| Autor |
Zpráva |
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:34
- Nahlásit
Fajka
moth
Roxana
Všechny zdravím a přeji krásný den . Laida se ozvala. Nestratila se, Hurá.
Roxana
Mrkni na e-mail. Posílala jsem Ti obrázky, ale vrátili se mi. Asi máš plnou schránku.
|
moth
|
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:55
- Nahlásit
Ahojte!
Tiez mi bolo divne, ze za dva dni nic?!
Tak konecne sa to zasa rozbehlo - super, ved ide vikend
Co sa tyka plavania, alebo radosti z vody u AA, je to ciste individualne - nededi sa to Ale mam a poznam AA, ktore sa snazia "ulovit" vodu rovno z hadice, potom su take AA, ktore sa tesia aj z malej mlaky, alebo trochy vody vo vanicke na zahrade. A potom su plavci AA, tieto AA dokazu plavat za kacicou niekolko 100 metrov, az kym im neodleti pred nosom
A mam novinku pre vas - rada sa pochvalim, prave vcera nam odisli dve dievcata, ktore sme odchovali v nasom jedinom vrhu Mexican O’Thoorn - vymenili 5 a pol rocny domov na Slovensku za domov v Anglicku - foto u nas na webe! Dufam, ze sa majitelovi spolu s oboma dievcatami bude darit! Na Slovensku - su historicky prvymi exportami AI-VJP-AA zo Slovenska do krajiny, kde sa plemeno vzdy vyvijalo a nadalej vyvija bez akychkolvek restrikcii / obmedzeni (tym myslim krajinu mimo FCI)! Som na ne velmi hrada, takze nakoniec z celeho vrhu 8 steniat nam na Slovensku zostal iba jeden psik a jedna fenka!
Pozdravy a piste
Katka
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 16:08
- Nahlásit
moth
vcera nam odisli dve dievcata, ktore sme odchovali v nasom jedinom vrhu Mexican O’Thoorn, do krajiny, kde sa plemeno vzdy vyvijalo a nadalej vyvija bez akychkolvek restrikcii - do Anglicka Moc gratulujeme je to velký úspěch, který se jen tak někomu nepodaří.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 22:20
- Nahlásit
Ahojky všem....
Hurááá Laida je zpááááátky
Už jsme si říkali co se děje a ono zatím nic zvláštního
Zdravíme Corrynku a posíláme putíčka na čumáček, když je to taková vodomilka
Roxana
Ptala jsem se na ten Biotin u jednoho moc chytrýho pána a ten říkal že opravdu tahle firma už k nám skoro rok nic nemůže dovážet, protože nemá nejakej cerifikát pro Evropskou húnii či co.... Ale prý firma slibuje, že na tom maká a že zase bude i tady u nás Akorát už to mělo být v létě a teď máme už říjen
Ale tak snad to zase bude...
moth
Gratulujeme k úspěchu a prosím prosím o odkaz na stránečky, já se chci taky podííívat
Jinak ještě hlásím, že u nás sněžíííííí už asi dvě hodiny a sníh už netaje jsou ho tak 3 cm zatím..... To bude mít zítra Fajka radoooost
Vezmu zítra foťák a něco Vám z té radosti ukážu
|
moth
|
# Zasláno: 20 Říj 2007 08:44
- Nahlásit
Fajka
Ahoj,
tu je odkaz na nase stranky: http://www.moth.host.sk
A kde to snezi? Tu je tiez dost zima(Bratislava), len 3 stupne, ale zatial nesnezi
Pozdravy
Katka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2007 12:02
- Nahlásit
moth
Díky díky , večer mrknu a pokochám se moooc ráda
My jsme kousek od Jablonce nad Nisou v Jizerských horách což už je brána Krkonoš čili našich "velehor" no ale na Vaše Tatry to teda nemá ani náhodou
Fotečky tentokrát nebudou, než jsem se stačila rozkoukat začalo svítit sluníčko a je po sněhu
Tak snad už brzo... letos se nějak těším
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 09:29 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Pekne dobre rano vsem, byla jsem par dni mimo, nejak me to chladne pocasi prekvapilo, tedy zejmena mou imunitu , tak doufam, ze u vas vsech nic podobneho nehrozi a uzivate si podzimu i s chlupaci.
Fajka
Cau Faji, dik za detektivni praci, nakonec jsem naordinovala Arisce celkovou vitaminovou kuru (ostatne to i sobe), tak snad to pomuze. A jeste jedna vec - mozna jen syckuju, ale zda se, ze Ari zacne co chvili harat, tak to by nam asi trochu zkrizilo plany .. No ale nebudu predbihat, domluvime se napevno koncem tohoto nebo zacatkem pristiho tydne, jo? Jak dlouho dopredu to potrebujes vedet?
Bubacek
Koukala jsem do mailu, ale nic tam neni, zlobi me poskytoval sluzby, prechazim na vetsi (placeny) prostor, ale jsou tam zatim porad mouchy .. Tak mi zkus mail poslat jeste jednou, jo?
moth
Gratulujeme MOTH a obema fenkam preji prijemny pobyt v zemi kralovny Alzbety
moth, Bubacek
jeste jedno PS. : prisel mi mail od Anshee akitas s nabidkou inzerce do Akita Annual 2008. Nevim sice, jak na me prisli (obzvlast na mou pracovni adresu?), kazdopadne pokud byste mely zajem, mail preposlu
Laida
A samozrejme nesmim zapomenout pozdravit Laidu, ze se zase konecne ukazala
Vlastne jsi rikala, ze zacinas se skolou, vid, tak napis, jak to jde!
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 10:23
- Nahlásit
Ahojki všichni
Roxana
tak jsem to zkoušela poslat, ale opět se mi to vrátilo . Nevadí pošlu Ti jindy. Byli to jen obrázky. Nic důležitého.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 12:28
- Nahlásit
Zdáááár děcka
a nechci slyšet, že nejste děcka... bo kdo má pséka musí být mladý furt. Nejen tělem, aby mohl absolvovat se psem hodně pohybu ale i duchem, aby se z něj (nich) někdy nezbláznil !
Já tedy poslední 2 - 3 dny šílím
Ta příšerka se rozhodla, že jí prostě to žádlo co má i to nové co jsem koupila nejede a žrát to nebude tak jsme čekali kdy a kdo vyměkne a byla sem to já, bo mi přišlo že už bych jí trápila hlady
Potfora chlupatá.... Jinak máme novýho kámoše zlatýho retívra ročního kluka. Nejdřív sice protestovala ale pak už i vrtěla chvostem
Roxana
Já sem na to nějak myslela, že vás to hárání teprve čeká a že se to může trefit. Mě stačí dát vědět v pátek ráno abych mohla koupit včas tu místenku na bus. No, když to nevíde tak se nedá nic dělat - odložíme na později, a máme přece ještě další dvě varianty, výstava a Vánoce na Ještědu
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 13:40
- Nahlásit
Fajka
Cau , proti deckam v zasade nic nemam, to jen kdyz tak nekdy ctu tvoje prispevky, mam pocit, ze nejsi od Jablonce, ale snad kdesi od Brna, neee ??
že jí prostě to žádlo co má i to nové - a co ma, zmenili jste znacku granuli? A domaci nedavas?
K vyletu - ja nevim, prijde mi, ze se uz hodne myje a asi i uz natyka, tak ale behem tydne to bude jasny, ju?
Bubacek
No, tak to zkus pozdeji, je to k vzteku, tahle schranka , doufam, ze 2 tydnu uz vse bude OK ..
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:06 - Změnil/a: Fajka
- Nahlásit
Roxana
Tož to víš no , přítel a jeho veškeré příbuzenstvo pochází z Brna, kolegu v práci máme z Brna... to potom načichneš ani nevíš jak Ale já su čistokrevný Jablonečák s PP
Značku jsem neměnila, krmím purinou proplankou. Právě dojídá štěněcí kuřecí s rýží a objednala jsem už dospěláckou s lososem, aby jako jí fakt šmakovalo. Ale z toho nového jen ochutnala a přestala kompletně skoro na 3 dny žrát
Ale na truc, protože tvrdej suchej rohlík nebo chleba si normálně dala.
S tím domácím je to horší, když byla malinká tak po domácím děsně průjmovala, a granulky s masíčkem nebo konzervou vyhovovali. No a hlavně taky trochu bojuju s našima, protože jak uvidí že jí vařím tak jí začnou dávat zbytky a tak pak nevím co kdy sežrala, kolik toho měla, a hlavně oni jí jsou fakt schopní dát i zkažený, dyť se to přeci nevyhodí a pro psa dobrý
no stará škola no
Takhle je držím na uzdě...
Nedělej si s výletem velké starosti... když to dopadne bude to super, když ne tak se to o nějakou chvilku posune no... bóže.. já se ještě umřít nechystám
|
moth
|
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:17
- Nahlásit
Ahoj vsetci!
Konecne sa diskusia zasa rozbehla
Hned v uvode, aby som nezabudla, dakujem vsetkym za pozitivne maily pre nase dievcata v UK !!!
Inzerciu v Akita Annual odporucam, nie je to sice lacne, ale oplati sa - predava sa to aj na Cruft! My sme tam mali reklamu v roku 2004 a na zaklade toho sa nam ozvala chovatelka ICh. Zoge Yoshan z UK, ktora nas neskor aj navstivila - spoznala svojich uz bohuzial nezijucich psov v nasich. Povedala o nas, ze my sme ako bonboniera, ktoru este nikto neotvoril. Rozplakala sa, ked pocula o nasich cieloch - zachranit a zachovat stare linie AA - nepoznala nikoho, kto by bol odhodlany take nieco robit ...
Pozvanka pre vsetkych - updatovane stranky - http://www.sweb.cz/vjp-key/
Pozdravy
Katka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:20
- Nahlásit
Fajka
načichneš ani nevíš jak No jo, dyt mi to bylo jasny
krmím purinou proplankou - tu jsme taky davali, cca pred pul rokem jsme presly na eukanubu a ta ji chutna moc (coz je na rozmlsanou damu co rict). A zkusila jsi to michat?? Jakoze dat beznou davku s troskou novych granuli ..
Ale na truc - jo to znam, ale tak proste jsem ji nechala o granulich ne 2 dny, ale 4, a ze ma fakt celkem pohyb, nevydrzela tu protestni hladovku dlouho, takze to snedla po 4 dnech, a pak se zase uvarilo .. a zvykla si a ted tu ekunanubu fakt basti
S tím domácím je to horší Aru je vzdy asi 2 dny jen na granulich, zbytek na domaci - vetamix + ruzne prilohy + zelenina + ovoce, muzu jen doporucit a mozna i rodicove by meli pokoj, jako ze vase pesa ma "svy - pejskovy" maso a na zbytky od stolu rict, ze to je pro psa jed - jako moc koreneny a tak .. No ty ale vis, co a jak.
Nedělej si s výletem velké starosti - to nedelam, ale uz jsme se obe tesily, tak jeste uvidime .. co a jak
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:24
- Nahlásit
moth
Ahojky
Na stánečky už jsem se dívala, jsou moc zajímavé a je tam toho hodně na prostudování.
Jsou teď přidané i nějaké nové fotky?
For ALL
Když vás tu mám dneska všechny pohromadě, mám na vás všechny dotaz
Už dlouho pátrám jestli u nás vůbec vyšla nějaká kniha k plemenům AA nebo AI? Nemůžu nikde nic najít
Nebo případně pokud ne, tak jestli se dá (případně kde) pořídit nějaká v angličtině nebo v němčině. Možná spíš tu němčinu tu zvládám o trošku víc...
