdyby o něj přišli.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 07:15
- Nahlásit
casira
Já jsem ale vůbec nezachytila, že vy plánujete přírůstek do rodiny Nebo to byl neplánovaný? Každopádně jste udělali dobrý skutek, díky za pejsanu a ať vám dělá jen radost
Dania
Zdarec zjistili zlomený drápový lůžko - fůj, co chudák vyváděl? Tak Berryho bych snad ještě trochu v klidu udržet zvládla, ale Worička....to ani náhodou. A jak píše:
AmAkita
vzorný pacoš , a zase šup do ponožky (aby si to nelízala)
- na venčení (bylo mokro) nohu i s ponožkou do igelitky (mikroteňák nevydrží) , a samolepícím obvazem přilepit ke chlupům nohy aby to nesjíždělo dolů. - to ani náhodou Stačilo, abych se koukla jinam a v blesku byl rozcupovaný jak obvaz, tak ponožka a nohu lízal a lízal. Někdy mu i pomáhal Berry. Nedej bože ho potkat něco vážnějšího...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 07:34
- Nahlásit
ankaras
máš to s děduškama zábavné toho ptáka jsi jim koupila ty? Znám hodně starších lidí (i takových, co bych to do nich neřekla), co si takhle ochočili anduláka a mají ho taky jako mimino, tím víc, že mluví, tak jim je snad bližší než ten pes. A je hezké vidět, že mají toho tvorečka rádi. Ale snad by je případná ztráta nezkolila, starší lidi jsou s těma ,,odchodama" blízkých nějak víc srovnaní, než např.já. Můj děda měl ještě jakž takž fenku a kočky rád, žádné teda velké projevy citů, ale když ,,odešli" tak byl smutný dost. Babča, no tak ta má ráda jen sebe. Kočku do kuchyně najíst a ohřát sice pustí, ale pokud se jí třeba lísne o nohu, tak to ji odstrčí pryč. Ona je vůbec babča ,,citlivost sama"
|
Dania
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:11
- Nahlásit
ankaras
Jaj a jakpak to zvládáte bez pohybu
těžko, holka, těžko. Je na nás nasraná, smutná a když vyjdeme na čůrací procházku, tak je o to horší. Takže fakt blbý worick
fůj, co chudák vyváděl?
zdar Prosím tě, vůbec nevim-honili se po zahradě a najednou to bylo. Ale ona je taky trpělivka, dáváme jí octanový obklady nebo obklady z nastrouhanejch brambor, přes to ponožku a nechá si to. Ona pochopila, že to sundavat nesmí, ale nadšená z toho samozřejmě není. Když dostala poprvé botičku kopala nohou jako kůň, aby jí setřásla, ale už si zvykla...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:46
- Nahlásit
worick
- čauky, mamka mě vytáhla z postele a jedeme se mrknout na botky trekový do plzně. Naše babča je citlivá co se týče zvířat hrozně. Třeba zrovna včera jsem něco řekla o Almě ve srovnání s Ayriňákem, kouknu a babi už zase brečela. Je to přes rok a nedokáže o ní vůbec mluvit. Poněvadž Rikoušek je její a jsou s ním celý den a je tak hodně ochočenej, tak to by bylo asi peklo. Když přepeřoval a nemohl lítat, tak jsme tam přijela, babi ubrečená, děda vykulenej, že Riko nelítá - CO MU JÉÉÉÉ. Tak to se pak musíš jim i smát. Po uklidnění že nemůže lítat, protože ztratil ty dlouhý brka už to bylo dobrý. Ted už zase lítá jako blázen tak jedu do plzně, až přijedu musim opravit plot. Ayrina na protest že nechodíme na vycházky tátovi udělala díru v plotu která rozděluje zahradu a nikdo to nechce opravit. Mně šlehne
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 09:52
- Nahlásit
ankaras
Já odepisovala první u samíků a ty póóótvora rychlá, jsi mně tu zase předběhla
Dobře nakup. Dej si pozor, aby neměly vevnitř uprostřed paty šev, tak si je koupil Tom a teď ho tam tlačí. A to si je zkoušel
|
casira
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 10:19
- Nahlásit
worick
Neplánovali sme prírastok,teda aspon nie tak skoro a narýchlo,ale bola som oslovená,či by som si ich/obe/nezobrala.Dve by bolo vela /plus náš pes/,tak k nám dorazila Nany.Sú už super dvojica,ani som si nemyslela,že to pojde tak rýchlo.Ona je velmi inteligentná,prítulná a taká spokojná,hned sme si ju všetci zamilovali.A na podiv-náš pes v najlepších rokoch-ožil!On sa nikdy nechcel hrat a spolu sa už nahanajú a včera sa dokonca začal hrat s loptičkou!Som nechápala!
AmAkita Tak včera sme boli na ryži,večer ked som prišla z práce som jej dala čierne uhlie/ešte že sme to mali v práci,doma to nemám/zatial ešte nekakala,tak som zvedavá.
ankaras
To je fajn,že Atila je OK.Je to smutné,čo sa stalo,ale život je už raz taký...
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 10:31
- Nahlásit
worick
,,,vzorný pacoš , a zase šup do ponožky (aby si to nelízala)
- na venčení (bylo mokro) nohu i s ponožkou do igelitky (mikroteňák nevydrží) , a samolepícím obvazem přilepit ke chlupům nohy aby to nesjíždělo dolů,,,,
....ono VZORNÝ PACOŠCE nic jinýho nezbylo , protože to asi dost bolelo a pár dní na to vůbec nedošlapovala. Sinda parťák-veterán byla naopak spokojená a lenošení doma si užívala.
Na koupele a proplachování tlapky (jenom ten jeden prst vykoupat nejde ) jsem používala naředěnou Betadinu+TeeTreeOil nalité v ustřižené PETce (tak půlka).
Samice si na to nechtěla moc nechat sahat (po zážitku s paní doktorkou a trhání).
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2009 15:21
- Nahlásit
Zástava srdce ! Třesoucí se ruce a chřipka možná zpět . Přijedu z Plzně, kde koupit trekový boty byl spíš porod, bud nemají číslo nebo nesedí, nakonec mam nízký který mi sednou moc pěkně a vysoký nemam, protože ty co mi sedly, měli samozřejmě jenom jedny v mym čísle a na jedný botě byla vada, že mi bota tlačila. Takže si je jdu objednat, jsou to stejně z alpine pro.
Ale co se nám stalo - rovnou jsem se převlíkla že vezmu Ayrin na "pomalou" vycházku, abych zase nemarodila a jenom tady za louku do takovýho pidi lesíka, neni to ani les, že to projdeme do bytovek a zpátky, tak jdeme a najednou ayrina napnutý uši a já koukla a viděla jsem prasata !!! Tak na 20 m, ta už prostě klapky na uších i na očích a najednou vyběhly a byly to dvě srny, ten kámen, co mi spadnul ze srdce, museli slyšet až v Rusku! Ayrinu jsem uklidnila a fakt nekecam, udělala jsem tři kroky, otočila jsem se a z lesíka, tak na dýlku tý stopky (10m) vycházeli dva divočáci, panebože, nikdo mi neřekl že prase je tak OBROVSKÝ !!!! Já se otočila, zařvala na ayrin BĚŽ a mazaly jsme jak postřelený, ayrin vůbec nevěděla proč, ale letěla, táhla mě na tý stopce, ted já se pořád otáčela jestli to valí za náma, během toho jsem přemýšlela co budu dělat když se za náma rozběhnou, do toho co jste radili o prasatech, ale hlava myslela, ale nohy se nedaly zastavit . Jedno prase vyšlo na tu pěšinu a přecházelo jí a druhý se zastavilo a koukalo za náma, my letěly až k prvním barákům, tam Ayrin zalehla a já vyplivla plíce. Můžu určitě počítat s opět teplotou . Mamce už jsem to vyprávěla 4x že jsem nikdy neviděla tak obří prase, ono to má hrb jak blázen, no obrovský prase a ted stojíte ani ne 10m od něj ....... fůůůůj. A to je to tady za barákama, nikdo mě nikam nedostane, ayrin bude vycházkovat po louce.
|