| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:20
- Nahlásit
Bubacek
Falešku si myslím neměla. Nateklý cecíky neměla mlíko neteklo ani hračky schraňovala.
Akorát po půl kilometru chůze dělá že umírá a chodí jak lenochod... Taky si myslím že se úmyslně šetří ...
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:39
- Nahlásit
Bubu
Tak to je krasny, ze ji takhle prijali Je videt, ze je to pohodova smecka
Fajka
Ty, taky myslim, ze je to mirnouckej projev "falesky". Snad ji to za par dni prejde.
A uz ti nabira zimni srst? Arunka je chudinka porad jak holatko
Chtela bych koupit Biotin od fy Caresse, ten mam osvedceny, ale bohuzel ho nikde nemuzu sehnat - v kamennych obchodech ani na internetu, no snad ho neprestali vyrabet, jako vzdy, kdyz je neco fajn, ze
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:43
- Nahlásit
Fajka
A co s tím? Dělat jako že nic a nebo je nutná nějaká zvláštní péče?
no nutna zvlastni pece neni, ale pokud je to nabeh na falesku, tak je dulezity hodne pohybu, trochu omezit prisun potravy a hlavne minimalizovat mlecne vyrobky v potrave. kdyz si zacne tahat do pelechu oblibene hracky a starat se o ne jako o stenata, tak hracky zabavit!! kdyz pak natecou ceciky, tak nemackat, ale jenom kontrolovat, zda nejsou zarudle a zapalene, protoze to by v nich mohl byt zanet, jinak nic.
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:48
- Nahlásit
Roxana
Asi jo asi to něco takovýho bude. Já nevím co s tím zatěžovat, nezatěžovat, nechat být až to přejde, nebo nějaký vitamíny. Jde mi o to aby se to nerozjelo úplně na plno a co nejdřív zase byla čiloučká jak drak... musím mrknou na nějaký starší témata...
No holátko Fajka rozhodně není je chlupatá jak koule a zimní kožich už jí narůstá. Vypadá jak když už se chystá na sníh...
Biotin od Caresse? A kde to prodávají (v lékárnách nebo ve zveráčích) a co to je?
Se ti tu zeptám, jestli to tu třeba někde neseženu
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:50
- Nahlásit
Jirikovo
no nutna zvlastni pece neni, ale pokud je to nabeh na falesku, tak je dulezity hodne pohybu, trochu omezit prisun potravy a hlavne minimalizovat mlecne vyrobky v potrave.
Aha tak děkuju. Omezit přísun potravy nemusím protože si ho omezila sama a nedojídá, mléčný výrobky jí nejedou a když teda nechce na vodítku takmě bude honit na volno s náhubkem.
Díky
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:55
- Nahlásit
Fajka
mrkni sem a cti a cti a cti ....
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 15:56
- Nahlásit
Jirikovo
jj. díííííky
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 16:00 - Změnil/a: Roxana
- Nahlásit
Fajka
Se ti tu zeptám Jeeej, to bys byla hooodnaaa - klasicky ve zverimexu, je to bila lekovka a na obrazku je pudl. Jen pls kdyztak koukni na expiraci, loni jsem si nechala prodat proslej'
Jo, biotin je doplnek stravy - vitamin H (B7)
Já nevím co s tím - no ja bych to asi moc neresila, pokud to neni nejak extremni - normalne dbat na pohyb, a mit rezim .. ale osobni zkusenost fakt nemam, tak radej' projdi ty starsi temata
|
moth
|
# Zasláno: 15 Říj 2007 16:16
- Nahlásit
Ahoj,
ak niekto chce poradit so srstou, mozem!
Co sa tyka biotinu ako takeho, dobra pomocka, ale je to skor efekt na srst, ktora musi byt zdrava, a ak chcete kvalitnu hustu srst tak ta musi byt dana - geneticky - zazraky sa nedeju, bohuzial.
V kazdom pripade dam jeden grif - vyzivovy doplnok, ktory neublizi, len pomoze a nie len na srst:
- kvasnice a granulovany lecitin
- olej z trescich peceni
- za studena lysovany nenasyteny olej
- vitamin E (alebo olej zo psenicnych klickov)
- chelatovy zinok 5 - 20 mg / denne
- vitamin C (500 - 2000 mg / denne) ten je velmi uzitocny aj na ine veci
A este jedna velmi ucinna prevencia pred blchami a pod.:
- 1 lyzicku suseneho rozmarinu zaliat 1/2 l vriacej vody, luhovat 10 min., zliat a schladit na telesnu teplotu a po kazdom kupani tymto oplachnut srst bez dalsieho oplachovania!!! Funguje to!!! Ako dodatok - na lahky volny najlepsie latkovy prip. kozeny obojok raz do tyzdna nakvapkat par kvapiek eukalyptoveho oleja - super antiparazitikum - odskusane!!! Vsetko toto mam s uspechom odskusane a co je prinos - je to bez akychkolvek chemikalii - prirodne a ucinne!!!
Katka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 16:36
- Nahlásit
moth
Katko, diky za tip, je mi jasne, ze obejit prirodu, ktera neco jednou nadelila do vinku, nejde, a urcite k tomu "prispiva" i fakt, ze moje fena je de facto "pokojova kvetina" , ale chtela bych se pokusit ten proces obrustani aspon o trochu urychlit ..
Kvasnice znam - delame z nich vybornou pomazanku, jen se po ni zaprasi , olej z trescich jater - take super, sem tam o vikendu Arisce delam svatecni snidani s rohlickem a zloutkem + jatra
A obzvlast si cenim vsech "nechemickych" postupu, dnes se tomu clovek pomalu nemuze vyhnout, takze vrele diky
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:06
- Nahlásit
moth
Děkujeme za moudré rady jako od "babičky"
Už jsem si je uložila, protože se budou určitě hodit. A ten eukalyptový olej rovnou vyzkouším
Roxana
biotin je doplnek stravy - vitamin H (B7)
Zítra mám zařizování po městě, tak se určitě zeptám
A nevíte někdo co je s Laidou???
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 12:12
- Nahlásit
moth, Bubu
Dobry den, damy, pokud byste nic nenamitaly, rada bych pridala vase www do odkazu u me, souhlasite ?!
Fajka
Cau, jak je Fajce? Uz snad lip .. !
tak se určitě zeptám - to bys byla hodna, ale moc sanci tomu nedavam, mamka mi dnes rikala, ze ta fy to do CR uz nedovazi, grr
A nevíte někdo co je s Laidou??? - to nevim, asi ma napilno .. mozna Bubu by vedela vic ..
A uzj si koukal na ty busy ? Odkud bys vlastne jela?
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 13:41
- Nahlásit
Roxana
Ahojky
Jo jo dívala a hlavně ptala. Prý bývají v sobotu dost plný tak si mám radši koupit místenku a paní mi tam dá rovnou i pejska aby mě řidič nemohl třeba odmítnou protože se špatně vyspal ...
Ráno jede v 7:00 z Jablonce a v Praze je cca 8:10.
Rychlík na zpátek jede v 16:00. Nastoupit musím v Jablonci na nádraží, takže ještě musím nějak vymyslet jak se dostanu tam. Ale to je to nejmenší.
Vystoupit můžu klidně na tom Černém Mostě, tam je metro navrchu takže nehrozí schody a vystoupit z metra můžu někde kde to je poblíš ZOO nebo jak buděš chtít ty. Něco navrhni ju, bo ty si tam domácí a já bych se mohla ztratit
Ten Biotin zatím nikde nemají ale mám ještě jedno eso v rukávu tak se tam cestou z práce stavím.
Jo a paní mi říkala, že to dělá více firem, jestli prý to musí být zrovna od týhle? Ale asi jo viď. No ještě se pozeptám.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 14:14
- Nahlásit
Fajka
No supeer !!!
Tak zkracene - Cerny most (B), vystup na Florenci (z B na C), pak do Nadrazi Holesovice (C), bus 112 do ZOO. Celkem by to melo byt do 45 min. Asi nejlepsi by bylo, kdybysme si daly sraz na ty Florenci (celkem od nedavna tam funguje i bezbarierovy pristup) a pak jely spolu ..
Jinak pesan v MHD plati 20kc za prestupni listek na 75min (stejne jako dospeli) + kosik sazmorejme. Zoo otevira v 9h, to je tak akorat, vstupny pes 20,- dospely 100,-
Neni ta 16h nazpet moc brzo? Co treba kolem 18?
Tesim se moc
No, s tim biotinem si nedelej starosti, asi uz to fakt v CR neni .. Kazdopadne dik za snahu!
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 14:27
- Nahlásit
Roxana
Tak zkracene - Cerny most (B), vystup na Florenci (z B na C), pak do Nadrazi Holesovice (C), bus 112 do ZOO. Celkem by to melo byt do 45 min
No počkej ... když budu sama budu mít problém to stihnou to těch 16h
Asi nejlepsi by bylo, kdybysme si daly sraz na ty Florenci (celkem od nedavna tam funguje i bezbarierovy pristup) a pak jely spolu ..
To 100 % !!!!!
Bych byla schopná těch 45 minut zdvojnásobit
Kdyby ti to nevadilo nás tam vyzvednout budu moc ráda
Ještě mrknu jestli jede něco pozdějc ať mám variantu kdyby se to protáhlo
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 14:31
- Nahlásit
Ahoj, přeji krásný, sluneční den. Co je z Laidou nemám tušení. Doufám, že se tady už brzy ukáže.
Roxana
Klidně si můj odkaz přidej. Co se týká "moth" myslím, že nebude mít nic proti tomu, ale nemohu a také nemám právo za ni mluvit. Myslím, že se ozve a řekne nebo napíše sama.
Fajka
Doufám, že se v té ZOO nestratíte a v listopadu v Praze se uvidíme.
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 14:50
- Nahlásit
Fajka
Kdyby ti to nevadilo nás tam vyzvednout budu moc ráda - to je preci jasny , bliz se dohodneme jeste pak po mailu, jo?!
Ještě mrknu jestli jede něco pozdějc - no tak to teda koukni!!!
Bubacek
Cau Bubu
Klidně si můj odkaz přidej - super
Doufám, že se ... nestratíte neboj, ne ze bych se chjtela vytahovat, ale uz jsem neco pocestovala a domu taky vzdy nejak trefila
v Praze se uvidíme - no jasny a urcite pak vymyslime tez nejakou peknou akcicku, to bude narez, tolik AA (i AI, vid Faji) pohromade
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 14:57
- Nahlásit
Bubacek
Ahojda
když to půjde tak se na tu výstavu nějak dovalím
Já se teda nebojím že se někde zatoulám, když budu s Roxi a Aru alias Goro bílej pes co dycky najde cestu domů
Roxana
to bude narez, tolik AA (i AI, vid Faji) pohromade
Jo jo mě nevadí že budu v menšině bo Fajku bude voto víc slyšet
Máme čas... takže se snad nějak domluvíme
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:00
- Nahlásit
Fajka
Aru alias Goro bílej pes co dycky najde cestu domů - ty jo, no vidis, a ja to zatim vzdy sobecky pripisovala sobe
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:07
- Nahlásit
Roxana
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:24
- Nahlásit
ahoj. Tenhle dotaz sem sice nepatří, ale nechci kvůli němu zakládat nové téma
potřebuju před výstavou potvrzení od veta ne starší než tři dny, že je pes vpořádku a v okolí 50km se nevyskytuje žádná zákeřná choroba? Tohle potvrzení se vypisuje do očkováku.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:27
- Nahlásit
maxim
no co vim ja, tak ve vystavnich propozicich to je sice vzdycky napsany, ale v praxi to nikdy nikdo nedelal. vzdycky stacil ockovak .....
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:37
- Nahlásit
maxim
Nevim, jestli se to uvadi stale v propozicich, ale myslim, ze to uz neni treba. Samozrejme musis mit s sebou ockovaci prukaz s dokladem o platnem ockovani.
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:38
- Nahlásit
Jirikovo
V propozicích je vždycky psaný o vzteklině a imunitě na parvovirózu. A to se očkuje, ne? Jak je to tam napsaný o tomhle potvrzení? Asi jsem to tam nenašla. Dík
|
maxim
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:40
- Nahlásit
Roxana
myslim, ze to uz neni treba.
Jo, tak to je dobře. Ušetřím si cestu k veterináři a poplatek. Když si vzpomenu, co už jsem najezdila a zaplatila.... a zbytečně
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:42
- Nahlásit
maxim
A to se očkuje, ne?
jo, na to ti staci ockovak ....
Jak je to tam napsaný o tomhle potvrzení? Asi jsem to tam nenašla.
no ono je dost mozny, ze uz to konecne zmenili, ale jeste nedavno to v propozicich bylo, i kdyz to nikdo nikdy nevyzadoval ....
|
moth
|
# Zasláno: 16 Říj 2007 15:52
- Nahlásit
Ahoj!
Kto chce a ma zaujem, pochopitelne si moze moje stranky pripojit medzi odkazy, ale radsej takto: www.moth.host.sk/index.htm , pretoze niekto mi bojkotuje priamy pristup na stranky bez *.htm !
Samozrejme ten kto si da moje stranky medzi odkazy, by mal byt clovek slusny a spriazneny s Akitami ako s clenmi rodiny a nie s nastrojom na svoje potreby!
Ak by mal niekto zaujem pouzit nieco z mojich stranok ako napr. foto, text a pod. bola by som rada, ak by tak urobil az potom ako sa ma na to opyta a da mi vediet ucel pouzitia. Nic v zlom, ale stalo sa, ze moje materialy boli zneuzite, bohuzial ...
Pozdravy
Katka
|
Roxana
Člen |
# Zasláno: 16 Říj 2007 16:58
- Nahlásit
moth
Katko, dik, uz by mely nove fungovat oba odkazy, dalsi pripadne dovoleni pokladam za samozrejme
|
Laida
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:13
- Nahlásit
Ahoj holky..., a všichni další.
Strašně dlouho jsem tu nebyla,- změna v životě(nic špatného), a ještě teď si dávám všechno dohromady, jen času vůbec nevládnu.
Až jsem se lekla, že jsem vlezla do jiného fóra, čekala jsem,že už ani holky tady nebudou a fórum zaniklo.
Zdravím tedy všechny " nováčky"
Corry je výborná, dokonce jsme přes léto zjistili, že jakmile spatří vodu, vystrčí ploutve a tu kachnu nemůžeme za nic na světě dostat z vody. A pak že AA není vodní pes:biglo
Teď nám holka právě hárá, naši kluci se z ní můžou zbláznit a my z nich, protože útrpně celé noci provijou.
Prahu ale zvládnem a rozhodně jedem!!!
To bylo jen krátce, že žijeme, ale musím teď jít. Brzy si pročtu vše,co jste probrali v mé nepřítomnosti a pošlu nějaká foto.
Zatí m se mějte
PS Roxana
Co ta štěňátka? Jak to nakonec dopadlo?
|
Bubacek
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:27
- Nahlásit
Laida
Ahoj, přeji krásný den , i když venku je to takové všelijaké. Jsem ráda, že jsi se ozvala. Tak to se do té Prahy budu těšit ještě víc, i když se tam jedu jen podívat.
|