Předem moooooc děkuji
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:32
- Nahlásit
Roxana
tu jsme taky davali, cca pred pul rokem jsme presly na eukanubu a ta ji chutna moc (coz je na rozmlsanou damu co rict). A zkusila jsi to michat?? Jakoze dat beznou davku s troskou novych granuli ..
Zkoušela a nic přišla čuchla znechuceně se na mě koukla vodfrkla a šla pryč. Jenže prostě ona jeden den se na to žrádlo třepe a vrhá, že by to sežrala i s miskou a druhý den na to čumí s odporem
Sem jí koupila nějakou luxusní zvěřinovou voňavou paštičku zamíchala do granulek a už zase luxuje Prostě si mě testuje co vydržím
S našima to je někdy těžký no kdybych byla doma tak si to ohlídám, ale když jsem celý týden do šesti v práci je to nahouby
Na výlet se těším, kdykoli kamkoli
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:42
- Nahlásit
moth
nejdriv chci moc pochvalit stranky, moc pekne graficke zpracovani a hlavne - ocenuju vybornou prehlednost!
Muzu jenom tise zavidet
Ad Akita Annual - no lacine to rozhodne neni, viz. 70£/A4 (CB) ci 125£/A4 (barevne), nicmene na zaklade toho sa nam ozvala chovatelka , tak to jiste penize vynalozene na inzerat daleko vrati ..
Fajka
vyšla nějaká kniha k plemenům AA nebo AI - knih vyslo vic, v CJ bohuzel zadna, snad se mi podari dat pozdeji k sobe na stranky par prekladu, ale to neni tak nejak ono, jako mit pred sebou knizku a v ni cerne na bilem, vid, ja vim (jsem taky knihofil
Zkus zasurfovat na amazonu, (anebo je vetsinou lze koupit na zahranicnich velkych vystavach, to bych ti samozrejme mohla zaridit, ale az pristi rok, letos uz nikam nejedu) je i nemecka i anglicka verze stranek, jen nevim, jestli ty knihy vysly i v NJ, coz v AJ jich je nekolik, doporucuju zejmena autorku Meg Purnell Carpenter a zvlast B. J. Andrews
|
moth
|
# Zasláno: 23 Říj 2007 14:49
- Nahlásit
Fajka
Ahoj,
pokial viem, zatial ziadna monografia o plemene nevysla, buhuzial, jedine, ze by sme ju dali do kopy spolocnymi silami , chapem malokto sa na to odvazi, nie je to vobec tak jednoduche ako sa mozno na prvy pohlad zda!
Viem, ze sa chystala vydat knihu p. Hamplova (ale o AI), ale zatial som ziadnu nenasla ...
V podstate kniha o AI od Europskeho autora by ma ani nepotesila skor naopak, pretoze vacsinou tito ludia nie su dostatocne uzrozumeni resp. zmiereni so skutocnou historiou Akity!!! Pre vysvetlenie AI je novodoba Akita - AA je povodna Akita. A vobec ma velmi hnevaju "fakty" typu AA vznikla krizenim s molosmi na uzemi USA - stretla som sa s takymto vyhlasenim, v ramci knih a som z toho rozcarovana, kde na tieto informacie chodia dani autori?!
Ja som neupdatovala stranky, ale obrazkov je tam dost
Stranky updatoval Bubacek, myslim
Pa
Katka
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 15:07
- Nahlásit
moth
Roxana
Díky za info, já sem si to myslela. Zkusím teda ten Amazon a nebo něco vygooglit...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 16:11
- Nahlásit
Fajka
Bonsaj akita zdraví své velké příbuzné.... tak co tchýně a její šibák ?????
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2007 22:09
- Nahlásit
Bent
No ahojda Bentíkuu, tys tu nebyl ani nepamatuju !!!!
Zdravíme bonsajku šibí Si nám tu chyběěěěl....
