| Autor |
Zpráva |
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:37
- Nahlásit
shiba
Zapojuji se proto, protože mi ještě nikdo nezakázal přístup na tento web za mé názory. Když to tady tak někdy poslouchám tak bych se tomu ani nedivila, že už mě seč sčotník jednou nepustí.
Neměla jsem na mysli konkurenci akita x šiba. Ale jak správně pochopila Ketrin pes s PP a bez PP.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:44
- Nahlásit
Ketrin
Já to nevidím, jen přes ekonomické aspekty problému, ale ty mi z toho vždycky tak nějak vyjdou.
Když přijde pro štěně fajn člověk a bude pro něj problém cena, tak klidně dost slevím.
Neříkej mi, že ti nebude vadit, kdyby se takový fajn zájemce pro kterého je problém pořizovací cena, právě jen kvůli té ceně obrátil na chovatele psů bez PP. Jsem přesvědčená o tom, že to by ti právě vadilo. Ano pro tebe není problém slevit, ale existuje tady ještě někdo, kdo konkuruje v té jiné cenové hladině a ten fajn člověk se díky tomu, k tobě pro štěně třeba ani vůbec nedostane. Je to co ti vadí?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:49
- Nahlásit
No tak nedostane... přijde zas jiný... jak mi může vadit něco, o čem se ani nedozvím?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:52
- Nahlásit
dorfa
tys asi jeste porad nepochopila, ze kdyz mas kvalitni chov s PP, tak si muzes dovolit odmitat zajemce a vzdy vis, ze ten vhodny se najde ... takze kdyz se takovy clovek ke Ketrin nedostane, tak se fakt nic nedeje. vis to je ten rozdil u vetsiny chovatelu bez PP, kteri daji stene komukoliv, kdo jim zaplati pozadovanou cenu a je jim jedno, co je to za blbce ... takze takove lidi skutecne stve, ze se k nim zajemce o stene nedostane ...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:55
- Nahlásit
dorfa
Jirikovo
Já se hlavně chci bavit spíš o psech než o penězích... víte z čeho mám radost? 'Že ze zájemců, co mi teď volají, se NIKDO nezeptal nejdřív nebo jenom na cenu a většina se při prvním rozhovoru na cenu neptala vůbec a zajímaly je úplně jiné věci.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:59
- Nahlásit
Jirikovo
Jo, že dobrý chovatel neprodá štěně každému zájemci to znám i z vlastní zkušenosti. O tom poučovat nepotřebuji. Fajn omlouvám se Ketrin, pro ní chov psů bez PP není konkurence.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 31 Bře 2006 20:07
- Nahlásit
Jirikovo
Měj si mě klidně za blbce,mě už to nerozhází. Ale to,že prodám komukoli,jen ať prodám,to teda musím oponovat. Tento týden jsem odmýtla tři blbce a o odbyt starost teda nemám a nikdy jsem neměla,na rozdíl od..
No a kdyby vám bylo divný,že se mezi vás zase pletu,tak to jen,že vám to tu nějak upadá,tak aby jste se nenudili !
|
shiba
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 08:06
- Nahlásit
Ketrin
Když přijde pro štěně fajn člověk a bude pro něj problém cena, tak klidně dost slevím. Když přijde debil, tak mu štěně nedám ani za milion.
Tak to jsme na tom stejně. Domluvit se dá s rozumným budoucím majitelem vždycky skoro na čemkoliv, takže v tomhle bych byla asi spíše konkurencí pro bezPP já Nejednou se stalo, že volali lidi, jestli mám štěně bez PP a nakonec jsme si padli do oka a odvezli si štěně od nás - a tedy samozřejmě s PP - protože pochopili, že to, co jim napovídal nějaký množitel bezPP psů, byly nesmysly (například že šiba s PP stojí 50 tisíc a bez PP "jenom" 8 - přičemž s PP prodáváme od 10 tisíc ).
Pořád nějak nechápu, v čem je pro mě množitel bezPP štěňat konkurencí.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 10:06
- Nahlásit
žofka
ja te rozhodne za blbce nemam, i kdyz uz ted vim, ze by ti to bylo jedno .... jen prosim si poradne precti muj prispevek a hlavne si v nem zkus najit takove kouzelne sluvko "vetsina". rozhodne nehazu vsechny lidi z jedny skupiny (skupinou rozumim chovatele) do jednoho pytle. to ze ty se chovas spravne, ti samozrejme vsichni chvalime a prejem stenatkum jen ty nejlepsi panicky ...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 17:16
- Nahlásit
Jirikovo
žofka
Ketrin
Že by zavládla spokojenost v obou táborech?
Dneska jsem měla domluvený venčení s kamarádem, který mi vyprávěl o kolegyni z práce, že jí několikrát vykradli garáž.Tak zasedla rodinná rada a rozhodli, že koupí psa aby hlídal. Koupili si štěně labradora, a kolegyně si stěžovala, že je zase vykradli, protože ten pes vůbec nehlídá.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 19:44
- Nahlásit
dorfa
Myslím, že téma se již vyčerpalo....
Kolegyně teda opravdu, ale opravdu nezvolila dobré plemeno na hlídání Kdopak jí to poradil?
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:19
- Nahlásit
Ketrin
No nikdo paní se neradila, paní se líbil a v práci už tři další kolegové taky měli labrouše (vlastně 1 ZR), tak jakého jiného psa na hlídání že.
Říkala tak teď ne že musíme hlídat garáž sami, ale ještě psa aby nám ho někdo neukradl i s tím autem. Prý vítá každou návštěvu, takže i tu zlodějskou.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:31
- Nahlásit
Mna akurat vcera zastavila kamoska, co ma chovatelsku stanicu zlatych retrieverov a cakaju prave steniatka. Ze vraj jej volala prva zaujemkyna a skoncilo to tak, ze ked zlozila telefon, tak sa rozplakala. Preco? Cely cas jej vysvetlovala, ako, preco, kolko, zaco... Proste od A po Z, preco sa venuje chovu psov tak ako sa venuje. Vysledok? Posledna otazka pani bola. A bez PP nejake nemate? Netusila som, ze priemerne traja ludia z radov zaujemcov maju zaujem len o stena bez PP.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:43
- Nahlásit
pigie
Pokud čteš inzeráty typu koupím, tak tě to nepřekvapí. Už jsem psala výše, že je spousta lidí, kteří nechtějí psa s PP. Buď mají s nimi špatnou zkušenost nebo jim prostě pro jejich potřebu stačí bezpapírák či voříšek.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 20:47
- Nahlásit
brut
Bohuzial, ten vorisek im nestaci. Oni chcu cistokrvneho psa bez PP
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 21:05
- Nahlásit
brut
pigie
Nemyslím si, že špatná zkušenost je hlavní důvod pro koupi psa bez PP. Prostě většina lidí průkaz původu nepotřebuje a považují ho za zbytečnost. Když se člověk nad tím zamyslí, tak to opravdu zbytečnost je (pro každého, kdo nechce dále šlechtit, cvičit, realizovat se na výstavách apod. ).
|
brut
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 21:21
- Nahlásit
dorfa
Některý psy si bez Pp nekoupíš a když chceš jen toho určitého, tak si koupíš psa s Pp, ale na výstavy nechodíš, nešlechtíš.... Podmínka to není. Záleží jen na tobě.
A u mnoha lidí to je špatná zkušenost, co je dovede k bezpapírákům.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 1 Dub 2006 21:37
- Nahlásit
brut
O.K. zásadě souhlas. Nekoupím vzácné, nebo malopočetné plemeno. Špatná zkušenost, mě tedy neodradila, protože ta mě přesvědčila jen o tom, že si kupuji věc nejistou. Živého tvora, který se vyvíjí a který si do vínku mohl vzít cokoliv.
|