| Autor |
Zpráva |
Roxana
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2007 16:25
- Nahlásit
Bubacek
Zkus tady: http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=nova
Ale kdyztak na MUJPES je to stejne jednoduche a do ostatniho se nemusis zapojovat
|
moth
|
# Zasláno: 6 Lis 2007 17:59
- Nahlásit
Ahoj Ahoj !!!
Zasa som tu a v dobrej nalade!
Pridali ste krasne fotecky, len stale neviem, kto je ta krasna zihana AA - fakt skvostne zafarbenie, napiste mi meno prosim
Som v dobrej nalade, pretoze prave som sa dozvedela, ze JCh. Bay O’Kuma MO’T Bear-Key dostal v Nitre dalsi CAC, sme na neho velmi pysni!!! Mrzi ma, ze je chovny a doteraz o neho nikto neprejavil zaujem - fakt sa donekonecna bude kryt to iste dokola?! Je to krasny pes s vybornou povahou a s famoznymi predkami ...
Co sa tyka mojich predoslych prispevkov, stale som nedostala ziaden osobny mail od vas ...
Pa
Katka
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2007 20:47
- Nahlásit
Ahoj všici, zase po čase.
Mám toho tak strašně moc, že nevím, kde mi hlava stojí. Částečně to odnáší i Corča, protože nemám tolik času na dlouhé procházky, když je páníček v práci, bloudí a ryje jenom na zahradě a půl hodinka venku ji nevytrhne.
Moc vám holky - Roxana a Fajka) závidím, že jste se konečně setkali. Taky bych strašně ráda, ale ani k rodičům do Turnova se nedostanu. Fotky jsou nádherné
ˇPročítala jsem to tu trošku a koukám, že máte snahu dát dohromady něco písemného o Akitách. Když jsme se rozhodli pro AA, taky jsem prozkoumala všechna vydavatelství. Bohužel psů tohoto plemene je příliš málo, než aby se tím někdo zabýval.
V posledních letech se to ale podle mne rapidně změnilo. Sehnala jsem alespoň Aj knihu o AA z roku 1990 od Geralda a Kath Mitchell. Přemýšlela jsem ch¨víli o překladu a přidání nějakých informací o chovu VČR a SR. Pro mé nedostatečné znalosti o akitách jsem od toho raději upustila. Od toho jsou tu jistě chovatelé, kteří mají již bohaté zkušenosti. Snad se už brzy někdo rozhoupe a dá pár řádků dohromady.
Jinak Fajko, jestli ji chceš půjčit, můžu ti ji poslat poštou. Nebo nebudeš teď na výstavě v Praze 18.11?
Zatím se mějte, ahojky
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 6 Lis 2007 20:49
- Nahlásit
Oprava textu: kniha je o japonských akitách
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 08:07
- Nahlásit
Ahoj holky, jsem ráda, že jste se tady ozvaly . Hlavně Laida po takové době .
Laida
Pokud mám dobré informace, tak v listopadové Praze bude Roxana i Fajka a já přijedu taky . Jsem moc zvědavá na Corry. Je totiž moc krásná a ráda Tě zase uvidím .
moth
Ta žíhaná Akita není AA(škoda, taky se mi moc líbí). Je to AI. Jinak na článcích už začínám pracovat.
Roxana
Vzdávám to , jsem z toho zoufalá , prostě si tady budu s Vámi psát , ale bez obrázků (.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 08:59
- Nahlásit
Bubacek
Cau, nemam ani minutku, za chvilku musim bezet, ale kdyztak mi ty fotky posli a ja ti tu galerku udelam, oki?
vsem
Pa zitra!
|
moth
|
# Zasláno: 7 Lis 2007 09:22
- Nahlásit
Laida
Ahoj Laida!
Tak Ty mas knihu Book of the Breed Akita od Mitchels to je super?! Manzelia Mitchels mali chov. st. Kiskas, ktora sa da najst vzadu v starych rodokmenoch hlavne Almaju ale aj inych ...
Je to velmi pekna kniha, je tam relativne dost spomenute aj o historii chovu v Europe a vela krasnych fotiek z toho casu. Su tam aj niektore psy, na ktorych zaklade sa zakladal chov este v Ceskoslovensku! Je to anglicka kniha, takze je normalne, ze sa spomina Japanese Akita, pretoze pod tymto nazvom je oznacovane plemeno Akita vseobecne v UK, nakolko nebolo rozdelene ...
Momentalne mam myslim, ze 12 knih o Akitach z USA a UK a ta Tvoja fakt stoji za to!
Pozdravy
Katka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 12:45
- Nahlásit
Ahojky všem to jsem ráda že jsem zase tu, ta včerejší cesta byla hrozná
U nás padá štěstí z nebe, čili že sněží Fajka ráno vůbec nechtěla domů z procházky. Přece když je venku tak úúúžasně bííííílo a studenoooo
Laida
Bubacek
S tou výstavou je to ještě tak napůl, chtěla bych moc ale nevím jak časově a tak tak snad se to povede a kdyby ne, tak doufám že dáme nějaký ten srazík kdekoliv ... nebo třeba tu procházku na Karlštejn
A pojedete na tu výstavu všici aj s psékama i když nevystavujete? Nebo všichni vystavujete?
Jé kdyby si byla tak hodná a tu knihu mě půjčila, to bys byla moc hodnáááá, já bych si moc ráda něco prostudovala a zatím nemám co... když tak se domluvíme buď by jsme si jí předali na té výstavě nebo poštou.. ještě je čas.
A co Corry? Jak roste? My chceme foooootooo
moth
Jo jo Bubáček už psal, že tu jsem vlastně trošku vetřelec protože Fajka je AI jménem Feiko Tomimopa...
Ten mailík pošlu hned jak to půjde už ho mám skoro dopsaný je trošku delší...
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:37 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
Fajka
Žádný vetřelec nejsi. To je snad jedno jestli AA nebo AI, jsou to naši miláčci.
A na tu výstavu prosím přijeď, pokud to aspoň trošku půjde. Moc se těším a já jedu bez pejsanů.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 14:43
- Nahlásit
Bubacek
já psala že jsem vetřelec jenom trošku
Vždyť ke komu jinýmu bych s Fajkou měla blíž než k AA když nepočítám pyraňky a vlkodlaky : wink:
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 17:29
- Nahlásit
Fajka
Ahoj Fají, vím, že se budeš snažit ze všech sil se do Ph dostat. Budeme se těšit. Knihu vezmu samozřejmě sebou a kdyby se nám náhodou nepodařilo se setkat, poště to jistí. My tam jedeme vystavovat. Teda páníčkové si to myslí, záleží ještě na tom, jak se mladá slečinka dobře vyspinká
Bubacek
Asi se známe, já ale přes diskuzi nevím jak a kde a... Tak se seznámíme ještě jednou v Ph. S holkama se taky uvidíme poprvé "naživo" Moc se těším
moth
Ta kniha je opravdu výborná. Popisuje všechno: od historie přes standard, vady, péči o zdraví fyzické i psychické a další kapitoly od přínešení štěňátka po línání atd.,atd. Nad touhle knihou jsme se rozhodli, že AA je to pravé pro nás. Můžu vřele doporučit všem.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 18:40
- Nahlásit
Laida
Rožnov pod Radhoštěm - Hradisko. Atilla Bear - Key je tatínkem Tvoji Corrynky a mým pesanem. Všechny pozdravuji i Corrynku.
|
moth
|
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:38
- Nahlásit
Ahoj vsetci!
Musim napisat, ze ma mrzi, ze nikto z vas nereagoval na moj prispevok vyobrazujuci "realny obraz" plemena na SK, podla mna je to velmi urazlive a nechutne - predsa nikto z nas nema doma Akitu, ktora zozere celu stolicku, je 50-kilogramovym termitom a potrebuje horuce kupele atd....
Nevadi!
Vobec mi nevadi, ze do diskusie sa zapoji aj majitel Akita Inu, alebo aj ineho plemena resp. krizenca, tu ide o charakter cloveka a o nic ine, aspon ja to tak chapem - takze Fajka nie si ziadny votrelec, na to zabudni, som rada, ze som Ta spoznala aspon na dialku!
Teraz som sa dozvedela, ze sa narodili novorodenci AA v CZ, sice nie som nadsena zo spojenia (polosurodenci), ale nech sa steniatkam dari. V kazdom pripade ak to pojde dalej takto v CZ, nevyzera to pozitivne. Mam taky pocit, ze takmer nikto nema ciel svojho chovu ... a taky bude vysledok neskor, bohuzial?!
Pozdravy
Katka
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 7 Lis 2007 20:56
- Nahlásit
Bubacek
Tak to už jsem doma a strašně moc zdravím vás i taťulu a ostatní miláčky. Pokusím se ještě dneska dát foto Attily a Corči do galerie. Moc jim to tam sluší.
Corynka se má výborně, páníčky sem tam zlobí svou tvrdohlavostí, ale na druhou stranu obdivujeme její osobnost, kterou nemá každé plemeno.
Tak jdu na to foto.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 09:03 - Změnil/a: Bubacek
- Nahlásit
moth
Zdravím a přeji pěkný den.
K tomu co jsi napsala se nedá nic normálního napsat. To jsou totiž takové kraviny (slušně řečeno), které mohl vyřknout, napsat jen ten, který Akity vůbec nezná a nemá s nimi zkušenosti. Jsou to nesmysly, které se vůbec nezakládají na pravdě. A pokud to někaká Akita dělá tak je to vina jejího pána!!! Prostě a jednoduše řečeno je to hanění a špinění plemene, které si to vůbec, ale vůbec nezaslouží!!!!
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 11:39 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
vsem
Preji pekne (skoro)poledne, doufam, ze vy i vasi chlupaci se mate bajecne.
Co se vystavy tyce, zatim je to tak na 90%, ale snad mi to vyjde, moc rada se s vami uvidim
Fajka
Cauky, jakpak je, co to nemecko?
Mam prosbicku - chtela bych dat na stranky nejake fotky z naseho vyletu, ale chci se zeptat na dovoleni, jestli by ti nevadilo, kdybych tam zverejnila i ty, kde jsi vyfocena ty? Jestli vadilo, samzorejme respekt, zadny probl
A co Fajinka, jak se ma?
Laida
Ahoj, tak jake novinky u vas, jak jde studium ?
moth
Moc zdravim na SK !
Zatim jsem nepsala, protoze je toho trochu vic, co mam na srdci a s casem je to zle, takze snad do konce tydne, nepojzdeji do toho pristiho to sepisu, nebojte
Jinak plne se ztotoznuju s Vami ohledne novych stenatek v CR, samozrejme gratuluju a hlavne preju zdravi a dobre paniky. Ale jinak - na pribuzenskou ma celkem vyhraneny nazor, sice ji v nekterych pripadech uznavam, ale jinak .. skoda mluvit . A bohuzel se plne podepisui pod nazor, ze pokud to takto u nas pujde dal, nebude VELMI brzy z ceho vybirat ..
Ale presvedcovat nikoho nebudu. Jen je mozna skoda, ze povolanejsi by radou prispet mohli ..
A k te predstave - Katko, tu ja ale MAM!!! To, jak se to vyvine dal, dnes samozrejme nemuzu rict a ukaze to az budoucnost ..
Podrbani cele smecce do Blavy
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 12:09
- Nahlásit
Ahojda všici
dneska vás nestíhám skoro ani číst na tož psát
Děsnej blázinec v práci, všichni chtěj všechno a nejlépe hned, a je jim úplně fuk že mám jen jednu hlavu, dvě voči a dvě ruce
Roxana
Fajka v poho užívá si snížek i když je tak mokrej.
Německo bylo příšerný, nejdřív ledovatý silnice, pak pršelo jak blázen a dorazil to ukrajinec co se mi na křižovatce dobejval do auta asi se mu líbilo auto nebo co a nevšim si že mám vedle sebe chlapa co spí ...
Až budeš jezdit, tak Suzíci maj takovej zámek, že se na tebe nikdo nedostane, tak se prosím tě určitě zamykej. Ve tmě je to na silnicích fakt síla
Na stránky můžeš dát fotečku jakoukoliv i se mnou aspoň si ostatní budou moc udělat obrázek jak jsme si s Fajkou podobné
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 13:41
- Nahlásit
Fajka
můžeš dát fotečku - Dik ! Pak ti reknu, az probehne aktualizace , ju?
dobejval do auta - no to je hrozny, nevim jestli jsem ti uz nerikala, ale jedny kamaradce tady kdyz stala na cervenou (v 9h rano!), tak ji normalne nekdo rozbil kladivem okno u spolujezdce a chtel ukrast kabelku, nastesti ji zachranil nejaky pan z auta, co cekal za ni ..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 15:11
- Nahlásit
Roxana
Pak ti reknu, az probehne aktualizace , ju?
Díky, už se těším Doufám, že už brzo najdu čas, abych taky spáchala nějakou tu Fajkostránečku....mám moře fotééék
v 9h rano!), tak ji normalne nekdo rozbil kladivem okno u spolujezdce a chtel ukrast kabelku,
neříkala ... bože kam se ten svět řítí, za chvíli aby si člověk pořídil k řidičáku ještě zbrojní pas
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 16:06 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
No tak uz jsem tam neco soupla
http://www.samarabohemia.estranky.cz/
Doufám, že už brzo najdu čas - no jo jo, uz se tesim!!!
Jo a hele koukala jsem na ty stranky, ale ta Pirie je fakt krasna, to jako musim uznat, i kdyz .. no vsak vis. A pak ze Geisha vypada jako tvoje Fajinka, ja bych je asi nepoznala
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 19:39
- Nahlásit
Roxana
Ahoj Roxi, ty tvé stránky jsou úžasné. A mohla jsem si oči vykoukat, když jsem pohlédla na vašeho ženicha. Je to typ, který jsme původně hledali, ale štěňátka bohužel v ČR ani nikde v okolních zemích nebyla k nalezení. Museli bychom až do Anglie, o čemž jsme také uvažovali. Nakonec jsme narazili na Corču a ta to rozhodla. Byla naše na první pohled, hned si nás získala a jinou bych ani nechtěla.
Všem
Jsem moc ráda, že tu jsou lidé, kteří zodpovědně hledají a nebojí se invastovat jak peníze tak spoustu úsilí, aby dospěli k správnému spojení. Mnohokrát tu bylo napsáno, že to v ČR míří s plemenem AA velmi špatnou cestou. Já bych s tím moc nesouhlasila. To, že je tu několik chovatelů, kteří se "čistotou " plemene nezabývají neznamená, že tu nejsou i jiní a snad přibývají i noví, kteří se opravdu starají. Vždyť AA v ČR není zas tak dlouho. Dovolím si tvrdit, že až v poslení době vzniká u lidí povědomí o této rase a předpokládám, že se řady AA v budoucích letech budou rozrůstat. Také uděláme vše, aby Corča poznala zcela odpovídajícího ženicha a jistě nejsme jediní "začínající" chovatelé. Vždyť naše zlatíčka jsou tak nádherná a miloučká, jak bychom mohli škodit našim štěněcím ratolestem špatními spojeními.
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 8 Lis 2007 19:42
- Nahlásit
Roxana
Jinak škola? Skoro brečím TEď bifluju celou pediatrii a biologii člověka, kapacita mého mozku ale neodpovídá jejich požadavkům. Když už opravdu nemůžu, Corča mě z toho vytáhne. Bezstarostně běhá, skáče, olizuje mě kde jen se dá, komu by se pak nálada nezlepšila?
|
moth
|
# Zasláno: 9 Lis 2007 08:38
- Nahlásit
Ahoj Roxana a vsetci!
AA v CR je od vzniku CR takze dlhsie ani nemohla byt
Teraz vazne, prve Akity americkej linie samozrejme boli vystavovane este v CSSR v 70. rokoch, prve Akity americkej linie samozrejme boli exportovane z USA, CAN, NL, D atd. do CSSR v 80. rokoch ... Takze plemeno tu existuje relativne dlho, avsak na tuto historiu sa laxne zabudlo resp. zostala odignorovana a od roku 2000 (VJP) sa zacalo "cistit" plemeno novymi exportami z USA a od roku 2006 (AA) dalsimi novymi a novymi exportami aj z roznych inych krajin ...
Co sa tyka cesty plemena v CR jej potencial je viditelny zo sucasneho genofondu, jednoznacne vsak mozem potvrdit, ze je to urcite na mile vzdialene od katastrofy tu na SK !!! Skutocne vzdy zalezalo, zalezi a opatovne bude zalezat len a len na novych majiteloch - podstatne je, aby mali stanoveny ciel, pochopitelne prospesny pre plemeno, a predovsetkym aby sa nedali odradit a znechutit! V CR zatial nemate situaciu, ze by vam niekto zamerne hadzal polena pod nohy a to je zaklad pre pozitivnu buducnost!!!
Aj preto si prave s vami rozumiem a tu na SK som "nepriatelom statu" v ramci plemena
Pozdravy
Katka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 9 Lis 2007 11:45
- Nahlásit
Laida
Ahojky, moc diky za pochvalu stranek, neni to sice presne co bych si predstavovala, ale na vic momentalne casove ani dovednostne nemam . Kazdopadne jsi moc mila
S zenichem jsem se doufam strefila, uvidime hlavne jak se bude libit nasi Arisce, doufam, ze je jeji typ
K vyvoji plemene u nas - ne, nepsala jsem, ze to u nas miri hodne spatnym smerem, ale kdyz si vezmes genofond, ktery tu mame, tak kazde spojeni s velmi uzkou PP je podle me krok zpet. Ale jak rikam, je to muj nazor, nikomu ho nenutim, jen moje predstavy a plany jsou jine. A verim tomu, ze je spousta lidi, spousta "novacku" u AA (ale to jsem ja taky!), kteri prispeji k rozsireni pestrosti ..
A jeste ta skola - no vubec ti to nezavidim, naopak mas mou plnou podporu, me to ceka za cca 1/2 roku, nekolik ZK + bakalarka, uz ted vim, ze se to neda stihnout , ale tak zkusim a uvidim, co z toho bude ..
moth
Zdravim vsechny v moth Opet se k vasemu prispevku neda moc co doplnit .. Jen moje myslenka k laxne zabudlo resp. zostala odignorovana a, vite, ja myslim, ze je to taky proto, ze novy trend je znacne jednodusii, asi malokdo se vyzna v tech puvodnich liniich, a taky dohledavani informaci o nich je obtiznejsi, nez zabrousit v dnesni internetove dobe, co se deje kde ve svete kolem, a za situace, kdy je orientace v akitach (!) po rocich "mlhy" jednodussi a vicemen jasna ..
Ale ja za sebe vubec nejsem proti importum, naopak, zvlaste pokud jsou promyslene a maji zamer ..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 09:47 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Ahojky všem
lidičky u nás je kráááásně jak v pohádce, sněží a sněží
To vypadá že ty nové lyže brzo vyvenčím
Roxana
Fotečky na stránkách jsou super těším se že další budou vánoční na Ještědu, výlet na Kárlštejn atd ....
Laida
Roxana
Bubacek
Poslední dny nestíhám, ale jak makám tak vobčas u toho přemejšlím a přišla jsem na to že pokud na tu výstavu příští neděli pojedu, tak s bábovkou
Jednak by byla celý víkend beze mě a to nechci a druhák to pro ní bude další super socializační den
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 10:33
- Nahlásit
Fajka
To je príma nápad, ráda ji uvidím na živo. I když koukám na fotky asi to není mazlík s cizími, že? Prostě se chová jako pravá Akitka se vším všudy. Hrdá , Sebevědomá, Ostražitá - prostě Akita.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 10:43 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
Bubacek
Ahoj holky, preju krasnou sobotu, tady u nas bohuzel hnusne, porad prsi a prsi ..
Fajka
No to je supeeer, to mam teda poradnou motivaci se opravdu dostavit!!!
No a taky doufam, ze aktualizace bude hnedlinky jestedova!!!
Ja a jeste novina - vcera jsem byla objednat suzinku, nakonec to bude ta kashmir blue , dodani 2. tyden v prosinci, uz se nemuzu dockat
Bubacek
Ahoj Bubu, co mate noveho, nevezmes do Prahy aspon papiska??
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 11:37
- Nahlásit
Bubacek
Jo jo přesně, je to taková ledová královna s bublinou kolem sebe Bublina ovšem praská po cca půl až hodině kontaktu a po vytažení pytlíku s piškotkama
Roxi by mohla vyprávět
Takže výstavní heslo zní: PIŠKOTY sebou !!!!
Roxana
Ahojda, jakpak to že si na netu? Ty nejsi tu ty si taaaam?
Tady je krásně fakt jak v pohádce, když protrhnou peřinu
Zkusím odpoledne udělat nějaký foto ať z toho taky něco máte
Já na tebe včera myslela jak to asi dopadlo a vidím že super. Já se taky rozhodovala mezi kašmír blu a metalic grey no a nakonec z toho byla ocean light blue ... dyž já sem na modrou 2. týden v prosinci to je skoro pod stromeček
Jinak přítel si ze mě dělal srandičky, že prej až se příště sejdeme, tak se máme dohodnout jestli je to sraz akitek nebo Suzin, aby jsme v tom měli jasno
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 12:05
- Nahlásit
Ahoj, tady je sice jen 6 stupňů, ale svítí sluníčko a je tady modrá obloha
Roxana
Gratuluji k novému čllenu rodiny(Suzince). Krásný Vánoční dárek. Uvažovala jsem o tom, že Papoucha vezmu, ale ještě nevím. Ty vezmeš Arisku?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 10 Lis 2007 12:07
- Nahlásit
Fajka
Dík za upozornění. Aspoň vím co nesmím zapomenou. I když bez piškotků už nevycházím s domu.
|