Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Americká akita, Akita inu, Shiba inu a spol.
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 690 . 691 . >>
Autor Zpráva
Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:20
- Nahlásit

goldie
No vida, máme nového člena v klubu tož vítej ...
Se nám to tu začíná nějak rozjíždět ....

nelson
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:21
- Nahlásit

díky goldie.

no, ale psát jsi to zde nemusela - myslím to p. Hrabcové

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:39
- Nahlásit

Ahoj Fajka
díky za milé přivítání. Rozjíždět to zde určitě nechci, akorát se mi nelíbí, proč zde píšete o mých psech, tedy určití lidé?

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:42
- Nahlásit

nelson
napsat jsem to zde musela. Kdybys viděl jak se do mě navážela na KV v Rožnově a NV v Brně, tak bys pochopil. Vyhrožovala mi i soudem!

Ale dál ať Vám to zde prozradí když tak sama! Psát si zde s Vámi určitě můžu, pokud mě tady budete chtít.....

nelson
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 12:47
- Nahlásit

hmmmm, zajímavé.

Ale určo si zde můžeme pokecat, je to veřejné forum . Jj, a díky za mailík! Potěšil.....

Akorát bubu bude na mě možná naštvaná .

Bubacek
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 13:12
- Nahlásit

nelson
S kým se bavíš je jen Tvá věc.

Fajka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 13:13
- Nahlásit

nelson
goldie
bubacek

Já myslím že na veřejné fórum může psát kdokoliv.
A názor si musí udělat každý sám

Roxana
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 14:36
- Nahlásit

Bubacek
Cauky, napadlo me, jestli vis o Katharine Round z FR, ma moc pekne psy, mozna bych sama o tom casem uvazovala .. co ty rikas? Rekla bych, ze je to hodne v tvem stylu, nebo jak rika Fajka - mramorova babovka

nelson
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 15:11
- Nahlásit

Bubacek
díky, že to bereš takhle. Já se chci bavit s každým chovatel AA, protože jsem nováček. Každá rada mi je dobrá!

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 15:43
- Nahlásit

Ad. Goldie Z Olexovho Dvora - resp. celkovo chov. st. Z Olexovho Dvora - vážení, tu nie je potrebne brat na zretel "len" zdravie a doveryhodne skusky rodicov potvrdzujuce stav, ale predovsetkym DOVERYHODNOST povodu t.j. ci Vase buduce steniatko skutocne pochadza po generaciach uvedenych v Preukaze o povode vydanom FCI uznanou PK.

Aby som sa predstavila - moje meno tu uz bolo spomenute - Katarina "Katka" Sucha zo Slovenska. Pokial si niekto z vas planuje kupit Americku Akitu, je vhodne vopred si stanovit ciel, prinosny moze byt aj ciel v pripade dalekej buducnosti, predovsetkym ak si planujete kupit fenku, s ktorou budete v buducnosti mozno chovat. Kazdy ma svoju predstavu, ak vsak planujete byt so psom niekolko rokov primarne z hladiska poslania spolocnika je vhodne prestudovat si rodokmen - t.j., aby tam nebola opakovana nezmyselna pribuzenska plemenitba. Z vlastnej skusenosti mozem doporucit - vybrat si psa z linii, ktore neskor dospievaju - o to dlhsie s vami bude. A to su prave tie na "dlhsich nohach" - niekolkorocne deti a nie hned dospele 6 mes. psy! dosahujuce sampionat takmer z triedy strednej! Ak sa budeme bavit len o vyske spodna hranica pre feny je 58,5 cm a pre psy 63,5 cm bez akehokolvek zamerneho zdvihania v kohutiku - co sa moze stat, ze?! Bohuzial, stale niekolko kniznych publikacii neviem z akeho dovodu zavadza neskusenych majitelov - Americka Akita je ta povodna Akita a nie novovyslachteny rotvailer so znakmi spica, ktore musite hladat niekde ukryte - Akita ako taka, je jedno ci Americka alebo Japonska, bola bude a zostane spic a nie doga!!! Jednoducho ked uvidite Akitu musite vediet nakreslit volnou rukou psa, ktory bude mat znaky SPICA!!!

Katka
Mexican O’Thoorn

Roxana
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 15:54
- Nahlásit

moth
Katko, vy vite, ze si vas vazim, skutecne klobouk dolu pred vasimi zkusenostmi a vysledky, ktere mate za sebou .. A souhlasim i s predchozim prispevkem .. ale .. myslim, ze problem je jinde .. sice v tom, ze bohuzel jsou mezi nami lide (a bohuzel cim dal casteji se o tom v kynologii presvedcuji ), pro ktere neni vlastnictvi psa zpusobem zvyseni sve kvality zivota ziskanim prima pritele a partaka pro zivot, ale mnohem spis je pes prostredkem, jak si zvysit svoje ego vyhrami na vystavach, a to za jakoukoli cenu .. Rada bych citovala vyrok jedne vyznamne a super uspesne chovatelky z USA, ktery mi mluvi primo z duse: "Nechovam pro uspech a pro vystavy, chovam pro sebe a prospech plemene. Je mi milejsi dat stene treba i s potencialem sampiona vsech moznych zemi do rukou laskavym lidem, u kterych bude "jen" domaci mazlicek, nez profeisonalnimu handlerovi .."
Takze tak ..

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 16:08
- Nahlásit

Ahoj Roxana,
neviem komu konkretne teraz budem odpovedat. Ja osobne nemam problem odhalit svoju identitu. Napriek tomu dakujem za pozitivny prispevok. Avsak zaujimalo by ma konkretizovat vyrok danej chovatelky z USA, pretoze skutocne z USA je moznost zadovazit si kvalitnu AA, avsak za istych podmienok danych pre obe strany - kupujuci/predavajuci. Viem o kvalitnych chov.st. za oceanom, avsak dodnes sa z tychto do nasej geograf. oblati nedostala ziadna AA! Tomu, kto by to dokazal by som bola vdacna a okamzite by som s nim nadviazala spolupracu?!

Katka
Mexican O’Thoorn

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 16:09
- Nahlásit

moth
No, krásně napsané .Akorát....

vážení, tu nie je potrebne brat na zretel "len" zdravie a doveryhodne skusky rodicov potvrdzujuce stav, ale predovsetkym DOVERYHODNOST povodu t.j. ci Vase buduce steniatko skutocne pochadza po generaciach uvedenych v Preukaze o povode vydanom FCI uznanou PK

Vím, že Vám asi hodně vadí, že štěnda z CHS z Olexovho dvora mají výborné DKK výsledky a mají všechny zuby , to mě totiž zajímá nejvíce - ZDRAVÍ!

A o tom původě, já osobně důvěřuji všemu co má moje Goldie v PP napsané! Vždy budou lidé závistiví a budou roznášet různé pomluvy.... s tím už jsem se smířila! Konec konců bych si vůbec nebyla jistá po čem jsou psi chovaní v CHS Bear-Key. Tam už bych hóóódně váhala zda bych si od nich štěndo koupila .

Zkuste se p. Katarino kouknout za hranice.

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 16:33
- Nahlásit

Vyborne Goldie,
teraz viem s kym mam TO docinenie! Takze - vyborne len DKK - matka Vasej Goldie Z Olexovho Dvora t.j. Della Z Olexovho Dvora bola vysetrena na DKK vo veku menej ako 11 mesiacov v rovnakom veku absolvovana bonitacia a zaradenie do chovu v rovnakom case, teda absolvovala vysetrenie DKK, klubovu vystavu, bonitaciu a bola zaradena do chovu v rozpore s predpismi daneho "specializovaneho" klubu na Slovensku! Toto je podla Vas doveryhodne - pokial viem Vasa domovska kynologicka organizacia -CMKU - predpisuje vekovu hranicu pre zaradenie do chovu velkych plemien 18 mes.! Ak si myslite, ze spomenuta skutocnost je v poriadku OK, avsak nasa domovska organizacia - SKJ - nema chov. poriadok - takze je to na zodpovednosti konkretneho chovatela!!! Je to dôkaz zodpovednosti zaradovat do chovu s vyhladom uskutocnit najblizsie mozne krytie stenata z pohladu veku velkeho plemena??!!

Co sa tyka ohovarania-myslim, ze v tomto pripade plati prislovie "zlodej krici chytte zlodeja", skutocne doteraz som sa nikdy nestretla s takym spravanim ake prejavujete prave Vy - co najviac v blizkosti miesta diktovania posudkov - rozne pripomienky a neopodstatnene poznamky ... tymto skutocne mozete len odradit kohokolvek a o to Vam vlastne ide - je to zamer!

Katka

Roxana
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:17
- Nahlásit

moth
Byly jsme spolu v uzkem kontaktu cca pred tremi lety a jeste nejakou dobu, no bohuzel osud nakonec chtel jinak .. Ani ja se svou identitou nemam problem, za svymi nazory si stojim a urcite se potkavame i na foru mujpes. Pokud mate zajem, jste samozrejme vitana navstivit me stranky: http://www.samarabohemia.estranky.cz/
Co se USA tyce, dohledam Vam odkaz. A k tematu importu z USA obecne, trochu to bylo natuknuto i na mujpsovi a stale verim, ze v budoucnosti se neco takoveho podari. Samozrejme i ja velmi uvitam takovou spolupraci!

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:27
- Nahlásit

Pre Roxanu:
Tak zdravim Arishku, dufam, ze sa jej aj majitelke dari. Na Mujpes som Vas spoznala, ale inac mi robia problem rozne prezyvky. Rada by som dostala aj osobny mail od Vas!!!
Mam rada ludi s charakterom a charizmou, to je uplne ine ako ked niekto bez akychkolvek realnych podkladov si riesi vlastne komplexy!
Tak este raz Roxana je SKUTOCNY MAJITEL krasnej bielej AA aku momentalne len tazko uvidite vo vystavnom kruhu, bohuzial!

Katka

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:31
- Nahlásit

moth
VÁŽNĚ?? Že by Della absolvovala vyšetření na DKK v 11 měsících a méně? Vážená, proč tady uvádíte nepravdivé informace?? Já být Váma, tak si to raději dříve ověřím než to zde napíšu... . Pomlouvání Vám jde ze všeho nejlíp a napadat jiné chovatele! Myslím hlavně chovatele ze Slovenska. Nikdo z nich se Vám nepodřídil, tak proč je aspoň nepomluvit, že?

A co se týče: co najviac v blizkosti miesta diktovania posudkov - rozne pripomienky a neopodstatnene poznamky ... Já to vážená nemám za potřebí! Radím Vám, vše si ověřujte raději sama a né jen diktováním od druhých !

Roxana
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:39
- Nahlásit

moth
Arisce pozdravy rada vyridim, dekujeme.
Mail samozrejme neni problem.
A mozna nakonec dobre dnesnim udalostem, ktere treba daji podnet dalsimu vyvoji ve prospech plemene, o ktere, jak doufam, jde predevsim ..

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 17:39
- Nahlásit

Raději se půjdu věnovat svým akitkám než zde probírat ubohé řeči........ které stejně k ničemu nevedou . Furt budou na světě závistiví lidé, kterým půjde ze všeho nejlíp jen pomlouvání ostatních chovatelů, ale sám v rozvoji plemene nepomůže.

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:23
- Nahlásit

Ahoj Roxana znova tesim sa na mail!

GOLDIE:
VAZNE! Ked je fena narodena 13.3.2004 a zaradena do chovu 8.3.2005 aj absolvent osobitnej - dnes zvlastnej skoly si dokaze vypocitat, ze to nie je vek ani len 12 mesiacov, co je napriek vsetkemu vek neeticky pre zaradenie do chovu feny velkeho plemena!!! Tu este podotknem, ze dany chovatel odchadzal z bonitacie s pripustacim povolenim pre tuto fenu! A kedze jednou z podmienok pre zaradenie do chovu je aj vysetrenie DKK - tak kedy bolo toto urobene?? Ak mate o tom doveryhodnejsie dokazy ako ja sem s nimi!
Vobec nemam zaujem nikoho ovladat, na to su tu ine tazke kadre s mnohorocnymi fiktivnymi skusenostami, avsak ak niekto recidivne porusuje predpisy k comu ja mam fakticke dokazy upozornim na to predovsetkym tych, ktori by mohli byt neskor sklamani!
Vase spravanie na vystavach radi dosvadcia mnohi ini!

Katka

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 19:49
- Nahlásit

Vy vážně ráda sledujete jiné chovatele co dělají, že? A když už, tak je to jejich věc..... jejich vizitka, ikdyž CHS "z Olexovho dvora" k ním nepatří. Raději se staréjte o své psy a né furt o cizí. A když zde píšete: avsak ak niekto recidivne porusuje predpisy k comu ja mam fakticke dokazy ..... nevím koho tím myslíte, že by jste konečně přiznala svoji chybu? To snad né !

Vase spravanie na vystavach radi dosvadcia mnohi ini! - kdo mnozí jiní? Ráda bych to věděla....

jirka_akita
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:05
- Nahlásit

Silvi,
proč sem přispíváš? Nevidíš, že se Tě snaží vytočit? Vždyť Ty to nemáš vůbec za potřebí! Hodně jsi pomohla ke zkvalitnění AA v CZ už tím, že máš doma Goldii a Svena. Jsou to neobvykle nádherní medvídci a to Ti může mnoho chovatelů jen závidět (když si to zde tak čtu, tak určitě už se stalo!). Nenech se vyprovokovat a raději na některé příspěvky neodpovídej...... .

Mnoho chovatelů Tě zde bere jako nezkušenou, mladou dívku, která má psy jen pro výstavní účely a né jako parťáky do nepohody. Já ale vím, že Ty taková nejsi, ale mnoho lidí to těžko pochopí....... jinak jsem rád, že jsem Tě vůbec kdy potkal.
Jsi moc hodná holka a kdo Tě blíže potká, určitě se o tom sám přesvědčí! Jinak ten scuk o víkendu platí? Už vím, kolik bude účastníků AI. Ty víš už konečný stav AA?

Vzpomínáš na naši první výstavu? Jak Goldie byla ještě malý prďola a Ty ses ve výstavním kruhu třepala jak datlík?

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:06
- Nahlásit

Mne je z mnohych inych "chovatelov" zo Slovenska zle! A je to ich vizitka mate pravdu! Bohuzial, na rozdiel od Vas mam skutocny zaujem o plemeno ako take, nielen o tie svoje psy! Ja sa o svoje psy AI-VJP-AA staram - som s nimi 10 rokov, ked budete Vy alebo Vasa vysnivana chov. st. so svojimi taky cas tak potom poucujte!
Neviem aku chybu mam priznat - definujte a dajte dokazy, potom mozem nieco priznat!!!
Vase neopodstatnene ohovaranie ste prejavili uz aj v predoslej diskusii na tomto fore!

Katka

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:21
- Nahlásit

Jéééé. Ahoj Jirko!!! Díky za Tvůj příspěvek.... jak to, že jsi nebyl na MVP v ČB? Goldie zde slavila další výstavní úspěch: CAC, CACIB, BOB !

Jinak, už zde nebudu odpovídat lidem s kterýma se stejně nikam nedostanu ... to Ti slibuji!

Jinak kon. stav AA je..... raději Ti to přepošlu na e-mail ! Ale budeš koukat! A scuk na 100% platí! Ukážu všem, jak je Goldie na ty zkoušky připravená!.....

Také vzpomínám na svou první výstavu s Goldinkou. Byl to ale děs, nikdy jsem se tak strašně netřepala . Však Ty jsi mi od začátku fandil!!!

jirka_akita
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:29
- Nahlásit

Hmmm, holky a pak že nejste šikovné ! A co Sven, toho jsi tam nakonec nebrala? Je ještě furt bez srsti nebo je už ve výstavní kondičce?

To jsem zvědavý kolik tam bude na mě čekat Američanů, snad nás jap. akitky nesežerou !

Však Ty jsi mi od začátku fandil!!! Však Ti fandím furt!

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:35
- Nahlásit

Díky....!
Ano, Svena jsem zde taky měla: CAJC a BIG junior FCI V! Ten je taky šikula, co?

A určitě Vás nesežereme! To se neboj, agresivní američany určitě nemáme (my rozhodně !)!

Jinak dnes už budu muset mazat na kutě. Dlouho jsem se dnes učila a nějak mi to začalo lézt na mozek .... Tak když tak zítra. Objevíš se zde?

jirka_akita
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:40
- Nahlásit

Hmmm, tož Sven je taky Tvoje štěstíčko, co? Z něj by mohl vyrůst dobrý pes! Myslím si, že hodně pomůže v CZ . Však to jsem Ti už říkal hned jak sis ho přivezla. Ok, zítra se zde objevím! Dobrou noc.... a nemysli na to!

goldie
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2007 20:44
- Nahlásit

Hmmm, tož Sven je taky Tvoje štěstíčko, co? Ano, to je! A velké! Moje srdeční záležitost .

Myslím si, že hodně pomůže v CZ: No, to nevím .

Tak zatím pa a dobrou noc. Budu se těšit na zítřek!

moth
# Zasláno: 10 Říj 2007 21:27
- Nahlásit

No to sa nejak rozvinula diskusia? Co keby nam - vsetkym Goldie - napisala o tom ci mala mat skutocne vydane PP! Viem o tom ze momentalne sa to riesi na CMKU a povod tzv. Goldie Z Olexovho Dvora je pochybny. Ak sa mylim - ake DKK mal tzv. Ajax Absolute, ktory sa nikdy nenarodil a za akych okolnosti a ako mu bol a kym vydany PP a kto co vsetko porusil aby bol akoze uznany na jedno krytie!
Alebo niekto pocul, aby bol psovi vydany PP po dvoch rokoch od jeho narodenia a bol tetovany po styroch rokoch od narodenia cislom o takmer 200 cisiel vyssim ako jeho udajni surodenci??? JE TO BEZPAPIERAK A VSETKY JEHO GENERACIE SU BEZPAPIERACI ALEBO ZE BY DOKONALY PODVOD VOCI FCI! Kto chce o tomto dokazy rada ich poslem.

Katka

Roxana
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2007 11:29
- Nahlásit

Fajka
Ahoj Fajko, poslala jsem ti mail, tak koukni, jo ?

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 690 . 691 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání