| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:26
- Nahlásit
Jsem bez sebe strachy... být chovatelem špiců, podám žalobu pro parazitování na dobré pověsti a porušení copyrightu...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:30
- Nahlásit
Maya
Asi máš pravdu. V tomto se neshodneme. Ofocený PP člověk pozná, teda pokud se o plemena zajímá a je ochotný se ptát a nechat si od někoho ukázat originál. A pokud to neudělá a uvěří kopii, tak je to jen jeho problém. Ty se neustále oháníš chovem s PP, ale uvědom si, že pokud by se všichni podotýkám všíchni chovatelé chovali seriózně, tak by chov bez PP nebyl. Troufnu si věřit, že budeš dobrá chovatelka, která nepodvádí. Ale vás není moc. Zkus se někdy alespoň nějaký čas tímto problémem zabývat. Potom možná pochopíš, co se tady snažím celou dobu říct.
A myslím, že už před nějakými dvěma dny jsem ti psala, aby jsi si dala pozor, než někoho začneš napadat. Že se to může otočit proti tobě. Dá se diskutovat o všem, ale bez osobního napadání a skrytých urážek ( tím nemyslím sebe).
Pokud chováš špice a prodáváš je za cenu, kterou si uvedla výše, tak na tom proděláváš. Víš o tom? Cena se většinou pohybuje mezi 10 000.- a 20 000,-. Můžu ti říct, že v tu chvíli, co bych zjistila tyto rozdíly a opravdu si chtěla pořídit špice, tak od tebe brát štěně nebudu, protože bych měla strach, že jsi množitelka.
Pokud budeš chtít, budeme se bavit na jiná témata, v těch se snad shodneme. Ale já toto téma uzavírám.
žofka
Až budete mít s Míšou 79 vlastní fórum, tak se ozvu a pokecám s vámi.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:37
- Nahlásit
Ketrin
Nemyslíš, že je to pod tvojí úroveň. Zatím jsi na mně působila dost rozumně. Každý snad může mít svůj názor, nebo snad jen někdo z nás? A urážky ( byť skryté ) nepadaly jen z jedné strany. Poku jsem dobře četla, tak Žofka nikde neuvedla, že vlastní špice. Sice naznačila, ale přímo nenapsala. Může mít úplně jiné psy a o špicích mluvit cíleně, protože je má Maya. A zjistit, kdo má jaké psy většinou není zas tak velký problém.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:38
- Nahlásit
Žasnu - pokud je člověk s odlišným názorem "prudič", pak nechápu účast některých diskutujících v normálním diskuzním fóru. Právníkem jsme si tu tedy ještě nevyhrožovali...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:44
- Nahlásit
brut
Pod úroveň? Pokud někde hovořím v nadsázce, tak se to snažím naznačit smajlíky.
Nikomu jeho názor neberu a svůj nesouhlas formuluju dost umírněně, aspoň v to doufám.
Snad je jasné, že nejde v první řadě o špice.
Sama na sebe jsem naštvaná, že se stále znovu zapojuju do debat "s PPx bez PP".
daliva
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 10:55
- Nahlásit
brut
no pokud ti tohle prijde pod uroven a vyhrozovani pravnikem jako v mezich normalniho diskutovani, tak jsem z toho docela dost na vetvi ...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:11
- Nahlásit
Teda mě to ještě nedá, protože teď vidím, že moje představa o tom, co se dozvídají zájemci o bez PP štěňata, byla ještě poněkud mírná.
Tímto tedy apeluji na všechny, kteří se rozhodují, zda koupit štěně s PP nebo bez PP, aby nejprve obvolali nebo obeslali několik chovatelů s PP a zeptali se alespoň na cenu.
brut
Nevím, odkud ty máš informace o cenách za špicí štěně, ale věř mi, že alespoň mě nepřesvědčíš o něčem jiném než jsem napsala, protože je to podloženo rozhovory s chovateli při shánění mých psů a rozhovory se známými, co mají nebo chovají špice i informacemi ze zpravodajů, kde se často ceny v inzerátech uvádějí.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
Maya
Začíná mi tě být upřímně a to zcela bez urážky líto. Zkusím tedy opomenout tvé urážky a pokusím se tě z těmi tvými představami trochu uzemnit (to neber ve špatném slova smyslu,ale nenapadá mě jiný výraz.
Je mi tě líto hlavně proto,že i ty,tomu co píšeš věříš a zcela určitě patříš,co se týče chovu k těm poctivcům. Jestli sis všimla,tohle jsem ti nikdy nevyvracela. Naopak,máš velmi dobrý chov. Ale bohužel máš velmi milné představy jsi bohužel stejně najivní jako jsem kdysi bývala já. Napsala jsem jen to co je pravda z vlastních zkušeností a to je právě to,co tě tíží,zjištění,že je všechno jinak než sis myslela. Já jsem si ty ceny nevymyslela a kdyby šlo do tuhýho,mohu to doložit nejednou kupní smlouvou. Ale to,jak jsi doufám už pochopila,nechci udělat,ať nespustím ještě větší kalamitu. Tvůj apel tady je taky k ničemu,protože tyto ceny se zájemci nedovídají od nás(chcešli chovatelů bez PP),ale od chovatelů s PP samotných. Stačí přeci jeden telefon a dotaz na cenu štěňátek.Záměrně nebudu konkrétní,ale dva chovatelé ( to jsou jen ti,o kterých to vím,řekli mi to sami(ale doložit to nemohu),si v telefonu řeknou s klidným hlasem a taky je dostanou,o 25 000kč za fenu. Doložit mohu 15 000Kč,ale zůstala bych u prosby,aby jsi mi pouze uvěřila a důkaz po mě nechtěla. Já tohle vážně nemám za potřebí,chci mít klid,už tohle tady mi vážně stačilo. A kdybych měla mít jen sebemenší problémy,tak tyto stránky zase opustím. Právě pro tyhle problémy nechci mít nic společného s chovem psů s PP. Asi jsem tě trošku zhodila s nebes zpátky na zem,ale bohužel jinak už to nešlo.Je mo opravdu moc líto,že asi patříš k těm poctivým,ale sakra už otevři oči,vždyť je nás tu víc,co se ti tu pravdu snaží říct. No a pokud je ta pravda založená na zkušenostech a faktech, tak ještě pořád ji můžeš,ale nemusíš přijmou,že.
Závěrem,bych tě chtěla ujistit,že se svými zájemci jsem nikdy o psech s PP nemluvila,nikdy je nehanila a tak podobně. Zájemce toto téma nezajímá a já taky nikdy neměla potřebu o tom s nikým mluvit. Své zkušenosti jsem poprvé otevřeně řekla až tady,ale nebyl to můj záměr,to mi věř. Jestli jsem ti ublížila tím,že jsem ti snad vzala iluze o chovu psů,tak se omlouvám,ale já je měla taky a to,že už je nemám,za to můžou jen lidi,ale ne psi.No a na špice jsi to taky asi nechtěně ztočila ty,já nikomu nechtěla ublížit.Neber si to tedy prosím osobně,protože ono se to týká naprasto všech ras.
Ještě jedna maličkost,než jsem na toto fórum přišla,i přez všechny špatné zkušenosti jsem ne moc,,ale uvažovala o chovu s PP taky. Byla jsem velmi na vážkách,ale díky některým lidem tady,co můj názor bohužel potvrdily,to neudělám. To bych sobě ani svým psům neudělala.
Přeju ti,ať se tobě i tvým pejskům daří a třeba si jednou i pokecáme,ale teď bohužel stojíme každá na jiné straně. Netušila jsem,jak moc na tom záleží a jsem z toho zklamaná.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:07
- Nahlásit
To bych sobě ani svým psům neudělala.
to zni, jako by kazdy pes s PP byl mucen, tyran a psychicky deptan ... hooodne zajimavy nazor.
mimochodem:
s těmi představami, mylné představy, naivní, po mne nechtela, shodila z nebes, lidem tady, co muj nazor bohuzel potvrdili,
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:29
- Nahlásit
žofka
Neboj, neshodila jsi mne z nebes ani jsi mi nevzala iluze o chovu psů, jen jsi mi otevřela trochu víc oči co se týká bez PP odchovů. A své názory rozhodně nehodlám měnit.
Jen mi bylo divné, kde se berou ty tvoje a brut v podstatě jednou takové ceny, stačil mi jeden telefonát známé, chovatelce, a už mám jasno.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:29
- Nahlásit
Ketrin
Promiň, ale to odlehčení jsem nepochopila. Ještě jednou se omlouvám. Já už se taky do těchto debat nehodlám zapojovat. Bohužel mi to stále nedá. Možná je to tím, že jsem si vždy představovala skoro ideální chov z Pp a jsem ze zjištění různých podvodů stále rozčarovaná.
daliva
Já taky nesouhlasím s vyhrožováním právníky, ale ani s různými náznaky nebo přímo urážkami.
Maya
Já tě o ničem nepřesvědčuji. Jen ti říkám, zkus někdy zvednout telefon a zavolat ( nemusíš jen chovatelům špiců, zkus taky jiným ). To se dozvíš věcí. Zkus si párkrát objet chovatele a podívat se v jakých podmínkách psi s PP žijí ( samozřejmě ne všichni!!!!). Podívej se i na net a koukej do inzerátů.Taky v kynologických časopisech jsou dost zajímavý informace. Jen se chce dívat a důkladně číst. Pak snad pochopíš mé zklamání z chovů psů s PP. Ještě jednou opakuji, že se mé názory vztahují na podvodníky, množitele a lidi, co nemají žádný vztah ke zvířatům.
Pokud jsi dobře četla, tak já mám také psa s PP a nevadí mi s ním absolvovat výstavy a vše ostatní co je třeba k uchovnění. Netvrdím, že by zrovna toto byl můj největší koníček, mám raději práci se psem venku než na výstavě. Ale když jsem si tohoto psa pořizovala, tak jsem moc dobře věděla do čeho jdu.
V tomto se spolu prostě neshodneme, ale to neznamená, že si u jiného tématu nemůžeme rozumnět. Proto se s tebou loučím a na jiném místě ahoj.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:31
- Nahlásit
Jirikovo
Moji PP psi jsou mučeni, týrání a psychicky deptáni každý den.
Tvoje velevzácná RLDC (panebože, je to správně?) na tom musí být chudinka ještě hůř.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:33
- Nahlásit
brut
žofka
z vasich prispevku vyplyva, ze vetsina (aspon ze za to vzdycky napisete, ze ne vsichni) chovatelu s PP drzi psy v nevyhovujicich podminkach a podobne. jednak s tim nesouhlasim a myslim si, ze se jedna o mensinu. a to ze takova mensina muze existovat je chyba jen tech lidi, kteri si od takoveho chovatele stene koupi. kdyby si kazdy proveril, odkud jeho stene pochazi, v jakych zilo podminkach a podobne, tak tito vykukove, kteri to delaji jen a jen pro zisk, brzo zjisti, ze od nich stene nikdo nechce. a meli by dve moznosti. bud prestat s chovem nebo rapidne zmenit podminky. takze existence takovychto chovu (stejne jako chovu bez PP) je jen "zasluhou" tech, kteri si takovato stenata kupuji.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:35
- Nahlásit
Maya
ano. to vis, mam odpovednost, kdyz zakladam chov RLDC, tudiz musim mucit, tyrat a psychicky deptat o to vic, aby to byl spravny chov s PP a dostali jsme tak vsem zavazkum, ktere jako zodpovedny chovatel citim ....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:47
- Nahlásit
Někdy mám z diskuzí špatný pocit.Diskuze by měla být plynulá a bez emocí.Tohle takové už není.Mám pocit, že by bylo nejlepší postavit diskutující proti sobě někde na louku a ať si to tam vyhulákají na sebe jak chtějí. Vždyť i ti psi (a o ty tady jde) ví, kdy je konec a odejdou středem. Při příštím setkání ví, jak se k sobě mají chovat. Myslím si, že má pravdu ten kdo tvrdí, že kdyby byli seriozní chovatelé psů s PP a ceny nepřemrštěné, nebylo by psů bez PP. Já pořád nějak nemůžu pochopit, proč minipes stojí 3x víc než maxipes.Ale je to o lidech a v lidech.Bohužel na to doplácejí pejsci. Taky se mi nelíbí, proč když obvolávám chovatele a po různých otázkách na pejska a rodiče se jim už méně líbí otázka na cenu.Chci si vybrat a i cena je pro mě, jako budoucího majitele psa důležitá.Setkala jsem se s reakcí, že vlastně nechci konkrétní plemeno, ale jde mi o cenu.Nebo se mě ptali na ceny jiných chovatelů a pak chtěli tu svou upravit aby prodali.I to je chování při chovu psů s PP.Nikdo se pak nemůže divit lidem, že když chtějí kokra tak si ho koupí bez PP. Taky nesouhlasím s tím, že nikdy nemáš jistotu , že tohle je opravdu pes tohoto plemene.Tu nemáš ani u PP při dnešním přístupu některých chovatelů.Obdivuju Žofku, že si za svým stojí i když není podle některých chovatelkou ale množitelkou.Dělá to podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a tohle by mělo být to nejdůležitější.Aby byly zvířata v pořádku odchována a dána do správných rukou.Všichni tady máme psy, je jedno jakou rasu.Jiříkovo miluje tu svoji "čistou" čubinku stejně jako vy ty svoje šampiony a je mu jedno, jestli má Ronii občanku nebo ne.Já svoji doginu bez PP budu milovat stejně jako tu s PP, která přibude v květnu.A o to přece jde.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:49
- Nahlásit
Jirikovo
A vsadím se, že jí ani nepustíš na gauč, tyrane.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 12:53
- Nahlásit
Maya
bohuzel v tomto konkretnim pripade to vypada tak, ze ®onie si chce asi zalozit muj chov, protoze v tomto pripade jsem tyran jednoznacne ja a jsem rad, kdyz si na gauci urvu nejaky malinky mistecko pro sebe ... jen jsem zvedavej, jak chce ke mne sehnat nejakou vhodnou samicku, aby si mohla zalozit chov ....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:03
- Nahlásit
Jirikovo
máš pravdu že těch špatnejch mezi chovateli s PP je míŇ.ale jsou....fakt je tahle debata na nic..kdo chce co ať to má..jen ať se o to proboha stará a to dobře...
já sama chci taky k psovi PP,tímto se tě ptám,jak jsi daleko s přípravou??
a nešlo by založit úplně nový plemeno??RLDC skloubit s KOPUKEM??to by bylo
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:06
- Nahlásit
sarax
nechci samozrejme urazit KOPUKA, ale tato dve vzacna, specificka a uzasna plemena bych spolu radeji nekrizil. asi si budes muset taky zalozit chov KOPUKA, jestli chces, tak ti za mirny peniz usporadam vystavu a uchovnime tam ten tvuj exemplar, aby zahajeni chovu uz nic nebranilo ....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:08
- Nahlásit
Jirikovo
tak to by bylo fajn jen nevím kde seženu nějakou KOPUKOVOU
btw:ten pátek se nějako někde řeší??
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:08
- Nahlásit
Jirikovo
Špatně jsi četl. Já jsem nikdy nenapsala, že většina chovatelů s PP........
A bohužel špatné zkušenosti ti na názoru nepřidají. Ale jak už jsem psala výše, debata na toto téma je pro mně uzavřená. Miluji naprosto stejně svojí Denynu, která je křížencem a svého Bruta s PP.
Jen bych byla ráda, aby se "chovatelé" nějakým způsobem dali vyloučit z klubů nebo byli jinak postižitelní. Zkrátka aby nekazili pověst těm slušným.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:11
- Nahlásit
brut
vyloučit je asi nelze nebo co...
ale ještě jeden dotaz na všechny...ty kluby pro psy s PP,slyšela jsem že u některých plemen je to fajn..jsou 3 kluby a když vás neuchovněj v jednom,po té v druhým tak ve třetím kde nechtějí ani RTG to projde...tak tohle taky není nic mnoho....ale doufám,že se toto netýká všech plemen a ani nevím zda je to pravda.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:12
- Nahlásit
Jirikovo
A co já s výstavou naší "babči" ? Nezapomněl jsi na ní ? Už se těší, jak se bude někde ukazovat ( pozor, šlo by zařídit, aby všichni byli bez spodních předních zubů - to aby neměla pocit, že je diskriminovaná)?
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:13
- Nahlásit
sarax
škoda, myslím, že by si to zasloužili za to jak "propagují" své plemeno.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:15 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Jen bych byla ráda, aby se "chovatelé" nějakým způsobem dali vyloučit z klubů nebo byli jinak postižitelní. Zkrátka aby nekazili pověst těm slušným.
průšvih je, že se to mnohdy děje s požehnáním onoho klubu nebo v přímé souvisloti s funkcionáři klubu. Já zatím nejsem členem a chci se do klubu přihlásit. Doufám, že to u nás není takové jako třeba malých plemen.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:16
- Nahlásit
brut
moji specializaci jsou vystavy vzacnych plemen, kde jsem pripraven na situaci, ze na vystave se od daneho plemene objevi jen jeden exemplar ... tudiz by babca nemusela mit komplex z chybejicich zubu. krome toho za mirny poplatek presvedcime rozhodciho (mozna to budu ja, tim by odpadla platba za zprostredkovani uplatku), aby trochu upravil standard plemene a chybejici spodni predni zuby tak naopak mohou byt podminkou ....
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:27
- Nahlásit
monika
mno s tím co jsem psala jsem měla na mysli kluby velkejch plemen....ale nevím jestli to pravda je.....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:37
- Nahlásit
Jirikovo
"babča" je velmi vzácné plemeno, tak bych mohla pouvažovat i o drobném úplatečku. Ale to bych musela mít jistotu, že dojde ke změně standartu a chybějící spodní zuby budou podmínkou. To víš, co kdyby se náhodou někde objevil nějaký podobný druh a nárokoval si titul. Přece jen je "babča" už veteránka a tak musí mít jistotu - jako všichni důchodci, že?!
|
monika
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:37
- Nahlásit
sarax
to já taky nevím, nikdy jsem v žádném klubu nebyla. Já to slyšela o malých. Jsme zase u toho, že je to vše v lidech.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2006 13:39
- Nahlásit
brut
vzdyt rikam, rozhodci budu ja, takze za drobny peniz, ja nevim neco kolem peti kapriku, samozrejme muzu zarucit, ze standard bude patricne upraven. a predpokladam, ze se nenajde nejaky zisku chtivy majitel podobneho psa, ktery by kvuli prvni cene vymlatil svemu milackovi predni zuby, tudiz je zrejme, ze babca ma uz titul v kapse.
urcite ani necekala, jake slavy se na stara kolena dozije ...
|