| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 00:14
- Nahlásit
no vidím, že tlamy tu nehážu jenom já - stará kráva, ale válejí se i mladší ročníky A já že už začínám být ,,vetchá stařena", která dva čokly neustojí
Stopovačku používáme prakticky pořád a to tak, že Worka ji v jednom kuse napíná - stejně jako vodítko! Někdy už se musím držet zuby nehty, abych ho fakt nepřizabila Navolno chodí už jen vyjímečně - jelikož jeho jediná činost je vystopovat a honit nějaké zvíře. Stačí i blbý kos. Jo, když s ní trhnu, chvíli se zarazí (co se jako vztekám) a táhne a vzpíná se nanovo. On je jinak zlatíčko, jenže mám pocit, že té inteligence moc nepobral, tudíž nějak nechápe - udělám to znovu...a ona mi urve hlavu
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 00:18
- Nahlásit
worick
Ayrina tahne na stopce když je nevyběhaná, ale když vidí že už teda je zle tak jí nenapne dneska jsem se taky zuby nehty držela na nohou na uježděnym sněhu, ted prosim jsem měla blbý vodítko a míjeli nás 3 uštěkaný bíglové - no, zpocená jak amina. Ale je fakt, že ona teda na vodítku netahala nikdy, to jsem jí učila, ale potom zase jí vysvětlit, že teda na postrojku se tahá to táhla jenom z kopce , ale jak jsme byli jednou běhat, tak od tý doby chápe. ale nei to jako u haskounů a tak, je to že popotáhne, pak jde s prověšenym a když se rozběhnu tak se taky umí krásně prudce zastavit a jít něco čuchat do pangejtu.
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 00:23
- Nahlásit
ankaras
huu naši psi... Když jsem byla malá a bydleli jsme u babičky, tak měl děda vlčáka, pak jsme si koupili kokra→bulmastifa→černýho teriéra... Rusák umřel před 6 lety, Bulmastif předloni a kokr loni... Bobana budeme mít v lednu 4 roky... Babička po tom ČV měla Bulldoka a teďka má Bulteriera :-D Ale Bodie a ten Bulík jsou jediný, který mám já oficiálně ve výcviku(teda Bulík jenom příležitostně... jinak z lásky ke psům venčim sousedům Trpasličího jezevce a Bígla, protože jedný sousedkám je asi 80 a dostaly povedený dárky, který venčit nebudou :-/)
nějaký fotky mám na psi lasce: URL
jinak pak mám většinu na facebooku a dnešní fotky psa mám tady: URL
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 00:26
- Nahlásit
Jak to tak čtu, tak já dobrá čecha... moje syntax se dostala do jiných větných dimenzí :-D
|
AmAkita
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 07:28
- Nahlásit
to .....KOČKY :
Doma kočky nemáme ze zištných důvodů !
Všechny naše akity je loví .
Většinou jsem jim je stihla VYTŘEPAT/VYPÁČIT z tlamy , ale nedávno se bohužel nepodařilo......
Samice jednoho óbr kocoura potkala na zarostlém remízku v poli a i když jsem ji měla uvědoměle na vodítku, tak vytřepat nic živého už nešlo
Bylo mi ho fakt líto .
------------------------------
V dávných dobách kdy Čoki byla jediná naše akita , tak domácí kočky chodívaly spát přímo na ni (působila jako topná dečka).
Ovšem venku ty stejné naše kočky venku honila a ony věděly že mají zdrhat na nejbližší strom.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 14:48
- Nahlásit
Ahoooj,
zdravíme všechny. Přiznám se, že nemám čas teď pročíst poslední stránky diskuze, tak se snad neopakuji.
Roxana
viz. Předsilvestrovská vychajda - je něco? Kdyby ne, mám návrh, ještě trochu nutno propracovat, ale dnes jsme byli na Kokoříně - dám na stránky snad odpolko fotí. Nádhera.
Zas musím běžet, zatím.
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 15:42
- Nahlásit
Zdravím, jsme vymrzlý až běda. Dneska poslední obíhačky po nákupech a už jenom ve středu žrádlo .
grooggy
- dneska jsem si na poli na tebe vzpomněla, Ayrina byla rozdováděná a vyskakovala na ty balíky slámy to víš, já nadšená, protože o tohle vůbec nejevila zájem, ale super, takový ty kulatý . A teď jdu hned pro čaj a teplý ponožky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 18:34
- Nahlásit
ankaras
Já už se s tím taky nechci opakovat, ale musela jsem dnes na pohřeb. Tak příšerná zima mi byla naposled na podzim - taky na pohřbu. Bylo teda ,,jenom" -9st, ale fučelo. Posledních pět minut mi zalezlo za palce na nohách - ještě, že nás (mně a mamku) vzala známá k sobě na čaj, cca 100m od hřbitova - dál bych určitě nedošla Teď se doma už asi 2h klepu a jdu si uvařit grog - to jediné mně rozehřeje - i když jsem zapřísáhlý abstinent, tohle prostě musím
Venku je fakt totál hnusně, jen z okna koukám jak sníh letí po zahradě - samý zámet. Kluci byli se mnou doma chvilku, když jsem přišla a za chvíli chtěli jít ven. Teď ale zase koukají, že by jako chvíli dovnitř. Se nedivím, tam by psa nevyhnal...
grooggy
ty jo, ty jsi taková šikulka co tvoří vlastní dárky.... , ach jo, to bych chtěla taky být Mám obavu, že dárek ode mně stvořený by byl něco jako taková ta umatlaná přáníčka od děcek ze školky ke dni matek
Laida
Už máš nový domek vánočně nazdobený? Světýlka, sobi a tak Já první rok zdobila jak blázen - doufám, že se ještě letos alespoň do něčeho málo dotrkám
AmAkita
Ty jo, to s kocourem byl fakt masakr. Na mně jako majitelku dvou kočičích miláčků to působí hrozně (když si představím, že by se mi domů nevrátili) - ale schválně je na kočky neštveš, tohle je prostě nešťastná náhoda Worick taky naši kočku občas na strom zažene, ale je to spíš taková jejich zábava..
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 19:31
- Nahlásit
worick
Jestli šikulka nevim, ale snažim se
Co ty na to?
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:13
- Nahlásit
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 20:33
- Nahlásit
grooggy
Krášnýýýý, fakt moc pošli mi ho na mejlíka prosím si ho schovam. JInak výrobek pěknej, já se omluvuju ale já jsem takovej ten divnej typ člověka, co nesnese ani řetízky, náušnice, prstýnky, nic a když mam náhodou někomu zapnout řetízek, tak mam husinu a neni mi dobře a náušnice, tak to rovnou křičim že ne . Nevim proč. Dneska tady byla sousedka a nějak přišla řeč na myslivce a ona říkala že jsou to normálně pošukové. Že její bratr je myslivec a že si chodí krmit a piplat tu zvěř a hlavně srnky do lesa a hrozně se těší na ten den, kdy je bude moct postřílet. Tak to je asi taky svym způsobem nemoc
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:06
- Nahlásit
ankaras
Děkuju Já taky moc tyhle serepetičky nenosim-jenom občas. Tohle mám pro tetu ona je taková "křehká" tak by se jí to mohlo líbit a když ne, tak to stejně donesl Ježíšek
U myslivců mě asi nejvíc rozčiluje to, že už se těmhle zprávám ani nedivim... Dneska mi sestra předávala zprávu (z třetí ruky), že ty pošuci u nás zase střelili nějakýho ovčouna... Podle mě by se měli zavést nějaký psychotesty- spíš by se měli zavést všechna tahle opatření-podle mě to nejlépe vystihnul Daniel Puschman v blogu na idnes... URL Už pomůže asi jenom hromadný protest normálně uvažujících občanů a jít za to lobovat do sněmovny-i když někdo žekne, že za zastřelení psa si člověk může sám(jak to čtu ve většině diskusí na toto téma), ale nikdy člověk neví, jestli mu někdo nestřelí dítě když bude sbírat houby(když si někdo omylem zastřelí syna na lovu holubů, tak by to s těmi testy mohli začít brát vážně) ...
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:23
- Nahlásit
grooggy
Zase u policajtů takový testy mají a taky prd platný . Je to hezký povedlo se ti to. Uděláš toho za rok hodně? Nebo jenom tak příležitostně?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
grooggy
Když se tady na některé s diskusí pustím s myslivcem do křížku - hlavní argumentace je, že oni to přece nedělají pro zábavu a to že si zasřelí sem tam nějaké zvíře, to je přeci odměna za celoroční dřinu
Jelikož to není většiny z nich povolání - tak to tedy pro zábavu dělají. Celoroční dřinu bych ráda viděla: u nás je jejich jediná činnost stavění nových superlepších posedů a rejdění na čtyřkolkách po lese, dělání si dřeva na zimu atd. A něco si za odměnu zastřelit??? Tak to nechápu, jak může normální člověk vůbec vypustit z huby! Vzít někomu život jako svou odměnu? Že bych si za celoroční boj za lepší životní prostředí zastřelila k Vánocům nějakého myslivce? Otevírá se mi kudla v kapse.....
Já šperky (jestli se tomu tak vůbec dá říct) nosím jen vyjímečně a to spíše z praktických důvodů (abych narušila rozlehlost svého hrudníku ) Já na šperky ani nejsem ten pravý tip. Jsem spíš sportovní (ale to klamu tělem, ke sportování mám teda hoooodně daleko ) Teď jsem měla v Praze na krku takového skleněného medvídka a při vítání mi ho Berčan strhnul - polovinu jsem ho nenašla Uši mám píchlé od mimina a střídavě jsem tam nosila různé náušnice: zprvu jako všichni zlaté, stříbrné, v pubertě všechno možné. Pak mi začali hnisat a nakonec hnisaly i se zlatýma náušnicema. Všichni tvrdili:,,to není možné, po zlatu uši nehnisají, vydrž!" Vydržela jsem dost dlouho - v uchu jsem měla díru půl centimetru a málem jsem dostala otravu krve. Za čas bylo ještě pár pokusů, ale ucho okamžitě zarudne a hnisá. Teď už asi 10 let jsem náušnici v uchu neměla, ani nevím, či tam mám ještě průchozí ty dírky. A stejně si myslím, že je to blbý zvyk, nechávat dítěti dělat do uší díry, když ani nevíte, jestli je tam bude chtít mít. Až samo požádá - prosím, ale takhle se mi to zdá trochu kách.To bych mu taky mohla dát třeba na rameno vytetovat 10cm mořskou panu ne?
grooggy - seš teda šikovná A to tenké je řetízek či nějaký provázek?
A zapoměla jsem vám všem pochválit PFka Já bych to vůbec ani neuměla vyrobit (a hlavně by se mi s tím nechtělo rýpat )
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:37
- Nahlásit
Tohle je můj první výtvor, pokud nepočítám to co jsem dělala na výtvarce :-D Ale nějak mě to chytlo, protože jsem si koupila nějaký korálky a vůbec to není složitý... A v porovnání s těma cetkama a lá New Yorker, apod je to kvalitní a levnější... Tahle sada s korálkama swarovski mě vyšla asi na necelý 200, což je levnější, než kdybych si to koupila v nějakym obchodě :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:41
- Nahlásit
grooggy
a ještě taky pomalu píšu - zase jsi mě předběhla
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 21:41
- Nahlásit
worick
U nás to vůbec nechápou, že jsem taková, mamka miluje zlatý cerepetičky, mně to přijde jako vyhozený peníze, tudíž když jsem odmítla za maturitu náušnice, tak jsem dostala nasr.... a ještě se se mnou nebavila 14 dní, ani na slavnostní vyřazení mi nepřišla, dorazil děda s tátou . Takže to bylo spíš - vydrž, at ti uši nezarostou kdyby ses vdávala a tak, tak jsem se snažila, ale nic, ted už taky nevim jestli mi náušnice projdou. Když už, tak takový ty přírodní matroše . Ted mě doma uvrtávají do nehtů asi ještě pořád nepochopili, co je to pes
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:00 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
no nehty to ani nemluv! To co já mám na ruce, to se ani nedá na veřejnosti ukazovat Na každém druhém prstu ho mám do půl prstu urvaný. Mám je jako papírové. Jo, taky bych chtěla krátké, pěstěné nehty (francouzskou manikůru), to je hezké, ale takové ty nalepené dvoucentimetrové drápy a ještě odrostlé do třetiny nehtu - co jsem viděla naposled pokladní v DM - tak z toho se mi taky ježí chlupy! Nemůžu vidět jak pak, když chce něco chytit, ty prsty kdejak vytáčí - jako nějaký invalida. Taky bych ráda bych viděla tu práci doma.... Fůůůj, už vidím, jak ti to Ayrina urve i z polovinou tvého nehtu. Brrrr
Jo vidíš, ještě jsem zapoměla: na 30. narozeniny jsem od Toma dostala briliantový prsten - dokonce jsem si ho sama v Rakousku vybírala - stál něco přes 40tísíc! (házání perel sviním - se tomu říká ) Dávala jsem si ho jen na vyjímečné příležitosti. Pak jsem si řekla, že to ho teda moc neponosím a párkrát jsem ho nesundala. A pic, jeden ten briliantík z něho vypadnul Takže teď mi někde pár let leží (ježíš, ale ani netuším kde, měla bych se po něm podívat ) a k mým rukám se stejně moc nehodí - mě k nim hezky jdou zahradní rukavice
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:02
- Nahlásit
worick
Díky díky, je to postříbřený řetízek-čistě stříbrný neměli, ale to co se v náušnicích strká do uší je stříbro
Vyrobit PF je jednoduchý-staří mít photoshop a jde to samo :-D a vlastně ještě potřebuješ fotogenickýho psa, což je u mě občas problém-má totiž takovou nemoc, která způsobuje to, že na fotkách stříhá ušima, začíná se drbat, válet nebo uteče :-D
Četli jste článek o tom, jak se v americe 4 letý dítě opilo pivem, odešlo z domu, v kradlo se k sousedům, ukradl m jim 4 dárky a pak se proocházel v ukradenejch šatičkách po ulici :-D -vim, že to není k smíchu, ale ono je to tak absurdní, že to asi ani víc nejde... Tady je reportáž v AJ: URL
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:05
- Nahlásit
ankaras
Nehty jsem měla jednou a.. no vydržely asi 2 týdny a pak jsem je musela sundat, protože to byla strašná vostuda :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
ankaras
na ,,zdravodiskuzi" je téma ,,utržený dráp" - tak tam taky brzo budeš přispívat
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:15
- Nahlásit
grooggy
worick
- mamka má udělaný hezký, neměla nikdy ty "drápy", má je jakoby do špičky jako svoje, měla ty umělý, to bylo peklo, padalo jí to, ale ted to má odrostlý a už má jenom svoje, který jí potáhne gelem a má to fakt hezký na pc, všechno doma s tim dělá a drží a nepřekáží. Tak ono při její práci je pěkný mít udělaný ruce a ona na vycházky se psem chodit nebude a záhon s něčim dobrym jsme doma nikdy neměli pro útěchu nám s bratrem vysadili na zahradu dva rybízy, jeden angrešt, angrešt odešel nějakou nemocí, jeden nerada zlomila Alma, když si trhala rybíz a třetí nevim . Pamatuju si jedině mečíky co si mamka vysazovala, ale když jí je děda zasadil jednou obráceně, tak to vzdala
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:19
- Nahlásit
grooggy
Naše psiska umí fotit pouze momentky, jelikož jinak si okamžitě sednou, většinou ale hned lehnou. Takhle se postavit absolutně neumí (netrénovali jsme na ty výstavy, no ) I když jim chci vyčesat ty rajtky na zadních nohách, tak je musím násilím málem zvedat za ocas. Okamžitě sedají - to je jediné, co jsme dovedli k dokonalosti, ovšem teď sedají, i když nemají
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:23
- Nahlásit
worick
Pošli fotky a něco vyrobíme
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:25
- Nahlásit
ankaras
ale když jí je děda zasadil jednou obráceně - strejda tak zasadil tetě česnek - zjistila to až na konci sázení a museli celý záhon překopávat a sadit znova
pokud někdo sedí v kanclu a má pěstěné ruce a zlaté prsteny - to je radost pohledět U mně je to něco tak vzdálené ....asi jako cesta na Mars
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:25
- Nahlásit
worick
Já taky na výstavy nějak netrénovala... A je to vidět-ignorace výstavního vodítka→v hale prostě klusat nebude→chce čuchat a v Praze mi štěkal na nějakou paní co jedla housku :-D Už aby byly výstavy zase venku :-D
Když chci Bobana učesat tak to dopadne tak, že jak vytáhnu hřeben tak uteče do boudy... Teďka mi má přijít Furminator a ten fakt funguje skvěle-vyzkoušeno na cvičáku, akorád v čechách maj ulítlý ceny-cca za 1500 a já ho mám z usa asi za 300
|
grooggy
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:27
- Nahlásit
worick
Jo dej sem link na fotky-se ti pokusim vyrobit PF :-D
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:27
- Nahlásit
ankaras
Pošli fotky a něco vyrobíme Ty seš éro To budu muset koupit pesům alespoň ty sobí parůžky
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:29
- Nahlásit
worick
přiděláme jim je pošli namejlíka nebo sem a s grooggy něco vyrobíme
|
ankaras
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2009 22:31
- Nahlásit
grooggy
my jsme na tom podobně, vždycky něco provedeme na výstavě Jenže Ayrina je hrozný péro a navíc ROZMAZLENÝ a panička je taky rozmazlenej spratek, tkaže když panička chce aby ayrin nezlobila ayrin prostě nebude poslouchat a panička se nasere a dělá scény a ayrin dělá taky scény asi jsme se fakt našly
|