| Autor |
Zpráva |
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 08:51
- Nahlásit
Já nevím, ale množit štěňátka bez PP je podle mého názoru nezodpovědné, když ne z hlediska zdraví, tak z hlediska budoucnosti těch prcků. Co s nima bude? Kdo si je odveze? I když je Píďa bezpapírák, zkusíme mu udělat rentgen a nechat ho jenom laicky posoudit, abychom ZHRUBA věděli jak na tom je a jak ho máme zatěžovat, i kdyby vyšel čistej (čemuž nevěřím, ale co kdyby), tak bych ho úmyslně nenechala obskočit fenku rotvajlera na štěňata – co myslíte že by s nimi potom bylo?? O štěňata by měla zájem různá individua na hlídání autobazaru, nebo na zvýšení sebevědomí nějakého poberty a bůhví jak by ten pes potom dopadl, tohle nechci mít na svědomí……..
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:05
- Nahlásit
Kalliope
No já myslím, že nikdo by neměl množit (chovat, mít štěňátka), pokud nemá pro ty štěňátka zabezpečený dobrý domov a pokud nemá jistotu, že rodiče jsou zdraví. Pokud si nejsi jistá tou první podmínkou, t.j. nemáš pro ně vyhlídku na dobrý domov, nechovej, nemnož, neměj štěňátka i kdyby měly být sebezdravější.
To se týká i chovatelů s PP, protože kdo si může být jistej, že ten, který si může dovolit zaplatit třeba 15000 za štěně nepotřebuje jen zvýšit sebevědomí, nebo že se o štěně bude dobře starat.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:43
- Nahlásit
Jistej si nemůže být nikdo nikdy ničím. Ovšem skutečnost je taková, že "levné" psy bez PP si pořizují lidé, kteří chtějí hlavně ušetřit, pořizují si je lehkomyslněji a to lehčeji se jich pak když je omrzí různými způsoby zbavují.
Je na chovateli, aby zájemce prověřil. Samozřejmě nestačí jen to, že je zájemce schopen a ochoten zaplatit 15000,-.
Teď mě zrovna tohle období čeká - vybírání a prověřování nových páníčků. O největších úletech zde budu informovat. Jednoho "zahradníka" už jsem odmítla.
|
Istra
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:48
- Nahlásit
Jirikovo
Těch 15 tis. je směšná částka oproti tomu, co Vás může stát léčba u psa bez PP. To, že nebyl uchovněn čistokrevný pes má nějaký důvod, obvykle zdravotní. Sama jsem byla šokována, kolik stojí např. chirurgické zákroky. Operace luxace a dysplazie může vyjít i na 30tis. Atd, atd.. Absolvování 1 výstavy, bonitace jsou finančně a časově zanedbatelné záležitosti.
Na lidskou odpovědnost bych nespoléhala. Jak pozná chovatel začátečník u svého prvního vrhu bez PP, že je všechno v pořádku?
A prodat musí.
I želvy už musí mít papíry.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 09:53
- Nahlásit
Istra
Pro tvoje info: Jiříkovo si dělal legraci, to je celej on...
Jinak k těm cenám chirurgických zákroků: operace loktů - 15000 - a to byla zaváděcí cena,běžně 25 tis., operaci DKK - na to radši ani nechci pomýšlet...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:40 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
Tak jsem si myslela,že na téma PP už se zdržím komentáře. Ale tyhle žvásty a urážky covatelů bez PP nemůžu jen tak přehlídnout.
Nejdřív k těm výkupům. samozřejmě platí,to co tu bylo řečeno. NIKDY.
Už jsem tu na téma PP někde psala,tak to zkusím ztručně. Asi před 20 lety jsem měla fenečku s PP. V dospělosti začala kulhat na nožku a bylo po Výstavách. Genetická vada.
Teď jsem už řadu let chovatelkou psů bez PP a to z několika důvodů.
Nemám ráda,když mi někdo kecá do mé práce.
Nepotřebuju chovat psy s PP,moje dlouholeté kvalitní odchovy si udělaly dostatečnou reklamu a mám dostatečný počet kvalitních zájemců o pejsky.
Hlavním důvodem ale je,že chci lidem dopřát,stejně neli více,kvalitní štěnda,jako jsou s PP,za rozumnou cenu. Takže se snažím vyvrátit tvrzení,že pes bez PP je méně kvalitní než s PP. Moji chovní psi jsou kolikrát zdravější a exteriérově kvalitnější jak někteří s PP. Podotýkám,že s mími psy nebyly nikdy žádné zdravotní problémy.
Ale i přesto všechno jsem si loni pořídila fenečku s PP,jen proto,že jsem si chtěla PP pojistit výšku psa a také barvu. Fenečka je dneska po operaci,která mě stála víc než ona sama,vet.mi řekl,že jde o obvyklé potíže u psů s PP. Nemá ani barvu,jakou měla mít a je větší,než měla být.Navíc v rodokmenu má napsáno něco,co není pravda.Tohle všechno by se u mích štěňátek stát nemohlo.
Mám zamluvené ještě další dvě feny s PP,ale už mám strach,co mě zase čeká.
Chovám zdravé a kvalitní psy sobě pro radost a pro radost jejich nových zájemců. Za kvalitu mích psů ručím.Vy,kdo tady urážíte chovatele psů bez PP,se raději rozhlédněte mezi svými,zdali,je každý tak poctivý jak tvrdíte. Moji psy i štěňata,mají veškerou veterinární péči. Moje fenečka s PP,nebyla ani odčervena,když jsem si ji kupovala.
A poslední,není rozdíl mezi chovateli s PP a bez,na obou stranách se najdou lumpi,takže prosím,přestaňte házet všechny do jednoho pytle.
Je rozdíl mezi lidmi,jak přistupují k chovu pejsků.
Kéž by byl každý tak zodpovědný a poctivý jako já.
PS: mám právě štěňátka a mám zájemkyni s Rakouska,která měla s psem s PP vždy zdravotní problémy.
Jak už jsem psala,toto mi potvrdil i vet. To je to vaše nakrývání a přešlechťování,hlavně ať je otec co největší šampion,jezdíte nakrývat,bůhví kam,psa neznáte a myslíte si,že když vám ho doporučí nějakej poradce a stačí vám k tomu "bohatej rodokme",tak je vše v pořádku. Já vím o čem mluvím,mě o poctivosti všech chovů s PP nepřesvědčíte.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:45
- Nahlásit
žofka
Ale ty jsi jedna z tisíců takových "chovatelů"... ostatní nechají fenku nakrýt třeba z pověr nebo jim uteče nebo proto, že chtějí peníze...
Taky mám psa bez PP, ale dalšího bych už nechtěla... Tím neříkám, že bych si třeba od tebe psa bez PP nevzala (ale musela bych tě znát, znát tvoje odchovy...)
Třeba (teď bez urážky) tazatelka mi nepřišla jako zkušený chovatel, který dokáže posoudit, jestli na své feně bez PP může chovat tak, aby to neublížilo ani feně ani štěňatům - jinak by se neptala na výkupy...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 10:59
- Nahlásit
Jandula
Ano,to máš pravdu,ale tazatelce měla být dána jasná odpověď a nebo spíš rada a ne tady být urážena. Já na toto forum přišla nedávno. Myslela jsem,že tady pokecám o psech,že se něco dozvím a snad i poradím,pokecám o porodu,štěňatech,a tak,ale už mě chuť přešla. Toto není forum o psech,ale o psech s PP a o jejích majitelích.
Tazatelce bych doporučovala ohledně chovu,jestli to opravdu musí být,ať se poradí s nějakým zkušeným chovatelem,nebo s vetem.
Přečti si po sobě svou první větu,proč mě zařazuješ mezi chovatele v uvozovkách ? To jsem jako méněcenná ?!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:04
- Nahlásit
žofka
Nééé, ale ne každý chovatel má být nazýván chovatelem... mě prostě nepřijde, že někdo, kdo odchová jeden vrh má být nazýván chovatelem...
Ty chovatel jsi, ale pod hlavičkou chovatele se skrývají jiní, kteří chovatelem být nazývání nemají...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:08
- Nahlásit
Jandula
Tak dobře,s tím souhlasím.
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:09
- Nahlásit
Pes který nemá pp je pes pes prokázaného původu tedy kříženec. Nechápu proč když chce někdo určité plemeno tak si kupuje psa bez PP. Nedávno jsme narazila na stránky kde majitelé psali o svých "údajně" trpasličích pinčích a že protože oni nejsou snoby tak si nekupovali psa s PP, protože oni po výstavách lítat nebudou. Jistě každý svého psa milujeme ať je jaký chce, ale to co tam ti lidé przentovali nemělo s pinčem nic společného. Malí zkroucení pejsci s nohama jak špejlema, vytřeštěnýma očima, nikoli malý ale silný pes harmonické stavby těla bez známek miniaturizace. Můsím připustit že mě to dost naštvalo. Stále bojuji s tím že si lidé představují pinče jako malého krypla, protože po ulicích chodí většinou bezpapíraci a ti tak vypadají a někdo ještě hrdě píše jak má trpasličího pinče přestože jeho psi nemají pp a zjevně ani jako pinč nevypadají. Každý rok pořádá náš klub den pinče loni tam přišli dva mladé páry, každý měl dva pinče jednoho bezpapíráka a druhého s PP. Příběh obou byl stejný nejdřív si koupili toho bez PP a potom když zjistili že to pinč má vypadat poněkud jinak rozhodli se ještě pro druhého s PP. Jejich názor byl jasný papírák je mnohem lepší, nejen že je opravdu hezký, ale ani nemá takové problémy jako jsou stále uslzená očička atd.
P.S. Mohu Vám Žofko zaručit že moji psi jsou absolutně zdravý nikdy nebyli vážněji nemocní než chřipka a to mají PP.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:26
- Nahlásit
No já nevím,jsem čerstvý majitel psa s PP,ale už má přes 2roky a když nepočítám před týdnem kolizi kvůli alergické reakci na očkování tak je naprosto zdraví.Na druhou stranu máme v rodiněn bez PP, v háji klouby, v háji srdce,zažívací potíže.Tak nevim. Nebudu tvrdit to či ono,ale jo ten jen můj poznatek.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:39
- Nahlásit
žofka
Nevšimla jsem si, že by tu někdo urážel, spíš zazněly věcné argumenty.
Z výjimek, jako že jeden pes bez PP je zdravý a jiný s PP nemocný, nelze dělat obecně platné závěry. Sali by vám vysvětlila něco o Gaussově křivce.
Znám dost "labradorů" bez PP a ani jeden není bez zjevné zdravotní nebo povahové vady. Pouze jeden se zdá být ok, ale ten zas vůbec nevypadá jako LR. Náhoda, že?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:46
- Nahlásit
aren
Já jsem se do tazatelky nenavážela kvůli odchovu štěňat bez PP, ale kvůli tomu, že svojí fenku prezentuje jako akitu inu, ačkoliv jediným dokladem je jen její slovo.
Ať si klidně množí co chce, ale ať si třeba vezme příklad z Jirikovo a vymyslí si své vlastní plemeno nebo ať je nabízí jako voříšky, ale nabízet je jako akita inu je podle mě podvodné profitování na dobrém jménu plemene.
Pardon, ale inzeráty typu prodám štěňata akita inu (dosaďte si jaké plemeno chcete) bez PP mě dost vytáčí.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:49
- Nahlásit
a uz je to zase tady...vecne tema ja uz jsem si taky jednou nabehla s takovou diskusi...
prestante se dohadovat o PP..dulezite je, ze vsichni mame radi pejsky..a je jedno jake.. utikejte radsi ven...je tam krasne
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:56
- Nahlásit
Moji psi nebyli "uchovněni" z toho prostého důvodu, že jsou to kříženci. Netrpí vůbec žádnými zdravotními problémy ani oni, ani jejich štěňata. Čtyři štěňátka, která jsme umístili, mají dobrý domov a hodné páníčky a žádné zdravotní problémy. Je mi jedno, že nevypadají jako něco, co je v knížce, a jejich novým páníčkům je to jistě taky jedno.
Podívejte se sami, jestli nejsou hezcí:
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=662
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:57
- Nahlásit
Orry
už jdeme.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 11:59
- Nahlásit
Maya
O.K., tak sorry, ale myslím, že lidi vědí, co znamená "akita inu bez PP".
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:03 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit
Maya
ať si třeba vezme příklad z Jirikovo a vymyslí si své vlastní plemeno
zrejme jen tak zertujes, vid? o vikendu poradam prvni celonarodni vystavu RLDC! zni ti to jako vymysleny plemeno? (no i kdyz zrejme na te vystave bude pes jenom jeden, ale to taky mozna bude tim, ze jsem podcenil marketing a PR a nikomu o tom nerekl ....)
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:04
- Nahlásit
Přečetla jsem si všechny názory a musím souhlasit se Žofkou. Ne každý, kdo má psa a od něj štěňata, která jsou bez papírů, je špatný chovatel a ničitel plemene. Jsou dvě varianty chovatelů - upozorňuji chovatelů- psů bez PP. První je typ jako Žofka a i ta nějak začínala, tak je zbytečné někoho hned odsuzovat, pokud ho neznáme. Druhý typ jsou lidi, co si pořídili psa s PP a on nebyl uznán chovným třeba z důvodu vyšší výšky, než je uveden standart, nebo chybějícího zubu.... ( neříkám pokud je nemocný, má nějaké dědičné vady...). Tak mi nepřijde, že v tu chvíli by pes nebo fena nemohli mít štěňata bez PP.
Pak jsou samozřejmě jen tzv. množitelé a těm je úplně jedno, jaké psy vyprodukují.
A ještě musím říct, že i pes bez PP může být zdravý víc než s PP. Jsou i chov.stanice psů z PP, které jsou množiteli a je jim naprosto jedno, zda jejich štěňata budou zdravý a v dobrých rukou. Nedivím se mnoha lidem, že nemají důvěru ke psům s PP. V mém okolí je dost různých psů ať už s PP nebo bez a musím říct, že bych mnoha z Vás přála slyšet, z jakých podmínek psi přišli do rodin. A většinou se stresky týkají psů z PP.
Je hezké pokud se staráte o psy a máte je rádi, ale u PP jde u mnoha majitelů o peníze a ne o psí kamarády. Tak prosím nikoho neodsuzujte, pokud o něm nic nevíte.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:06
- Nahlásit
Maya
A co když to je opravdu akita - inu ( nebo jiné). Nikde není psáno, že rodiče nemají PP a chovní nejsou z důvodů mnou výše popsaných. Proč hned takhle někoho napadat a vytáčet se, pokud o těch lidech a psech nic nevíš?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:09
- Nahlásit
Jirikovo
Dopředu gratuluju ®onie k titulům Vítěz třídy, CAC, Národní vítěz, Vítěz plemene, Nejkrásnější pes výstavy.
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:16
- Nahlásit
Ketrin
sice za ®onie dekuju, nicmene radeji nepredbihej, protoze pak by nezasveceni mohli nabyt dojmu, ze vysledky byly ovlivneny nejakym zakulisnim tahem, coz bych byl nerad. je jasny, ze ®onie musi vyhrat, protoze tak uzasny exemplar RLDC se nikde jinde nevyskytuje, ale sama to znas: rozhodci byvaji nekdy nevyzpytatelni ....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:16
- Nahlásit
aren
bezime za tebou , stenatka jsou krasnaaaa!!!
brut
mas naprostou pravdu
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:22
- Nahlásit
Jirikovo
Evidentně se snažíš utajit že jediným rozhodčím na této prestižní výstavě jsi Ty sám... je snad v galaxii jiný expert na RLDC?
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:25
- Nahlásit
proč mě zařazuješ mezi chovatele v uvozovkách
Prootže ze zákona chovatel nejsi.- Chovatelem je ten, kdo cílenou plemenitbou odchovává s PP.
Moji chovní psi jsou kolikrát zdravější a exteriérově kvalitnější jak někteří s PP
Chovný pes má PP a byl uchovněn, takže jen psi, na kterých chováš... Zdravější možná, ale k čemu bude člověku exteriérově kvalitní jedinec, když to nikde nevyužije?
|
Pincher
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:29
- Nahlásit
brut
Jak můžete vědět že pes bez pp je čistokrevný. To Vám pouze tvrdí jeho majitel nic víc. Nyní běží v TV reklama na nějaký auto jedou tam muži na člunu který je udělaný aby vypadal jako auto té značky. To znamená že je to např. Mazda.? Jistě mohli být oba rodiče s PP ale taky nemuseli. Musím souhlasit s Mayou, je to profitování na dobrém jménu plemene. Slušní chovatelé psů s průkazem původu s vytváři plemeno a pečují o něj aby potom chovatelé bez pp prodávali takovým těm chytrým českým lidem ve stylu mercedes za cenu trabanta. Potom z toho vyroste například " bojový labrador" a oni ještě všude vykládají že jsou labradoři špatní protože ten jejich...Jistě začne hned někdo tvrdit že každé plemeno vzniklo bez pp, to jistě ale jakmile se někdo rozhodl vytvořit psa určitých povahových a exteriérových vlastností musel si dělat záznamy a původu chovných zvířat no a aby vše nebylo založeno jen na tvrzení lidí tak bylo potřeba to nějak kontrolovat.
Když někdo tvrdí že v chovu psů s PP jsou peníze zjevně neví o čem mluví. Peníze tam jistě jsou ale na straně vydal. Jen pro příklad dovezla jsem dvě feny asi za 70 tisíc, jezdím s nimi po výstavách abych mohla nějak doložit to že jsou opravdu hezké a sledovala vývoj plemen, vybrala krycího psa to jsou další destky tisíc no a potom prodám štěňata za 6 tisíc.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:30
- Nahlásit
Joker
Myslíš to dobře,ale to by museli VŠICHNI !!!! chovatelé psů z PP být čestní a to nejsou. Tak neodsuzuj zbytečně. Zkus si zjistit názory lidí o různých chov. stanicích a podívej se na jejich psy. Uvidíš, že na jednoho poctivce je jeden nepoctivý. A že by se kvalitní pes byť bez PP nevyužil? To je snad vtip, ne?
|
Joker
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:32
- Nahlásit
brut
Vím, že nejsou čestní. Ale co tak jsem slyšela a i z osobní zkušenosti, tak v průměru je víc slušných chovatelů s PP, než těch, co množí bez PP. Samo, že i mezi nimi jsou slušní...
Já neodsuzuju, jen vyjadřuji svůj názor. Někteří kříženci jsou super, používají se pro slepecký výcvik, nebo třeba rotobul...
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:37
- Nahlásit
aren
Nevědí. Jelikož mám špice a každý, kdo má voříška s ocasem a ušima nahoru tvrdí, že má špice bez PP, tak bych mohla vyprávět romány o představách lidí o tomto plemeni, které ovšem z 99% psovi s PP neodpovídají. Myslím, že s ostatními plemeny je to stejné.
Jirikovo
Omlouvám se všem RLDC, ale hlavně tomu jedinému jedinečnému exempláři, který brzo získá tituly BOB, BIS a BOU (nejlepší unikát).
brut
Možná jsou její rodiče s PP, ale já na nějaké slovo nedám a řídím se jedině tím, co je psáno, to je dáno. Pravděpodobnost není jistota.
Navíc to krásně napsala žofka - musela sáhnout po PP psovi, aby její zřejmě po několika generacích již voříškoidní štěňata byla zase podobná plemeni. Ještě že měla kam sáhnout, že. Kdyby takhle chovali PP chovatelé, už by dávno žádná plemena nebyla. Navíc, to že si špatně vybrala štěně svědčí o její neznalosti plemene a chovu, kdo se o to zajímá, téměř s jistotou nesáhne vedle.
|