Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výkup štěňat
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:26
- Nahlásit

Maya
Někteří chovatelé i tak nechají své psy..... Ale o tom to je . NĚKTEŘÍ A pes, který se prezentuje na výstavě může mít skrytou vadu ( na první kouknutí neviditelnou). A vysvětli mně, proč by pes, který je zdravý a chybí mu třeba jden zub ( proto není uznán chovným), nemohl mít štěňata s podobně "postiženou fenkou". To je kvůli tomu vořech? A jejich případné potomstvo jsou vořeši?
Většinou víš, jestli sourozenci mají 4 nohy, pokud se na ně jdeš podívat. A platí to i o PP, pokud si bereš posledního psa. Ukázat fotky ti můžou jakékoliv, pokud na tom budou chtít vydělat.

sarax
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:27
- Nahlásit

hele já teda zavzpomínám na dobu před cca 15 lety asi tak nějak..u nás na chalupě měl pán slovenský čuvače..psa i fenu..pes po rodičích šampion prostě úžasnej...os tejnýho chovatele od kterýho měl psa tento pán měl psa ve vsi ještě jinej...bylo to nějak že nějaký štěně nebylo s PP...jako moc štěnat nebo co..to vážně nevím,a když za tím co měl psa s PP přijeli aby nakryl fenu a on nic...vůbec netušil...majitelé feny šli v klidu za tím druhým psem kterej papíry neměl,jen aby štěnda byla...to taky asi není moc OK a nevypovídá to o kvaletách chovatelů s PP...tím myslím tenhle konkrétní případ teda

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:41
- Nahlásit

Maya
Už chci s touhle debatou zkončit. Nakonec mám od včerejška zdravé a kvalitní štěňátka,tak budu raději věnovat čas jim a mamině,než nikam nevedoucí debatě. Nakonec moje názory tu už dávno hájí docela obratně,sposta jiných lidí.
Jen k těm voříškům,asi jsi mě špatně pochopila,já jen použila tvůj výraz,ale úplně jinak myšleno. Domnívám se,že jsi poslala fotky svých pejsků do jisté soutěže na www.baby.cz( pokud ne,tak to beru zpět),tak jsem chtěla říct,že se v té soutěži prezentuje i několik špiců bez PP,tak by mě zajímalo,když jsi tak chytrá a pes bez PP je pro tebe jen voříšek,jestli poznáš,kteří to jsou.
Jo a k těm rodokmenům,nad některými se člověku zastavuje rozum,co všechno se v klubech chovatelů může spojit.
Taky sis rejpla k výstavám. na poslední výstavě jsem se nedávno byla podívat v Brně a pak se chystám do Rakouska. Neboj,já mám přehled,já si jdu za svým,jen si do toho nechci nechat kecat nějakými chytrouši.
Co se týče špiců v Brně,byla jsem zklamaná,nic moc až samozřejmě na pana Černohorského,ale ten jde za krásným exteriérem podle mě až moc. Což o to,pomeranieni,jsou to nádherní,ale do zdraví už nikdo nevidí,že. To já budu raději krýt svým psem,o kterým vím stoprocentně,že je zdravý a že jsou po něm krásná a zdravá štěňata.
A ještě ti řeknu perličku. Mám jednu fenu s ojedinělou barvou,kterou by mi leckterý chovatel mohl závidět. Kdysi u mě byla jedna chovatelka a nabízela mi nehoráznou sumu za ni i když nemá PP. Na můj dotaz a copak to jde,když chováš psy s PP se usmála řekla,to neřeš,to je moje věc.
Tak a tím vážně končím.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:51
- Nahlásit

sarax
žofka
Díky, souhlas.

Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:54
- Nahlásit

Vážení, myslím si, že tahle debata nemá smysl. Šla jsem zde za jiným účelem a ne proto, aby mi někdo dával rady v tom smyslu, že Akita bez PP není Akita ale nevadí. Pochopitelně znám dobře zdravotní stav svého psa a radila jsem se o všem s poradkyní chovu. Doporučila mi krycího psa s výbornou povahou, nádherným zbarvením .... a věřte nebo ne, neviděla problém v tom, že moje fena je bez PP. I když mám fenu bez PP pohybuji se často na výstavách a protože jsem toho už hodně poznala, tak tvrdím, že nejsem zastánce výstav a nikdy nebudu. Chovatelství se stalo obrovským byznisem a z 90% tam jde jen o peníze (tomu zbytku se omlouvám) ale je to tak( ať si každý pořídí pejska jakého chce, jen ať se o něho dobře stará. Tím končím debatu. Mějte se všichni moc hezky a přeji všem hodně radosti s pejskama. Katka

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:59
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Hodně zdravá štěňátka a hodné budoucí páníčky.

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:00
- Nahlásit

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:03 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 16:08
- Nahlásit

Děkuji věřím, že pro naše štěňata najdu dobré, hodné a hlavně spokojené páníčky.

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:02
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Problém nebyl až tolik v tom, zda s PP nebo bez PP, ale PROČ? To by měla být základní otázka každého, kdo chce odchovat jakákoliv štěňata. A pokud svůj dotaz formulujete tak jako v úvodu této diskuze - tedy dáte krytí své feny do souvislosti s otázkou hromadného výkupu štěňat, nemůžete se divit, že vzbudíte reakce přinejmenším rozporuplné a rozpoutáte divokou diskusi...
Poradila bych vám snad jen tolik, abyste si příp. zájemce o vaše štěňata "proklepla" ještě předtím, než svou fenu necháte nakrýt, a neřešila je až s bandou štěňat za zády...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:04
- Nahlásit

pajinka
Samozřejmě, ale kdo by se zbavil psa za 30 000? Kdo by ho třeba přivázal ke stromu, uškrtil drátem nebo ho nechal vyhladovět a zmrznout, nebo ho zakopal zaživa?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:07
- Nahlásit

žofka
I kdyby tu fenu nakrásně koupila a chovala na ní, nemůže vědět, jestli tu nádhernou barvu nemá třeba z toho, že předek nebyl barevně eňo ňůňo...a pak by byly štěňata některé černé, některé zelené...a už by to nebyla tak dobrá fena..PP je od toho, abych věděla, že štěňata nebudou fialové, ale takové, jaké chci.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:33
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Pochopitelně znám dobře zdravotní stav svého psa a radila jsem se o všem s poradkyní chovu. Doporučila mi krycího psa s výbornou povahou, nádherným zbarvením .... a věřte nebo ne, neviděla problém v tom, že moje fena je bez PP.

Tak to take preji stenatkum hodne zdravi, a plemeno Akita-Inu ma asi unikatni vedeni chovu, pokud je skutecne pravda to, co rikate.. Aby PCH radil/a spojeni na fenu bez PP, mno, s tim jsem se opravdu zatim nesetkala!!!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:37
- Nahlásit

Fifi
Bohužel, ještě se setkáš a ne jednou. To je úroveň kynologie v ČR.
Asi paní Kleinové nevyvrátíme její přesvědčení prodat štěňata do výkupu-však co, i kdyby jich tři pozdechaly a jedno přežilo, ono se jim to nakonec vyplatí-tady koupí za tři tisíce, nakreslí PP, otetujou, ve Francii na Nábřeží zlatníků prodají za 1200 EUR. A kdyby se to štěně nedalo prodat, nevadí. Obijeme ho o zeď a dáme hadům. A kdyby se hadi neprodali...

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:38
- Nahlásit

Mucholabka
tak a teď už vážně naposledy. On ten tvůj přízpěvek je natolik úsměvný,že mi to nedalo.Vy chovatelé s PP si prostě nedáte říct,že chov. bez PP by mohl mít jednou pravdu.
Nejdřív k té barvě mé feny. Ona je totiž tak šikovná zároveň s mým pejskem,že mi tuto tolik vyhledávanou a ojedinělou barvu dává při každém vrhu. Teď mám taková dokonce dvě štěňátka.
Noa nejvíc úsměvné je to jak píšeš,že ti PP zajistí barvu. Kdybys pozorně četla co píšu,tak bys věděla,že právě takhle jsem se vypekla. Moje jiná fenečka s těmi vašimi slavnými papíry nemá ani barvu a ani výšku,co ty tvrdíš,že tak zaručujou.Mnohý chovatel s PP by se jí okamžitě zbavil,že,tak to přeci chodí. Ale u nás jsou psi našimi miláčky a nezbavujeme se jich jen proto,že nejsou podle našich představ. Podle chovatelského řádu by jen byla přeřazena do jiného velikostního a barevného řádu a vlastně o nic nejde. A já to taky tak beru,ale na druhé straně se cítím podvedena. Takže mi netvrďte,že PP něco zaručuje.To mé slovo je spolehlivější a věrohodnější,co se týká mých odchovů, než nějaké PP.
ŠMITEC

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:44
- Nahlásit

žofka
Já bych se necítila podvedena, kdybych koupila neodčervené štěně. Za prvé bych ho nekoupila a za druhé by to byla moje vlastní blbost. Na tom je přece vidět, jak se starají o svůj chov celkově... Není nad paní, kterou osobně znám, koupila si dva psy s PP, jsou to sourozenci, a množí na nich...rodiče s PP, dobrá reklama, ne? Ale že psi mají poroucené ocasy a oči jak balóny, to už do inzerátu nenapíše...prý nemá čas na výstavy...nemá čas strávit dva dny se svým psem...

Kateřina Kleinova
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:47
- Nahlásit

[b]Mucholabka[/b

Nikde jsem tady nepsala, že dám štěňata na výkup do ciziny, jen jsem se ptala na názory a zkušenosti, nic víc. Pes s PP nezaručuje v mnoha případech opravdu vůbec nic a už vůbec ne dobrý zdravotní stav, ale nemá smysl o tom debatovat, každý tady má svůj názor a já to beru pěkný večer Katka

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:57
- Nahlásit

Mucholabka
Sakra,ty sis řekla,že mě vytočíš viď ?! Já se cítím podvedena,že fena nemá ani barvu ani výšku,kterou mi měli zaručit papíry. To je zajímavý,že tenhle důležitý fakt raději přehlížíš.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:59
- Nahlásit

Kateřina Kleinova
Jen by ještě bylo dobré opravdu popřemýšlet o tom, komu je dáváte/prodáváte a za kolik. Lehko nabyl, lehko pozbyl. Ne každý chovatel je ochotný vzít psa zpět...

Jo, a ještě jedna paní se mi "líbí". Strašně se divila, že jí lii vrátili štěně jorka s klapatýma ušima, velkého jak jezevčíka s řídkou srstí a kožní nemocí...když matka štěněte má taky klapaté uši a stejnou srst. To je u jorků přece normální. Ona má jenom kvalitní psy, přece.

daliva
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:59
- Nahlásit

žofka
Nevím, jestli tu někdo tvrdil něco jiného, ale PP zaručuje pouze plemennou příslušnost = rodný list (něco jako velký techničák u auta) a současně je zdrojem informací, které mohu použít k zjištění určitých předpokladů (nikoliv 100%garancí) a minimalizovat tak riziko, že nedostanu to, co očekávám. Obviňovat chovatele či chov s PP z toho, že se pes nevybarvil přesně dle mého očekávání či přerostl je nesmysl - to je otázka genetiky.
Váš chov je - podle toho, co píšete - zřejmě veden seriózně, ale rozhodně bych vás nepoužila jako argument PRO chov bez PP. A s případem zakladatelky tohoto fóra bych vás rozhodně nesrovnávala.
To, že milujeme své psy bez ohledu na to, zda jsou s PP, bez PP, chovní či neodpovídající standardu, je naprosto jasné, rozhodně však není nutné každého domácího mazlíka dál množit...

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 18:59 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

Mucholabka
koupila si dva psy s PP, jsou to sourozenci, a množí na nich...
To je teda síla.

Fifi
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:01
- Nahlásit

Mucholabka
Asi paní Kleinové nevyvrátíme její přesvědčení prodat štěňata do výkupu
Nikde tato pani nepsala, ze chce dat stenata do vykupu..
Me osobne dostalo jen to, ze ji pry poradce/kyne chovu radi krasneho kryciho psa... A ma tento pes PP nebo je bez PP? To tedy musi mit takovy/a PCH siroky rozhled, vsechna cest!!! Mit v merku nejen pesany s PP, ale stihat i ty bez PP, co na koho sedne.......

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:02
- Nahlásit

žofka
Když kupuješ štěně s PP na chov, musíš mít přece o tom psovi, jeho rodičích a vůbec linii nějakou povědomost, ne? Jak může chovatel koupit neodčervené štěně? Jak ho jiný chovatel může koupit? Jen tak, že prodávajícímu moc nezáleží na tom, co z toho bude a jestli vůbec něco, o rodokmenech nic neví, nikdy je nestudoval a studovat nebude, protože povinností má i tak dost a ještě odčervit k tomu? To by jeden chtěl moc. Pak se ení třeba divit, že z takového štěněte roste něco jiného.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:03
- Nahlásit

Mucholabka
kdo by se zbavil psa za 30 000? Kdo by ho třeba přivázal ke stromu, uškrtil drátem nebo ho nechal vyhladovět a zmrznout, nebo ho zakopal zaživa?
To je taky pěkně drsný, a bojím se, že to není daleko od pravdy.
Ale stejně bych nechtěla, aby mé štěně šlo k někomu, kdo s ním neprovede nic z uvedeného jen proto, že ho stálo 30 000.
A kdo má srdce, ten to neudělá ani štěněti, které bylo zadarmo.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:06
- Nahlásit

aren
hm, to je fakt...ale ten hajzlík, který by to chtěl udělat kvůli zbavení se psa, by ho třeba aspoň prodal.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:06
- Nahlásit

Mucholabka
Jo, to je vlastně pravda.

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:08
- Nahlásit

Mucholabka
U mých čtyř zadarmoštěňat jsem doufám hajzlíky odfiltrovala. A páníčkům jsem řekla, kdyby se někdy pejsků chtěli zbavit, ať mi je vrátí.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:10
- Nahlásit

My to tak taky děláme u psů, které někomu dáváme-když třeba stříháme nebo hlídáme psa a není ho komu vrátit. A vrátili nám ho jenom jednou, strašně hodnou fenečku. A našla si lepší domov

aren
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 19:38
- Nahlásit

Mucholabka
Tak to jsem měla větší smůlu, ve vracení útulkáčů, jednoho mi vrátili jednou - příliš živý, a jednoho 2x, to ani nebyla jeho vina (jedna alergie a 1x si rozmysleli plemeno). Teď už mají oba dobrý domov. Jednou mi chtěli vrátit na nádraží nalezené vzteklé štěně (nemělo vzteklinu, mělo vzteklou povahu), ale to jsem jim rozmluvila, naštěstí to dobře dopadlo a dnes jsou rádi, že pejska mají.

smilers
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 20:19 - Změnil/a: smilers
- Nahlásit

Ahojky, nevim, ale dle meho nez clovek vubec zacal psa domestikovat tak zadne PP nebylo, byli jen bezpapiraci, ktere postupne zacal clovek slechtit k lepsimu, a tim zacal sepisovat jeho rodokmen a s narozenyma stendama jej davat dalsim majitelum v papirove podobe, takze nevim, co se porad resi, tak se proste majitele papiraku a bezpapiraku uz prestante hasterit v cem je papiprak lepsi nez bezpapirak a naopak, a mejte proste kazdej ze svych pejsku radost, ze on neco dokazal a vy taky, treba jeho vychovou vzdyt pes at je jakejkoliv, a ma jakekoliv predky je pro nas ten nejlepsi ne? A k tomu mnozeni, pokud ma chovatel uz zajemce, a je obeznamen od veta s moznyma vadama a disfunkcema tak neni co resit..sama jsem majitelkou dvou krizencu, ale je pravdou, ze bych je nemnozila, ale ne z moralniho duvodu ale z duvodu, ze bych si stenda musela nechat:-D a ani bych nemela nekoho , kdo by si je vzal...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání