| Autor |
Zpráva |
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:28
- Nahlásit
dorfa
ne, dam ti priklad. inzerujes napr. stenata LR bez PP. tim uz parazitujes na povesti LR, kazdy vi, co je to LR, kazdy vi jak vypada a podobne. a proc to lide vedi??? protoze existuje neco jako klub, neco jako standard plemene a podobne. kdyby to neexistovalo a ty nevyuzivala techto vyhod, musela bys podat inzerat ve tvaru: prodam stenata bile/hnede/cerne barvy bez PP, v dospelosti budou vetsiho vzrustu, mila, pratelska, vhodna k detem .....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:28
- Nahlásit
Jandula
Dobře nejsi a nechceš být chovatel. Ale jestliže na některé akce (zkoušky atd.) mají přístup jen psi s PP tak proč si toho psa s PP nepořídila a stěžuješ si teď na jeho výšku?
Ve skutečnosti, tě štve to že nemáš PP protože se nemůžeš zúčastnit nějaké akce a ne to že pes nedorostl do standardní výšky. Chápu to teď dobře? To je ale velký rozdíl. Bavíme se tedy každý o úplně jiném problému.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:30
- Nahlásit
dorfa
hele uz mi trosicku zacinaji s tebou dochazet nervy a budu muset danou diskuzi ukoncit ....
vis co stve Jandulu? precti si sakra jeji prispevky. Jandula prdi na nejakych 10 cm, prdi na nejaky vystavy, ona ma psa tezce nemocneho a pravdepodobnost teto choroby by u chovu s PP byla podstatne mensi ....
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:35
- Nahlásit
dorfa
Řeknu to na rovinu, protože jsem BLBÁ... Stačí? Protože jsem nevěděla, co všechno může být a nemůže být, co všechno člověk musí absolvovat s psem s PP atd. atd. atd...
Jirikovo
Děkuji ti náčelníku, že ses mě zastal... A nerozčiluj se, já už tuhle diskuzi s dorfou vedu minimálně půl roku...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:37
- Nahlásit
Jandula
prave proto, jak se spolu dlouho o tom bavite me dokaze fakt nasrat jeji veta, ze te stve ze nemuzes na vystavu .... copak ona nechape, ze te stve ze mas tezce nemocnyho psa? to me teda nasrat dokaze ....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:40
- Nahlásit
Jirikovo
Neparatizuji. Moji psi splňovali všechno pro to aby štěňata mohli mít PP, na rozdíl třeba i od ústřední poradkyně chovu. Tam kdyby se někdo kouknul babičce štěňat do tlamy tak by se asi všichni divili.
Jestli někdo paratizuje tak pak ti co jsou členy klubu a vědomě podvádějí. Moje štěňata ani nepřerostla ani nejsou v dospělosti podměrečná. Do dneška jsem s majiteli ve spojení, a vím dobře jak vypadají. Na výstavě by měli s přehledem výbornou.
Proč bych měla psát v dospělosti budou "možná" většího vzrůstu když to nikdo neví. Ani moje fena ani pes nebyli přerostlí. Oba měli střední výšku takže ideál. Jen to, že štěňata nemají papíry, ale klidně je mít mohli, nemusí být hned nemocná, nestandardní atd.
Chovatel taky nepíše do inzerátu, v dospělosti to bude šampión, jen protože má PP.
Zcela legálně v izerátu sděluji, že štěně nemá a nebude mít PP.
PP to je ta jediná výhoda, kterou klub nabízí, a kterou já v žádném případě nenabízím a ani neprodávám. Ale těžko říct zda je to výhoda a nebo něco jiného.
O labradorech se tady už vůbec bavit nechci. Proč je asi tolik bezpapírových labradorů?Měl by se nad tím asi ten klub zamyslet?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:45
- Nahlásit
dorfa
Jirikovo to vysvětlil dostatečně za mě.
A platit za autorská práva ne sice chovatelům, ale ČMKU potažmo FCI, to bych byla pro. Ono nebýt FCI před 100 lety, který začal vydávat standardy a zapisovat odchovy, tak kde bychom dneska byli?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:47
- Nahlásit
dorfa
tak znovu. nabizis stene jiste rasy bez PP. souhlas? pokud ano, tak prave existenci te rasy parazitujes na klubu. na lidech, kteri se o danou rasu "staraji", urcuji, jak ma dana rasa vypadat a podobne. nebyt techto klubu, tak nejsou zadne rasy, nejsou zadne PP a neni zadne oznaceni pro psy. teda s vyjimkou RLDC, protoze toto plemeno je vecne ....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:48
- Nahlásit
Jirikovo
Jandula
Hele neútočte na mě. Já se ptala zda má pes zdravotní problém nebo o co jde? Byl mi řečeno, že ne, že je o 10 cm menší.
A jestli mi teď opět chcete tvrdit, že se psi se zdravotními problémy v chovu s PP nerodí tak tu diskusi opravdu raději ukončeme. Protože všichni víme, že to není pravda.
Psi se srdečními vadou se může narodit každému chovateli. Pokud je problém v DKK, tak mě opět nenamluvíte, že je v chovu s PP vše O.K. Podvody s RTG byli jsou a budou.Takže se pořád budou rodit nový a nový psy s různými stupni DKK.
Navíc moje plemeno s tím nemá žádný problém a DKK se tam vůbec nesleduje. Horší to teď asi bude s vrozenou kataraktou jak jsem se tady na webu dozvěděla.A opět jsem se dozvěděla, že psi, kteří tuto vadu mají dále v chovu působí. Jsou holt nějakým způsobem spjatí s poradcem chovu.
Prostě podvody jsou a budou v všude a PP to nevyřeší. Je to v lidech a ty jsou všude stejný. To znamená můžeš koupit kvalitní štěně bez PP stejně tak jako nekvalitní s PP.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:49
- Nahlásit
dorfa
Já sem neříkala, že zdravotní problém nemá... říkala jsem, že ho nebudu zmiňovat, protože mi řekneš, že PP mi zdraví nezaručí... A my dvě jsme na toto téma diskutovaly už tolikrát...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:49
- Nahlásit
Maya
Není jen registr FCI jsou i jiné registry, takže i legální chovy. Nechci chovat pod záštitou FCI nemám ji za co platit. Tečka.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:51
- Nahlásit
dorfa
pravdepodobnost DKK u papiroveho chovu je podstatne mensi. je to dedicna zalezitost, tudiz muzes sledovat predky tveho stenete, zda v genech tuto nemoc nemaji, zda jejich predchozi potomci meli nebo nemeli tuto nemoc a podobne. u bezpapiroveho chovu muzes sledovat leda tak hovno ....
to posledni slovo jsem pouzil, abys mela zase pocit, ze na tebe utocim ....
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:52
- Nahlásit
dorfa
Nechci chovat pod záštitou FCI nemám ji za co platit. Tečka
a jsme zase u tech dani. nechci vyuzivat sluzeb ceskeho socialniho zabezpeceni, tudiz jim nemam co platit. tecka. akorat jsem zvedav, jak to ty babe na socialce vysvetlim, az po mne bude chtit zaplatit penale .....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:53
- Nahlásit
Jirikovo
Zdá se, že dorfa vůbec nepochopila, co chtěl básník říci.
A nebo nechce pochopit.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:55
- Nahlásit
brut
Ještě se vrátím k DKK. Nebylo nikde 100% prokázáno, že je dědičná.
A to ses dočetla kde? O DKK mám nastudováno docela dost, protože mých obříků se nepříjemně týká, a čím víc o ní vím, tím vidím, jak je to v chovu složitý a nejednoznačný problém. Ale co vím jistě, dědičná určitě je. Pouze ti nikdo nespočítá procenta pravděpodobnosti postižení konkrétního vrhu, protože je dědičná polygenně (tj. působí víc genetických faktorů) a tudíž se hůře předvídá. Nicméně je dokázáno, že i u zdravých rodičů může až 20% štěňat být postižených (nějakou formou), s postižením rodičů stoupá procento postižených potomků a míra postižení.
Kromě teorie a konzultace s ortopedy si vedu malou statistiku u našeho plemene a výše uvedené vychází. Dokonce se zdá, že tím důležitějším v přenosu genetické informace DKK je fena, tj. že fena s dobrými klouby je schopna "přebít" psa s horším výsledkem. Ale to je zatím jen moje osobní pozorování, možná velká náhoda, která zatím vychází, žádný fakt.
Další faktory jsou samozřejmě i výživa, pohyb a ale mají menší význam. Taky je výrazný rozdíl mezi diagnózou postižení a vlastním projevem nemoci, ale to už píšeš sama.
dorfa
že koupí psa s PP nepodporuji žádnou dobrou věc
Básník tím chtěl jen říci, že zodpovědným výběrem a koupí psa s PP od solidního chovatele podporuji seriózní PP chov a plemeno, které jsem si zvolila, a min. tak nepodporuji kšeftaře a psí množitele.
Za dobrou věc nepovažuji pouze charitu. Ale předchozí debata byla na úrovni podpory systému, takže podpora či nepodpora oficiálního chovu či psích útulků z principu mi přišla srovnatelná.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 14:58
- Nahlásit
Jandula
Na tom, že PP ti zdraví psa nezaručí ale trvám. Koupila jsem si fenku s PP z dobrého chovu. Junior šampión, bez problému uchovněná. Až tedy teď několik let po její smrti jsem se dozvěděla, že chov ze kterého jsem jí měla byl poznamenaný ledvinovými kameny. Já sama co jsem fenku musela nechat ve 4 letech operovat, jsem už na ní neodchovala žádný vrh.
Do dnešní doby krycí psi z této chov. stanice působí a nadále tuto vadu v chovu rozsévají. Ví se to. Chovatelka, která mi to sdělila měla strach to napsat veřejně. Musela jsem jí napsat na její soukromí e-mail, kde mi sdělila podrobnosti. Tak co to je když se chovatelé bojí chovatelů (poradců chovu ) z vlastního klubu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:00
- Nahlásit
daliva
Prosím tě nepřesvědčuj mě. Koupí auta ČR produkce jsem patriot a podporuji českou ekonomiku. Blbost. Každý volí při koupi čehokoliv pouze na základě preferencí a ty jsou u každého jiné. Moje volba dalšího psa se bude určitě řídit jen a jen prioritami ničím jiným.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:00
- Nahlásit
dorfa
Srovnatelný s FCI jsou možná anglický a americký AKC registr, ale i když podmínky chovu mají trochu jiné, tak stejně tak jako FCI a my odsuzují chov bez PP.
A navíc standardy u všech neanglických a neamerických plemen registrovaných u UKC a AKC vycházejí ze standardů FCI.
Ty sranda registry jako třeba UCI ani nezmiňuju, ale když na ně tak poukazuješ, tak se divím, že sis své PP psy nenechala přeregistrovat třeba k UCI a neodchovala štěňata s UCI papírama. Když tak všechno přepočítáváš na peníze, tak asi víš, že by to bylo k ničemu a něco by to stálo.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:02
- Nahlásit
dorfa
a mam te!!!!! o tom to je. vi se to! takze kdo se zajima, kdo si chce poradne vybrat, tak se potomkum tohoto chovu zdaleka vyhne. prave protoze se to vi .... mas sanci to nekde zjistit, kontaktovat majitele predchozich potomku a tak.
u bezpapiroveho chovu to fakt nezjistis a ani nemas sanci ... to je dusledek anonymity chovu bez PP ....
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:04
- Nahlásit
Jirikovo
bingo bingo
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:05
- Nahlásit
Jirikovo
Jirikovo
Podvody jsou a budou. Ne vše se dá vysledovat, protože díky podvodům není vše vždy podchyceno. Takže bych tomu zas tak na 100% nevěřila.Jinak už by se nám musela přece rodit jen a jen štěňata bez DKK při takové kontrole a selekci. Vždyť už to jsou kolikáté generace a pořád se rodí a pořád.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:06
- Nahlásit
Jirikovo
Samozřejmě, že je to tak... ale stojí to spoustu času... A některým lidem se to nechce absolvovat, tak radši roznáší bludy...
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:07
- Nahlásit
Maya
Věř, že dorfa dobře pochopila, a protože nechce s vlky výti, tak není členem žádného klubu a už nikdy ani nebude.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:08
- Nahlásit
dorfa
podvody jsou a budou. souhlas. ale kdyz chci stene s PP z nejake CHS, tak mam moznost zjistit, jak se dari predchozim vrhum. kazda solidni CHS se tim tak trochu chlubi, je v kontaktu s majiteli stenat a podobne. takze podvod treba s DKK vyplave na povrch. staci zjistit, kolik predchozich stenat bylo uchovneno a proc nektere z nich ne .... v dnesni dobe internetu, mobilnich telefonu a podobnych vynalezu to neni zas nic tak sloziteho ....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:09
- Nahlásit
Jirikovo
No nevím co se ví. Ono to tak jednoduché nebude.Co když se ten nebožák nevědoucí obrátí na poradce chovu o radu? Co pak, když je poradce osobně zainteresovaný na tom, aby se to příliš nevědělo.To je pak moc těžké.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:12
- Nahlásit
dorfa
tezke ale ne nemozne ....
kdyz si budu chtit koupit auto (koupi auta jsi tady jako prirovnani pouzila poprve ty) tak se taky nebudu ptat na nazor dealera te znacky, jakou jsem si vybral, ale zkusim si neco o tom aute zjistit sam .....
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:19
- Nahlásit
Jirikovo
tak jednoduché to opravdu není. Není přece vyjimkou, že třeba jedno plemeno mělo třeba až 3 chovat. kluby, právě proto že se nebyli schopni shodnout na jednotných pravidlech.Komu věřit?Jak zorientovat? Dá se vůbec v chovu psů s PP ještě něčemu věřit?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:19
- Nahlásit
Jinak už by se nám musela přece rodit jen a jen štěňata bez DKK při takové kontrole a selekci. Vždyť už to jsou kolikáté generace a pořád se rodí a pořád.
Psala jsem to o x příspěvků zpátky, proč dědičné choroby nejdou zcela vymýtit a o rozdílech mezi postiženým jedincem a pouhým přenašečem vadných genů. Zkus si to nalistovat a přečíst.
A já myslela, když už jsi odchovala pár štěňat a prý zdravých, že nějaké povědomí o genetice máš.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:21
- Nahlásit
Dá se vůbec v chovu psů s PP ještě něčemu věřit?
Řekla bych, že v chovu PP se dá věřit alespoň něčemu, ale v chovu bez PP naprosto ničemu.
|
dorfa
Člen |
# Zasláno: 29 Bře 2006 15:25
- Nahlásit
Maya
To je zbytečné. Pokud by se chov psů měl skutečně dělat jen pro zdraví zvířat ne pro byznys, tak by se z chovu museli vyselektovat i jinak naprosto zdraví sourozenci, právě proto že mohou být nositelé postižení. Ale to by se chovatelům moc nelíbilo.Mít jen samý odpad. Takže je to jen byznys nic jiného, žádná etika.
|