Šibák je malej šibálek už má skoro 8 kilo a je děsně príma, hrozně milounkej a vítací, ale paličák
Jen mám strach, aby ho tchýně nezkazila přítel vždycky říká že je nerozumná, ale od tý doby co má šibáka je úúúúplně bez rozumu
Nedá si vůbec poradi, chjo... už i vetka si mi stěžovala. No jo ale co můžu dělat, moje rady neposlouchá a já k ním nesmím
Vždycky mám strach z toho, že když něco podělá majitel tak to stejně odnese pes
Napiš radši jak se máš ty a tvoje liška bystrouška ???
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:42
- Nahlásit
Fajka
No jo, šiba se dá zkazit velice snadno, párkrát jí člověk ustoupí a je v pr..... Je to děsně mazanej pes a když je páneček nedůslednej, pak s ním šiba cvičí jak se sokolem na sletu. A navíc, nevím kde se to v nich bere dokážou jít na člověka dost psychologicky. Velice záhy vystihnou kde je páníkova slabina a co na něj platí a drze toho využívají. Vlastně mám svoji šibici taky docela rozmazlenou, ale je to malej pes a tak se to dá venku docela ukočírovat. Mít takhle rozmazlenýho psa nad třicet kilo, asi by to byl docela průser. Ale za mlsek dokáže i poslechnout. I když až tak napotřetí. Jesli ještě někdy budu mít šibu, bude dostávat kapky hned od začátku.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:50
- Nahlásit
Bent
Ahojky, já myslím že to stejný platí u akitek taky akorát že ty už nad těch 30 kilo jsou ....
Fajka mě naučila hlavně být důsledná, když už něco chci tak na tom musím trvat pokaždé a za všech okolností, jinak mě má na háku
A jak jinak si žijete? Doufám že vše OK i když si se tu tak dloouho neukázal.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:54
- Nahlásit
Bent
Fajka
Všechny zdravím a přeji hezký večer.
Plně souhlasím s tím, že u těchto plemen musí být páník důsledný. Já, ale mám ty svoje taky rozmazlené.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 19:59
- Nahlásit
Bubacek
Ahojky tobě téééž,
Já myslím že Fajka rozmazlená moc není, zrovna dneska mi naši tvrdili, že je to ten nejhodnější pejskek pod sluncem
No jo když ale oni s ní nechodí ven a nevidí jí v akci že
.. jak žiletka.
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:03
- Nahlásit
Fajka
žijem dobře, se šibou to ani jinak nejde. Dlouho jsem tu nebyl neb mě bez slůvka rozloučení opustilo mé PíSí. Nakazilo se mi virem a zničil se mi pevný disk. Takže mi to známej dával do kupy.
Bubacek
Taky zdravím. Koukal jsem na fotečky, máš krásné pesany. 3koda že se šiby a akity zrovna moc k sobě nehodí. Jinak bych si k malé pořídil ještě velkou.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:06
- Nahlásit
Fajka
Ti moji by se pořád jenom mazlili a mazlili. Střídají se u mne jako po drátku, ale nevadí mi to. Jen druhým se špatně vysvětluje, že jsi jde takový 45 kilový medvídek pro pomazlení a ne je sežrat. Mám je móóóóc ráda a nevyměnila bych je za nic na světě.
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:10
- Nahlásit
Bent
Děkuji za pochvalu.
Proč by se k sobě Akitky a Šiby nehodily?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:10
- Nahlásit
Bent
PíííSííí
Tak to jooo, já už myslela estli něco horšího...
Super že už je zase v cajku a ty s náma
No hodně jsem četla že šiba + akita nejdou vůbec dohromady. Zase ale jsem na netu objevila chovatelskou stanici nějakou kde je chovají najednou...
|
Bent
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:16
- Nahlásit
Bubacek
Moje kámoška co má dvě šiby se zná s paní co chovala akity a šiby a ta jí říkala že to není nejšťastnější kombinace. šiba je paličatá a neústupná a je jen otázkou času, kdy akitce rupnou nervy a šibu zakousne.
Fajka
No to třeba jo, ale jesli je nemají v kotcích. Aby se nesežraly
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2007 20:19
- Nahlásit
Bent
Tak to, abych se začala bát o toho našeho Papa. Co jsme si pořídili k Akitkám.
|