Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výkup štěňat
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:29
- Nahlásit

dorfa
ja to potrebuju asi vysvetlit jako pro blbce ... no co, aspon se za to nestydim. fenu s PP nakryl pes s PP. stenata byla bez PP (nepotrebujes, nechces podporovat) a prodana za 2/3 ceny psa s PP. rozdil ve vysi 1/3 ceny zduvodnujes naklady na vystaveni papiru + uhrada krycimu psovi. je to tak spravne?

tak se te teda ptam, tim ze byla stenata bez PP, coz majitel psa nemohl vedet, tak dal sveho psa s PP na kryti feny s PP zadarmo?

Frog
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:30
- Nahlásit

dorfa

Narodila se nádherná a zdravá štěňata. Nový majitelé jsou ze svých pejsků nadšení. Mají krásné typické představitele plemene za 2/3 ceny psa s PP.

2/3? A nemyslíš,že by nové majitele mohlo mrzet,že kdyby si připlatili jen tu 1/3,tak mohli svýho nádhernýho psa ukázat třeba na výstavě?

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:51
- Nahlásit

Já jen nechápu jednu věc - jak se mohou lidé, kteří opovrhují PP (průkazem původu, kdyby někdo nevěděl) jako něčím naprosto zbytečným ještě chlubit tím, jak jsou jejich odchovy typickými představiteli plemene a přitom je ani nenapadne!! (fakt nechápu), že bez těch podle nich zbytečných PP by nebylo nejen jejich plemeno, ale žádné plemeno.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:54
- Nahlásit

Maya
nahodou by jedno plemeno bylo. jmenovalo by se: jeeee, to je ale hezkej pejsek ...

daliva
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 08:55
- Nahlásit

brut
že pokud by se něco začalo s nepoctivci dělat, zmenšilo by se množství otrávených lidí, kteří raději sáhnou po psu bez Pp.
Samozřejmě, a ani to nemusí být oficiální cestou přes právníky, organizace apod., je prostě třeba, aby se o nich vědělo, tím se jim sníží poptávka a jedině tím oni změní svůj přístup (chov se jim nevyplatí a ztratí zájem). Ale pouhé oficiální seznamy ti nepomůžou, zájemci, kteří se informovat nechtějí, se k nim ani nedostanou. Důležitá je ta osvěta a potření mýtů o chovu s PP - viz. odůvodnění Dorfy a Petry, to je čistý alibismus a "šméčko na lidi".
Zveřejnění nepoctivců na straně bez PP je nereálné - zatímco v chovu s PP min. mezi chovateli nějaká pověst existuje, v bez PP je nesolidních 99% a, vzhledem k tomu, z jakých pohnutek psy množí, je nějaký seznam neohrozí. Buď si odchovají "jen pár vrhů pro radost" , nebo se jim to přihodí omylem , nebo jsou to kšeftaři, kteří šikovně kličkují, vystupují pod různými jmény, nedají ti kupní smlouvu, mění chovaná plemena podle poptávky a dál různým zájemcům věší na nos bulíky o zbytečnosti PP, výhodách levnějších cen, zprofanovaném registrovaném chovu apod. Ti odpadnou jedině s větší informovaností kupujících, které nepůjde tak snadno oblbnout, a s poklesem poptávky..

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:03
- Nahlásit

dorfa
Děkuji, tvé vysvětlení mi stačí k tomu, abych řekla, že někteří lidé jsou nenapravitelní...

Jak říkala Ketrin, taky můžu daňový přiznání považovat za pouhou buzeraci a nemusím ho dělat... ale to takhle nefunguje, že?

No nic, takhle ten svět nespasíme...

Ebony
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:04
- Nahlásit

Maya
co typickými představiteli, ale ona se chlubí výstavními tituly, který by bez těch "nepotřebných" PP nikdy neměla

na druhou stranu výstavní titul není zárukou chovnosti, znám spoustu šampiónů s těžkou dysplazkou, ale holt se to vymluví na nechtění PP

prostě jen zírám...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:06
- Nahlásit

Jandula
No nic, takhle ten svět nespasíme...
spasit se nam ho opravdu asi nepodari, tak ho muzeme aspon zprasit ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:09
- Nahlásit

Jirikovo
Néé, mě tohle dokáže fakt nazvednou ze židle... považuju něco za buzeraci, tak to dělat nebudu...
Já považuju za buzeraci chodit do práce na půl osmou, protože kvůli psovi musím vstávat v půl šesté, tak šéfa pošlu kamsi a budu chodit na desátou? nebo jako co.... Bože, to je dneska ale den...

Ebony
prostě jen zírám...
zírej, to je to jediné, co nám zbývá...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:14
- Nahlásit

Jandula
ano, ano ... pokud budeme pohrdat vsim, co povazujeme za buzeraci, tak to jednou dotahneme maximalne tak do prd*le ... ale co, kazdy z lidi ma k ruznym vecem ruzny pristup ....

Maya
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:16
- Nahlásit

brut
Souhlasím se vším, co napsala daliva, která umí mnohem lépe formulovat a stručně vyjádřit vše lépe než já. Ale taky tedy něco zkusím.
Mezi chovateli s PP je v každém plemeni pár nepoctivců, které v dnešní době není pro nikoho těžké odhalit, stačí internet a objet pár výstav a tam pohovořit. Měla jsi vidět, jak se zjišťovaly informace před 20 lety, dneska je to hračka. Dokud ovšem budou lidé štěňata kupovat jako housky, tak oni s odbytem mít nebudou. Někdo se jeden den rozhodne, že chce psa toho a toho, zavolá na první inzerát a druhý den koupí. A pak se diví. Takhle by si nekoupil ani televizi, natož auto, ale psa klidně. Když si pak stěžuje, tak na to nemám co říct, protože podle mě je to jeho vina, že nemá psa zcela ok.
Pak jsou druhé případy, kdy se štěndo pečlivě vybírá a stejně to nevyjde. I to se stane v chovu s PP ze zcela jasného důvodu - aby z chovů úplně vymizely genetické nemoci, museli by se vyřazovat nejen postižení jedinci, ale i potencionální nositelé těchto vad, což by byli minimálně sourozenci, polosourozenci a rodiče postiženého psa a v ten moment by nebylo na čem chovat, proto se nositelé v chovu tolerují a občas se prostě sejdou nevhodní rodiče a nemocné štěně je na světě. Kdo chce i toto riziko minimalizovat, může v rodokmenu zjistit potencionální nositele vad a vyhnout se jim nebo si vzít štěně z osvědčeného spojení, po kterém byla zdravá štěňata.
V chovu bez PP jsou samozřejmě také nositelé vad a navíc se tam kumulují postižení psi (neuchovnění), nositele nemáš možnost zjistit a ani nemáš možnost ověřit si zdraví dřívějších potomků rodičů tvého potencionálního štěněte, nemáš možnost zjistit si nic. Jaká je tedy pravděpodobnost koupě nemocného psa tam i tam si může každý spočítat sám.

daliva
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 09:22
- Nahlásit

Jandula
Ketrin
.. považuju něco za buzeraci, tak to dělat nebudu...

Že ještě nikoho z těch byrokracií znechucených posledních spravedlivých nenapadlo vykašlat se na tedy chov a neprodukovat štěňata vůbec. Pro radost přece stačí mít svého hafana vedle sebe, vyrážet na procházky, cvičit spolu - prostě normální soužití.

Istra
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:10
- Nahlásit

Víte, já si myslím,že pro lidi, kteří se rozhodnou koupit psa bez PP, nejsou často rozhoudjící peníze, ale takový ten pocit, že PP je k něčemu zavazuje, že se stanou součástí jakési mašinérie, že nebudou pouze anonymními majiteli pejska, ale chovatel je bude k něčemu nutit, tvořit pro ně program, vstupovat do jejich volného času, bude je kontrolovat, zda budoucího šampiona správně živí, budou jim kecat do výchovy ....
Byla by dobrá osvěta. Vysvětlit, že PP pro ně kromě čehosi jako je certifikát o pravosti zboží, nic neznamená. V každém vrhu je obvykle šampion nebo sportovec max. jeden, ty ostatní čeká život pejska pro potěšení. Vysvětlit jim, že pouze přispívají na dobrou věc.
Bohužel se může stát, že i v chovu s PP, se může stát cokoliv, ale o tom už bylo řečeno mnoho.

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:12
- Nahlásit

Jirikovo
Majitel psa věděl, že štěňata nebudou mít PP.Majiteli psa stejně tak jak mě to bylo jedno. Průkaz původu považuje za zbytečnost. Rozdíl ceny nezdůvodňuji proč taky. Klidně mohla být štěňata prodaná za cenu psů s PP a možná i vyšší. Cenu jsem si stanovila já sama.Ta 1/3 ceny PP štěňat byl můj hrubý odhad, kolik by papíry na štěňata asi vyšly. To, že jsem chtěla štěňata bez PP bylo čistě mé soukromé rozhodnutí a nelituji toho ba naopak.
Frog
Měli přece možnost koupit si štěňata s PP, tak co by je mohlo asi tak mrzet. Každý má přece na trhu volbu si vybrat. Mohu ti říct, že jsem s nimi ve spojení a nikoho nic nemrzí.
daliva

Důležitá je ta osvěta a potření mýtů o chovu s PP - viz. odůvodnění Dorfy a Petry, to je čistý alibismus a "šméčko na lidi".

Mysli si, že jsem alibista mě je to jedno. Jak můžu mít důvěru a podporovat systém, ve kterém vím, že je mnoho nepoctivců včetně poradců chovu. Sami produkují štěňata bez PP. Štěňata tzv. odpad, který by měl sice dostat papíry, ale mělo by v nich být poznamenáno "nestandardní", prodají jako štěně bez PP a nikde ho neevidují. Fenu protlačí do chovu i přesto, že neměla být uchovněná pro chudozubost atd. A tento člověk, který sám jedná jen ve svém vlastním zájmu, mi má chodit do baráku na kontrolu vrhu? Nepohrdám pravidly ale kontrolu a dodržování něčeho co jiní porušují skutečně považuji za buzeraci. Pohrdám pokrytci, kteří tvrdí, že se pravidly řídí, ale není to pravda, jen zneužívají svého výsadního postavení a podvádí, kde se dá. U toho skutečně být nemusím a svým členstvím to ani nebudu podporovat.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:14
- Nahlásit

dorfa
ve svych prispevcich si tak protirecis, ze snad ani nemam silu se k tomu vyjadrovat ... chces rict, ze jedna tretina ceny byla cena papiru? pred chvili jsi jeste tvrdila, ze v tom rozdilu byl i poplatek za kryti .... rozmysli si to poradne ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:15
- Nahlásit

dorfa
To je furt dokola...

Jak můžu mít důvěru a podporovat systém, ve kterém vím, že je mnoho nepoctivců včetně poradců chovu.
Ano, daně taky neplatí spousta velkých firem, nemám důvěru v systém, jakým se to dělá, je tam spousta nepoctivců, ale to neznamená, že já nebudu platit daně...

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:18
- Nahlásit

Istra
Vysvětlit, že PP pro ně kromě čehosi jako je certifikát o pravosti zboží, nic neznamená. V každém vrhu je obvykle šampion nebo sportovec max. jeden, ty ostatní čeká život pejska pro potěšení. Vysvětlit jim, že pouze přispívají na dobrou věc.
Na jakou dobrou věc přispívají? Že podporují "nějakého" registrovaného chovatele? To nepovažuji za dobrou věc. Za dobrou věc považuji finanční podporu útulku ale ne preferování výběru štěněte s PP. To je každého věc a nikdo s tím nic neudělá. Stejně tak jako spousta kvalitního neznačkového zboží na trhu tak stejně tak jsou na trhu kvalitní a zdravá čistokrevná štěňata bez PP. Nikdo s tím nic nenadělá, a chov psů bez PP nikdo nezakáže a nezabrání tomu ani žádná osvěta.Je to realita.
Mezi chovateli psů s PP je také velké množství pouhých množitelů, takže i koupě psa s PP nemusí nic ve kvalitě štěněte znamenat. Takže žádná dobrá věc, ale volba preferencích každého jedince při výběru zboží (štěněte).

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:23
- Nahlásit

daliva
Že ještě nikoho z těch byrokracií znechucených posledních spravedlivých nenapadlo vykašlat se na tedy chov a neprodukovat štěňata vůbec. Pro radost přece stačí mít svého hafana vedle sebe, vyrážet na procházky, cvičit spolu - prostě normální soužití.
Tak tomu věř, že mě to napadlo, a taky už to 7 let dělám. Když pak čtu stesky těch chovatelů psů s PP, jak volají po potrestání těch co chovají psy bez PP tak se jen směju. Jejich vztek nad realitou světa mi přijde jen k smíchu. A finanční kontroly tak s těmi jen souhlasím, a to pro všechny chovatele i pro ty bez PP. Stát musí z něčeho žít, takže každá část černé ekonomiky začleněná do systému je pozitivní.

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:37
- Nahlásit

brut

Jen si myslím, že pokud by se něco začalo s nepoctivci dělat, zmenšilo by se množství otrávených lidí, kteří raději sáhnou po psu bez Pp.

Po psů bez PP nesahají otrávení lidé. To si opravdu myslíte?

Já to vidím trochu jinak. V práci mám kolegyni. Vždycky doma měli kolii. Když jim umřela pořídili si samozřejmě jinou opět s PP. Za psa zaplatili nemalý peníz, zůstali s chovatelkou ve spojení. Zúčastnili se pár výstav možná i svodu. Po pár těchto akcí jsou naprosto znechucení.
Kdyby znovu kupovali psa, tak by jim PP mohl být ukradený.

neonka
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:45
- Nahlásit

dorfa
Když pak čtu stesky těch chovatelů psů s PP, jak volají po potrestání těch co chovají psy bez PP tak se jen smějuco

tady si stýskají hlavně lidi co mají psy bez PP!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:46
- Nahlásit

dorfa
muzes mi odpovedet na muj dotaz z 10:14?

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:49
- Nahlásit

Jirikovo

ve svych prispevcich si tak protirecis, ze snad ani nemam silu se k tomu vyjadrovat ... chces rict, ze jedna tretina ceny byla cena papiru? pred chvili jsi jeste tvrdila, ze v tom rozdilu byl i poplatek za kryti .... rozmysli si to poradne ....

Nemám pocit, že si v něčem protiřečím. 2/3 ceny štěněte s PP byla moje cena za štěně bez PP. Co si kdo představí pod tou 1/3 ceny je mi jedno.Někdo se mi tady ptal zda je to pro mě cena papírů. Tak jsem odpovídala, že klidně může být, klidně to může ještě zahrnovat poplatek za krytí. Podstatné je pouze to, že jsem štěňata prodala za 2/3 ceny, nic jiného.

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:50
- Nahlásit

neonka

Tak to jsem si tedy nevšimla. Majitelé mých štěňat jsou spokojení. A litují, že už žádný nechovám.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:54
- Nahlásit

dorfa
No to byla moje cena stanovená za štěně bez PP. Ovšem dá se říct, že vystavení papíru pro nečlena klubu + úhrada krycímu psovi = 1/3 ceny.

Ta 1/3 ceny PP štěňat byl můj hrubý odhad, kolik by papíry na štěňata asi vyšly

to jsou tva slova .... proto jsem se ptal, zda jsi majiteli psa zaplatila za kryti. a to je i to, v cem se mi zda, ze si trochu protirecis.

jinak ale souhlasim, ze zijeme v trzni ekonomice a tudiz cenu stanovuje nabidka a poptavka a jeji vysi v podstate nema cenu nijak zduvodnovat ....

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

neonka
ano je to tak... protože jsme naletěli, ve svý naivní hlouposti, že PP je k tomu, aby člověk se psem mohl chodit na výstavy... stýskám si a to velice, ale svého psa miluju (kdyby o tom někdo pochyboval...)

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 10:58
- Nahlásit

Jak může někdo srovnávat chov psů v daňový systém tak to taky nechápu. Každý státní tvar zahrnuje určitý daňový systém. Tím, že jsem občan státu tak jsem součástí systému, a využívám výhody tohoto systému (obrana, školství atd.), na oplátku jsem povinen do tohoto systému přispívat. Realita, skutečnost se kterou nikdo z vás nic neudělá.No a, že vás daňové přiznání otravuje to je normální to otravuje každého mě taky.
A pokud to opravdu někoho hodně štve tak má možnost změnit stát ve které žije, za stát daňové svobody.Nikdo nikoho tady nedrží už 16 let je tady svoboda.
Stejně tak je volba na každém, zda se stane členem nějaké chovatelské organizace a bude využívat výhody členství či nikoliv. Prostě svoboda.

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:00
- Nahlásit

Jandula
Rozumím tomu tak, že máš psa s PP a papíry ti jsou na nic,protože tvůj pes není zrovna typicky výstavní jedinec?

Istra
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:01
- Nahlásit

dorfa
Jsou chovatelé a množitelé. Právě tak existují podnikatelé a podvodníci. Kvůli tomu však podnikatelé nepřestali podnikat. To je jako návrat do doby ledové. Stačila by nám sekera na mamuta, jeskyně a u ohýnku by se hřála mláďata vlka, taky chov bez PP ne?
Prostě s tím všichni praštíme, na co čistokrevný psy s PP, začneme chovat vlky. Ale pak se najde filuta, který bude mít ty vlky větší, chlupatější a ostatní budou chtít vlka od něj. Začne registrace...a nebo budou všichni chtít ty malý, ošklivý vlky, kteří budou stále stále stejní a všichni budou mít stejný vlky a budou si ty vlky navzájem chválit jak je mají stejně ošklivý a bude nám dobře.

Jandula
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:03
- Nahlásit

dorfa
Rozumíš tomu špatně, mám psa bez PP, po rodičích s PP...

dorfa
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2006 11:28
- Nahlásit

Istra
Ale já tady nechci nikomu rušit jeho kvalitní chovy. Ať si každý dělá a chová co chce. Máme svobodu. V chovu psů s PP uspěje jen ten kdo uspěje ne jen na výstavě ale bohužel i na trhu. Já nikomu nic neberu. Nejvíce odpůrců psů bez PP je v řadách chovatelů, kteří nemohou na trhu uspět. Pro mě tady nejde o nic jiného než o konkurenční boj. Prosím, abyste mě nebrali jako konkurenta, protože já skutečně nikomu nekonkuruji. Nechovám psy s PP ani bez PP již asi 7-8 let. Jeden jediný vrh bez PP, je daleko menší "zlo" než podvody páchané pod rouškou legálnosti. Vrh mojich štěňat se těší dobrému zdraví a udělal pouze radost mě, mé feně a novým majitelům.
Jandula
Pokud má tvůj pes nějaký zdravotní problém, tak ten mohl mít i kdyby průkaz původu měl.
To je mi líto, ale za PP nelze všechno schovat.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání