Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / Výkup štěňat
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:38
- Nahlásit

Pincher
Může to doložit, vždýť má papíry od své fenky v ruce a pokud si zájemce přeje, dají se doložit i papíry otce štěňat.
A tvůj případ. Pokud si přivezeš dvě fenky za 70.000,- tak většinou na uchovnění ti stačí jedna výstava, potom ty ostatní děláš, protože tě to baví. Ano, sledování vývoje plemene, ale to může dělat i člověk, kterému třeba pes přerostl a na výstavy jezdit může taky když má PP. Souhlasím s tím, že krytí feny je drahé, ale nikdo ti neříká, že to musíš dělat a musí to být zrovna tento pes.
Tím nechci napadat tebe ani jiné slušné chovatele, ale neříkej mi, že nelze chovat i na jiných psech kvalitně.
A ještě něco, pokud tady píšeš o kvalitě chovu, tak to je u mnoha stanic vedlejší, jen aby vydělali. Znám je , tak proto to píšu!!!

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:40
- Nahlásit

Ketrin
neni to tak uplne daleko od pravdy, ale abychom za organizacni vybor (ze neuhodnes kdo je predseda a jediny clen) predesli moznemu ovlivnovani rozhodcich ze strany ambicioznich majitelu, je seznam rozhodcich tajny a bude zverejnen az na zacatku vystavy ...

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:43
- Nahlásit

Maya
Tak to je ale blbost. Moje teta měla 20let jisté plemeno. Psa a fenky. Když si vybírala nejmladší fenku do chovu, tak po určitém čase zjistila, že pes je pro chov nepoužitý - vrozená vada, která se projevila později. Taky je neznalá a šáhla vedle?

[i]Kdyby takhle chovali PP chovatelé, už by dávno žádná plemena nebyla[/i]
Ale oni u mnohých plemen chovají - ne všichni- a proto je spousta zničených nebo alespoň dost špatných plemen .

Istra
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:46
- Nahlásit

Jandula
To jsem se napálila,že. Ale to nic nemění na mém názoru. Bez PP ne!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

Jirikovo
to je fakt prča zvlášť v téhle beznadějné debatě

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:48
- Nahlásit

brut
Ovšem pokud nejsi přímu u krytí, tak ten otec je čistě hypotetický. A štěňata jsou třeba po sousedovic voříškovi.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:51
- Nahlásit

Ketrin
jo jo, debata je fakt silena, proto se k ni radeji ani vazne nevyjadruji a furt dokolo si tady melu o svem budoucim sampionovi ...
jen za organizacni vybor potrebuji poradit. potrebuji sehnat nejake finance na ceny pro viteze, nevis jak se to bezne dela? mam obavu, ze kdyz bych to chtel platit ze startovneho, tak na tom moc penez nevydelam ....

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:53
- Nahlásit

brut
Napsala jsem téměř jistě, stát se to samozřejmě může, ale pravděpodobnost je malá.
A těch zničených plemen není zase tolik, jen pár kdysi nebo nyní módních, z celkového početu přes 400 plemen zlomek.
A už končím s touhle debatou, protože to fakt nemá smysl.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

Maya
Jo, to je pravda. Ale kde máš u Pp jistotu, že pes je naprosto zdravý? Většinou toho psa nakrývat taky nevidíš a musíš věřit chovatelce. Všechno je o slušnosti a přiznejme si, že je dost neslušných chovatelů na obou stranách.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:55
- Nahlásit

Jirikovo
Musíš sehnat sponzory, samozřejmě je pak taky na výstavu pozvat a pohostit...určitě to utáhneš ze vstupného, jo a nezapomeň na službukonajícího veterináře, vedoucí kruhu a zapisovatelku.... chudák ®onie, mám obavu že bude xmrti vyděšená - tolik lidí jen kvůli ní...

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:56
- Nahlásit

Maya
Ono je těch plemen víc, jen se o nich moc nemluví. Zkus se o to zajímat a zjistíš opravdu pozoruhodné věci.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 12:59 - Změnil/a: Jirikovo
- Nahlásit

Ketrin
to mam vsechno vymysleny. super plac na vystavu je u nas pred delvitou. a vzhledem k mnozstvi lidi, kteri se tam pravidelne schazeji, je jasne, ze veterinare, vedouci kruhu a zapisovatelku tam nekde najdu. jen mi neni moc jasny, jak z tech socialne slabsich udelam sponzory ... jinak pohosteni maji svoje - jeden rohlik a dva lahvace ... jo a pak je tam jeste jeden, z toho udelam generalniho partnera a hlavniho sponzora, ten totiz misto lahvace pije krabicovy vino ....

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:00
- Nahlásit

Jirikovo
Nemohl by jsi zorganizovat výstavu i pro jiné pesánky? Naše "babulka" by se taky ráda vystavovala.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:04
- Nahlásit

brut
hele a to neni spatny napad. musim zavolat na zivnostensky odbor, zda existuje zivnost organizacni cinnost a poradenstvi v oblasti psich vystav. hned jak mi priklepnou zivnostak, tak zacnu, samozrejme za maly a pro majitele psu bezvyznamny poplatek, organizovat vystavy na prani. proc bychom meli my majitele psu bez PP byt stale zavisli na nejakych klubovych pravidlech a podobne. dokonce pokud se nas DT (delvita tym) osvedci, tak budu mit k dispozici i vyzkousene a zarucene spolehlive spolupracovniky na vsech pozicich od sponzora pres veterinare az po zapisovatelku (tady ale musim zjistit, jestli nektera z dam, co tam s nima jsou, umi aspon pulku abecedy ...)

Pincher
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:22
- Nahlásit

brut

To že majitel tvrdí že pes XY je otec nic neznamená, stejně dobře to může být sousedovic ovčák. Samozřejmě že spousta lidí chce vidělat, ale to pak záleží na výběru od koho si psa koupím a rozhodně víc takových dojičů je u chovů bez PP. Jde to lépe. Já totiž stále nechápu proč si někdo ty bezpapíráky kupuje. Buď chci určité plemeno a zaplatím za něj - bude mít papíry, nebo chci pejska jakéhokoli a vezmu si levného křížence a hold se smířím s tím že bude mít třeba takovou povahu která mi nebude vyhovovat. Určitě také můžeš jít na výstavu bez psa a sledovat vývoj plemene, ještě jsem však neviděla chovatele bezpapíráků který by jezdil na výstavy po Evropě např. Polsko, Finsko, Německo aby mohl navazovat kontakty a hledat krycí psy a na výstavách je steně většinou nejdražší ta cesta. Oni se hold chovatelé bezpapíráku dost přiživují na papírových psech. Občas nějakého koupí aby pak mohly říkat po otci s PP. No a lidi chtějí tu kvalitu s PP ale nejsou ochotni za ní zaplatit. Nechápou nebo jim je jedno že kvalitní chov stojí spoustu peněz a né každý má plat 100000. Pokud by se ale nenašlo dost bláznů ochotných do psů nacpat podstatnou část příjmů tak by plemena upadala až by třeba zanikla.

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:35
- Nahlásit

Maya
nemusela jsem šáhnou po PP,jen jsem chtěla zkusit co to udělá,a jestli jsi četla zprávně,o čemž pochybuju,lituju toho.V plemeni se za ta léta vyznám dobře,víš sama,že zkrytá zdravotní vada se nepozná a,že se barva vyvíjí,to jako chovatelka špiců,by jsi mohla vědět. Víš dobře,že ne vždycky se barva vyvrbí tak,jak si člověk myslel. Že zrovna jako chovatelka špiců můžeš plácat takové nesmysly.Pokud nejsi schopná slušné konverzace,tak mě prosím tě neurážej a ignoruj mě.
Mimochodem,tvé psy znám. Zkus najít v soutěži na netu,kam jsi poslala své fotky nekvalitní "voříšky" bez PP mezi špici,když jsi tak chytrá.

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:39
- Nahlásit

Maya
Teda s těma špicema jsi mě vytočila. Tobě se líbí všichni špici z chovatelských stanic,které se prezentují na netu ? Vždyť je to někdy hrůza a děs. Od některých bych si v životě štěně nevzala.

Jandula
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 13:52
- Nahlásit

žofka
Chtěla jsi zkusit, co to udělá???? To jsou jako štěňata pokusní králíci, když se nepovedou, tak je prodám, no a co, vždyť se noví majitelé s tím musí poprat...

Istra
Taky jsem se napálila, za cenu té operace bych měla už šampiona světa...

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:00
- Nahlásit

žofka
Já jsem četla dobře, napsala jsi, že sis koupila psa s PP pro srovnání výšky a barvy tvého chovu, tedy pro vrácení fenotypu tvých odchovů směrem ke standardu.
Že se barva vyvrbí jinak je pravda, pokud je barevný rodokmen, pokud máš několik generací zpátky jednu barvu, je to velice velice nepravděpodobné. Ale studium rodokmenů tobě asi nic neříká.
Samozřejmě se mi nelíbí všichni PP špicové, ale o tom to právě je, u PP štěněte si můžu prohlídnout fotky do xté generace, protože je velký předpoklad, že štěně bude podobné. Každému se líbí něco jiného a ať si každý chová, co chce, pokud je to podle standardu.
Moji psi jsou na netu veřejně dostupní, tudíž se nedivím, že je znáš a klidně je můžeš nazývat nekvalitními voříšky, jen by mě zajímalo, jak jsi přišla na to, že jsou bez PP?

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:06
- Nahlásit

Pincher
Ale já netvrdím, že se mají beze smyslu množit psi bez PP. Celou dobu tvrdí, že pokud narazíš na slušného chovatele ( ať psů z PP nebo bez(, tak máš vyhráno. A na množitele narazíš i u chovných psů. Tak nechápu v čem je pak rozdíl. Pokud někdo množí, tak je celkem jedno, jestli s PP nebo bez. A některá plemena opravdu hodně upadají. Pak je málo kvalitních chov. stanic a ty musejí víc investovat. V tu chvíli je to jen o bláznech - jak píšeš.
To že majitel tvrdí že pes XY je otec nic neznamená, stejně dobře to může být sousedovic ovčák. Samozřejmě že spousta lidí chce vidělat, ale to pak záleží na výběru od koho si psa koupím a rozhodně víc takových dojičů je u chovů bez PP
Tak to znám asi blbé chov.stanice, ale tohle se dá vztáhnout i na PP. Možná by stálo za to, procházet různá plemena a jejich chovatele, pak by jsi přišla na to, že se děje víc sviňáren a podvodů, než si dovedeš představit. Blbý je, že na to doplácejí ti poctivci. V tomhle by se něco mělo udělat a potom by nebylo tolik bezpapíráků.
Ještě jedna věc, starší lidi většinou nechtějí psa s PP, protože stojí dost peněz (pořízení) a mají stach, že jim ho někdo otráví. Jim stačí ti bezpapíráci. Ptala jsem se, koukala okolo sebe atd. to je jen výsledek pozorování.
Já mám doma dva psy. Jednoho křížence, kterýho chtěla jedna paní jako 3měsíčního utopit - fenku- a nikdy štěňata neměla a mít nebude. A pak mám psa s PP, ale nemá rád výstavy. Je moc pěkný, ale na uchovnění musí mít alespoň na jedné výstavě V, mimo jiné samozřejmě. Nikdo se tam neptá, jaký je pes povahově, jestli nemá jiné problémy. Pokud splní tyto předpoklady, tak ho uchovní. Kde je psáno, že pes není povahově labilní, že není v určitých situacích agresivní? Nikde. Tak ho uchovní a svojí povahu předá dál. Brut je zlato, to byl jen příklad. Majitel není povinen nikde hlásit takové věci. A co pak vznikne za potomstvo?Teď mi vysvětli, jestli tohle není z hlediska chovného chyba. To jen když se tady neustále píše, že psi s PP jsou lepší.
Nejsou, opravdu záleží na lidech.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:09
- Nahlásit

Maya
U některých chovatelů si nemůžeš prohlídnout fotky z několika generací. Možná ještě tak rodiče psa, ale několik generací ne!

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:13
- Nahlásit

brut
Máš celkem pravdu, ale rozdíl je v tom, že o chovateli s PP a hlavně o jeho odchovech si můžeš zjistit spoustu informací a pak se rozhodnout, zda si od něj štěně vezmeš nebo ne. O chovateli bez PP toho moc nezjistíš a o jeho odchovech už vůbec ne a kupuješ tak zajíce v pytli. Když si kupuješ štěně bez PP, víš třeba, jak vypadají a jací jsou třeba jeho sourozenci z jiných vrhů, jeho polosourozenci, prarodiče, praprarodiče?

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:14
- Nahlásit

brut
U chovatelů ty fotky samozřejmě neuvidíš, ale na netu jich najdeš spoustu, v klubových zpravodajích, někdy i v knihách.

Pincher
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:20
- Nahlásit

brut

Já bohužel moc dobře vím co se děje v chovu s PP, ale stejně tvrdím že u bezpapíráků je to horší. Ono je potřeba aby se snažili ti slušní lidé. To že pes do chovu potřebuje jen známku z výstavy mi přijde rozumné. Je to tak běžné ve světě. Zájemce o štěně si pak vybírá, když chce opravdouvou kvalitu volí chovatelskou stanici kde mají psi vysoké výstavní tituly a povahové testy, ale zaplatí víc. Bohužel lidé se stále snaží šetřit na nepravých místech. Jako by si neuvědomovali že psa budou mít třeba 15 let. Koupí psa který je mizerně odchován, bezpapíráka nebo třeba i mizerně odchovaného papíráka u kterého mají ale přece jen větší jistotu že to bude dané plemeno. Hlavně chtějí aby to bylo laciné, pak do psa cpou tesco žrádlo a diví se jak má pořád zdravotní problémy. Bohužel stálé takovým lidem nedojde že kdyby koupili štěně z dobré chovatelské stanice a dobře se o něj starali vyšlo by je to třeba i levněji a hlavně by si svého společníka mnohem víc užili.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:32
- Nahlásit

Pincher
Souhlasím. Ale stejně si myslím, že co se týká uchovnění, tak by se měli pravidla trochu změnit. U některých psů je "jedno" jestli mají povahu labilnější ( myslím tím u mini plemen), ale u velkých mi to přijde dost nebezpečné. V tu chvíli jsou ti výstavní ocenění k ničemu.
Ale stejně neodsuzuju chovatele bez PP. Pokud jsou slušní a zajistí štěňátkům domov.

Maya
Jo, to vidíš, pokud jsou rodiče odsud. Pokud jsou ze zahraničního krytí, tak ani nemusíš. Občas kupuješ zajíce v pytli i u papírových psů.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:41
- Nahlásit

brut
Ono zahraniční dohledáš častokrát líp než české. Neříkám, že najdeš všechny, ale většinu třeba z 10generačního rodokmenu určitě.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:43
- Nahlásit

Maya
Ale co jsou ti výstavní ocenění platná, když máš problém se zdravím. To na těch stránkách nenajdeš. S tím se chovatelé nechlubí.

Maya
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 14:51
- Nahlásit

brut
Pokud je nějaké vyšetření povinné, tak obvykle všechny kluby mají seznam výsledků dostupný na netu.
Pokud povinné není, tak je to samozřejmě problém, ale někteří chovatelé i tak nechají své psy vyšetřit, což je pro mě znamením, že jim záleží na zdraví a taky pes, který se prezentuje téměř každý víkend na výstavě, nemůže být moc nemocný. A taky se můžu podívat na případné sourozence a polosourozence a jestli ti jsou zdraví, je velká pravděpodobnost, že moje štěně taky bude.
SAmozřejmě 100% jistotu nemám nikdy, příroda je příroda, ale u chovu bez PP ani nevíš, jestli sourozenci mají 4 nohy.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:16
- Nahlásit

Určitě bych takhle pejska nedávala.Ze zkušenosti známých vím,jak to chodí.Dáte někde inzerát,přijede k vám chlápek,že chce psa převézt do ciziny.Pak z něj po dlouhosáhlé rozmluvě dostanete,že ho nechce pro sebe a nakonec zjistíte,že majitele ještě nemá a převážel by ho bůh ví kam a navíc v kleci.

abby
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2006 15:19
- Nahlásit

O psech s PP a bez PP,se tady nemá smysl bavit.Někteří lidi ještě pořád nepochopili,proč si někdo pořizuje psa.Mimochodem,znám spoustu lidí,kteří si koupili psa s PP a ten pak měl vážnější zdravotní problémy,i když měl dlouhosáhlý rodokmen.My máme taky psa s PP a nemá sestouplé jedno varle.A určitě bych ho díky tomu nedegradovala na vořecha))

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 15 . 16 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání