Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výkup štěňat
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:36 - Změnil/a: shiba
- Nahlásit

sarax
stejně nechápu,jak někdo může koupit štěně a nevidět ho v mezi čase..já se byla na mladou dívat několikrát
Onehdá jsem jednomu zájemci o štěně řekla (jako všem), že než mu štěně vůbec slíbím, trvám na osobním setkání. Ovšem pán to nějak nepobral, proč jako ho chci vidět dříve než při odběru štěněte. Prý když mi ho normálně zaplatí, tak mi může být jedno, kdo mi ty peníze dá. A taky jsem se dověděla, že jsem divná a zcela jistě v mém chovu není něco v pořádku. Musím říct, že mě taková "kritika" od takového člověka vyloženě potěšila!

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:38
- Nahlásit

Jirikovo
Díííííííííík za info! Ušetřil jsi mi zřejmě několik hodin nudy, případně zbytečného rozčilování

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:38
- Nahlásit

shiba
My jsme stále naivní v tom, že předpokládáme, že každý to bere tak vážně a zodpovědně jako my. Chovatelský plán zakladatelky fóra a podobných je: mám pěknou (hodnou,...) fenku, sice nemá PP ale určitě je to akita (jiné plemeno), aby byla zdravá musí mít aspoň jednou štěňata.

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:51
- Nahlásit

Ketrin
Jo jo, je to zvláštní, jak dlouho některé mýty a nesmysly mezi lidmi přeživají. To nemusí být jenom v chovu psů. Ale tady je to jasné - jednou za život štěňata, pouze 6 (případně jiný počet) štěňat ve vrhu s PP... etc. etc. etc. Pořád dokola. A solidní chovatel je pak za blbce. Ale tak nějak mu to nevadí, protože ví svoje...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:53
- Nahlásit

shiba
Taky mám teď vrh a musím říct (ťuk, ťuk...) že zájemci co teď volají, jsou docela rozumní, až se divím. zatím jsem odmítla jen jednoho "zahradníka"... no ale uvidíme až přijedou osobně. Abych to nezakřikla.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:56
- Nahlásit

Ketrin
asi ti zavolam, abys nemela pocit, ze volaji jenom rozumni lide .... ja chci toho oranzovyho ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 07:57
- Nahlásit

Jirikovo
Oranžovej se v posledních dnech vyvíjí tak, že postoupil na místo favorita...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:00
- Nahlásit

Ketrin
to mi delas schvalne. vzdycky kdyz si podle fotek nejakyho vyberu, tak reknes, ze je to favorit ... hele ze ty tomu vubec nerozumis a cekas jen na to, jakyho si vyberu a toho pak chces pro sebe??

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:05
- Nahlásit

Ketrin
No já teď ani štěňata nemám. To toho člověka naštěstí odradilo, protože on chce psa HNED! Tudíž jsem mu nakonec doporučila, ať si ho namaluje a nebude mít problémy s chovateli
Jinak ale musím říct, že taky poslední roky volají "nevhodní" zájemci jen výjimečně. Možná proto mě tenhle tak zaujal.

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:06
- Nahlásit

Jirikovo
Být tebou, tak to řeším soudně. Přece si Ketrin nemůže dovolit ti něco odepřít!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:10
- Nahlásit

shiba
mas pravdu. co si ta zenska o sobe vubec mysli? ona jako bude rozhodovat o tom, kdo si jake jeji stene vezme? no to snad ne. proste tam normalne prijdu, reknu toho chci a kdyz mi ho neda, tak pujde k soudu ....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:20
- Nahlásit

shiba
Jirikovo

Já jsem od nejml.syna dostala k narozkám plyšové žluté labradoří štěně (velikost cca 6-7 týdnů) v poloze ležmo, které když se mu stiskne levá přední pacička, tak asi minutu úděsně chrápe a i se nafukuje a splaskává, jako že dýchá.
Takže to budu ukazovat nevhodným zájemcům, že pouze tento pes je pro ně vhodný

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 08:36
- Nahlásit

Ketrin
pochopil jsem ... nemusis mi to ukazovat, staci, kdyz jsi mi to takhle popsala ....

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:05
- Nahlásit

Ketrin
Tak to je super!

Bugs
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 09:47
- Nahlásit

Daliva
Čím víc to tu čtu nevidím důvod,to číst celé.Neřekla bych,že můj příspěvek nebyl k tématu.Tak nechápu proč do mě musíš vrtat.Akorát vy by jste si asi měli přečíst název tématu,už jste se posunuli a malinko vedle.

dorfa
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:28
- Nahlásit

shiba
brut
Ketrin
Jirikovo

Můžete mi odpovědět na otázku, proč chcete odchovat ta štěňata? Když chcete odchovávat štěňata, proč nemáte fenu s PP, tedy prokazatelně čistokrevnou? Má vaše fena a její budoucí partner potřebná zdravotní vyšetření a tedy doklad, že jsou zdraví? Máte doklady, že zdraví jsou i jejich předkové? Máte doklad, že všichni jejich předkové jsou opravdu čistokrevné akity?

Proč po 5 stranách diskuse znovu tyto otázky?Vždyť na všechny tyto otázky již Katařina Kleinová odpověděla.
1. Plánuje štěňata protože má na to právo a má fenu, která je schopná se množit.
2. Potřebná vyšetření nemá, protože je pro to aby odchovala štěňata nepotřebuje.
3. Doklad o původu rodičů nemá protože ho nepotřebuje.
4. Štěňata nebude muset rozdávat, prodá je za cenu, která se na trhu utvořila střetem nabídky a poptávky.
5. Bude je prodávat jako akity a lidi štěňata budou kupovat jako akity. Kupce jak psala má.

Je to prostě realita a těžko tady můžete někomu podsouvat vaše rady, aby pak prodával štěně bez PP jako voříšky. Plně Vaše rozhořčení a udělenou radu chápu. Kdyby si totiž dotyčný dal inzerát prodám voříška tak ho neprodá, ale když si dá inzerát prodám čistokrevné štěně akity tak jak je vidět tak prodá zcela bez problému.A možná nebude muset ani inzerovat.

Nezlobte se na mě ale já v tom opravdu vidím jen konkurenční boj. Konkurenční boj na stejném trhu ale za nerovných podmínek.
Plně chápu rozhořčené registrované chovatele, kteří chovatele štěňat psů bez PP vidí jako parazity. Plně chápu, že se na chovatele psů bez PP hodí všechny špíny, které lze v chovu psů vůbec napáchat. Je to totiž jediná možná obrana. Které se tady vznešeně říká osvěta.
Většina lidí, kteří si pořizují psa co by miláčka do rodiny, většinou opravdu shání čistokrevného psa určitého plemene ale bez PP. .
Nevím proč tomu tak je ale to je fakt.Tudíž chovatelé psů bez PP mají a pokud tomu na trhu psů bude jako dosud, tak budou mít pořád výhodu. Osvěta je sice dobrá, ale stejně nikam nepovede.
Celý svět se řídí většinou ekonomickými pravidly, ne těmi "etickými", takže jediná cesta je vyplněním tohoto místa na trhu, chovateli psů s PP. Jak jo to je otázka, když produkce psů bez PP je FCI zakázaná.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 10:45
- Nahlásit

dorfa
Osvěta je sice dobrá, ale stejně nikam nepovede.
Ale povede, alespoň trochu. Já v minulosti přesvědčila 2 lidi, aby místo bez PP koupili s PP a jsou dneska naprosto spokojení.
Byli zodpovědní, vybrali plemeno a stačilo poukázat třeba na to, že koupí psa bez PP vlastně sázejí své peníze do loterie, protože nakonec můžou mít doma úplně něco jiného než se dočetli v atlase.
A včera jsem na tuhle diskuzi odkázala kamarádku, která taky uvažuje o koupi psa bez PP a večer mi volala, že to doteď netušila, že chovatelé bez PP jsou anarchisti, když to, že pár lidí porušuje nějaká pravidla je pro ně důvodem všechna pravidla zrušit. Ona je prý demokrat a tohle podporovat nebude.
A o to jde, pomalu ale jistě snižovat poptávku po bez PP štěňatech, pak se bude omezovat i nabídka. Asi úplně nevymizí, ale každé snížení je dobré.
A možná k tomu přispěla i tahle diskuze, kdo ví.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 11:03
- Nahlásit

dorfa
Já už se do téhle diskuse nezapojuju, myslím, že jsem řekla vše, co jsem chtěla a nemám co dodat.

Maya
No a já zase mluvila s kámoškou a ta se divila, jak se může popsat několik stránek a to téměř o tom samém dokola. Jinak říkala, že pár lidiček neodpovědělo na přímo položené dotazy. Tak se divila, že někdo něco obhajuje a není schopný odpovídat na otázky. Taky názor, že!!

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 11:49
- Nahlásit

brut
Jasně, taky názor, ale nezměněný, mně jde o ty změněné. Třeba i o to, že je spousta lidí, kteří po prvním psovi bez PP koupí už jedině s PP.
Ale jinak máš pravdu, že tady tahle diskuze už nemá cenu.
A s těmi nezodpovězenými dotazy jestli to bylo na mě, tak si nejsem vědoma, tak mi je prosím připomeň a já odpovím.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:44
- Nahlásit

Maya
Nečetla jsem znovu celou diskusi, přiznám se, že na to nemám sílu a ani čas. Takže nevím, jestli to bylo míněno na tebe nebo někoho jiného. Psala jsem jen to, co kámoška říkala.
Já jsem asi jedna z vyjímek, ale my máme bezpapíráka a zkušenosti s ním máme velmi dobré. Rodiče byli s PP a vyřazeni z chovu ( ale ne na základě dědičných vad, takže mají kvalitní štěňata a ty zase mají kvalitní štěňata - teda náš pes je nemá, to jen jeho sourozenci). Za celých deset let nebyl nemocný, až teprve teď.

dorfa
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:53
- Nahlásit

Maya

doteď netušila, že chovatelé bez PP jsou anarchisti, když to, že pár lidí porušuje nějaká pravidla je pro ně důvodem všechna pravidla zrušit. Ona je prý demokrat a tohle podporovat nebude.
Papa lala demokratko, končím. Zaplať pán Bůh, že rušili trest smrti, a že anarchismus není trestný. I to je totiž důsledkem demokracie. Já to taky netušila, že chovatelé bez PP jsou anarchisti a zájemci o štěně s PP demokrati. Fakt dobrý, to mi trochu dneska zlepšilo náladu. . Takže papalala

ale jistě snižovat poptávku po bez PP štěňatech, pak se bude omezovat i nabídka.

Jo svatá pravda, jenže jako ekonomický prognostik to vidím trochu jinak.Ona se bude spíš omezovat na nabídka psů s PP.Smůla co.
Neboj jen si dělám srandu. Ale zákona schválnosti, platí i v všude.

brut

Taky končím, teď mě nejvíce štve počasí a ne produkce psů bez PP.

dorfa
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:57
- Nahlásit

Maya
brut
Lidi nechte toho nemá to cenu. Já zas znám takové lidi, které si po psovi s PP koupili dalšího bez PP.Opravdu to záleží jen na preferencích jednotlivce při výběru a ty se mění.

Istra
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 12:58
- Nahlásit

Maya
Nemyslím si, že by tahle diskuse přispěla k omezení chovu bez PP, protože sem chodí lidi, kteří již s bezPP mají zkušenosti (dobré nebo špatné). Takže tady pouze 2 tábory bojují za své přesvědčení. Osvěta by měla být snadněji přístupná laikům, tzn. více článků v populárně-odborných časopisech a třeba i v běžném tisku.O to by se musel zasadit někdo, kdo má v médiích kontakty.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:24
- Nahlásit

Istra
Přesně tak!!!

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:33
- Nahlásit

dorfa
Zdá se mi, že když ti dojdou argumenty, tak se začneš vysmívat. Ale mně to neva, sranda musí být, hlavně v pátek odpoledne.
Istra
Nevím, jak tady, ale na jiných fórech se už pár lidí přiznalo, že až díky takovým diskuzím jako je tato zjistili, že když volali na inzeráty bez PP, že je dotyční tahali za nos řečmi o nadpočetných štěňatech, o tom jak s PP budou muset na výstavy apod. a že je to vlastně jinak.
Ono to většinou čte víc lidí než přispívá, přispívá většinou jen ten, kdo ví, jak to chodí.

dorfa
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 13:57
- Nahlásit

Maya
Vysmívat? Co to je?Vysmívat jako čemu.Že štěňata bez PP jsou a budu. Já se nevysmívám mě je to jedno mě to nevadí. Tobě to vadí tak si myslíš, že se vysmívám. Já mám jen dobrou náladu,protože mě pobavili demokraté a anarchisti.

Argumenty už tu byly omílané mnohokrát pro i proti. Tak o co ti pořád jde?
Máš upřímnou radost z každého získaného zájemce o štěně s PP já ti tu radost nechci kazit. Jen tvrdím, že priority se mění a proto i ten dnešní zájemce o štěně s PP může být zítra zájemce o štěně bez PP.
Já jsem toho příkladem mě fakt na papírech vůbec nezáleží. A nesnaž se mě přesvědčovat argumenty, které už tu byly řečený (zdraví, voříšci atd.)
Je pátek přestalo pršet, tak znova papa lala.

Maya
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 14:18
- Nahlásit

dorfa
To jsem ráda, že mi nechceš kazit radost, protože mě fakt těší, že znám jen lidi, kteří si po štěněti s PP nikdy nekoupili "čistokrevné štěně bez PP", ale raději si třeba vzali psa z útulku.
Neboj, přesvědčovat už tě nebudu, ty jsi ztracený případ (z mého pohledu).

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:04
- Nahlásit

dorfa
Vás jsem se sice neptala, ale stejně děkuji za odpověď A taky jsem přesunula, že nehodlám číst tolik stránek. Samozřejmě dotazovaná má právo neodpovědět nebo mě seřvat, že jsem si to měla přečíst, ale proč to děláte za ni, to netuším.
Jinak konkurenční boj... akita a šiba je něco jiného, tak jaká konkurence???

shiba
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:09
- Nahlásit

dorfa
mě je to jedno mě to nevadí.
Tak proč se do toho teda zapojujete?

Maya
Souhlas ve všem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 31 Bře 2006 18:10
- Nahlásit

shiba
Dorfa na to pořád kouká výhradně ekonomicky a stále operuje tím, že chov štěňat je TRH, na němž funguje KONKURENCE atd.atd.
Částečně má samozřejmě pravdu, ale vidět to jen touhle optikou mě osobně děsně sejří:
Když přijde pro štěně fajn člověk a bude pro něj problém cena, tak klidně dost slevím. Když přijde debil, tak mu štěně nedám ani za milion.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání