Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
MilanS
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 20:51 - Změnil/a: MilanS
- Nahlásit

Ahoj vespolek,
Orijen můžu dle svých zkušeností vřele doporučit, co se týče poměru vstup/výstup co do množství i kvality tak zatím jsem nenašel konkurenci, což ovšem bohužel souvisí i ze stále se zužující nabídkou na trhu. Co se těch proteinů týče, no, nechci tu rozvíjet nějakou polemiku, spíš jen tak na okraj - je to vcelku legrační, že dneska ti co tvrdí že pes je především masožravec a že těch cca 40% proteinů v krmivu (sušině) je vlastně správně musí svoje názory těžce obhajovat, zatím co to že je v běžných superpremiových krmivech okolo 50% uhlohydrátů se bere jako zcela normální . Ale to je téma na velmi dlouhou diskusi která by tu asi moc lidí nebavila

grooggy
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 21:21
- Nahlásit

MilanS
Orijen mají i u nás v shopu: http://krmeni.cz/store/
(totiž já mám VOC+ nějakou tu slevičku za velkolepý nákupy a osobní odběr, takže to cenově není tak strašný...)
Až doberu toho Brita tak bych Orijen v nějakym menším pytli zkusila-Boban je totiž strašně zmlsanej...
Na výstavách jsem jejich stánek nikdy neviděla (nebo jsem proslě slepá :-D)

Roxana
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2009 23:35
- Nahlásit

MilanS
Co se těch proteinů týče, no, nechci tu rozvíjet nějakou polemiku, spíš jen tak na okraj - je to vcelku legrační, že dneska ti co tvrdí že pes je především masožravec a že těch cca 40% proteinů v krmivu (sušině) je vlastně správně musí svoje názory těžce obhajovat, zatím co to že je v běžných superpremiových krmivech okolo 50% uhlohydrátů se bere jako zcela normální ). Ale to je téma na velmi dlouhou diskusi která by tu asi moc lidí nebavila )
no otazka prave je, jestli je to spravne, vzhledem k tomu, ze obsah bilkovin v mase se pohybuje dejme tomu od nejakych 15% po 22% (orijen udava tech cca 40%) .. tak je mozny se ptat, jestli neni dlouhodobe podavani vysokoproteinoveho krmiva spis nezadouci zatezi pro jatra a ledviny ..

MilanS
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 00:07
- Nahlásit

Roxana
Tak tak , jen je třeba nesčítat jablka a hrušky Maso má skutečně těch 15-22% bíkovin, jenže v čerstvém mase, které má cca 70-80% vody. Orijen má 40% ale v granulích které nemají daleko k sušině (10% vody). Pokud to chceš porovnat, je třeba to přepočítat na stejný obsah vody. Pokud usušíš maso na 10% vlhkosti, aby to bylo srovnatelné, dostaneš se nějakých cca 65% obsahu bílkovin. Takže pokud bys krmila např. pouze masem ( nebo obecně živočišnými produkty s obdobným podílem proteinů), dostával by pes o dost vyšší dávky proteinů než při krmení Orijenem. Ve skutečnosti tyto nové typy krmiv (Orijen je jeden z mnoha, leč na našem trhu bohužel jeden z mála) nejsou vůbec "vysokoproteinové" ale jsou jen návratem k názoru, že pes jako masožravec by měl nějaké ty proteiny přeci jen dostávat (a to pokud možno ty živočišné a ne rostliné). Tož tak.

Dania
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 13:09
- Nahlásit

grooggy

My jsme Orijen zkoušeli, protože mě zaujal. Ale Whisky měla po něm celkem problémy. Zpočátku jsme si říkali, že je to změnou granulí, ale trvalo to celou dobu, co Orijen měla. Takže jsme ho už neobjednávali.
Je to zvláštní, protože Whisky snese normálně fakt všechno, a tím myslím úplně všechno

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 17:00
- Nahlásit

Dania
Zdary, no hele a nebo to máte jako my - SNESE VŠECHNO ale dobrý věci vysere

Dania
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 18:17
- Nahlásit

ankaras
SNESE VŠECHNO ale dobrý věci vysere

tak ona vysere i ty špatný , otázka je, v jaké podobě..

Ale ne, fakt je, že tohle byly jediný granule, po kterých jí něco bylo ( z těch, co jsme zkoušeli ).
Ale chutnaly jí, ostatně jako všechno. Ta fakt miluje cokoliv, a všechno co dostane do misky vyluxuje

ankaras
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 18:57
- Nahlásit

Dania
Ta fakt miluje cokoliv, a všechno co dostane do misky vyluxuje
- zázračná akita, to jsme měli taky, teď už ne... teda ayrina luxuje i takový věci jako silonky, papíry, tuhle mamcč lístek na poštu sebrala v běhu ! a nestihla jsem ani otevřit pusu jak ho rychle rozcupovala. Pořád jí něco "bereme" . A co aldík? jak baští? v pohodě?

grooggy
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 19:28
- Nahlásit

Dania
Po tom měla průjem nebo co??

MilanS
Ještě mě tak napadlo zda neobsahují karoten?? Totiž jsme naší kokřici koupili kdysi dávno Acanu (Je to dlouho, protože to byla "zázračná" novinka na našem trhu) a ona nám potom zrezla a tak bych nechtěla mít z bílé barvy rezavou :-D...

Dania
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 19:40
- Nahlásit

grooggy
Po tom měla průjem nebo co

měla, ne nějak dramatickej, ale zato furt. A fakt to bylo po granulích. V podstatě to bylo zatím to jediný, co jí kdy vyvolalo nějakej problém.

grooggy
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 19:50
- Nahlásit

Tak já se v Olomouci pokusim vysomrovat nějaký vzorky a kdyby ho žral, tak ho zkusim... ještě musim nějak zjistit ten karoten :-D

casira
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 20:00
- Nahlásit

Ahoj.U nás sneží ako o dušu,konečne to vyzerá ako v zime!!!
Nany bola v pondelok na očkovaní,prežila to v pohode.Aj zimu vonku zvláda dobre,normálne toho vážného Adyho vie vyprovokovat ku hre a k nahánačke.Úžasný pes.
Dania
Na nejakých fotkách som videla,že používate pre oboch psov flexi vodítka.Vyhovuje vám to?Sú dost silné aj pre takéto velké psi?Nyny si takéto vodítko doniesla a celkom je fajn,rozmýšlam kúpit aj Adymu,ale on je niekedy ako stopovací pes-hlavu dole a hybaj do predu-a tahá ako kon.Tak sa neviem rozhodnút.

MilanS
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 20:10
- Nahlásit

grooggy

Beta karotenu uvádějí 0.40 mg/kg. Kimča je tak ze 60% bílej a nerezne, tak snad nezrezne ani tobě

grooggy
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 20:14
- Nahlásit

casira
Já jsem Bodiemu taky koupila flexi, protoře na tréninky stop se mi nechtělo tahat stopovací vodítko, protože se vždycky nasáklo vodou a kdo se s tim mokrym blivajzem má tahat
Na procházky ho moc nepoužívám, protože je pro mě strašně nepohodlný do ruky a parku a na poli mám Bobana stejně většinou na volno nebo ho mám připnutýho k postroji...

Dania
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 20:35
- Nahlásit

casira
celkem jo, ale u Whisky ho střídám s klasickým krátkým vodítkem. Whisky je totiž od malička hodně "tahavá", takže u nás je krátký nutnost
Aldo je daleko klidnější, netahá prakticky vůbec. Ale tak samozřejmě, když potkáme psa, tak holt děláme zátěžovej test Flexiny. Zatím máme pořád jednu, bez poruchy, bez úhony...ťuk, ťuk

Roxana
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2009 22:52
- Nahlásit

MilanS
ahoj, tak nevim, ja svou fenu susenym masem nekrmim, radsi to prevedeme do praxe, OK ?

takze dejme tomu pes - vaha 50kg
BARF - cca 600g syroveho masa (zbytek krmne davky tvori kosti a zelenina), v tech prijme 120g bilkovin (20g bilkovin na 100g syroveho masa)
krmna davka Orijenu - 500g granuli, tj. 200g bilkovin (40g bilkovin na 100g granuli)

jinak ja pokud krmim granulemi, tak taky davam "grain free" recepturu, stejne jako u tveho Orijenu jsou v ni pouzity namisto obilovin brambory, ale ma nejakych 25% bilkovin ..

a fakt to tady nevedu jako kampan proti Orijenu, pokud by mel nekdo ten pocit ale docela se o vyzivu psu zajimam a tak myslim, ze pokud je nekde neco neobvykleho, tak stoji za to o tom premyslet .. takze ja vysokoproteinova krmiva oznacim za kontroverzni, ale rozhodne nikoho odrazovat nebudu, at si to kazdy promysli, spocita a rozhodne sam

grooggy
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 00:07
- Nahlásit

Roxana

Ty pesanům vaříš? Jinak našla jsem tady stránku s přehledem granulí bez obilovin a s hodně proteinama URL pak je na tý stránce přehled některých organických krmiv a co jsem nechápala(totiž nechápu, jak někdo může být až takhle padlej na hlavu) je tam i přehled vegetariánských a veganských granulí... A taky tam je celkem zajímavý článek a proteinech v krmivu, vitamínech a tak... Zdá se mi celkem zajímavá...

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 00:23 - Změnil/a: ankaras
- Nahlásit

grooggy
koukam, že tam je i Artemis, ten dostala Ayrin jako štěndo od chovatelky odsypáno a vůbec se ho nedotkla, ani její brácha ho prý nechtěl. I když u nás jsme ještě nenašli granule, co by nám teda chutnali a nebo jsme je pozřeli i mimo obr-krajní nouzi teda myslim suchý jenom nasypaný do misky.

MilanS
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 01:02
- Nahlásit

Roxana

no, řekl bych že už je to asi na jiné vlákno, ale ještě naposled k tomuto tématu. Já sice nevím jak s optimálním množstvím proteinů v krmivu psů souvisí způsob jakým krmíš psa ty, ale aby se šlo k něčemu dopočítat, bylo by potřeba znát celou krmnou dávku. Proteiny jsou samozřejmě obsaženy i v kostech (kostní dřeň, kolageny v měkčích částech kostí) a v nemalém množství i v rostlinné složce krmiva, možná že kdybychom spočítali vše, tak se na těch 200g bílkovin taky v pohodě dostaneme . Vraťme se však k tomu, co je podstatné. Když chceš nakrmit 50kg psa, tak do něj nějakým způsobem musíš vpravit nějakých cca 2000 kcal metabolizovatelné energie denně. K tomu máš tři typy zdrojů, bílkoviny, tuky a cukry. Pokud mu nedáš dostatek masa, vnitřností, kostí a tuku, pak to prostě musíš doplnit nějakými zdroji cukru. A já stále nerozumím tomu, proč by mělo být normální a správné mít v krmení psa 40-50% cukrů. když se jedná o masožravce. A jinak to být nemůže, pokud je v běžných granulích 22-26% proteinů a 12-15% tuků. Proto naopak považuji za velmi kontroverzní takovýto typ krmení, který mi přijde ideální spíše pro všežravce jako jsou prasátka, něž pro psa. A naopak velmi kvituji, že řada firem zařadila do svého programu krmiva, která se vrací k logickému "normálu" pro masožravce, tedy většina masa, vnitřností, kostí a tuků (cca 70 % v syrovém stavu) a menšina cukrů (cca 30 % v syrovém stavu) a to ještě pokud možno ve zdrojích s nízkým glykemickým indexem. A pokud ti taková krmiva přijdou "vysokoproteinová" a "kontroverzní" , možná by stálo za to si opravdu pečlivě spočítat ten BARF. Asi před rokem jsem to s jedním zapřísáhlým BARFistou, který byl hluboce přesvědčen o "škodlivosti" vyšších dávek proteinů počítal a když zjistil, že v přepočtu na sušinu sám krmí něco mezi 40-50 % bílkovin, málem jsem volal sanitu neb se o něj pokoušela srdeční slabost . Tož tak a už si dávám bobříka mlčení

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 21:27
- Nahlásit

grooggy
ahojky, nevarim (jen vyjimecne teda - na vyvar, obcas nozicku a tak..), u nas se "papa" syrovy
za odkazy dik, kouknu na to
MilanS
Já sice nevím jak s optimálním množstvím proteinů v krmivu psů souvisí způsob jakým krmíš psa ty
ja ale nikde nepsala, ze muj zpusob je optimalni .. jen ze zatim to vypada, ze je v nem min bilkovin nez v granulich typu orijen .. ale nerikam, ze se nemuzu mylit, patent na rozum nemam
možná by stálo za to si opravdu pečlivě spočítat ten BARF
takze jestli mas na to chut (cas), ja to jedine uvitam a nemusis se bat, srdce mam jako zvon jen bych jeste podotkla, ze Proteiny jsou samozřejmě obsaženy i v kostech (kostní dřeň, kolageny v měkčích částech kostí) to mas sice pravdu, ale pes neumi bilkoviny z kosti vyuzit
jinak samozrejme nemusis kvuli me svojeho bobrika purosovat proste je to pro me zajimavy tema, a docela by me i zajimalo, co by na to rikali chovatele s vetsim azksuenostma, nez mam ja nebo ty, zvlast s odchovem velkych plemen ..

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 21:52
- Nahlásit

šup, šup, počítejte, mě to taky zajímá

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 21:53
- Nahlásit

ankaras
cauky!! dik za PFku, moc pekna!!
ja nepocitam, su line

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 21:59
- Nahlásit

Roxana

Milan ti to spočítá písni tvojí typickou krmnou dávku, prej co surovina-váha. Ted jsem tady jak za spojku Jdu Milana donutit aby sem přišel a ještě ho musim donutit poslat lidem PF-ku s Kimčou kterou jsem mu vyrobila, poslala a on jí ani nerozešle

Milanééééééééééééé, kde si??

MilanS
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 22:03
- Nahlásit

:x :x :x

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 22:04
- Nahlásit

MilanS

ááááá , vida, tady mlčící smajlík nefunguje víš jenom na skype

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 22:21 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit

ankaras, MilanS
Milan ti to spočítá písni tvojí typickou krmnou dávku, prej co surovina-váha. Ted jsem tady jak za spojku
nejsem posedla presnou vyvazenosti denni davky
takze typicky: maso viz vyse (vsemozny druhy), kosti cca tak pul kila (taky vsemozny druhy, ovsem ty muzeme pro vypocet vynechat, vysvetleni taky viz vyse), podle prilezitosi treba chrupky, obcas kuzi apod .. zbytek zelenina (korenova, ruzny salaty, biliny)
i kdyz vlastne on uz to milan kdysi pocital, ne? tak si to treba nechal pro strejcka prihodu ..
ehm, toho zelenyho asi taky tak do pul kila

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 22:50
- Nahlásit

Roxana
Já nevim, já tomu nerozumim a ani mě to nějak nezajímá, ale aby se asi něco spočítalo, jestli krmíš teda tay jde o orijen líp než orijenem tak to chce nějaký konkrétní čísla a ne od oka.

Roxana
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 23:08
- Nahlásit

ankaras
Já nevim, já tomu nerozumim a ani mě to nějak nezajímá, ale aby se asi něco spočítalo, jestli krmíš teda tay jde o orijen líp než orijenem tak to chce nějaký konkrétní čísla a ne od oka.
coze? ted ti moc nerozumim jestli to melo znamenat, ze jde jako o to, jestli krmim lip nez orijenem?? no to teda nemelo
ale milan prece sam psal, ze to pred rokem pocital, tak jsem mela dojem, ze vi, co pise a nebude s tim mit problem
ale dejme tomu, teda - maso 0.6 kg, kosti 0.5 kg, zelenina 0.4 kg (mrkev, celer, petrzel, kapusta, salat, rukola, cervena repa ..) konkretneji uz to asi nepujde

ankaras
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 23:24
- Nahlásit

Roxana
tak jsem mela dojem, ze vi, co pise
- jj, tak ono to tak vypadá, že z toho co píše, že v tom má přehled a už se do toho nebudu míchat . Líbila se ti PK-ka? letos máme dvě, ale musela jsem to udělat z něčeho bez sněhu hned druhý den ale sníh napadl . Ale Ayrina v něm lítá, že snad nemam nemázlou fotku. Chystáte se zase ted někdy do Tater?

grooggy
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2009 23:54
- Nahlásit

ankaras
PF-ka byla špica...
Taky jsem si řikala, že bych nějakou vyrobila, ale sníh u nás "napadl" až dneska, tak jsem ještě nic pořádnýho nevyfotila abych něco vyrobila...

<< 1 ... 603 . 604 . 605 . 606 . 607 . 608 . 609 . 610 . 611 . 612 . 613 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání