Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výkup štěňat
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

Dobrý den, ráda bych se všech zeptala, zda nemáte zkušenosti nebo informace ohledně výkupu štěňat bez PP do zahraničí. Poslední dobou čtu hodně takových inzerátů. Mám obavu o to, aby štěňata šla skutečně do ciziny a né někam na pokusy. Ptám se z toho důvodu, že také plánujeme štěňátka.
Děkuji všem za informace.
Katka

Jandula
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:28
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Štěňata do výkupu do zahraničí neprodávat!!!! Jestliže plánuješ štěňátka, tak ti přece není lhostejné ke komu se ti prckové dostanou... Tady to nevíš nikdy...
Jestliže nemáš dost zájemců o štěňata, tak nenechávej fenku ani připouštět...

Gája
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:30
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
To bych nikdy neudělala.

Břetislava
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:31
- Nahlásit

Už se to tady několikrát řešilo. Jsou o tom i články, jak jsou štěňátka vyvážena ve velkém množství za absolutně nepřijatelných podmínek. Spousta z nich po cestě umře a ti co přežijí, nikdo neví, kde skončí. NEPRODÁVAT!

Syska
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:40
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Ježiš o tom ani nepřemýšlej....

jkl
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:41
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
stejně jak psala Jandula, pokud nemáte zájemce, tak fenu nepřipouštět. Je tu i dosti napsáno i o psech bez PP. Doporučuji si přečíst názory lidí na psy bez PP

Joker
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:43
- Nahlásit

Doporučuji si přečíst názory lidí na psy bez PP
Spíš na ty, kteří bez PP chovají

jkl
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:47
- Nahlásit

Joker
nevím jak si to myslel, ale já jsem spíš chtěla paní odradit aby spíš na fence bez PP nechovala

Joker
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:48
- Nahlásit

jkl
JO, já taky. Ale vyznělo to tak, že tu máme špatnný názor na lidi, kteří mají psy bez PP. Já mám spíš špatný názor (až alergii) na ty, co na takových psech množí

jkl
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 13:51
- Nahlásit

Joker
tak v tom případě si to myslel stejně jak já

dorfa
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Musím přiznat, že jsem byla sama svědkem toho, jak přijela na letiště v Ruzyni uhynulá čistokrevná štěňata různých plemen určená právě do zahraničí.Už si nepamatuji zda příjemcem byla nějaká labor. či ne.Ale vím, že veterinář řidiče a vývozní firmu ihned pokutoval za týrání zvířat,protože ta štěňata uhynula na přehřátí. Myslím, že vzhledem ke zdra. stavu těch nebohých přeživších štěňat nebyly tenkrát ani vyvezena, veterinář to nedovolil

Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:16
- Nahlásit

Díky všem za názor. Já jsem měla stejné tušení, jak všichni píšete. Zájemců o štěňata už mám hodně. Máme doma fenku Akita Inu - výborná povaha a nejsem zastánce výstav proto jsem si ji pořídila fenku bez PP. Hodně lidí si také dneska nemůže dovolit psa s PP za 10 000 a více peněz. Je mi jedno co kdo chová ze plemeno nebo zda je čistokrevné, ale důležité je, aby ten pes nebyl v rodině zanedbaný nebo týraný (takových psů máme v okolí bohužel hodně) štěňata bych do ciziny nedala. Díky za všechny názory. Katka

Anu
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:42
- Nahlásit

oni PP neznamenají jen výstavy,zvláště pak u velkého plemene!!!!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 14:44
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Podívej se taky sem:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/index.php?action=vthr ead&forum=2&topic=2977

arsiela
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:00
- Nahlásit

na pokusy nejdou,ale to neznamená,že by je čekalo něco přijemného.Dlouhá cesta v nevyhovujících podmínkách někam do zverimexu na opačné straně Evropy.Bohužel někteří překupníci už mají tu drzost,že kontaktují chovatele a vydávají se za seriózní kupce,tvrdí,jak se bude mít štěně skvěle,přijedou pro něj autem udaj falešnou adresu a zmizej.Takže pozor i když prodáváte štěňata na inzerát,když se vám někdo nezdá,tak raději neprodávat.

Maya
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 15:31
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Vy nemáte doma fenku akita inu, ale fenku neznámého původu, která vypadá jako akita inu. Geneticky může být úplně někde jinde. To je právě PP, ne jenom vstupenka na výstavy, ale hlavně doklad genetické čistoty.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:11
- Nahlásit

Maya

To mi připomnělo:
V sousední vesnici v pekárně mají nádherného psa, o kterém jsem se dlouho domnívala, že je malamut. Vždy leží na balkoně a majestátně shlíží na zákazníky. Nikdy se nesníží k tomu, aby štěkal na okolojdoucí psy apod. Je to ztělesněná důstojnost. Jednou jsem, to nevydržela a pekaře se na psa zeptala. Odpověď mi vyrazila dech - je to "obyčejný vořech"!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:26
- Nahlásit

Ketrin
Maya
ja teda nevim, co si vy bohaci, co si muzete dovolit dat 15 tisic za psa o sobe vubec myslite ... ja mam doma taky cistokrevnyho RLDC a jelikoz nechci chodit na vystavy, tak jsem si taky poridil RLDC bez PP.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:32
- Nahlásit

Jirikovo
Bingo!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 17:36
- Nahlásit

Jirikovo

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 19:23
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Podívej se na útulky...samí psi bez PP. I akitu jsem našla. Jestli chceš, aby takhle skončil tvůj odchov...lehko nabyl, lehko pozbyl...

aren
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 19:37
- Nahlásit

Anu,Maya,Mucholabka
Proč se do ní navážíte. Jestli zabezpečí pro štěňata dobrý domov, tak je úplně jedno, jestli budou mít papíry nebo ne.

pajinka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 21:32
- Nahlásit

Mucholabko, obycejna statistika, psu bez pp je vice nez psu s pp, proto je jich v utulcich tolik.

Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 22:58
- Nahlásit

Aren, díky za podporu myslím si to stejně jako ty. Neptala jsem se nikoho, zda je dobré mít štěňata bez PP, ale chtěla jsem radu a názory na výkup štěňat. No ale dobrá, hodně tady propagujete psy s PP, ale všechno má dvě stránky. Znám hodně chovatelských stanic, které se snaží dobře prezentovat, ale opak je pravdou. Některé chovatelské stanice mají např. 8 psů zavřených ve sklepě a jejich feny rodí neustále, nebo nakrývají psem se kterým by to nemělo být a tak bych mohla pokračovat .... ale kvůli tomu jsem zde příspěvek nenapsala. Ať si každý chová co chce, ale pokud si někdo pořídí psa a je jedno zda má papíry nebo ne, tak by mu měl dopřát všechno co potřebuje a né ho někam odložit nebo na něm jen vydělávat peníze.
Kdyby mi bylo jedno kam se naše štěňátka dostanou, tak bych se asi o nic nezajímala a na nic bych se zde neptala.
Katka

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 23:02
- Nahlásit

musím fakt Katce dát za pravdu v tom,že důležitý je psa milovat a je jedno zda má PP,jiná věc zda dál chovat bez PP,ale to je každýho volba..pokud najde štěndům domov,tak klidně.....když neskončí na ulici bo v útulku

Danuš
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 23:22
- Nahlásit

Kateřina Kleinova

Částečně vám dávám za pravdu, důležité je zajistit štěndům láskyplný domov. Ale je důležité také to, aby byla zdravá.

Proto podle mého názoru by i tito chovatelé měli splnit zdravotní podmínky papírového chovu. To znamená - je-li pro plemeno předepsána např. kontrola DKK, měl by toto absolvovat i majitel zvířete bez PP, pokud chce produkovat štěňata a pokud chce být zodpovědným chovatelem. Jinak je fakt úplně jedno, jestli pes má nebo nemá PP. Ten, kdo kupuje bez PP se vědomě vystavuje riziku, že nekoupí to, co původně chtěl. Ale zdravá štěňata bychom měli odchovávat všichni. Ať s PP nebo bez. Chovat např. na feně s epilepsií je přinejmenším velmi neetické a nezodpovědné. A že se tak i v papírovém chovu děje, víme všichni.

sarax
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2006 23:25
- Nahlásit

Danuš
tak to ti musím dát za pravdu...ale mě by přišlo jako samozřejmost chovat jen na zdravý feně....asi žiju jinde
a se svým psem bez PP budu zacházet jako kdyby je měl..co se týče vyšetření a tak....

Evik
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:27
- Nahlásit

Danuš, sarax

souhlasím s Vámi. V podstatě je fakt jedno, zda pes má nebo nemá PP, pokud je zdravý a majitel se o něho dobře stará. Pak taky nejsem proti tomu, jestliže někdo odchová zdravá štěňata bez PP, pokud se předtím ubezpečil, že rodiče štěňat jsou zdraví a bez geneticky přenosných vad...
To, že tady drtivá většina lidí nesouhlasí s chovem bezpapíráků, je způsobeno právě tím, že všichni máme zkušenosti s tím, že mezi bezpapíráky se najde mnohem více nemocných a jinak postižených psů než u psů s PP...samozřejmě, že i v chovu s PP se dějí sviňárny, ale v "chovu" bez PP se tak děje masově a slušní chovatelé bezpapíráčků jsou spíše výjimkou....

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:28
- Nahlásit

Danuš
Ale je důležité také to, aby byla zdravá.
To je samozřejmě pravda. Ale stejně jako Sarax považuji za samozřejmé, aby měly štěňata jen zdraví psi.
Ale k tomu, aby byli zdraví, taky nepotřebují žádné PP.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:33
- Nahlásit

Evik
všichni máme zkušenosti s tím, že mezi bezpapíráky se najde mnohem více nemocných a jinak postižených psů než u psů s PP...samozřejmě, že i v chovu s PP se dějí sviňárny, ale v "chovu" bez PP se tak děje masově a slušní chovatelé bezpapíráčků jsou spíše výjimkou....
To ukazuje na to, že záleží spíš na lidské odpovědnosti než na papírech. Jestli je nějaký chovatel nezodpovědný, stejně na něj žádný chovatelský klub nemá. A naopak slušný zodpovědný chovatel, který dbá na všechno to, na co se dbát má, nepotřebuje žádné tištěné požehnání k tomu, aby jeho psi byli O.K.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání