| Autor |
Zpráva |
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:17
- Nahlásit
grooggy
Dneska ráno jsem to jenom otevřela a zase zavřela, projedu si to zítra dneska nějak vůbec nebyl čas, ale dárky se mi tady kupí, tak mam docela radost letos kšeftuju . DRažim a tak . Fotky k tomu rodokmenu máš taky? To asi ne vid? Já už ten konec dohledávala taky nějak hůř. Je super, že vám to taky s tim cvíčem jde, fakt závidim. Já se teda přiznam, že mi to pěkně flákáme, jenom takový ty základní povely co potřebujeme. Jooo a jsem si lidi vzpomněla, stopovačku z manmatu nebrat !! Dneska mi dorazila teda pro hafany stopující a nic jiného nedělající dobrý,ale když na ní potřebujete zkrotit psa aby nehnal za srnou tak nevyhovující. Musim si tam našít pořádnou karabinu.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:38
- Nahlásit
ankaras
Jo fotky mám, ale né všechny-jsou tam vložený, ale kdybys chtěla, tak ti je pošlu i vzlášť...
Já mám kulatou stopovačku od Gappaye a je v pohodě, ale trochu se mi z ní vytahujou vlákna tím jak se tahá po zemi(předtim jsem měla takovou obyčejnou černou asi za 150 kč a praskla u ní karabina), myslim si, že by se s manmatem dala dohodnou reklamace, stli ti praskla karabina-já mám doma na vodítku s amortizerem bronzovou karabinu a je v pohodě-možná ten materiál pruží-to by mě štvalo. Jinak já mám od manmatu celou výstroj a nemůžu si stěžovat-všechno mi udělali na míru a rychle...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 22:52
- Nahlásit
grooggy
Já mam od manmatu taky všechno a velká spokojenost, ale na tý stopce je ještě menší karabinka než na tom amortizéru, bojim se , že až bude potřeba tak to vypoví službu, ale ozkoušíme jí vracet jí určo nebudu. Já mam 10m, ale ještě jsem si objednala právě 5m, tak uvidíme. Mam mejlíka uloženýho, projedu ho a ozvu se o případný doplnění . Kolik sourozenců vlastně měli rodiče našich hafanů? Tohle vůbec nevím, nezjištovala jsem, vím že v čr Honey, Hewia a Harry
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:09
- Nahlásit
ankaras, grooggy
Kolik sourozenců vlastně měli rodiče našich hafanů? Tohle vůbec nevím, nezjištovala jsem, vím že v čr Honey, Hewia a Harry
tak vim jeste o jednom vasem primem stryckovi - Erabor Hero, uspesne se prezentuje Madarsku
a pak je tu jeste opakovane spojeni, "I" Erabor, tusim?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:15 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Roxana
Erabor Hero
- joo, máš pravdu vlastně ! o tom vim, jenom jsem na něj nějako zapomněla, hamba
Je hodně podobnej barvičkou Honey, nemáš fotku Harryho?
Našla jsem jenom tuhle maličkou
ten zase bude víc k hewuš
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:18 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
ankaras
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:21
- Nahlásit
ankaras
Urcite, Hero ma prima cervenou barvu - jako mama Ayrin, a Harry byl zase tmavy jako je Hewuska ..
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:22 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
Roxana
My jsme taky mysleli, že bude Ayrin červená po mamce, že ještě víc zesvětlá, ale ona tak jako kličkuje s tou barvou Ted má červenou jenom na hlavě chameleonka naše. To Ariška má jasno prostě
Jsou všichni krásný, myslim všichni 4, ta strana se mi moc líbí.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:26
- Nahlásit
ankaras
To Ariška má jasno prostě
to jo, kdyz se zrovinka nevali v blate, tak je jasna
ja uz jdu do hajan, tak dobrou a pohlad moc ayrin!
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2009 23:27
- Nahlásit
Roxana
Taky to tam všechno pohlaď a čauky zítra
|
reneeska
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:07 - Změnil/a: reneeska
- Nahlásit
Jsou nádherní!!! Podrbejte ty své akitky a šibinky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:32 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
reneeska
dik, reneesko
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 10:53
- Nahlásit
ankaras
Roxana
Ve vrhu ,,H" Erabor bylo 8štěňat (2feny+6psů). Přesně před 6lety v tuto dobu jsme si pro obě feny s Martinou a doprovodem do Maďarska jely .
Od první chvíle nás všechny zaujal mezi psy Harry . Byla to veliká ,,hrouda" ...v CZ zrovna Šilhanovi sháněli psa....takže nebylo co řešit a jel taky .
Bude mi ho tady připomínat Markéty Ike z Torazo : podobně ohromná hlava , velikost a takový ,,blbečkovský" výraz (Markéta promine, říká to o něm taky ).
Hero momentálně působí v Itálii .
V Rakousku žije Huricane (světle šedý-asi jako mamina od Aldíka) .
Zbývající tři psi jsou někde dobře ,,uschovaní" , nikdy později jsem o nich už neslyšela/neviděla.
Cziba odchoval ještě 5 málopočetných vrhů ( po Ruby a France) , 1xopakované krytí po Máse , rozešel se s Anikó a akity čáskečně rozprodal ,zbývající rozdal.
Obě chovné feny žijí dosud v Rumunsku , Mása zemřela (byla o dost starší) ......,ale o Jacobovi vůbec nevím a ani později už nebyl vystavován .
V tu chvíli naráz i zrušili web a bylo po informacích .
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 11:42
- Nahlásit
AmAkita
vycerpavajici info
jen doplnuji - stejne spojeni jako "H" Erabor je i "I" Erabor, opakovane o rok pozdeji
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 13:36
- Nahlásit
Roxana
...přesně tak , jak jsem se zmínila (to opakované krytí Mása byl vrh ,,I") .
Mása byla jediná která pravidelně zabřezávala a měla vždycky víc jak 6štěňat , Íček bylo myslím 10.
Dost to přičítám tomu, že nebyla na Jacoba nijak příbuzná (Mása byla po Gay Suiko, .....až ke Gami Sa-Li ...v CZ ) .
Naopak Ruby 2x1štěně , 1x2 , 1x 3 (,,J") ....
Holky z USA hold občas nejsou plodný skoro vůbec , nebo jen trošku . Na akitu to je však vysoce podprůměr.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 16:23 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
AmAkita
Mása byla jediná která pravidelně zabřezávala a měla vždycky víc jak 6štěňat , Íček bylo myslím 10.
Dost to přičítám tomu, že nebyla na Jacoba nijak příbuzná (Mása byla po Gay Suiko, .....až ke Gami Sa-Li ...v CZ ) .
to je otazka, znam dost spojeni, kde je opravdu vysoka pribuznost (a nejen u a. akit), ale stenatek z takoveho spojeni se narodi hodne ..
Holky z USA hold občas nejsou plodný skoro vůbec , nebo jen trošku
tak to samozrejme neni dobre znameni ..
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 16:39
- Nahlásit
Dostala jsem info od paní Radky Pospíšilové :
Dobrý den,dělám na svých stránkách seznam lidí,kteří by byli ochotni převézt nebo ubytovat psa v nouzi,takže pokud byste potřebovali,můžete z něj také čerpat.Pokud byste věděli o někom,kdo by se tam chtěl přidat,budu samozřejmě
ráda.Mým cílem je udělat síť lidí,aby bylo možno v případě potřeby převézt psa kamkoliv v ČR i jinam.Dále prosím o umístění svých stránek do Vašich odkazů,pokud je to možné,váš baner jsem na ně již umístila.Díky
S pozdravem
Radka Pospíšilová
Kdyby někdo o někom věděl.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 16:56
- Nahlásit
ankaras
cauky, ta pani je odkud? a pro jaky je to projekt - " ? v nouzi" nebo tak?
Ja mam auto, ted uz i kombi, takze bouda na ctyrech kolech - tak v pripade potreby muzu s prevozem pomoct, samo nejlip Praha nebo StC Kraj ..
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 17:22
- Nahlásit
Míříte někdo do Olomouce?
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 18:02
- Nahlásit
Roxana
Prosim tě nestíham, tak sem jsem hodila zase část , přepošlu ti její e-mail.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 19:00
- Nahlásit
worick
- prosim tě, dala jsem váš e-mail Daimonově paničce, chce ti něco písnout , tak aby si věděla
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 19:19
- Nahlásit
grooggy
ANO, s ,,tetou a sestřenicí"
Roxana
Fertilita u mnoha importovaných fen (i pár psů) je dost tristní.
A většinou to ,,vědecky" nejde obejít .
Přijde první ,,úžasný vořech ........A JDE TO
Bych mohla ,,vyprávět" ......někdy u ohýnku.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 21:59
- Nahlásit
ankaras
OK, dik
AmAkita
Jj, vsak ja to dobre vim
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 22:47 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit
.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Pro 2009 22:50
- Nahlásit
ankaras
posilas prazdny prispevky? ty ses na tom jeste hur nez ja
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 00:27
- Nahlásit
ankaras
dala jsem váš e-mail - jasně, v poho.
Roxana
ankaras
posilas prazdny prispevky? ty ses na tom jeste hur nez ja néé, prázdný původně byl, ale na ,,změnit" tam Ankaraska dopsala malilinkatou čárku - alespoň já tam nějakou vidím
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 02:37
- Nahlásit
Roxana
worick
- vy dvě rejpny, tak já vám povim jak to bylo jaká jsem trubka potřebovala jsem najít jeden příspěvek od "vlka" a nemohla jsem jí najít mezi zaregistrovanýma, tak jsem jako chytře šla sem a že jí napíšu a pak vlezu na její profil jako na toho "člena", nevim jak mě napadlo, že když to odešlu tak to zmodrá víte jak to myslim? Pako no a tak jsem tam místo toho chtěla naco napísat, ale neměla jsem čas a tak jsem šlehla tečku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 07:56
- Nahlásit
Tak včerejší story měla nakonec ten happyend, tak ji sem písnu
Od rána byli naši psi nějací nervní. Už když jsme v 8h šli na obhlídku zahrady, tak Worick stál u plotu směrem do vsi a koukal a poštěkával. Srnky nikde nebyly vidět, myslela jsem, že třeba někomu kňučí pes nebo tak něco (já bych to asi neslyšela, jsem hluchá) Dopoledne jsme měli zavolaného pána na nerezy - ještě něco dodělat a psiska leželi první u brány a potom za barákem a pořád natočení ke vsi a Worick sem tam vyletěl štěkal a nebo dokonce vyl! a bylo vidět, že je nervozní. Ještě říkám Tomovi:,,co je dnes s těma psiskama, že by nějaká háravka?" Kolem poledne vyletěli a hnali se s řevem dozadu k plotu a koukám, šlape tam pes, nápadně podobný sousedovic hovawardovi Baronu. Ten ovšem absolutně nikdy neutíká, na procházky chodí na volno a max. 5m od pána. Je už starý, má nemocné klouby a už se taky sotva vleče. Na psiska absolutně nereagoval a šlapal po chodníku dál až na konec, pak křovím - tak to jsem si říkala, že to nemůže být on, lézt do křoví - tak to vůbec. Zkusila jsem tedy houknout z okna jestli to není zlaťák jiných sousedů - ten mě zná a reagoval by(ono to bylo 150m, tak to šlo blbě rozpoznávat) Nic a zmiznul z dohledu. Za dvě hoďky se mi to rozleželo, sehnala jsem si mobila na sousedku (do práce) a zeptala se, jestli jim náhodou nemohl utéct. Ta na mně teda v nevěřícím úžasu, že to těžko, že to snad nebyl on. No, mohl to být úplně cizí pes odněkud ze vsi. Tak jsem jí řekla ať se ještě neplaší, že zajdu kolem jejich domu s našima psiskama - jestli bude doma, tak na nás vyletí. Naproti mi šla ze školy už jejich dcera a že co potřebuju. Tak jsem to na ni vychrlila a ať se jde mrknout, jestli je pes doma. Kolem jejich domu je pole, tak jsem šla taky dozadu, že to tudy zrovna obejdem domů. To Worick řval a skákal, protože asi myslel, že je Baron doma, tak si to s ním vyřídí Mladá vyběhla ,,ježíš, on tu fakt není!" Vzadu měli jako by vyhozené plotové pole a jen opřené - zůstaly tam z obou stran celkem velké díry, ale Baron je velký pes a i dost tlustý, nepřipadlo mi, že by tama prolezl i kdyby chtěl. Vzala jsem psiska, že půjdu po trase kudy měl namířeno on, mladá skočila na kolo a jela ho hledat taky. Nikde nic, vrátili jsme se domů. Řekla jsem si, že maximálně bude trajdat po sousední vsi, tak jsem vzala auto, že to tam objedu. Ještě jsem to vzala podél mlýnského náhonu, jestli se ho nedržel cca 4km a pak ještě po cestě nahoru nad nás do lesa. Vracela jsem se už skoro za tmy, volala sousedce a ta celá uřícená, že proběhla všechny známé trasy kudy chodili a nic. Doma jsem dala psiskám pozdní oběd a vzpoměla jsem si, že teda trajdám po dědině a rohlíky nemám. Tak znovu do auta a valila do pekárny aby mi nezavřeli. Prodavačka mi říká:,,čau, snad jsi nebyla ještě doteď v zahradě?" ,,Proč, že jsem jako prase? Ale ne, lítám všude a hledám sousedovic Barona!" A ona, že podle popisu tam kolem pekárny přešel tak kolem třetí odpoledne. Tak jsme hledali úplně na druhé straně. No nevadí, tak velkého psa nepřehlédneš ani při večerním osvětlení, tak jsem poobjížděla všude, kde jsem si myslela, že by snad mohl jít a zase nic. Při zajíždění do brány mě dojel soused, že jede zrovna z práce a chce mi poděkovat a vyptat se, kdy a kde jsem ho tedy viděla. Oni jsou celá rodina hodně nemluvní, jen se zdravíme i když jsou skoro stejně staří - tak max 45 jim je (a jsou oba moc hezcí lidi ) Poprvé jsem ho slyšela mluvit a byl chudák tak vykleplý, že ani nemohl. A ptal se, že proč předvčírem jeli od koní policajti. To jsem sice zjišťovala už sama, ale nikdo nevěděl. Říkal, že tomu psu musel ven někdo pomoct a že se bojí, jestli to nemá nějakou souvislost. Doma jsem zavolala majiteli konírny (trošku ho znám, vozí mi sem hnůj), jestli by mi mohl říct, co se tam stalo. Tak někdo vylomil vrata a chtěl to vykrást. Tam ale nic není, je to takové ,,odloučené pracoviště", jen tam 2x denně jezdí ošetřovatel vyhnat a nahnat koně. Bohužel tam měl dalekohled - ten mu šlohnuli. Pak mě ještě napadlo obvolat známé různě po vsi, jestli ho někdo neviděl. Zase nic. A vzpoměla jsem si, že sestřenka v tu dobu měla projíždět do Zlína na nákupy. Volala jsem jí a taky ho neviděla. Mezi tím jsme sousedy viděli, jak pořád jezdí autem sem a tam a s baterkou propátrávají okolí, jestli chudák už někde neleží. Ono totiž to vypadalo, že musel mít nějaký záchvat či co, když na to reagovali i naši psi a vůbec když zdrhnul. Mně zrovna napadl nádor na mozku - jednak je toho teď moc a druhak: loňský rok bylo nějaké podezření na rakovinu, pak říkal syn, že se to nepotvrdilo. Skončili v telce Přešlapy a já říkám Tomovi:,,já ti na to nemám nerva, chudák pes, jestli je zmatený(a to asi jo, když prostě netrefí domů), kde vůbec může trajdat a navíc to nemůže vydržet a zůstane někde ležet - já se obleču a zkusím s baterkou projít obě strany potoka". I Tom z toho byl celkem špatný, ono si to každý převede na sebe a své psy....Já bych lítala snad dokud bych ho nenašla či do padnutí na hubu. A navíc, když ho viděli ve vsi a ne v lese, který je fakt velký, tak byla přece dost velká šance ho najít. I přesto, že my jsme prakticky dvě spojené vesnice a celkem je to taky dost rozlehlé. No než jsem slezla z gauče, tak mi volá sestřenka:,,čéče, vracíme se z toho Zlína (bylo cca 21.20h) a před barákem Tomových rodičů sedí ten sousedův pes!",, No, nekecej!!! Hele a není to švagrův zlaťák Argo?" Tak, že určitě není, tenhle je mnohem mohutnější a že počkají u něj, aby náhodou ještě někam neodběhl. Hned jsem volala sousedce - byli zrovna 300m od baráku a už rezignovaně mi říkala, že už objeli všechno a neví kde ho ještě hledat. Tak jsem na ni vychrlila ať to otočí a jedou tam, že to snad bude Baron. No byl to on! Byl strašně unavený a už nemohl na nohy, ale poznal je.....Byl prakticky naproti ,,svého" domu, jenomže v jiné ulici a přes potok. Vzdušnou čarou cca 500m! Včera jsme s mým bráchou(policajtem) dumali, co se mu mohlo (krom nemoci) stát a napadlo nás: že byl přiotrávený, někdo mu hodil třeba nějakou drogu a nebo mě napadlo - nemůže psu nějaký amok způsobit třeba zařízení - jako jsou různé ty ultrazvukové plašiče myší a krtků či něco podobného? Prostě ten pes tam musel nějak řádit než utekla dlouho! Worick lítal a vyl, ležel a kňučel, poštěkával - fakt divné. A Baron není pes, ani co by nějak štěkal. Je spíš jak Berry, štěká opravdu jen vyjímečně. Dobře to dopadlo. Akorát jsem jim řekla, že by s ním měli radši zajet na veterinu, ať ho vyšetří.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 07:59
- Nahlásit
ankaras
od "vlka" - a kde vlastně je?? No ne že by jí sem ještě nějaký příspěvek vlezl......
|
casira
Člen |
# Zasláno: 11 Pro 2009 10:09
- Nahlásit
worick
Ty by si mohla písat romány.Kým som to celé prečítala....Ale poviem ti,to nemohlo byt len tak,psi cítia,ked sa niečo deje a reagujú.Zvláštne,naozaj.A veterinár čo povedal?Boli ho dat prezriet?
|